מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פזילהדן08/07/2012
שלום לדר',
לבני יש פזילה בעין שמאל. הוא נולד פג שבוע 27. כיום בן שנה (כרונולוגי).בדיקות העיניים ובדיקת הפזילה שעבר במהלך השנה היו תקינות. האם פזילה יכולה אם כן להתפתח בכל זאת ובגיל כזה? האם צפיה מרובה בטלביזיה יכולה להחמיר את הבעיה? מה עושים נגד זה?
הפזילה בולטת כשהוא מביט ישר, אולם כשהוא מסתכל לצדדים האישון זז. ז"T האישון לא נשאר כל הזמן באותו מקום.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/07/2012פזילה עלולה להתפתח גם בגיל מאוחר יותר. מומלץ לגשת שוב לרופא העיניים העוסק בנושא זה. אנא הפנה את השאלה לפורום בעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי ניתוח עפעפים לפני שבועייםשקד06/07/2012
עין אחת כואבת,דלקתית וקטנה יותר.האם יחלוף איך מטפלים בבעיה. האם זה נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי ניתוח עפעפים לפני שבועיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/07/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה. ממליץ להפנות השאלה לרופא המנתח, המכיר את מצבך מקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי חיזוק הראייהמשה05/07/2012
האם זה נכון שתרגילים לחיזוק העיניים מחזק את עצבי העין זרימת הדם והראייה?
יש המלצה בדבר ??m* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי חיזוק הראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/07/2012התשובה שלילית לשתי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.אביתר05/07/2012
שלום,
מדי פעם אני מרגיש לפעמים בעיקר לאחר קריאה מרובה שאני מושך את המילים כלומר קורא את המילה מזיז את העיניים ורואה אותה שוב לכמה שניות.
כיצד אפשר לטפל בדבר זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/07/2012יתכן שמדובר בבעיה במיקוד. פנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אביתר08/07/2012כשאני משחק כדורסל או כדורגל הדבר אינו מפריע כלל רק לאחר קריאה מרובה ויש סיכוי שאם אני יעשה אימונים מתאימים הדבר יעבור?אני ילד בן 16 יש לי רק חלום אחד להיות טייס ממש לא באלי שהדבר הזה ידפוק לי.
תודה רבה על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GPCעדי04/07/2012
שלום,
לצערי רופא העיניים מצא שיש לי GPC. הטיפול שנתן לי הוא לא להרכיב עדשות מגע במשך 21 יום, וכן שני סוגי טיפות עיניים שאצטרך לשים שלוש פעמים ביום במשך כל התקופה הזאת.
קראתי על GPC ואין לי ספק שזה קרה לי בגלל שימוש מופרז בעדשות (לא בגלל חוסר היגיינה), אבל האם אחרי התקופה הזאת זה עלול לחזור? ובהנחה שכמובן אפחית בהרבה את השימוש בעדשות המגע.
אני כל כך לא אוהבת משקפיים :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GPC - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/07/2012המנעות מהרכבת העדשות לתקופה מסוימת עשויה לשפר את מצב ה-GPC, אך חידוש הרכבת העדשות עלול לגרום שוב להחמרה. במקרים מסוימים ניתן לחזור להרכיב עדשות, באופן מוגבל. לפעמים החלפת סוג העדשות יכולה להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ובהמשך לדבריך...
עדי27/08/2012אכן כשחזרתי להרכיב עדשות האלרגיה חזרה. הרופא לא ראה החמרה, אבל שוב המליץ על מנוחה למשך 21 יום ושימוש בטיפות זדיטן 3 פעמים ביום.
לדעתו הפעם זה קרה כתוצאה מאי סבילות לתמיסה של העדשות, והוא המליץ להשתמש בתמיסה AOSEPT® PLUS.
האם אתה ממליץ על תמיסה זו? קראתי שלעתים הדיסקית שמונחת בתחתית המחסנית לא פועלת כראוי בלי התראה מוקדמת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ובהמשך לדבריך... - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/08/2012התמיסות בהחלט עלולות לגרום לאלרגיה, ובמקרים מסוימים החלפת התמיסה עשויה להועיל.
לגבי התכשיר הספציפי אנא הפני השאלה לפורום אופטיקה ועדשות מגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייןם לבת 4- דחוףפנינה03/07/2012
שלום,
לבתי יש דלקת עיניים מזה שבוע. קיבלה בהתחלה טיפות טוברקס,שלא עזרו. רופא אחר החליף לסינטומיצין, שהחמיר את המצב. ביום א' ביקרה אצל רופא עיניים שאבחן וירוס והחליף טיפול לאופלוקס וסטרודקס. המצב השתפר מאז, עד היום אחה"צ-הילדה התלוננה על כאבים בעין ימין, מאז היא בוכה ולא מצליחה לפתוח את העין בכלל. העין נפוחה מאוד. רופא כללית תורן לא חושב שיש טעם לפנות למיון. אודה לתשובה מהירה.
