מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה חדה בראיהיגאל31/03/2012
בגלל כאבים בצד הימני של הגולגולת שנובעים מהעצב האוקסיפיטלי טופלתי בכדורים רבים ללא הועיל. בשנתיים האחרונות נתנו לי דפלפט כרונו בכמות של 1000 מ"ג ליום למניעה שגם הם לא עזרו. לפני כחודש וחצי החליפו לי (רופא כאב) את הדפלפט כרונו בטופמקס. המינון ניתן בהדרגה תוך הורדת הכמות של הדפלפט כרונו. לפני כחודש וחצי החלה ירידה משמעותית בראיה שלי מצד ימין ולאחרונה גם מצד שמאל בדקו לי את העיניים שלושה רופאי עיניים, עברתי בדיקות - OCT, דופלר עורקי צוואר, צילום כלי דם פלורוסצין, CT מוח - כל הבדיקות תקינות. בבדיקת שדה ראיה מצאו שאמנם יש לי בעיה בעין ימין ברביע הימני התחתון וחור קטן בשדה ראיה בעין שמאל רופאי העיניים אומרים שהעיניים שלי תקינות מבחינתם האם הבעיה יכולה להיות בגלל הטופמקס ? בינתיים אין שיפור למרות שהפסקתי לקחת את הכדורים לפני שבועיים מה אתה ממליץ לעשות ? אני די חסר אונים וחושש לאבד את הראיה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מרחק מטלויזיהגדי29/03/2012
אתמול, במהלך שיחה בחדר ישיבות, הרגשתי חום בצד ימין של הפנים ואז שמתי לב שאני עומד בסמוך למסך פלזמה פועל, הייתי לידו כחצי דקה-דקה, מרחק של כ-20-30 ס"מ מהראש, יש קרינה שנפלטת מהמסך ועלולה להזיק לעיניים בצורה כלשהי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק מטלויזיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/03/2012לא ידוע לי על נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן29/03/2012
האם התרופות הפסיכיאטריות ויאפקס xr ופבוקסיל favoxil גורמות לנזקים בעיניים תופעות לוואי נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/03/2012צריך בדיקת רשתיות כי יכול לגרום לשינויים ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך עיניגדי29/03/2012
רציתי לדעת אם לחץ תוך עיני גבוה לזמן קצר של שניות עלול לגרום נזק מצטבר או מיידי כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך עיני - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/03/2012שניות לא גורמות נזק דקות או שעות תלוי מה מידת הלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי מאמר שהיה רשום בו:
גדי31/03/2012ציטוט:
Direct recordings were made of intraocular pressure fluctuations during volitional activity in a human volunteer prior to enucleation for ocular tumor. Pressure increments of the order of 90 mm Hg for squeezing of lids, 10 mm Hg for eye turned to the side, and 10 mm Hg for blinking were recorded
זה נשמע מפחיד, לפי מה שרשום ניתן להגיע גם ל-90 מ"מ, גם במצב קיצוני כזה לא מדובר על שניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה בבקשה
גדי05/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לבדוק שלא נגרם נזק לעין?
גדי06/04/2012מעליות לחץ קצרות (מספר שניות כל פעם)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לבדוק שלא נגרם נזק לעין? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ08/04/2012בדיקות לנזק הם שדות ראייה ו OCT עצב ראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לבדוק שלא נגרם נזק לעין? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/04/2012צריך בדיקת OCt עצב ראייה ו שדות ראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אני צריך לומר לרופא העיניים
גדי13/04/2012כדי שישלח אותי לבדיקות הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אני צריך לומר לרופא העיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/04/2012שיבדוק אותך וישלח לפי ראות עיניו לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי מאמר שהיה רשום בו: - תגובה
ד''ר יובל דומניץ08/04/2012kלא מגיעים ללחץ שכזה להרגע לרוב תנודות סביב 20 + עד 30 במקרים קיצוניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ואם נקצין ונאמר
אביעד09/04/2012שהיו מספר מקרים כמו שקורה לכל אדם ביום-יום (עיטוש ועצימת עיניים, התכופפות עם הראש, מבט עם העיניים הצידה, קריצה) ונאמר שהעליות היו של 30+- למשך מספר שניות, יש בכך כדי לגרום נזק לעיניים באופן קבוע?
