מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות לגבי הראייהרן03/05/2012
שלום רב , רציתי לשאול מספר שאלות :
1.בחודש האחרון מתי שאני קם בבוקר מהמיטה , ב-10 שניות מאז שקמתי מהמיטה , אני רואה הרבה נקודות נקודות שחורות כאלה שמסתירות לי את הראיה ל-5-10 שניות ואז אחר כך זה מתאזן והכל עובר , ולא חוזר במהלך היום.. אבל בשניות הראשונות שאני קם יש את זה , יש סיבה לכך?
2.בזמן פעילות גופנית קשה מאוד , הראיה קצת מטשטשת לי , אבל בסיום הפעילוות הגופנית , הראיה כבר לא מטושטת וחוזרת לקדומתה , האם זה נורמלי שזה קורה במהלך פעילות גופנית?
3.שאני מרים את הראש למעלה להסתכל לשמיים (בזמן יום אור) , קשה לי להסתכל , אני מרגיש כובד על הראיה על העיינים שמונע ממני להסתכל , מה הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות לגבי הראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ03/05/2012שתי אפשרויות יובש בעיניים או בעיית לחצים בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בארץ רופאים מומחים לfloatersרוני02/05/2012
מישהו שאתם יכולים להמליץ עליו?
המצב מאוד קשה כבר לא מסוגל להתמודד עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש בארץ רופאים מומחים לfloaters - תגובה
ד''ר יובל דומניץ03/05/2012יש רק רופא אחד בפלורידה שמבצע לייזר לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומומחים לFOV
רוני03/05/2012floaters only vitrectomy יש בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומומחים לFOV - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/05/2012פנה לרופא עיניים העוסק בניתוחי רשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף: כל המשפחה נגועה בוירוסמהמ"ז02/05/2012
שלום רב
לפני כשלושה שבועות אשתי חלתה בעיניים (כנראה מוירוס) , (בשתי העיניים) וקבלה טיפות מקסטריל והחלימה.
התינוק שלנו - בן 5 חודשים- נדבק לאחר כמה ימים, והתנפח לו הגוף, והוא אושפז ליומיים וקבל ציפוראל תוך ורידי. הוא שוחרר לאחר שהנפיחות בפנים פחתה, אך הוא עדיין לא יכול לפתוח את העין באופן מלא. (הבעיה אצלו היא עם עין אחת). רופא עיניים המליץ על הטיפות הנ"ל בנוסף לאוגמנטין.
עכשיו אני (בן 39), ועוד שלושת בניי (בני 10, 8 ו6) נדבקנו, אני בשתי העיניים ושאר הילדים בעין אחת. הילדים קבלו את אותן הטיפות.
הסימנים:
אודם חזק מאוד בשתי העיניים (אחת אדומה עוד יותר!!)
התחלה של התנפחות בחלק התחתון של העיניים (החלק העליון של הפנים)
תחושת גירוד שלא מפסיקה
תחושה של כאבים עזים בעת התכופפות
צריבה חזקה בעיניים
אי יכולת קריאה
האם -השימוש בטיפות הנ"ל יכול לעזור?
תוך כמה זמן אני ארגיש הקלה מסויימת? כל יום אני מרגיש הרעה מוחשית במצב העיניים)
האם נראה לך כי מצבי מסוכן?
מודה לך על התיחסותך בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף: כל המשפחה נגועה בוירוס - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/05/2012אין טיפות עיניים לטיפול בזיהום ויראלי (אדנו-וירוס). הטיפול בתכשירים מסוג מקסיטרול אמור להקל על הסימפטומים. דלקת כזאת יכולה להמשך מספר ימים. לפעמים יש תופעות מאוחרות (תסנינים בקרנית). מעבר לכך אין אפשרות לענות ללא בדיקה. עקב כך, וגם מכיוון שאתה חש בהחמרה, פנה לרופא העיניים שבדק אתכם לצורך התייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשת מגע ש"נעלמה" בעיןמור01/05/2012
שלום,
אני מרכיבה עדשות מגע רכות (חודשיות) כבר כמה שנים.
היום, כשהלכתי ברחוב חשתי שהעדשה זזה, וכשניסיתי להשיב אותה למקומה, לא מצאתי אותה. אני לא חושבת שהיא נפלה מהעין, כי לא הרגשתי.
האם עדשה רכה יכולה להיכנס לתוך העין?
אני לא מרגישה כאב או חוסר נוחות, אבל קצת חוששת.
מה כדאי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשת מגע ש"נעלמה" בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/05/2012העדשה לא יכולה להכנס לתוך העין, אך יש אפשרות שהיא נמצאת מקופלת תחת העפעף העליון. פני לרופא עיניים לבדוק אם העדשה עדיין בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד ראיה וצילינדרדין לביא יוסף01/05/2012
היני לוקה בבעיות ראיה כבר כשנה , אני מרגיש כמו פזילה בעיניים וחולשה בשרירים של העיניים , וזה בא לידי ביטוי בחוסר פוקס וריכוז בעיניים בצורה שמפריעה לי לתפקד ביום יום ... יש לי ראיה 6\6 אבל יש לי רבע צילנידר , יש לי משקפיים של רבע צילנדר והמשקפיים מקלות לי טיפה על הבעיה הזו אך עדיין לא במלוא .
