מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סינוור ממשטחים מסנווריפדודו27/02/2013
בוקר טוב
האם סינוור משמשות וכל מיני משטחים מסנוורים מסוכן לעיניים?
מה למשל קורה בזמן שינה אם יש סינוור ממושך לתוך העיין
מהשמש או ממשטח מסנוור בלי שמרגישים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוור ממשטחים מסנווריפ - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/02/2013יכולה להיות פגיעה ברשתית . לא מדובר בזמן שינה אלאמחשיפה ישירה כלשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להדבק בהרפס עיניים ?גלית25/02/2013
לבת של חברה שלי יש הרפס בעיניים ובפה והיא הכניסה לי אצבע לעין בטעות לאחר שגירדה את הפצעים שלה ואת העיניים שלה.
לי היו אבעבועות רוח בילדותי וגם לי יש הרפס בפנים בשפתיים\אף (לעיתים רחוקות)
אך לא בעיניים!
האם אוכל להדבק בהרפס *פעיל* בעיניים עקב המגע של הילדה בעין שלי?
או שאני "מחוסנת" בגלל ההיסטוריה שלי ?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להדבק בהרפס עיניים ? - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/02/2013יש אפשרות להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף: מניעת הדבקה הרפס עינייםגלית25/02/2013
שלום
שאלה דחופה מאוד !!!
השתמשתי היום בעיפרון איפור עיניים ששיך לבחורה שיש לה הרפס עיניים פעיל כרגע (לא ידיעתי על כך טרם השימוש)
האם יש דרך למנוע הדבקה אם אמרח זובירקס לעיניים (היא הציעה לתת לי משחה חדשה! שיש לה)?
האם לא יועיל לפחות לא יזיק ?
נא תשובתכם הדחופה
אני מבינה שהזמן חשוב
אם מריחת המשחה יכולה להועיל - כמה זמן מרגע ההדבקה היא יכולה להועיל (האם זה זמן הדגירה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף: מניעת הדבקה הרפס עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/02/2013לא בטוח אם יועיל, אך לא יזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
גלית26/02/2013עבר יום האם עדיין יכול להועיל?
האם יש תופעות לוואי?
אודה לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אדע אם נדבקתי?
גלית26/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח לייזרדליה25/02/2013
שלום,
יש לי מספר שאלות לגבי הניתוח,
1. כמה זמן אחרי ניתוח PRK אפשר לנהוג.
2. האם הראיה לקרוב תדרדר בודאות ובאיזה גיל בערך?
3. איזה תופעות מצריכות פניה לרופא לאחר הניתוח?
תודה, דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני ניתוח לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/02/20131. בד"כ רואים טוב למדי אחרי כשבוע, אך ייתכן שהראייה עדיין לא תהיה מושלמת. עיתוי האפשרות לנהוג תלוי בקצב הריפוי של הקרנית.
2. כל אדם שראייתו לרחוק טובה ללא משקפיים (בין אם באופן טבעי ובין אם אחרי ניתוח להסרת משקפיים) יזדקק למשקפי קריאה במהלך העשור החמישי לחייו. אלה שמרכיבים משקפיים למרחק יזדקקו למספר שונה לקרוב (ובד"כ ירכיבו משקפיים מולטיפוקאליים, המאפשרים ראייה לרחוק ולקרוב). קצרי ראיה יהיו מסוגלים לקרוא ללא משקפיים, אך לא עם משקפי המרחק שלהם. מצב זה, דהיינו הזדקקות למספר שונה לקרוב ולרחוק אחרי גיל מסוים, קיים אצל כולם ללא יוצא מן הכלל, וללא כל קשר לניתוח.
3. תופעות כגון טשטוש ראיה, ירידה בראייה, כאב, הפרשות, או כל תופעה אחרת שמטרידה אותך מצריכה פנייה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשן אפורשלומית25/02/2013
לאחרונה ביתי מספרת על מעין עמוד של ערפל אפור אשר מופיע מידי פעם בראיה לרחוק.
רופא עיניים לא מצא דבר, אך התופעה המטרידה ממשיכה להופיע.
אודה מאוד על עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשן אפור - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/02/2013לא ניתן לענות ללא בדיקה. כמו כן חשוב לדעת באילו נסיבות מופיעה ההפרעה, האם בקשר לפעילות כלשהי, האם יש תופעות נוספות באותו זמן, ועוד. מציע לפנות לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתאירה22/02/2013
שלום רב,
לפני כשבוע התחלתי.להרגיש תופעות מוזרות בעין שמאלית.
מהתחלה זה היה כאב לוחץ והרגשה שאין יוצאת החוצה כאילו היא לא שלי.
בימים האחרונים אני מרגישה רעד בראיה לא בעפעף וקפיצות בראיה צדדית.
עברתי בדיקות כולל ct מוח שחוץ מפטוזיס קל לא אובחן שום דבר.
מידי פעם יש לי טשטוש ראיה שבא והולך.
בדיקת רופא עיניים תקינה כולל הרחבת אישונים.
לחץ תוך עיני תקין.
אני בחרדות נוראיות ונורא חוששת כל רגע לאבד ראיה.
מה זה יכול להיות, מה צריך לבדוק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/02/2013מציע בדיקה ע"י נוירו-אופטלמולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE
עדי19/03/2013אירה שלום,
ראיתי שיש עוד מידע על בעיות דומות לשלך באתר של הנוירואופתלמולוגית ד"ר הדס קליש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןזאב20/02/2013
שלום,
אשמח לדעת השפעות של רעלת הריון על העיניים , במיוחד בהיבט הרפרקטיבי ?
