פורום בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טשטוש ראיה בעין ימין לאחר שינה
    הילה
    18/07/2012

שלום,

שמי הילה ואני בת 30, בשנים האחרונות קורה לי המון פעמים שעין ימין שלי מטושטשת לאחר השינה. בעיקר לאחר שינה קצרה (בצהריים) ולעתים רחוקות גם בבוקר.
    הראיה חוזרת לעצמה לאחר כחצי שעה-שעה.
    התופעה הזו מקשה עלי לתפקד בזמן הזה.
    חוץ מזה אני רואה מצוין ומעולם לא נזקקתי למשקפיים.
    אשמח לשמוע את דעתכם.

בתודה,

הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טשטוש ראיה בעין ימין לאחר שינה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    18/07/2012

יתכן מאד שמדובר בשכבה דקה של הפרשה בעין. אם הטשטוש חולף עם שטיפת העיניים קרוב לוודאי שזו הסיבה. יתכנו גם סיבות אחרות. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעיניים
    טל
    17/07/2012

שלום,
    אני בן 26
    אני סובל מבעיה, כשאני מסתכל לאנשים בעיניים אני מרגיש שהעיניים שלי מסתכלות למטה, אני מנסה לתפוס אותן ולהילחם בהן אך ללא תועלת.
    למשל גם כשאני עובד על המחשב בעבודה ויש מישהו שעומד מולי ליד המחשב אני מרגיש שהעיניים שלי לא מצליחות להיות מפוקסות רק על המחשב.
    מה באפשרותי לעשות בכדי לטפל בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעיניים

הוספת תגובה

• בעיה בעיניים - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    17/07/2012

ייתכן בעיית מיקוד ראייה לפנות לרופא עיניים לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pars planitis
    מירה
    17/07/2012

שלום, בני בן העשרים עבר ניתוח להסרת משקפיים לפני כעשרה חודשים מסוג interlasik. בחודשים האחרונים החלו לראות מעין "לכלוכים שחורים" במיוחד אחרי שינה. בבדיקה שערך אתמול רופא צבאי הועלה החשד ל pars planitis . שאלותי: האם זה קשור לניתוח שעבר להסרת משקפיים? האם יש סכנה לעיוורון? האם יש לזה טיפול? מודה לך מראש על תשובתך האם המודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    pars planitis

הוספת תגובה

• pars planitis - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    17/07/2012

פארס-פלאניטיס היא סוג של דלקת תוך עינית. אין כל קשר לניתוח להסרת המשקפיים.
    יש טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות מתחת לעין
    פלמוני
    17/07/2012

שלום

לפני כמה ימים נוצר אצלי גירוי ותחושת יובש באחת העיניים, ואחרי שגירדתי שמתי לב שיש לי נפיחות מתחת לאותה עין, והיא נראית קטנה יותר. אחרי כמה שעות הגירוי עבר, אבל הנפיחות נשארה. קיבלתי טיפות עיניים מרופא, אך בינתיים אין שינוי. ממה זה יכול לנבוע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות מתחת לעין

הוספת תגובה

• נפיחות מתחת לעין - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    17/07/2012

הנפיחות יכולה לנבוע מהגרוי בעין, ויכולה גם להגרם מכך שגרדת את העפעפיים. לא ניתן לתת תשובה מדויקת ללא בדיקה. בשני המקרים, סביר שהנפיחות תרד. אם לא יסתדר פנה שוב לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בעיניים
    יוסי
    17/07/2012

שלום , אני בחור בן 22 הרכבתי עד לא מזמן עדשות מגע חודשיות במשך כשנתיים ללא שום בעיות כלשהם , לפני כחודש השתמשתי בחומר חיטוי ישן בטעות ויומיים לאחר מכן התחיל להיות לי צריבה עם תחושת לחץ בעיניים שהיה מתחיל בשעות הערב וגם לפעמים בבוקר ..קבעתי תור לרופא עיניים הוא בדק וטען שיש לי דלקת בעין אחת והמליץ להשתמש במשחה מסוג סינטומיצין לפני השינה + טיפות עיניים בשם דתאמיצין פעמיים ביום במשך 10 ימים . למען הגילוי הנאות בטיפות פחדתי להשתמש כי ראיתי שהם מכילים סטרואידים ובמשחה התחלתי להשתמש פעם ביום . דבר נוסף שאני חייב ציין הוא שבמקביל לכאבים שהתחילו בעיניים שמתי לב שנוצר לייד הקרנית (בלבן של העין) כמין שריטה קטנה וגם את ציינתי לרופא שבדק והוא טען שזה בצקת ושזה יעבור לבד . עבר כבר שבועיים מתחילת הטיפול הכאבים אמנם נחלשו אך לא עברו והסימנים בשתי העיניים עדיין מופעים , אני ממש מודאג נורא מה לעשות כעת ??
    כמובן שקבעתי שוב תור שיהיה רק בעוד שבועיים .
    אשמח לקבל ייעוץ לגבי הבעיה
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בעיניים