השאלות שלי הם כאלה :
יש קשר בין בעית מיקוד לצילינדר ?
תרגילי מיקוד שקיבלתי ממומחית יכולים לעזור לי לשפר את הראיה ? זאת אומרת אני יפטר מכל החוסר פוקוס שאני מרגיש ?
תוך כמה זמן אמורים להרגיש שינוי אחרי תהליך שיפור המיקוד ? אני 3 חודשיים ועברתי 5 שיעורים ואני לא מרגיש שינוי בכלל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד ראיה וצילינדר - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/05/2012אין קשר בין צילינדר לפזילה, בוודאי לא כשמדובר ברבע צילינדר.
לגבי השיפור הצפוי עם תרגילי המיקוד - לא ניתן לענות ללא בדיקה. התגובה שונה מאדם לאדם, וכך גם משך הזמן הנדרש עד שחשים בשיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגערות01/05/2012
תיקון מהשליחה הקודמת הנושא: עדשות מגע.
השאלה השניה שלי היא: איך יתכן שיש ציפוי למשקפיים ו-U/V ולאחר שלוש שנים כל הציפויים יורדים נגמרים, והאופטימטריסטים טוענים שזה לכול החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט02/05/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אופטיקה_משקפיים_עדשות_מגע' id=link]אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sau, ndgרות01/05/2012
אודה על ייעוצך המקצוע.
אני מרכיבה משקפיים מספר 4 +מולטיפוקל בקרוב אני עורכת ארוע ובארועים אני מרכיבה עדשות מגע רכות שאינן מולטיפוקל.במעמד הארוע אצטרך לנאום, ואני חוששת שלא אצליח לראות את הכתוב (מטושטש), מה עושים במצב זה? האם יש עדשות עם מולטיפוקל?(הפתרון להסיר ולהרכיב שוב לא רלוונטי מפאת האיפור).תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sau, ndg - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/05/2012בקשי מהאופטומטריסט להתאים לך בעין אחת עדשת מגע חזקה יותר, שתאפשר קריאה באותה עין. מצב זה נקרא מונו-ויז'ן, כלומר עין אחת רואה לרחוק והשניה לקרוב. אפשר להרכיב עדשת מגע חד פעמית לצורך הארוע. יש גם אפשרות להרכיב עדשות למונו-ויז'ן באופן קבוע. יש גם עדשות מגע מולטיפוקאליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקטמירב30/04/2012
מה הסיכונים בניתוח קטרקט בלייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/04/2012אותם סיכונים ובאותה שכיחות כבניתוח רגיל עם פאקו אולטרה סאונד. משמע זיהום הפרדות רשתית הרס קרנית עליית לחץ תוך עיני צניחת עדשה ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערפל שחור בשדה הראיה באימון גופנירצה30/04/2012
שלום ותודה מראש, בזמן פעילות גופנית מאומצת הופיעו לי כתמים שחורים בתחתית שדה הראיה, בעיקר בעיין שמאל, אבל גם בעין ימין, הכתם היה כהה, כמו צל, בכל החלק התחתון של שדה הראיה, כשסיימתי את הפעילות התופעה נעלמה. אציין שאני צעירה (32) ובריאה+ האם יש מקום לחשש? תודה רבה חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמתי לב שזה פורום לגיל הזהב...
רצה30/04/2012אשמח אם תוכלו לענות לי בכל זאת :) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערפל שחור בשדה הראיה באימון גופני - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/04/2012כדאי בדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רצה30/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי ראייה עקב דלקת בלחמיתשירן29/04/2012
לפני שלושה שבועות התחלתי לעשות טיפול בסטרואידים חלשים עקב דלקת ויראלית בלחמית שתי העיניים. חל שיפור בעיניים כבר לאחר שבוע. אך הראייה שלי לא הסתדרה עד היום. האם זה חלק מהדלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי ראייה עקב דלקת בלחמית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/04/2012ייתכן חלק מהדלקת ואם כן סבלנות יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרדרות מהירה בראיהשוש27/04/2012
אני בת 49, קצרת ראייה כבר שנים רבות. לפני 9 חודשים התקנתי לראשונה משקפי מולטיפוקל. המספרים למרחוק היו אז 8.25- ו-5.25- (תמיד היה הבדל כזה בין העיניים). לקרוב 1.5 בשתי העיניים. לראשונה אובחן אצלי 0.75 צילינדר בעין הגרועה.
הסתגלתי מהר וראיתי בהתחלה טוב, אך די מהר שמתי לב שבעין הגרועה אני שוב רואה מטושטש. היום הייתי אצל האופטומטריסט והתברר שבעין הגרועה עלה המספר מ-8.25 ל-11, הראיה מקרוב לא השתנתה. בעין הטובה לא היה שינוי בראיה מרחוק, מקרוב היתה עליה בחצי מספר.
