מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על דמעותאלמונית09/02/2013
לרופאים שלום רב,
במשך כמה שנים אני סובלת מיובש בעיניים. בתחילה היו תחושות של צריבה ודקירות, ובשנה-שנתיים האחרונות התחילו לי דמעות שרק הולכות וגוברות לאורך כל היום.
במסלול זליגתן של הדמעות, התחילו לצאת לי לאחרונה (בערך כחודש) גירויים מאוד מכוערים. אציין שתחושת הצריבה בעור הלכה אתי זמן רב לפני שיצאו הגירויים, ושבחודשים האחרונים ניסיתי כשני סוגים של טיפות עיניים לנסות לעצור את הדמע, אך כמו שנאמר, הצריבה התחילה זמן רב קודם לשימוש בטיפות ולצאת הגירוי החוצה מעל פני העור.
אציין שאני אלרגית, ויש לי אטופיק דרמטיטיס.
ברצוני לדעת האם יכול להיות שאני רגישה לדמעות שלי?
האם הבעיה מוכרת?
ומי הרופא אליו אני צריכה לפנות בנדון? (עור? עיניים?)?
והאם יש בכלל מה לעשות בנדון?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על דמעות - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2013לא סביר שאת אלרגית לדמעות שלך. יתכן שאת אלרגית לסוג מסוים של טיפות עיניים.
פני לרופא עיניים. יש פתרונות שונים לדמעת, וסביר להניח שכאשר הדמעת תפחת מצב העור ישתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות על ניתוח לייזראלי08/02/2013
שלום,
הלכתי לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר ויצאתי מתאים.רציתי לשאול 2 שאלות:
1)אמרו לי שם שאין שום רופאים שמתנגדים לניתוח מסוג PRK ואלה שהתנגדו זה היה לשיטה הישנה שכללה חיתוך קרנית.נשמע לי טוב מדי,האם זה נכון?
2)לפי בדיקת הראייה שאופטימטריסט שם ביצע לי המספר שלי עלה בחצי דיופטר בשנה האחרונה.האם אין לחכות ולראות שהמספר יתייצב לפני שאומרים לי שאני מתאים לניתוח?
3)באיזה גיל בממוצע מתייצב המספר?ברור לי שזה לא קבוע אבל אם אפשר בכל זאת מספר כלשהו מנסיונכם זה יעזור.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שאלות על ניתוח לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2013שתי השיטות טובות, וההחלטה על שיטת הניתוח נגזרת מהממצאים בעין ומהגישה של המנתח. לכל שיטה יתרונות וחסרונות.
עלייה של חצי מספר בשנה היא גבולית. עדיף להבדק שוב בעוד חצי שנה.
המספר אצל קצרי ראיה מתייצב בד"כ בעשור השלישי לחיים, אך יש לא מעט חריגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופא עינייםאסף08/02/2013
שלום..בן 36 לוקה במחלה קשה מאוד שנקראת אנקילוזינג ספונדליטיס מזה 10 שנים
לאחרונה ביצעתי בדיקה אצל מומחה עיניים עקב בעיות בעיניים אם זה שהעיניים מתחילות לדמוע שאני יושב מול מחשב או שאני יוצא לשבת על המרפסת בשמש ונכנס
פנימה אז אני רואה חושך וטישטוש בראייהתוצאות בדיקת המומחה להלן:
חדות ראייה..ימין 6/12 שמאל 6/10 .ל.ת.ע ימין 15 שמאל 15 .
נרשם שאצלי יובש חזק בשתי העיניים.
1:האם תוצאות הבדיקה קשורים למחלת המפרקים שאני לוקה בה?
2:מה פירוש תוצאות הבדיקה הנ"ל? תודה עבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2013יש קשר בין אנקילוזינג ספונדיליטיס לבין יובש בעיניים.
התלונות שלך בהחלט יכולות לנבוע מהיובש. יש צורך לטפל ביובש.
הבדיקה מראה, מעבר ליובש, שחדות הראיה שלך פחות טובה מ- 6/6. בקש מהרופא לבדוק את הסיבה (משקפיים?). גם יובש יכול לגרום לטשטוש ראיה.
הלחץ התוך עיני (ל.ת.ע.) תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים ויראליתאוהד08/02/2013
לאחר התנפחות העין ניגשתי אל רופא עיניים והוא אבחן שיש לי דלקת עיניים ויראלית, לפי דבריו אין טיפול מרפא (מכיוון שזה וירוס הוא אמור לחלוף עם הזמן) ויש רק טיפול מקל ע״י שימוש בסטרואידים. הוא לא היה מוכן לתת לי את הטיפול בסטרואידים מכיוון שהדבר גורם להתמכרות והוא מעדיף שאני אמנע מזה.. הוא המליץ לשטוף במים קרים כמה שיותר פעמים ביום ולהימנע ממגע עם הסובבים אותי.