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא תשובתך דוקטור, זה חשוב לי, תודה
גדי10/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוור מהחזר אורגדי29/03/2012
שלום,
במהלך העבודה, ישבתי במשרד של חבר לעבודה לביצוע פעולה במחשב, במהלך דקה-שתיים שהייתי שם, היו לי הבזקים בעיניים של אור שהגיע מעבר לחלון, כנראה מרכב שחנה שם שהחזיר את אור השמש, ניסיתי להמנע מכך אבל היו עוד הבזקים, יש בכך סיכון כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוור מהחזר אור - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/03/2012צריך לבדוק שמקור ההבזקים חיצוני ולא מהעין עצמה. להבדק אצל רופא עיניים. אם מקור חיצוני ללא סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה ומשקפייםמיכל29/03/2012
ד"ר שלום, אני בת 18 ולפני כמה ימים הגעתי לאופטומטריסט שאבחן שאני אכן צריכה משקפיים והגדיר שהמספר שלהם הוא 1 ורבע.
התחלתי להרכיב אותם ובאמת יש שיפור קל בראייה לרחוק. יש מצב שזה ישמע מטומטם-אבל אני מרגישה שאולי הייתי יכולה להסתדר בלי המשקפיים, אני פשוט חוששת שאם ארכיב אותם המספר יעלה, ובשלב מסוים אתקשה לתפקד בלעדיהם.
השאלה שלי היא האם המספר באמת יכול רק לגדול? והאם ככל שארכיב משקפיים כך אתקשה להוריד אותם בשלבים יותר מאוחרים?
אודה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה ומשקפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/03/2012מספר יכול לעלות עם ובלי הרכבת משקפיים. אם לא תרכיבי פשוט תראי פחות טוב. זו אגדה שהרכבת משקפיים מדרדרת מספר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות כרוניותהילה28/03/2012
שלום רב,
עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לפני כשנה. בחצי השנה האחרונה יש לי דלקות עיניים בעיניים, לעיתים אני מטופלת בטרוצידין D, לעיתים בויגמוקס ולעיתים בשניהם במקביל.
שאלתי היא מדוע אני לא מצליחה לסיים עם הדלקות האלה והן חוזרות לי בערך פעם בחודש. כך שיוצא שאני מטופלת בטיפות הנ"ל בערך שבוע ולאחר 3 שבועות עד חודש אני מקבלת שוב דלקת באחת העיניים או בשתיהן.
שאלה שניה האם יש סיכון לעיניים בשימוש כזה תכוף בטיפות האלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות כרוניות - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/03/2012יתכן מאד שהמצב שאת מתארת נובע מיובש. במקרה זה טיפול קבוע בתחליפי דמעות עשוי למנוע דלקות חוזרות. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוח לייזראדיר28/03/2012
שלום.
אני סטודנט בן 19.5 ובעוד חודשיים אני מתגייס.
יש לי בעיניים בערך מספר 5- עברתי בדיקת התאמה וכנראה שהעין שלי בריאה ויש לי אפשרות לעשות ניתוח ASA(זה של הליטוש) אבל הרופא גם אמר לי שהייתי כמעט צריך לעשות את הניתוח של החיתוך קרנית אבל הוא אמר שמתאים לי בסוף הASA.
אז השאלות שלי:
כמה זמן בערך המספר של המשקפיים אמור להיות יציב אם בכלל?
איזה ניתוח מומלץ ל5- ?
כי פשוט הרופא אמר שמבחינתו אני מוכן לניתוח ואם אני רוצה שאני יקבע תור.
ואם גם תוכלו להסביר לי בקצרה מהם הם הדרישות המינימליות לניתוח מבחינת המנותח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ניתוח לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/03/20121. המספר צריך להיות יציב בשנה שלפני הניתוח.
2. סוג הניתוח נקבע על פי נתוני העיניים ועל פי העדפת המנתח. המספר עצמו לא קובע את שיטת הניתוח.
3. הקריטריונים להתאמה רבים, וכוללים בין השאר את עובי הקרנית וצורתה, ואת המספר במשקפיים. לכן אי אפשר להגדיר דרישות מינימליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורות בעינייםלאלי28/03/2012
שלום,
אני בת 14.
