מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ווייבפרונט מובנה או לא?גיל28/05/2012
שלום ד"ר,
התחלתי להתעניין בניתוח ליזר להסרת משקפיים, ושמתי לב שיש מכונים מסוימים שיש בהם אפשרות לעשות ניתוח עם תוספת של ווייפרונט או בלי תוספת, ואילו מכונים אחרים שהWAVEFRON או COSTUM מובנה בתוך מכשיר הלייזר (ואז גם אין צורך להוסיף סכום נוסף על השימוש בטכנולוגיה).
שאלתי היא האם בשני המקרים מדובר באותה טכנולוגיה או שפשוט במכונים שצריך להוסיף תשלום על שימוש בטכנולוגיית הוויבפרונט, הטכנולוגיה בנויה בצורה של התאמה אישית ואילו במכונים שהוויבפרונט מובנה בתוך מכשיר הלייזר (ואז כולם מקבלים את התוספת הזו)- הטיפול הוא לא מותאם אישית, אלא כל מטופל מקבל אותו טיפול?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווייבפרונט מובנה או לא? - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/05/2012WAVEFRONT OPTIMIZED היא תוכנת טיפול השומרת על יחסי הקימור המקוריים של הקרנית גם לאחר "שיוף" הקרנית בלייזר. בשיטה זו אין התאמה אינדיבידואלית לכל מנותח, והטיפול מותאם על ידי המחשב לפי נתוני המשקפיים.
WAVEFRONT GUIDED היא תוכנת טיפול המותאמת אינדיבידואלית לכל מטופל. בנוסף למספר המשקפיים מוזנים למחשב גם הנתונים האינדיבידואליים של כל קרנית.
המכשירים המתקדמים משתמשים ב-WFO כטיפול סטנדרטי. טיפול זה טוב לרוב המנותחים. אם מידת הסטיות האופטיות HIGH ORDER ABERRATIONS(HOA) עולה על ערך מסוים, עדיף לטפל עם WFG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל
גיל28/05/2012כלומר לרוב המנותחים לא יהיה הבדל בין השיטות בתוצאה הסופית?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/05/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לWAVEFRONT
גיל31/05/2012היי שוב ד"ר שוחט היקר,
שמתי לב שישנם מכונים בהם הוויבפרונט כבר מובנה בתוך הלייזר ואילו מכונים בהם אפשר לעשות עם וויבפרונט או בלי (ובמכונים אלו המנותח נדרש להוסיף קצת כסף על השימוש בטכנולוגיה, למשל כך זה אצלכם בעין טל, מבירור עם המזכירה).
האם במכונים שבהם הוויבפרונט לא מובנה בתוך המכשיר מדובר על wavefront guided?
האם הwavefront guided מותאם יותר ספציפית לכל מנותח ומאפשר להשיג תוצאות ראיה טובות יותר אצל חלק מהמטופלים, והאם אפשר לדעת אילו מטופלים יזדקקו לו בבדיקה?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לWAVEFRONT - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/06/2012אתה מערבב בין WFO ל-WFG. הטיפול במכשיר שאיתו אני עובד הוא WFO, ועל זה אין תוספת תשלום. במקרים שנדרש טיפול WFG יש תוספת תשלום. לגבי ההבדל בין השיטות ולגבי ההמלצה לשיטת הטיפול בכל מקרה אינדיבידואלי קיבלת כבר תשובה בשרשור זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה מועדפת בניתוח הסרת משקפייםגיל28/05/2012
היי
נבדקתי במס' מכונים להסרת משקפיים בלייזר ונמצאתי מתאים לשתי השיטות- גם לאסיק וגם PRK. איזו שיטה עדיפה עליך במידה והמטופל מתאים לשתי השיטות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה מועדפת בניתוח הסרת משקפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/05/2012אני מעדיף PRK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPRK
גיל28/05/2012היי ד"ר שוחט,
האם היתרון של לאסיק בכך שההחלמה הרבה יותר מהירה שכבר באותו יום רואים מצויין ואפשר לחזור לשגרה) לא מצדיק בעיניך העדפה שלו על פני PRK?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPRK - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/05/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטה מועדפת בניתוח הסרת משקפיים - תגובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ05/06/2012כל שיטה יש לה יתרונות וחסרונות והדבר תלוי בנצנוצי הקרניות וגיל מטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעפעף עין שמאל*****26/05/2012
