מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות וגרד בעפעפייםגלית04/02/2013
אני סובלת מזה מספר ימים מעיניים נפוחות מאוד ותחושת גרד.
לפני מספר ימים התחלתי להשתמש בקרם פנים המכיל חומצה רטינואית אך על אף שנזהרתי מלמרוח בקרבת העיניים, קמתי לאחר יומיים עם עיניים נפוחות ותחושת גרד (כמו גרגרי חול) בעפעפיים העליונות והתחתונות ובשאר הפנים.
יש לציין כי נדמה כי ישנה אגירת נוזלים באזור הפנים ובעפעפיים בפרט וככל שחולפים הימים, העיניים נפוחות יותר והאזור סביבן, יבש, מגרד ומקומט מאוד.
אני במהלכה של דיאטת חלבונים ואני תוהה האם ישנו קשר בין השניים ומה ניתן לעשות בנידון. רופאת משפחה רשמה לי בטאקרוטן, אך המצב לא משתפר והמשחה רק שורפת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות וגרד בעפעפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ04/02/2013לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט מולדאהרן03/02/2013
האם יש עדיפות ראשונה כשעושים ניתוח קטרקט להשתיל עדשה חלופית האם יש עדיפות בעדשה מתקדמת שלכאורה לא יהי' צריכים עדשות כולל תיקון הצילינדר ?
או להשתיל עדשה מסורתית יותר מה עדיף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט מולד - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2013ההחלטה על סוג העדשה להשתלה אינה תלויה בסוג הקטרקט, אלא בנתוני העין. התייעץ עם הרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבואיטיסוליד03/02/2013
שלום רב,
התגלתה אצלי דלקת עיניים ואני מקבל פרידניזון 40*1 ואמפרודקס 20*1 ופרידפורטה 1*2.
השאלה שלי האם אני יכול לקיים אורח חיים רגיל
והאם פעילות ספורטיבית בתקופה זו מומלצת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבואיטיס - תגובה
ד''ר יובל דומניץ04/02/2013להבדק אצל רופא משפחה קודם לכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור03/02/2013
שלום,
בתי בת ה-15 מתלוננת מזה זמן רב על כאבי ראש וסחרחורות. רופא הילדים הפנה אותנו לבדיקת ראייה אצל רופא עיניים. בקיץ ערכנו בדיקת ראייה שהייתה תקינה. כאבי הראש לא פסקו. בשבוע האחרון שמתי לב כי עין אחת של ביתי קטנה יותר וסגורה יותר מאשר השנייה. האם יש סיבה להיבהל? מה לעשות? התורים לרופאי העיניים הם לחצי שנה קדימה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2013שלום לימור.
פני לרופא הילדים והוא ידריך אותך בנושא הבדיקות הדרושות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE
עדי11/03/2013לימור שלום,
ראיתי שיש עוד מידע על בעיות דומות לשלך באתר של הנוירואופתלמולוגית ד"ר הדס קליש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהלןעדי02/02/2013
אהלן!
אחרי שנים ללא משקפיים (בן 29) גיליתי השבוע שאני צריך משקפיים לראייה לרחוק
2.25 בעין ימין 1.25 בעין שמאל. האם זה נחשב מספר גבוה או נמוך? ואם זה נחשב נמוך האם בכל זאת ניתן לנתח כעיקרון?
כמו כן יש לי צילנדר 3.50 בשני העיניים האם זה נחשב גבוה או נמוך והאם ניתן לנתח?
המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/02/2013הצורך במשקפיים לתיקון קוצר ראייה מופיע בד"כ בעשור הראשון או השני לחיים. כאשר אדם ראה תמיד היטב ללא משקפיים, ובגיל 29 מגלה לפתע שזקוק למשקפיים,מדובר במצב חריג. המספר שלך לא נחשב גבוה, אבל הצילינדר גבוה.