אתמול, כשהייתי בבית הספר- בשעה הראשונה שלנו היה לנו שיעור זומבה (כמו ספורט בריקוד)..
לאחר מכן, בשעה השנייה היו לי מין אורות בעיניים..
בהתחלה חשבתי שזה ייעלם עוד 2 דקות אבל זה רק הלך והתגבר..
יצאתי לשטוף את עיניי אבל זה לא עזר..
אפילו לראות מה רשום על הלוח לא יכולתי- או אפילו מה רשום במחברת- כי ראיתי רק חצאי מילים..
זה רק התחזק וכבר הרגשתי סחרחורת..
אחרי השיעור זה פתאום נעלם קצת (היה הפסקה ואכלתי לחמנייה עם שוקולד ושתיתי אז חשבתי אולי הייתי זקוקה למשהו מתוק.. ועשו לי תה..)..
אחר כך הייתה לי רק סחרחורת (קשה) וכאב ראש מסביב לעין ימין.
הלכתי אחר כך הבייתה.. לא הרגשתי טוב אבל לאחר שישנתי זה עבר..
דרך אגב, זה פעם ראשונה שזה קורה לי.
רציתי לשאול מה זה, ומה יש לעשות (אם בכלל צריך לעשות עם זה משהו)?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורות בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/03/2012שלום לאלי,
לפי התאור שלך יתכן מאד שמדובר במיגרנה. דווחי לרופא המשפחה על התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בניתוחי קטרקטשרית28/03/2012
בשיטה ישנה מול השיטה המודרנית החדשה? האם זה רק בגודל החתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בניתוחי קטרקט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/03/2012היום ניתוחי קטרקט עם פתחים קטנים בקרנית ללא חתך המצריך תפירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבובים בעיןרוזה27/03/2012
שלום, יש לי כאילו זבובים בעין שמאל. הייתי במיון ואמרו לי שזה לא מהרשתית וזה יכול לעבור במשך כשנה. במה אני מוגבלת? ממה זה קורה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זבובים בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/03/2012זה שימניים הזגוגית העיניים
יכול להעלם או לא
לא מוגבלת
לבצע בדיקה חוזרת עוד חצי שנה
אם יש שינוי בכמות זבובים או הופעת ברקים או וילון לפנות מייד לרופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עדשות לניתוח קטרקטשרית27/03/2012
נמצאתי מתאימה להשתלת עדשות מולטיפוקליות. מתלבטת כי היום עם משקפיים מולטי זה לא פרפקט: יש בעיה בראיית מדרגות בירידה ובסיבוב הראש יש בעייה בצדדים הקיצוניים ובעוד מצבים שונים. האם כדאי לקחת עדשות שיסדרו לי מס' 0 למרחק או עין אחת לקרוב והשנייה לרחוק? אני רוצה להתפשר כמה שפחות בנושא החדות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת עדשות לניתוח קטרקט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/03/2012צריך סימולציות מקדימות
יש אחוז לא קטן של אישביעות רצון מעדשות מולטיפוקליות לכן עדיף עדשות רגילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADVANCE נגד OASYSספויילר26/03/2012
שלום,
ג'ונסון אנד ג'ונסון משווקת שני סוגי עדשות דו שבועיות:
1. ACUVUE® ADVANCE® with HYDRACLEAR
2. ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS.
האם אפשר לקבל מידע על ההבדל בין השתיים ואיך אדע מה מהן מתאים לי יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADVANCE נגד OASYS - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/03/2012ההבדל בכמות המים בעדשה
ההחלטה איזו עדשה של רופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםשני25/03/2012
שלום
האם מוקסיפן עוזר לדלקת עיניים??
בתודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/03/2012לא רק טיפות יכולות לעזור
מוקסמים לא חודר לעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת משקפי קריאהנורית25/03/2012
האם מבצעים ניתוחים כאלו בארץ?
מה הסיכונים/סיבוכים?
אני בת 47 מספר משקפים 1.5-2 (ללא משקפים רגילים) - לכמה זמן הניתוח יועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפי קריאה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/03/2012אין ניתוח לקריאה בכל העולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)