בת 38, כמה ימים שיש לי כאבים חזקים באיזור עפעף עין שמאל, הכאב מתגבר לאחר שינה כשמנסה לפתוח את העין. רציתי לשאול אם יכול להיות גם קשור לאוסטאומה שנמצאת בסינוס שמאלי באזור המצח שגודלה כ 16 מ"מ (התגלתה לפני כשנתיים בעקבות כאבי ראש וגם כאבים חזקים בעין בדומה לכאבים שיש לי עכשו, אז הייתי אצל רופא עיניים שלא מצא כלום, הכאבים בעין נמשכו כחודש ימים ועברו) יש לציין שאין אדמומיות בעין, גם הראייה בסדר לא השתנתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעפעף עין שמאל - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/05/2012לא נראה שזה קשור לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
*****27/05/2012רשמתי שכבר הייתי עם אותה בעיה מזמן אצל רופא עיניים נעשו לי כל הבדיקות לא נמצאה בעיה בעיניים. זה חלף ועכשו שוב היו כאבים חזקים שגם לאט לאט הכאב עובר. ומדוע זה לא יכול להיות קשור לאוסטאומה? אלו כאבים שחולפים וחוזרים מדי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם בעיןרון25/05/2012
אני מריב עדשות מגע קבועות כבר שנתיים, כמעט כל יום, ואני לא חושב שזה קשור אבל בכל מקרה :
בחצי שנה האחרונה נהיה לי מן כלי דם בעין, כמו וריד קטן כזה בלבן של העין, שבהתחלה חשבתי שיש יובש בעין או שסתם העיניים עייפות וזה יעבור אבל חצי שנה הוריד הזה לא עובר, וזה מציק לי זה יחסית בולט ורואים את זה, רואים בלבן של העין פס דק אדום כזה - אני לא מרגיש אותו אבל זה מציק לי בכל מקרה
האם זה מסוכן?
איך אפשר להעביר את הכלי דם הזה או לגרום לו לא להיות בולט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלי דם בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/05/2012גודש בכלי דם גורם להם להתבלט על רקע לובן העין. גודש יכול לנבוע מסיבות שונות, כגון יובש, גרוי שנגרם מעדשת מגע, דלקת ועוד. פנה לרופא עיניים לבדיקה. ההמלצה לטיפול תקבע על פי הממצאים בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיןשרית25/05/2012
לפני כשבועיים הייתי אצל רופא עיניים עקב אי נוחות בעין שמאל, הרופאה אמרה כי זו דלקת נתנה לי טיפות עיניים מקסיטרול 3 פעמים ביום, אחרי 7 ימים הטיפול לא עזר הרגשתי שוב אותו דבר חזרתי לרופא אבל אם הרגשה דומה בעין שמאל וימין, הרופאה נתנה לי מקסיטרול משחה פעם אחת לפני שינה לשתי העיניים ל14 ימים, שמתי לב כי לאחר שימוש בטיפות ומשפחה התנפחו העיניים והרגשתי לחץ. חזרתי לרופא נתנה לי סולפציד ואופטריל ל10 ימים, הטיפול מאוד עזר אך חוששת שהימים אינם הספיקו כי עדיין יש לי הפרשות ובזמנים שבין טיפה לטיפה העיניים שלי אדומות , אחרי שאני משתמשת בטיפות העיניים שלי בסדר , מה לעשות, אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/05/2012לאור העובדה שנבדקת כבר 3 פעמים על ידי רופא עיניים וטופלת בתרופות שונות, לא יהיה זה נכון לענות במסגרת הפורום ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה בלמצוא מסגרת שתתאים לבעיפשוש שואל25/05/2012
ה שיש לי בגלל ספיגת רקמות שומן בארובת עין שמאל ובעפעף התחתון בעין שמאל. מי יכול לפתור לי אותה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בעיה בלמצוא מסגרת שתתאים לבעי - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/05/2012לפנות לרופא עיניים מומחה לפלסטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד? משקפיים?פשוש שואל25/05/2012