אני מבין זה עניין של מספר ימים עד שהדלקת תחלוף אך כרגע התחושה אינה נעימה ולכן אני אשמח לשמוע כיצד אני אוכל להקל על העין? טיפות? שקיק תה? קומפרס קר/חם ( כיצד מכינים קומפרס לעין? ) או כל דרך שתעזור לי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים ויראלית - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2013הטיפול בסטרואידים אינו גורם התמכרות. כפי שציינת, סטרואידים יכולים להקל על התסמינים. קומפרסים של מים קרים יכולים גם כן להרגיע את העיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בקרנית בגלל שימוש יתר בעדשותעוז08/02/2013
שלום רב
בתקופה האחרונה התחלתי לראות קצת מטושטש כשאני מרכיב עדשות מגע ולא כשאני מרכיב משקפיים. אני הייתי מרכיב עדשות מגע כל יום במשך שנתיים. לפני כחודשיים כשהמשקפיים שלי נשברו התחלתי להשתמש בעדשות היומיות גם בבית.
אני עובד משמרות וגם סטודנט כך שביום אני לומד ובלילה עובד- אז אני מרכיב עדשות משמונה בבוקר, לדוגמא, ועד 4 בבוקר ביום למחרת. היו מספר פעמים שבטעות נרדמתי עם העדשות אחרי שחזרתי מהעבודה וקמתי עם עיניים שורפות.
כדי לבדוק למה אני רואה קצת מטושטש הלכתי לאפטימטריסט והוא אמר לי שמה שהוא רואה זה לא בסדר וזה נובע משימוש יתר בעדשות. הוא אמר שיש כלי דם שצמחו מאחורי הקרנית ואני צריך, לכן, להוריד את מינון השימוש בעדשות. שבוע לאחר מכן הלכתי שוב לאופטימטריסטית אחרת והיא אמרה לי שיש לי בצקת בקרנית בגלל הגזמה בשימוש בעדשות ולכן עלי לא להשתמש בעדשות המגע בכלל!!! לפחות חודש ולבוא אליה שוב לבדיקה.
מה עלי לעשות?- אני יכול להשתמש בעדשות לפחות פעם בשבוע כשאני יוצא? האם לייזר יפתור את הבעיה? האם רופא העיניים יתן לי טיפות שיעזרו לבצקת להחלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בקרנית בגלל שימוש יתר בעדשות - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2013לפי התאור שלך ייתכן שפיתחת אי סבילות לעדשות מגע. הרכבת העדשות למשך שעות רבות ברציפות, כולל בשינה, בהחלט יכולה לתרום לכך.
פנה לרופא עיניים לאבחון המצב ולהוראות. בינתיים עדיף להמנע מהרכבת העדשות כדי למנוע הופעה של נזק בלתי הפיך.
רבים מהפונים לניתוח להסרת משקפיים עושים זאת כי אינם יכולים יותר להרכיב עדשות. כדי לדעת אם אתה מתאים לניתוח בלייזר יש לבצע בדיקת התאמה במכון העוסק בסוג זה של ניתוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה תעזרו לידנה07/02/2013
שלום, האם קשרית בבלוטות התריס ( לא סרטן ) הגורמת לתחושת משהו תקוע בגרון מעלה לחץ תוך עיני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה תעזרו לי - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח OCTעדי07/02/2013
שלום,
אני ממש מודאגת מתוצאות ה-OCT:
פניתי לרופא עיניים היות ופתאום בעין ימין ראיתי יותר חשוך.
הממצאים שהתקבלו:
עין ימין: אובדן חלקי של הקונטור, נצפית הרמת רשתית נוירוסנסורית מהפובאה ונזאלית עם נוזל תת רשתי. לציין אירוגלירות ב- RPE.
ללא עדות להידרציה של רשתית נוירוסנסורית.
התמונה יכולה להתאים ל-CSR לקורלציה קלינית ועל פי הצורך השלמת FA. לסיכום תמונה היכולה להתאים ל-CSR לקולרלציה.
האם יש טיפול לזה , האם זה מחלת עיניים, וממה פתאום זה נבע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח OCT - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/02/2013הבדיקה מצביעה על נוכחות של נוזל תחת הרשתית. מצבים שונים עלולים לגרום לכך, ולכן הרופא שפענח את הממצא ציין שדרושה קורלציה (התאמה) לממצאים שבבדיקה, ומעלה את האפשרות להדמייה בטכניקה שונה - צילום FA
CSR = central serous retinopathy. יש הסבר בגוגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בלבול ראייה לקויההלל צימר07/02/2013
האם יכולה להופיע סחרחורת, בלבול, חוסר מיקוד עיניים ולחץ בעיניים כאשר יש בעיה באף?