תודה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/02/2013ההשפעה היא שינויים בכלי דם ברשתית כביתר לחץ דם
אין בדרך כלל שינויים רפרקטיביים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן שקפץ לי לעייןאסנת20/02/2013
שלום
כפי שסיפרתי לך קפץ לי שמן חם לתוך העין לאחר ביקור אצל רופאת עיניים היא נתנה לי סינטומיצין בלילה שמתי ושרפה לי מאוד העין, הרגשתי שהיא לא מקבלת את המשחה.
מה דעתך? האם זה אמור לשרוף ככה?
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן שקפץ לי לעיין - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2013לא ניתן לענות ללא בדיקה. מציע להפנות השאלה לרופאה שטיפלה בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EMGD19/02/2013
מהי בדיקת EMG KGHBHHO
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2013ERG (ולא כפי שכתבת) בודקת את הפעילות החשמלית של הרשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח קטרקט בשתי העינייםאורלי19/02/2013
בוצע ניתוח הסרת קטרקט עם השתלת עדשה קרוב רחוק אך יש בעיה של צילנדר. עדיין רואה מטושטש לרחוק ולקרוב . המלצת המנתח לבצע ניתוח בעין הקרוב תיקון ע"י לייזר להפוך גם אותה לרחוק , ואז אראה טוב לרחוק ואשאר עם משפקיים לקרוב . בשאפתי היה להוריד גם רחוק גם קרוב את המשקפיים. האם זה נכון לי ? כמו שהמליץ שעדיף שאראה טוב לרחוק שאין מה לעשות שאני אשאר עם משקפיים לקרוב. שואלת האם יש פתרון בלייזר לתקן את הרחוק והקרוב יחד במצבי זה ???? לציין שהמספר כן קטן לרחוק ולקרוב לאחר הסרת הירוד!! אשמח לקבל תשובה בהקדם . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח קטרקט בשתי העיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2013חסרים פרטים רבים:
האם נותחת בעין אחת או בשתיהן? איזו עדשה הושתלה? מה היה המספר המתוכנן אחרי הניתוח? האם כוונת למונו-ויז'ן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר אלחוטייורי19/02/2013
האם העיניים עלולות להיפגע כתוצאה משהיה ממשוכת של מספר רב של שעות ביום בסמיכות למודם וראוטור אלחוטי (Wi-Fi)?
אני יודע שלפי מחקרים מסוימים הקרינה מהראוטר גורמת נזק באופן כללי, השאלה האם הנזק הוא גם לעיניים
אהיה אסיר תודה לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מראוטר אלחוטי - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2013אין לי מידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלגים בעינייםניצה19/02/2013
שלום,
אני בת 28 וסובלת מיובש בעיניים וכרגע הפלגים הזמניים עוזרים לי מאוד לחזור לשגרת החיים. רק שכל 49 יום אני שוב צריכה לקנות פלגים חדשים. הייתי רוצה לדעת האם ממולץ לשים פלגים קבועים? מה החסרונות של פלגים קבועים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלגים בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2013אם פקקים עוזרים איני רואה מניעה להכניס פקקים קבועים. לפרטים נוספים אנא הפני השאלה לפורום ניתוחי עיניים ועפעפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרעים ברשתית מסחיבת משאות לקצר רואייוסי בן 4218/02/2013
האם סחיבת משאות כבדים עלולה לגרום לקרעים ברשתית לאדם שהינו בעל קוצר ראיה גבוה (מינוס 10)?
האם סחיבת משאות קלים עד 4 ק"ג בכל יד עלולה לגרום לקרעים ברשתית לאדם שהינו בעל קוצר ראיה גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרעים ברשתית מסחיבת משאות לקצר רואי - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2013אין קשר בין הרמת משאות לקרעים ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים ויראליתא.ט.18/02/2013
שלום רב
מזה 4 ימים יש לי נפיחות גדולה, אודם, דמעת ללא הפרשות בעין שמאל.התחלתי טיפול עם סינטומיצין וטיפות כלורמפניקול, אבל לאחר יומיים לא היה שום שיפור, אז הלכתי לרופאת עיניים, היא אמרה שזה כנראה דלקת ויראלית. היא נתנה לי טיפות דתאמיצין ואופלוקס ואמרה שזה ישתפר במהרה. מאז עברו יומיים, אני לא רואה שום שיפור. אני עושה קומפרסים קרים עם קמומיל, ולקראת הערב הנפיחות מעט יורדת, אבל בבוקר העין שוב נפוחה, ברמה שאני בקושי מצליחה לשים בה את הטיפות...האם יש טעם לחזור לסינטומיצין, או אולי אנטיביוטיקה אחרת?תוך כמה זמן אמורים לראות שיפור בדלקת ויראלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים ויראלית - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2013אין טיפול יעיל לדלקת עיניים ויראלית. טיפות המכילות סטרואידים (דתאמיצין) יכולות להקל את הסימפטומים, אך אינן מרפאות את הדלקת. דלקת ויראלית יכולה להמשך שבוע או יותר. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופאה שטיפלה בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ראייה?שירי17/02/2013
שלום רב,
בתי בת שנתיים ו-8 חודשים. הייתה היום אצל רופאת עיניים לצורך בדיקה שיגרתית. בגיל שנתיים נבדקה ע"י רופא עיניים מטעם טיפת חלב ונאמר שיש לחזור על הבדיקה לאחר כחצי שנה.
ממצאי הבדיקה של הרופאה היום היו כך:
אסטיגמציה מט חלב
אין פזילה, 4/5 בכל עין
קרקעיות תקינות בהרחבה
+1.0-1.50/80+
+1.0-1.50/95+
מעקב 6 חד'
אודה על הסבר הממצאים.
תודה מראש!!!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט20/02/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)