יש לי עין (שמאל) שארובת העין שלה קיבלה מכה טראומטית לפני 25 שנים. חדות הראיה בעין 6/5, שדה הראיה של העין קצת מצומצם/מוגבל בצד שמאלכשאני מסתכלת בשתי העיניים יחד. היה לה דימום מאסיבי אז והוא נספג ועקב כך נספגה רקמת שומן, וכשאני מסתכלת שמאל והמיקוד עובר לעין שמאל, שדה הראיה שלי בעין שמאל מלא, אבל זה מדמה פזילה. יש משקפיים עם פתרון מיקודי שיכול לפתור את הבעיה ? עין ימין תמיד מותאמת לעין שמאל וככה לפעמים יש פזילה מדומה בעין ימין שהיא מושלמת ובריאה. אני לא יודעת גם אם בעין שמאל זאת נקראת פזילה מדומה או סמויה . המנתח שניתח אותי לפני 23 שנים ותיקן פזילה אמיתית החוצה שקרתה לי מהמכה כתב בסיכום של הניתוח שהוא ביצע תיקון כזה וכז אולם קיים pseudoptosis בגלל ספיגת השומן. זאת התייחסות לעפעף, כלומר כנראה שאין לי שום פזילה החוצה או למטה למרות שזה נראה כך.מבחינת העפעפיים , העליון טיפה טיפה היה נפוח והוא טיפה טיפה יותר נמוך ואמרו לי שזה בגלל התנפחות תאים בעפעף מהמכה. העפעף התחתון אולי קצת יותר נמוך ואולי בו יש pseudoptosis. שאלתי הרבה ברשת, הייתי אצל הרבה רופאים וכל אחד התמקד במשהו אחד בלבד , והיו לי כמה אבחנות שכנראה אבדו, ואין לי רופאים שיכולים לחזור על אותן אבחנות. אני רוצה משקפי ראיה שאוכל להיות איתן בשמש כמו שאני יכולה להיות בשמש בלי משקפי שמש מתי שאני בלי משקפי ראיה, ואני רוצה משקפיים עם תיקון מיקוד וע/או עם מסגרת שיעלימו לי את הבעיה. אני לא יודעת למי ללכת ומה להגיד לו, ואני אשמח אם תגיד/ו לי תעזור/ו לי.תודה. נ.ב. יש לי משקפיים עם תיקון צילינדרים קטן שלא מתקנים את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד? משקפיים? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/05/2012ניתן לתקן עם פריזמות לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פשוש שואל06/06/2012שאלתי פעם אופטומטריסטית והיא אמרה שפריזמות יגבילו לי את שדה הראיה.
איזו התמחות צריכה להיות לרופא עיניים שאני צריכה לשאול אותו את זה?
איזה פתרון יש שלא מגביל את שדה הראיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה רופא עיניים לפנות
פשוש שואל15/08/2012מבחינת המומחיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קוצר ראייה נגרם מקבלת הורמון?קרן24/05/2012
שלום, בני בן ה3 ו10 חודשים החל להרכיב משקפיים לפני חצי שנה בגלל צלינדר, לפני חודשיים החל לקבל הורמון גדילה על בסיס יומי, בבדיקת עיניים שגרתית שבוצעה השבוע התגלה קוצר ראייה שלא היה לפני חצי שנה חוץ מהצלינדר שלא השתנה, האם הורמון הגדילה יכול לגרום לקוצר ראייה, לתקן משהו אחד בגוף ולהרוס משהו אחר? אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט25/05/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעיוורון צבעיםלינה23/05/2012
שלום. האם קיים טיפול (אדשות וכו)לעיוורון צבעים ? לבעלי יש ביעה רק עם מספר צבעים וזה מפריעה לא להתקדם בעבודה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיוורון צבעים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/05/2012אין פתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחגיל23/05/2012
היי,
בהמשך להודעה קודמת- ידוע לי כי לא קיים ניתוח ללא סיכונים, ושהרופא עושה כל שביכולתו על מנת למזער הסיכוי שיקרו, אך השאלה היא אם יש מענה וטיפול לכל הבעיות שיכולות להיווצר במידה והן קורות לאחר ניתוח לייזר מסוג לאסיק או PRK, למשל הסיכונים שהבנתי שקיימים בלאסיק כמו בעיות בחיתוך או חיתוך לא אחיד של המתלה, בעיה בהיצמדות חזרה של המתלה, דלקת בין מתלה לקרנית, צמיחת תאים תחת המתלה, יובש כרוני בעיניים, זיהום וכדומה, והסיכונים האחרים הקשורים בPRK
בנוסף, הבנתי כי יש חיידק מסוכן שיכול לגרום לעיוורון לאחר הניתוח, האם יש מה לעשות גם כנגד זה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/05/2012הניתוח תלוי בניסיון של המנתח בחירת מקרה מתאים לניתוח ומה הגב הכלכלי של החברה בה מבוצע הניתוח מבחינת אחריות. לכן יש לבדוק את כל הפרמטרים האלה.