עקב הופעת הצורך במשקפיים בגילך ועקב הצילינדר הגבוה חשוב מאד לבצע מיפוי של הקרניות ולהתייעץ עם רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב העינייםגדי01/02/2013
שלום,
ב-5 השנים האחרונות, סבלתי מכלזיונים חוזרים, בלפריטיס ויובש בעיניים.
עברתי 7 ניתוחי כלזיון, טיפולים עם כל סוגי המשחות/טיפות (מבלפאמיד דרך סינטומיצין ועד מקסיטרול ועוד...)
עשיתי קומפרסים חמים, ניקיתי עם מגבונים לעיניים, עשיתי עיסויים לכלזיון (כולל מעט לחיצות על הכלזיון), שטפתי את העפעפיים והריסים עם חומרים שונים (מניזורל ופוילטר ועד נאויבלף).
רציתי לדעת האם הפעולות האלה, גם מבחינת השפעת המשחות/הטיפות שהיו בעיניים, וגם מבחינת החום והלחץ של הקומפרסים, העיסויים והלחיצות,
עצימות העיניים החזקות יחסית לדקה-שתיים בזמן קרצוף העפעפיים עם החומרים השונים.
כל אלה לא עלולים לגרום לפגיעה כלשהי בהיבט של לחץ תוך עיני/עצב ראייה?
האם אני צריך לעשות בדיקות מסויימות/מיוחדות מעבר לביקורות הסטנדרטיות אצל רופא העיניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב העיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ04/02/2013אין קשר לעצב ראייה וללחץ תוך עיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח - כן או לאת.01/02/2013
אני בת 38.אשמח לשמוע את דעתכם.שאלתי את הרופא שלי על ניתוח לייזר והוא אמר שבזמן שאני בעוד מספר שנים אוכל לקרוא מקרוב ללא משקפיים, כל אלו שעשו ניתוח לפני כמה שנים, יצטרכו להיעזר במשקפיים לקריאה מקרוב.האם זה נכון? בעין ימין יש לי מס' 1 ובעין שמאל 1.5. אחרי כמה זמן סביר שתתחיל לחול שוב התדרדרות בראייה אחרי ניתוח? הבנתי שצריך בהרבה מקרים לחזור על הניתוח ולעשות תיקון.אודה למידע בעניין ולהמלצתכם המקצועית בבקשה.
תודה רבה על העזרה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - כן או לא - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/02/2013הרופא שלך צודק. בעשור החמישי לחיים נחלשת האפשרות למקד לקרוב אצל כולם. אלה שראו היטב למרחק ללא משקפיים (בין אם באופן טבעי או אחרי ניתוח להסרת משקפיים) יזדקקו למשקפי קריאה. קצרי ראייה, לעומתם, שאצלם המיקוד הטבעי (ללא משקפיים) הוא לקרוב, יוכלו להמשיך לראות לקרוב בלי משקפיים.
לכן, אם לא תעברי ניתוח להסרת משקפיים, תמשיכי אמנם להזדקק למשקפיים למרחק, אך תוכלי להמשיך לקרוא שנים רבות ללא משקפיים.
לאנשים סביב גיל 40 עם מספרים כמו שלך אני ממליץ בד"כ להמנע מניתוח להסרת משקפיים, כי הצורך במשקפיים למרחק יהפוך לצורך במשקפי קריאה.
יש אפשרות לנתח רק עין אחת, ואז במנותחת אפשר יהיה לראות למרחק ללא משקפיים ובשניה לקרוא בלי משקפיים. זה מצב הנקרא מונו-ויז'ן, ורוב האנשים שבוחרים בפתרון זה מסתדרים איתו היטב. יחד עם זאת, חלק מהאנשים עלולים לחוש אי-נוחות בגלל הפער בין העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה מול מחשבת.01/02/2013
שלום רב,
אני עובדת כל היום מול צג של מחשב נייד.בסוף יום עבודה עמוס, כשאני מרימה את המבט ומסתכלת סביב אני רואה טיפה מטושטש.יש לי משקפיים אבל רק למרחק.בעין ימין אני מס' 1 ובשניה אני 1.5. לאחרונה הייתי אצל רופא עיניים אבל הוא אמר לי לצפות בטלויזיה עם משקפיים אבל באופן כללי מלבד נהיגה, צפייה בטלויזיה ובסרטים אין סיבה שאלך איתם כל היום, כל הזמן.