תודה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עינייןם לבת 4- דחוף - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/07/2012פני למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראייה קטן: האם כדאי משקפיים?אשרת02/07/2012
שלום רב,
בתי בת 11 וסובלת מקוצר ראייה של מינוס 0.5 ומינוס 0.75. האם מומלץ שתרכיב משקפיים? האם זה לא יגרום להחמרת הבעייה ועליית המספר?
ושאלה נוספת: האם יש תרגול לשרירי העיין שיכול להאט את קצב גדילת המספר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה קטן: האם כדאי משקפיים? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/07/2012vrהרכבת משקפיים תלוייה במידת ההפרעה לתפקוד בקריאה מלוח או טלויזיה אם מפריע לתת .
אין תרגול להאט גדילת מספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים שצצים בראייהלינוי02/07/2012
שלום רב,
אני חיילת בחיל המודיעין וחלק מרכזי מעבודתי הוא שהות מרובה מול המחשב (לפחות 10 שעות ביום).
לאחר בערך 7 שעות מול המחשב אני מתחילה לראות נקודות שחורות שמתרבות משנייה לשנייה, ואז מתחיל לי כאב ראש רציני לכמה שעות טובות.
זה התחיל לי כלפני שבועיים בערך וחוזר כל יום.
אני סובלת ממגרנות אבל אחת לחצי שנה, והן לא כוללות קשיים בראייה בכלל (רק כאבי ראש והקאות).
אשמח לקבל יעוץ כלשהו זה חשוב לי מאוד כי אני פשוט לא מצליחה לתפקד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים שצצים בראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/07/2012ייתכן סוג של מיגרנה לפנות לבדיקת רופא עיניים ונוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותחן02/07/2012
לפני מספר ימים הבחנתי שהעין שלי נפוחה ואדומה. השתמשתי ב סינטומיצין וטיפות עיניים. לאחר מספר ימים שהנפיחות ירדה הבחנתי שבארובת העין צץ גוש קטן עגול ושקוף (פחות מימלימטר) כמו בועה . אין הרגשה של כאב. אבל יש רגישות מוגברת בשתי העיניים. האם זהו סממן לזיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית ראיה בנערהיעל01/07/2012
שלום רב. בתי בת 17.נערה בריאה בדר"כ עם ראיה תקינה.בבדיקות לקראת גיוס אובחנה איוושה סיסטולית 2/6.בחודשיים האחרונים היא מתלוננת על אפיזודות המתרחשות פעם-פעמיים בשבוע של ראיית הבזקי אורות ("אורות חשמליים" כהגדרתה),עיוות ראיה ,רגישות לאור (לא אור יום-אלא אור של מנורות/מחשב וכו) ובעקבות כך יש לה דמעת מוגברת מהעין ותלונות על קושי להתמקד/להתפקס בראיה.מדובר באפיזודות קצרות הנמשכות 2-5 דקות ללא כאב ראש נילווה,סחרחורות או בחילות.האם הכתובת הנכונה לבירור היא רופא עיניים או נוירולוג והאם יש לך השערה מה עשויה להיות התופעה?
יש לציין כי גם אני (אמה) וגם סבתה של הנערה סבלנו בצעירותנו ממיגרנות עם אוארה ,אבל אני לא יודעת כיצד לפרש את התופעה הנ"ל שנראית כמו אוארה אבל ללא כאב ראש.לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית ראיה בנערה - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2012קיים מצב של מיגרנה המתבטאת באאורה בלבד ללא כאב הראש הטיפוסי (ophthalmic migraine).
מציע לפנות ראשית לרופא העיניים כדי לבדוק האם יש בעיה עינית המסבירה הסימפטומים. אם לא תמצא בעיה כזאת פנו לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות זגוגיתאביב01/07/2012
האם יש בדיקה שיכולה לקבוע האם כבר הייתה בעבר היפרדות זגוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות זגוגית - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2012בבדיקת העיניים אפשר לראות את הזגוגית המופרדת. אין אפשרות לקבוע מתי הזגוגית נפרדה למעט במקרים בהם הופיעו סימפטומים בזמן ההפרדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בעיןjulie30/06/2012
שלום
לפני כשלושה חודשים התחלתי טיפול בראוקוטן.