הוספת תגובה

• צריבה בעיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    17/07/2012

1. אי אפשר לייעץ על טיפול תרופתי ללא בדיקה.
    2. אם הצריבה מתגברת לקראת הערב יתכן שיש גם יובש בעיניים, ואפשר לנסות להשתמש בטיפות ליובש (דמעות מלאכותיות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בעפעפיים עם הקרנה ללחי
    נעמה
    15/07/2012

שלום רב,

אני בת 30. לפני כ-3 ימים החלה להתפתח דלקת בבעפעף התחתון בעין ימין שלי, כאשר יום לפני כן התחלתי להרגיש כאבים במפרקים ביד ימין (לא קיבלתי מכה ולא עשיתי ספורט). פניתי לרופא משפחה אשר בדק אותי ואמר כי לדעתו מספיק שימוש בקומפרסים חמים לצורך טיפול בעין. פעלתי כך בהמלצתו. למחרת בבוקר התעוררתי עם נפיחות בעין ונפיחות בלחי. יש לציין כי אין לי כאבי שיניים (חשבתי שאולי זה התחיל מזה).

כמו כן, יש לציין כי מזה שנתיים וחצי הנני נמצאת במעקב אצל נוירולוג בעקבות נימול שחשתי בפלג שמאל של הגוף (פנים, יד ורגל) אשר עם הזמן שינה צורתו לכאבי פרקים ביד שמאל. חשדו בטרשת נפוצה אך בינתיים מצאו כי היה לי מיאליטיס בעמוד השדרה ולכן הנני במעקב עד היום.

מאחר וידוע לי כי טרשת נפוצה פוגעת בעיניים, הנני מעוניינת לדעת האם ייתכן כי יש קשר בין השניים? הייתכן כי זוהי התחלתה של טרשת נפוצה?

בברכה,
    נעמה

הוספת תגובה

• דלקת בעפעפיים עם הקרנה ללחי - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    16/07/2012

שלום נעמה,
    אין כל קשר בין דלקת בעפעפיים לבין טרשת נפוצה.
    הנפיחות בלחי יכולה להיות קשורה לנפיחות בעפעף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת קלות ראש ריחוף קושי במיקוד רא
    אנה
    15/07/2012

שלום דר

אני אישה נשואה בת 33 +2 יש לי הרגשה של ריחוף וקלות ראש, לפני שנתיים היתה לי ההרגשה הזו למשך שנה. עשיתי CT ראש והיה תקין, הרופא שכח לבדוק B 12 וההרגשה הזו נמשכה שנה ואף רופא לא ידע להגיד מה הסיבה .בסוף נזכרו לבדוק B 12 בדקנו והיה 50 היה 50 למשך שנה שלמה. קיבלתי קורס של זריקות נעלמה ההרגשה ומאז עד היום אני מקבלת כל חודש זריקה. לאחר שנתיים של שקט מאז שוב פעם חזרה לי לפני חודש ההרגשה הזו.היום הערך של B 12 בדם 750 FOLIC ACID 11 VIT D 56.לפני חודשיים צמחה לי בלוטת לימפה בצוואר בצד ימין,נבדקתי על ידי רופא א.א.ג מנהל מחלקה בבית חולים וקבע שצריך להוציא את הבלוטה ולשלוח לפתולוגיה. במקביל עשיתי בדיקת TOXOPLASMOSIS והיה IGM ו- IGG חיוביים.לפני חודשיים היה לי דלקת בדרכי נשימה עליונות עם שיעול חזק והרבה מוגלה. לפני חודש היה לי התקף חזק של שלשולים והקאות אני לא יודעת האם זה גרם לבלוטה לבלוט או לא. בכל אופן היום יש לי הרגשה של קלות ראש וריחוף לא סחרחורת אין לי סחרחורת אני יציבה בהליכה שלי. אין לי ניסטגמוס ולא טיניטוס. כשאני מתמקדת בראיה שלי בנקודה אחת ההרגשה של הריחוף משתפרת ברגע שאני מסתכלת להרבה כיוונים חוזרת לי ההרגשה של הריחוף וקלות ראש.
    יש לי עסק של בניית ציפורניים ואני עובדת ממרחק של 30 ס"מ יכול ומרוכזת כל היום וכשאני עולה לבית יש לנו מרפסת גדולה כשאני יושבת שמה ומסתכלת לרחוק ההרגשה נהיית יותר גרועה. האם זה קשור לעיניים ובנוסף כאשר אני מתמקדת בנקודה אחת אין לי את ההרגשה שאני מסתכלת לכמה מקומות אש יותר קשה.
    אמרו לי יכול להיות שזה VISTIBULITIS אבל אין לי ניסטגמוס. בעלי אח חדרי ניתוח וגם הוא שותף בטיפול שלי ואין לו מושג מה הסיבה ניסינו את כל הדברים. מה שכן שאני לועסת מסטיק או אוכלת ההרגשה של הריחוף מתגברת. מה הסיבה לדעתך לריחוף ולקלות ראש אני משתגעת אני עצבנית.