אני שונאת ללכת עם המשקפיים ואני רוצה לדעת אם אמשיך לא ללכת עם המשקפיים כל הזמן אם ייגרם לי נזק בגלל שאני לכאורה מאמצת אותם והאם עבודה מול המחשב כל היום גורמת לירידה בראייה בטווח הקצר ובטווח הארוך. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה מול מחשב - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/02/2013לא ייגרם שום נזק, בין אם תרכיבי המשקפיים ובין אם לא תרכיבי. גם העבודה מול מחשב לא תגרום לירידה בראייה (להבדיל מצעירים יותר, שאצלם עלולה להיות השפעה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישוניםדנה31/01/2013
שלום,
לאחר לקיחת כדורי וונלה (אנטי דכאוני- גנרי לאפקסור) במינון נמוך הופיע הרחבת אישונים, כאבי עיניים וראש ואישונים לא סימטריים(שמאל גדול קצת מימין).
המצב נמשך כך כבר יומיים עם הטבה בכאבי הראש. האם יש סיבה לדאגה? האם זה מחייב בדיקת עיניים? כי מאוד קשה לי להגיע לרופא, אני לא מרגישה טוב.
אציין שאני מגיבה קשה לתרופות וגם עם תרופות קודמות תופעות הלוואי נמשכו כמה ימים אחרי שהפסקתי את התרופה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/02/2013הרחבת אישונים היא תופעת לוואי אפשרית של תרופה זו, אך האישונים אמורים להיות שווים. אי שוויון האישונים דורש בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינייםענת30/01/2013
בעלי ובני הצעיר (בן 6.6) משתמשים בטיפות אופטילסט לפי הצורך בהמלצת רופא עיניים. היום בעלי הלך לרופא עיניים והמליצו להחליף את האופטילסט בטיפות רלסטט. השאלה היא האם להחליף את הטיפות גם לילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/01/2013הכל לפי בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות להורדת מספרדוד30/01/2013
שלום רב,
לפני כ-4 שנים עברתי ניתוח לייזר בשיטת lasek. לאחרונה חלה נסיגה, ובדיקה העלתה 0.75- בכל עין.
המספר לפני הניתוח היה 4.5 ו- 5. (מינוס). כיום עובי הקרנית 450 בכל עין.
הרופא המנתח לא המליץ על ניתוח ונתן לי טיפות (נדמה לי המכילים סטרואידים FML אשר יכולות לכאורה להוריד את המספר. רציתי לדעת מהי יעילותן, והאם עם נתונים כמו שלי, באמת יש סיכוי להוריד את המספר או חלקו?
שאלה נוספת, מבחינה טכנית בלבד, כמה תיקונים אפשריים במקרה שכזה (שכן איני מעוניין לחזור למשקפיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות להורדת מספר - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/01/20134 שנים אחרי ניתוח, הסיכוי שהטיפות יורידו את המספר קטן.
תיקון מבצעים רק כאשר המספר התייצב. האפשרות לתקן נקבעת לא רק על סמך העובי, אלא גם על נתוני מיפוי הקרניות. ככלל, אני מבצע רק תיקון אחד (למעט במקרים נדירים עם נתוני קרנית מוגדרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושך...ת.30/01/2013
אני גרים בבית שכור ובמשך חצי שנה עבדתי בפינת העבודה שלי הסמוכה לסלון כשלא היה שם תאורה בכלל.זו פינה פנימית בבית, ללא אור טבעי או חלונות.בסלון אין מנורה בתקרה ויש רק מנורת רצפה עם 3 בתי מנורה.לא התקנו מנורה בפינת העבודה משום שבעל הבית לא היה מוכן לרכוש מנורה לאזור וכך יצא שעבדתי שם כל יום כמעט כל היום במחשב ללא תאורה.