לפני ארבעה חודשים הייתי בביקורת שנתית אצל רופא העיניים ולדבריו הכל היה תקין.
מה יכול לגרום להידרדרות בעין הגרועה? הגיל? המולטיפוקל? הצילינדר (אולי יש טעות באבחנה)? תת פעילות של בלוטת התריס (עקב השינוי באלטרוקסין), משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרדרות מהירה בראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/04/2012צריך בדיקה לאבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במיקוד הראיהאבי25/04/2012
שלום רב.
אני בן 43,בריא,סובל מכאבים כרוניים סביב הצוואר שהתפרשו כשרירים מכווצים.
לפני כשלושה חודשים קיבלתי מכה חזקה בראש למעלה מתקרת בטון.לא איבדתי הכרה.מאז יש לי מה שנקרא בעיה במיקוד הראייה.
שאלותיי;
1.האם תיתכן תופעה כזאת לאחר מכה בראש.פשוט אף פעם לפני המכה לא סבלתי מכך.
2.לפני כשבועיים{כחודשיים וחצי אחרי המכה}בנוסף לבעיה במיקוד הראייה,הופיעו להם עוד "תופעות לוואי".כשאני נוגע בעין שמאל ולוחץ עליה קלות כמו למשל כשמנגבים פנים אני מרגיש כאב עמום מאחורי העין השמאלית לשניה וזהו.בנוסף כשאני מזיז את הראש והמבט לצד ימין בלבד במהירות ואז מחזיר למרכז אני מרגיש הבזק של שניה של כאב עמום ברקה השמאלית בראש.זה קורה בערך 15 פעם ביום ולא קורה תמיד שאני מסיט את המבט אלא פשוט מתי שמתחשק....אבל בדכ רק בהסטת הראש והמבט.אם אני במצב סטטי זה לא קורה.
נבדקתי אצל רופא עיניים ונוירולוג והם מצאו שהכל תקין ולא יודעים מה זה.רופא העיניים נתן לי הפנייה לנוירואפטמולוג.
ממה יכול לנבוע הכאב בעין וברקה,שניהם בצד שמאל?האם יש קשר בין הכאב בעין לכאב ברקה?האם זה גם יכול להיות קשור למכה בראש שקיבלתי לפני כחודשיים וחצי?
רופא העיניים אמר שיכול להיות ששריר העין כואב בנגיעה בעין,ויכול להיות ששריר העין גם מקרין כאב לאזור הרקה וזה מבלי שאגע בעין,הייתכן???
דרך אגב אורטופד שלל שאלו בעיות בגלל הצוואר
תודה מראש
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במיקוד הראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/04/2012מכה בראש יכולה לגרום לבעיית מיקוד ראייה
התופעות השניות יכולות להגרם מחבלת ראש או סיבות אחרות צריך בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון מיקודאביעד24/04/2012
שלום
אני רוצה לדעת אם כשמנסים להסתכל על משהו קרוב (כמה סנטימטרים) והעין לא מצליחה לקבל פוקוס (מיקוד), זה מסוכן לעין או שזה רק מצב שהעין לא רואה בצורה ברורה ולא יותר מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון מיקוד - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/04/2012זה לא מסוכן . אתה לא רואה טוב עקב קימור יתר של העדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוו"ד בנוגע למצב והאם דורש בדיקהגדי24/04/2012
שלום,
לצערי, לא הצלחתי לקבל מענה מספק לעניין ואודה לחוות דעת נוספת.
האם מצב שבו עצמתי את העיניים בחזקה מספר פעמים לזמן קצר(מספר שניות) עלול לגרום לנזק כלשהו בעקבות עליית הלחץ בעין והאם דורש בדיקה/בירור כלשהו?
(לא חשבתי שיש לפעולה השפעה כלשהי מלבד שרירי העפעפיים שמתאמנים, לאחר מכן, ראיתי ב-2 אתרים שמתעדים עלייה חזקה מאוד בלחץ לכיוון ה-90-100 מ"מ) הקישורים מצורפים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוו"ד בנוגע למצב והאם דורש בדיקה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/04/2012לא ייגרם לך נזק מעצימת עיניים בחוזקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראייהנועה23/04/2012
כשהייתי בביקור אצל רופא עיניים שלח אותי לבדיקה שדה ראייה ,עשיתי והתוצאה אבדה לי ,אח"כ הלכתי לרופא אחר שלא הפנה אותי מדוע כך והאם זה תיקני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/04/2012לא יכול ולא רוצה לבקר רופא בלי מידע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGYUGY
ון30/04/2012אבל יש הסבר...????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGYUGY - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/04/2012באופן כללי לבירור גלאוקומה שולחים לשדה ראייה. ייתכן והרופא האחר לא מצא סיבה לשלוח לבדיקה כי לפי ממצאיו שדותראייה יחזרו תקינים ולכן אין צורך בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)