אני לא מחווה דיעה לגבי סיכויי הצלחה לא בדיקה אישית שלי שכוללת את כל המרכיבים של סיכון שכתבת כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטת המתלה לאחר לאסיקגיל23/05/2012
שלום
אני לפני ניתוח לייזר. נמצאתי מתאים גם ללאסיק וגם PRK. רק נשאר לבחור את המכון ואת הרופא המנתח.
שאלתי היא האם חוזק המתלה של הקרנית לאחר לאסיק מתישהו חוזר להיות חזק כמו החוזק המקורי שלו לפני הניתוח, ואם כן כמה זמן זה לוקח?
ובמידה ומקבלים מכה לאחר לאסיק וקורה שהמתלה יוסט, האם ניתן להחזיר את המתלה למקומו ללא בעיה, או שיכול להיווצר נזק בלתי הפיך לראיה שיהיה צורך במשקפי ראיה לאחר מכן? והאם יכול להיות שבגלל שהמתלה יוסט גם משקפי ראיה לא יתקנו את הבעיה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסטת המתלה לאחר לאסיק - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/05/2012ניתן להחזיר למקום . הכל תלוי מה חומרת הנזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שלושה שבועות דחוףשולמית23/05/2012
שלום ביתי בת שלושה שבועות לפני כשבוע היו לה ההפרשות צהובות בעין שמאל לקחתי אותה לרופא ילדים שנתן סינטומיצין 5% עדיין לא נתתי לה כי קראתי חוות דעת של רופאים שלא ממליצים בגיל כזה קטן.
בינתיים אני מנקה לה עם חלב אם וההפרשות פחתו אך העין עדיין מבריקה יותר מהשנייה, יש לציין שהעין לא אדומה וההפרשות הגדולות פסקו יש הפרשה קטנה בצד העין צהובה.
אשמח לדעתכם
תודה רבה מראש
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שלושה שבועות דחוף - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/05/2012צריך לבדוק לא בהכרח צריך משחה או טיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רשתיתאלמוני א21/05/2012
מהם טווח הערכים התקינים של עובי מרכז הרשתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קילופים בעפעף תחתוןא20/05/2012
היי,
יש לי בעיה קטנה עם העפעף התחתון..לפני כחודש התחיל לי נפיחות ואדום בעפעף תחתון בעין אחת וכן קילופים. יש לציין שאני מרכיבה עדשות מגע חודשיות..
פניתי לרפא עיניים, בדק את העין וכן עשה בדיקה לתוך העיניים ציין שהכל בסדר, ולגבי הקילופים טען שזה פטרייה ואמר כי זה יכול להיגרם מזיעה בקיפולי העין (זה לא אזור שאני נוטה להזיע...) ולא בהכרח מעדשות מגע, ונתן לי משחה הנקראת מאקסיטרול..מרחתי עפ"י ההנחיות מהרפא וכן נתתי לעיניים מנוחה מעדשות למשך שבועיים עד שעבר לי.
לאחר שחזרתי להרכיב עדשות מגע שוב הופיע לי, ושוב הפסקתי עם עדשות, וכן בפעם השלישית, רק שהפעם אין לי נפיחות ואדום אלא רק קילופים.
עדשות מגע אני מרכיבה כבר 4 שנים (לא ברציפות), מה שכן סוג העדשות האלו הם חדשות לי ואני מרכיבה אותם בערך 10 חודשים.
השאלה שלי, האם יכול להיות שזה קורה מסוג עדשות אלה? או שמא יש איזה בעיה אצלי בעפעף ואני צריכה לפנות שוב לרפא??
אשמח לקבל תשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילופים בעפעף תחתון - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/05/2012מכיוון שהתופעה בעפעף היא רק בעין אחת נראה שאין קשר לסוג עדשות המגע, כי את מרכיבה אותן בשתי העיניים. לגבי מהות התופעה אי אפשר לענות ללא בדיקה. יתכן שמדובר בהפרשות שהתייבשו, בדלקת בעפעף או בבעיה מקומית בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה19/05/2012
נטלתי מינונים עצומים של מורפין ופתידין לא למטרה רפואית תקופה ארוכה.הפסקתי.שמתי לב שעדיין האישונים שלי מכווצים.מתי הם יחזרו לצורה תקינה והאם לפנות לרופא.לא כואב לי או משהו כזה רק מכווצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/05/2012אנא הפנה שאלתך לרופא העוסק בתחום השמוש בסמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)