האם זה יכול לגרום לכך שהראייה שלי תדרדר בגלל מאמץ? גם בשעות הערב עבדתי ללא תאורה.לאחרונה אני מרגישה טשטוש בראיה והלכתי לבדיקת ראייה ומסתבר שהמספר בעין שמאל גדל לי בחצי.
מה דעתכם? האם העבודה בחשכה מול צג מחשב כל היום גרמה לכך? האם ניתוח יעזור לטווח רחוק והאם אפשר לנתח אין אחת רק בכל פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושך... - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/01/2013לא טוב עבודה בחושך מוחלט מסביב לדאוג לתאורת רקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות ברשותכם.ת.30/01/2013
1) מחסני הפריטין, ברזל שלי נמוכים.אני מרגישה את זה ישר גם בעיניים בכך שלהרף עין למשל הכל זז לי (סחרחורת קלה) טשטוש בראיה, לחץ בראש.
2) בגלל הבעיה הראשונה וכאבי הראש הלכתי לרופא עיניים כדי לבדוק שהטשטוש וכו' לא בגלל שהמספר גדל לי.זו לא פעם ראשונה שהברזל שלי נמוך ואני מכירה את התגובות של הגוף שלי שביניהן יש באמת טשטוש בראיה.בכל מקרה, הרופא עשה לי בדיקה מאוד מקיפה ומדוקדקת, בדק לחץ בעין (כמו משב רוח רגעי לתוך העין), שם לי טיפות להרחבת העישונים ובעצם...מאז העיניים שלי קצת שורפות ואני ממצמצת כל הזמן.
מעולם לא היו לי בעיות בעיניים מלבד בעיית ראייה למרחק(בת 38).האם זה הגיוני שיש לי את הבעיות הללו מהסיבות שפרטתי (ברזל, בדיקת ראיה).
בנוסף, אשמח לשמוע את דעתכם.שאלתי את הרופא על ניתוח לייזר והוא אמר שבזמן שאני בעוד מספר שנים אוכל לקרוא מקרוב ללא משקפיים, כל אלו שעשו ניתוח יצטרכו למשל משקפיים לקריאה מקרוב.האם זה נכון.בעין ימין יש לי מס' 1 ובעין שמאל 1.5.
תודה רבה על העזרה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות ברשותכם. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/01/2013צריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוור ממראהיעקב29/01/2013
שלום,
נהגתי היום ברכב כשאני עם משקפי שמש, במהלך הנסיעה, כשעצרתי לפני רמזור, מראת הצד של הרכב שלפניי הייתה מכוונת בדיוק אל השמש, לא הסתנוורתי אבל היה מעין נקודה של השמש שזהרה מאוד על המראה שלו, יש לציין שבלית ברירה הסתכלתי לכיוון למשך מספר שניות בגלל שהוא עבר לנתיב שלי.
אני יודע שמבחינת קרינה אין בעיה כי אני עם משקפי שמש ובתוך אוטו, אבל מה לגבי העצמה עצמה של האור, עלולה לגרום נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוור ממראה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/01/2013סבירות אפסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת מספר "על חשבון " צילינדרשיר28/01/2013
האופטימטריסט הגדיל לי את המספר והוריד את הצילינדר.במקום 0.75- הצילינדר ירד ל- 0.5-. ובמקום המספר 3 - המספר עלה ל- 3.5-.
השאלה שלי האם יש לכך חסרון? מה השיקול להוריד את הצילינדר? האם מבחינה רפואית מקצועית זו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת מספר "על חשבון " צילינדר - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/01/2013לא נראה שיש בעיה. המספר שלך השתנה מעט, והמרשם שניתן לך ניתן על סמך ממצאי הבדיקה של האופטומטריסט. מעבר לכך, שינוי של 0.25 צילינדר הוא שינוי זעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)