יידעתי שזה מייבש לי את העיניים..קניתי tears refresh ושמתי כמה פעמים ביום (השתדלתי לפחות כל שעה, כי העיניים צרבו) ולמרות זאת העיניים צרבו יותר ויותר ועכשיו בעין השמאלית שלי יש מלא נימים אדומים והיא כולה אדומה זה ממש מפחיד...חוץ מזה שהיא צורבת ומציקה...החלטתי להפסיק עם התרופה...היום כבר לא לקחתי. השאלה האם זה זה או משהו אחר..ואני מפחדת שהאדמומיות תשאר ככה..למתיד :(
האם יש צורך ללכת לרופא עיניים מיידית או לחכות כמה ימים ולראות האם הפסקת נטילת ראוקוטן משפר את מצב העין שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/20121. אם העין עין אדומה, צורבת ומציקה נדרשת בדיקה על ידי רופא עיניים.
2. האפקט של רואקוטן יכול להמשך גם אחרי הפסקת נטילת התרופה.
3. יש הרבה סוגים של תכשירים נגד יובש ויתכן שנטילת סוג אחר תשפר את המצב. זו עוד סיבה לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ראייה באישה מבוגרת בעלת ניון רשתאורי30/06/2012
סבתי בת 88, ויש לה ניוון רשתית. היא מטופלת בשנים האחרונות בזריקת AVASTIN ביום שישי לפני שבוע היא קמה עם שטף דם בעין ואיבדה את הראייה (היא רואה רק צלליות) ובמיון קבעו לה תור לזריקה מחר, יום ראשון בערב, בבית החולים. שאלתי היא כזו: האם זו דרך הטיפול היחידה במקרה הזה? האם יש טיפול אלטרנטיבי, בארץ או בחו"ל שאפשר להציע לה? אודה לכל עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ראייה באישה מבוגרת בעלת ניון רשת - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2012הזרקת אווסטין היא אחד הטיפולים המקובלים בדמם שנגרם כחלק מהתהליך הניווני. תאורטית יש עוד טיפולים, אך לא ניתן לתת יעוץ מדויק יותר ללא בדיקה.
למיטב ידיעתי אין בחו"ל טיפול שאינו קיים בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרגיום אפירני30/06/2012
שלום רואה מין חוט זז בתוך העין.. בבדיקה הובחן פטרגיום אפי.. שאר בדיקות עיניים תקינות.. ראייה 6/6. לחץ תוף עיני 14, לשכה קדמית זכה ועמוקה,,עדשה זכה.
האם יש מזור לבעייתי? אני בן 54,פעיל מאד וולא שום בעיות בריאותיות.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרגיום אפי - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/06/2012אם מדובר בראיית "חוט" שמלווה אותך במבט לכיוונים השונים, מדובר בשינויים בג'ל שבתוך העין, ואין כל קשר בין זה לבין פטריגיום, שהוא צמיחה של כלי דם על פני הקרנית.
בכל הופעה של "חוטים, זבובים, נקודות" וכדומה דרושה בדיקת קרקעית העיניים עם הרחבת אישונים כדי לוודא שלא מדובר בקרעים ברשתית. אם לא נבדקת עם הרחבת אישונים פנה לבדיקה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרגיום תגובה
רני30/06/2012אכן נבדקתי עם חומר להרחבת האישונים- mydramide , הזגוגית -כך כתוב בממצא- פלוטרס - לא יודע מה הכוונה !!!
עדשה כאמור זכה, רשתית- צמודה, האישון עגול ומגיב והלשכה הקדמית זכה ועמוקה..
האם כדאי ללכת למומחה? יש מה לעשות? או שמעתה אני אצטרך ללמוד עם זה??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרגיום תגובה - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2012floaters הם עכירויות בזגוגית (הג'ל) שבתוך העין, והצל שהן מטילות על הרשתית הוא ה"חוט" שאתה רואה. מדובר בתופעה נפוצה מאד.
אין טיפול לזה, אך ברוב המכריע של המקרים ההפרעה הולכת ונחלשת עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה קטנה בצבע אדום בתוך העיןאורן30/06/2012
שלום,
היום קמתי בבוקר וראיתי שיש לי בלבן של העין נקודה אדומה קטנה..כמו שטף דם או סוג של נים שהתפוצץ..
ממה זה יכול להיות?
האם זה מסוכן?
האם זה עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה קטנה בצבע אדום בתוך העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/06/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה. באופן כללי, אם אין כל הפרעה בתחושה או שינוי בראיה בראיה, קרוב לוודאי מדובר בפקיעה של נים. אם זו האבחנה, הדמום אמור להספג תוך מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)