בבקשה תעזור לי. האם יש עוד ויטמינים שגורמים במחסורם להרגשה דומה.

הוספת תגובה

• הרגשת קלות ראש ריחוף קושי במיקוד רא - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    16/07/2012

מכיוון שאת עובדת שעות רבות ברציפות במרחק 30 ס"מ, יתכן שיש לך ספאזם אקומודטיבי (התכווצות של השריר האחראי למיקוד). בדיקת עיניים יכולה לאבחן מצב כזה.
    שאר הדברים שציינת אינם קשורים לעיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון - גם זמני - לדלקות עיניים
    Tomata
    15/07/2012

הי, אני בת 27 וסובלת מגיל צעיר מדלקות כרוניות בעיניים (מתחילות בעין אחת, עוברות לשניה, נמשכות חודש-חודשיים ולפעמים יותר). מרופאים קיבלתי טיפות עיניים למיניהן, אך שום דבר מעולם לא גרם לתופעה להפסק או להמשך פחות מהמון זמן. הייתי שמחה למצוא פתרון ארוך טווח, אולם בעוד שבוע יש לי אירוע חשוב ואני בשיאה של דלקת עיניים - האם יש פתרון קצר טווח שאוכל ליישם רק כדי שאוכל להגיע לאירוע עם עינים במצב תקין? תודה רבה

הוספת תגובה

• פתרון - גם זמני - לדלקות עיניים - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    15/07/2012

לא ניתן לתת עיצה ללא בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחיר בעיניים
    סבלייב לובוב
    14/07/2012

שלום
    הרבה פעמים ביום משחיר אצלי בעניים
    לא כל התמונה אבל
    לפעמים כשאני קמה לא נכון או אפילו סתם תוך כדי עמידה או אפילו תוך כדי עבודה אשמח
    לקבל תשובה מה זה או ממה זה נובע תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    משחיר בעיניים

הוספת תגובה

• משחיר בעיניים - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    15/07/2012

לפנות לבדיקת רופא עיניים ולשלול בעיות זרימת דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקולה
    אייל
    14/07/2012

שלום
    אני בחור בן 41 בד"כ בריא.
    מגיל 15 קצר רואי. המספר כעת מינוס 8 וצילינדר 2.
    רואה בסדר לקרוב.

בבדיקה עם הרחבת אישונים אצל רופא עיניים
    "חדות ראיה 6/6 עם משקפיים
    אישונים שווים ומגיבים ללא RAPD אישיהרה 12/12 בכל עין לחוד

מקטעיים קדמיים שקטים עדשות זכות IOP 12/11
    קרקעית - דיסקות עם קיעור 0.6 גדול
    מקולות - 2 דרוזן פאראמקולריים, רשתית צמודה".

מופנה לשדה ראייה ממוחשב + OCT לעצב ולמקולה.

ברצוני לשאול:
    1. האם העובדה שיש לי כבר בגיל 41 שני דרוזן בעין מעידה שרוב הסיכוי שתוך כמה שנים יהיה לי ניוון מקולרי ופגיעה קשה בראייה? או שלמרות זאת רוב הסיכוי שלא יהיה? מה בערך הסיכון?
    2. מה זה דרוזן פרמקולרי? האם זה יותר בעייתי?

תודה
    לקביעת תור
    סגירה
    מקולה

הוספת תגובה

• מקולה - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    15/07/2012

דרוזנים הם לא אידיקציה ודאית לניוון עתידי של מרכז ראייה.
    יש מצבים בהם יש דרוזנים מפוזרים טבעית בעין כולל ליד מקולה ללא פגיעה בעיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות סטרודקס
    אנונימי
    12/07/2012

שלום,
    אני מטופלת זה מס' חודשים בסטרודקס משום מה הדלקת אובאיטיס לא עוברת -פעם
    הזגוגית של העין נקיה ואז בביקורת הבאה חוזרת הדלקת .
    בביקורת האחרונה הרופא עיניים רשם לי טיפות סטרודקס לעין ימין 2 פעמים ביום
    ובעין שמאל 4 טיפות סטרודקס שבוע 1 ואז 3 טיפות שבועיים ואז 2 טיפות למשך שבוע.
    השאלות שלי הן:
    1. אני שמה טיפה אחת כל שעתיים שלוש אולי זה לא בסדר ולכן הדלקת לא עוברת ? מה המלצתך כל כמה שעות לשים את הטיפות סטרודקס להצלחת הטיפול בדלקת?