יש לחץ באיזור הסינוסים
אם כן מה עושים?
למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בלבול ראייה לקויה - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/02/2013לא ידוע לי על קשר. פנה לרופא אאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת תוצאות פיענוח OCTלאה06/02/2013
אשמח לדעת מה משמעות המושג ארטפקט סופרונזאלית וכן מה משמעות הקיצור C/D ורטיקלי ומה הערכים הנורמאליים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת תוצאות פיענוח OCT - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/02/2013ארטפקט פרושו ממצא מלאכותי. הכוונה היא בד"כ לממצא המופיע בבדיקת הדמייה, אשר אין קשר בינו לבין המצב הרפואי. יש סבירות גבוהה שבבדיקה חוזרת לא ייראה אותו ממצא שוב.
C/D = cup-disc ratio . זה היחס בין קוטר ההתקערות בעצב הראייה לבין קוטר העצב.
ההערכה של העצב תלויה גם בקוטר הכללי של העצב, בצורתו ובשטח הכולל של שולי העצב, ולא רק ב-C/D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לאה07/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת OCTרינה06/02/2013
שלום רב,
להלן תוצאת פיענוח של בדיקת OCT
עין ימין
עובי ממוצע של שכבת ה-RNFT נמוך
עם הידקקות עליונה ותחתונה
הקיעור הנמדד0.93-0.67
עין שמאל
עובי שכבה RNFT בגדר הנורמה
למעט הידקקות עליונה ומעט גם בתחתונה
לציין עיבוי טמפורלי
הקיעור הנמדד 0.71-0.66
דיסקה גדולה
אנא אבקש את דעתכם
בתודה ובברכה
סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת OCT - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/02/2013פענוח של ממצאי בדיקת ההדמייה צריך להעשות במשולב עם הממצאים הקליניים בבדיקת העיניים, ולא יהיה זה נכון לקבוע אבחנה על פי ממצאי ההדמייה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים דומעותצ05/02/2013
רציתי לדעת אם בלילה לפני שנרדמת העיניים דומעות וזה ממש מעצבן ולא נותן להרדם, במשך היום זה קורה פחות ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים דומעות - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/02/2013לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד נמוך והשפעה על העינייםזאב05/02/2013
שלום ,
אשמח לדעת איך משפיע ל"ד נמוך על העיניים ?
לא מצאתי מאמרים בנושא.
תודה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ליבוסטיןיוסי05/02/2013
האם ליבוסטין פועל גם כ אנטי היסטמין או שמיועד רק להקלה על סימפטומים של צריבה ואדמומיות .
בנוסף מה דעתך על ליבוסטין בהשוואה ל זדיטן מי יותר טובה להבריא את האלרגיה לפי מה שאתה שומע ממטופליך. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבוסטין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/02/2013פועל כאנטי היסטמין יש תרופות איכותיות מהם לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים אדמומיות..קליה פנינה04/02/2013
ב5 השנים האחרונות איכות השינה שלי ירדה ונראה לי שזו הסיבה לאדמומיות העפעפיים. רופא העיניים לא התרגש מזה וחשב שזה אולי התרחבות טבעית של כלי דם... (לרוב אני כבר ישנה יותר טוב אך עדיין יש לילות עם שינה מועטה) אין לי דלקות העיניים בריאות, זה רק לא אסטטי.
מה ניתן לעשות?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים אדמומיות.. - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2013קרוב לודאי מדובר בדלקת עפעפיים. יתכן שיש גם יובש. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה. יש טיפול למצבים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...
קליה פנינה05/02/2013תודה לך,
רופא העיניים טוען שאין לי דלקת ובכ"ז העפעפיים אדומומיים... יש דרך להרגיע את האדמויות, עם תה קמומיל? או יש משהו יותר רפואי?
קליה פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת... - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/02/2013דלקת עפעפיים היא מצב שונה מדלקת עיניים. ישנם תכשירים וטכניקות לטיפול בדלקת עפעפיים. על הטיפול יוחלט על פי ממצאי הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לבדיקה לחץ בעיןיוסי04/02/2013
1.האם יש משהו שעורס את העיניים בבדיקה של לחץ עיניים על ידי אוויר ?
2.כנ״ל על ידי טנומטר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לבדיקה לחץ בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)