2. הטיפות סטרודקס מעלות לי את הלחץ התוך עיני בבדיקה האחרונה הלחץ היה 21 בעין ימין ועין שמאל 23 והרופא רשם לי את הטיפות אלפאגן להורדת הלחץ. רציתי לשאול האם יש טיפות אחרות שמטפלות בדלקת אובאיטיס שלא מעלות לחץ בעיניים?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות סטרודקס

הוספת תגובה

• טיפות סטרודקס - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    15/07/2012

יש טיפות שלא מעלות לחץ כלוטמקס.
    מינונים וטיפול רק לפי בדיקת עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זגוגית
    אילנה
    12/07/2012

לפני כשבוע התחלתי לראות לפתע הבזקי אור והופיעו מול עיני כל מיני "זבובים" ו"חוטים".
    הבזקי האור חלפו ברובם לאחר יומיים. פניתי לבית חולים ונאמר לי כי עלי להימנע מלהרים דברים כבדים במשך חודשיים ולהיות במעקב.
    שאלתי
    1. האם מותר לי לשחות בבריכה או בים?.
    2. האם אסור לי לעשות פעילות גופנית כמו למשל כפיפות בטן או ריצה?
    3. האם התופעה תעבור? היא מאד מטרידה.
    אני מלאת חרדה. מה יהיה?

לקביעת תור
    סגירה
    זגוגית

הוספת תגובה

• זגוגית - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    15/07/2012

צריך בדיקת עינים לבדיקת רשתית זו תופעת גיל רגילה של התנתקות רשתית מזגוגית עין

אין בעייה פעיות גופנית.ואין בעייה שחייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך בניתוח
    לאון
    12/07/2012

ד.נ. שמעתי בתכנית טלוויזיה רפואית שמעתה אין צורך בניתוח לבעיות רשתית. האם זה נכון? בברכה, לאון

לקביעת תור
    סגירה
    אין צורך בניתוח

הוספת תגובה

• אין צורך בניתוח - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    15/07/2012

יש מקרים ללא ניתוח ויש מקרים עם ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה של העין
    ארז
    12/07/2012

שלום רב,

אני בן 30. מזה כשנה יש לי התקפים של "מיגרנה של העין".
    (זאת קביעה שנסמכת על בדיקות שעשיתי כולל צילומי סי.טי).
    ההתקפים ארוכים יחסית (הנוכחי נמשך כמעט שבועיים)
    ומתאפיינים בתחושה של חום מאחורי העין וטשטוש ראייה.
    אני סטודנט לתואר שני כך ששיגרת הלימודים שלי משתבשת לגמרי.
    שאלותי -
    האם יש פתרון תרופתי פרט לאקמול מיגרנה?
    האם שימוש ממושך בפתרון תרופתי גורם במשך הזמן לירידה ביעילותו?
    האם ישנם טיפים/עצות למניעה? לקיצור התקף?

תודה,
    ארז.

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה של העין

הוספת תגובה

• מיגרנה של העין - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    15/07/2012

לפנות לנוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתעניין בטיפול בוטוקס למיגרנות -

סיוון
    15/07/2012

לי יש מיגרנות המון שנים ורק בוטוקס עוזר לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיופיה גבוהה ותורשה
    אנה
    12/07/2012

שלום,
    אני בת 28 ונולדתי עם מיופיה גבוהה. כיום אני מרכיבה משקפיים במספרים 14- ו- 18- (עברתי לפני שנתיים ניתוח הפרדות רשתית בעין ימין). אני בהריון ואני מאוד חוששת לגבי העברת קוצר הראייה הגבוה שלי לילד. רציתי לשאול מהם הסיכויים שהילד שלי ייצא עם קוצר ראייה. חשוב לציין שבעלי רואה 6/6...
    האם הזיכויים הם 50/50 או שסביר להניח שילדי יוולד עם קוצר ראייה? והאם זה אומר בהכרח שהוא יסבול ממיופיה גבוהה כמוני?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מיופיה גבוהה ותורשה

הוספת תגובה

• מיופיה גבוהה ותורשה - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    15/07/2012

אני לא יודע לכמת גנטית את הסיכוי אם מדובר בתהליך רצציבי ובעלך לא נשא אז אין סיכוי אם נשא 50%
    אם דומיננטי 50%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה