מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- DVT, מודאגת...רונן15/10/2011
שלום,
אני בת 21, לפני בערך 8 חודשים אובחנה פקקת ברגל ..מאז - התבצעו בדיקות לקרישיות יתר שיצאו שלילי.
לפני שבוע התבצע אולטרסאונד...שתוצאותיו הן : וריד פמוראלי משותף מודגש עם זרימה חלקית ממושכה, יש טרומבוס חלקי שמגיע עד FIV. פמוראלי שטחי חסום לכל אורכו. יש עדות לDVT ישן.
הומלץ לי לבצע הליכה מרובה ומאז האירוע אני מקפידה על גרב אלסטית...
לצערי גם עם מעקב צמוד של המטולוג ומומחה כלי דם, יש לי שאלות ...
א. האם יש מניעה מלהיכנס לג'קוזי? מים חמים וכו'
ב. האם יכול להיות שהקרישים לא יתמוססו בזמן הקרוב? איך אפשר לסייע לגוף להמיס אותם?
ג. יש לי מניעה מלהשתמש בסוגי תרופות מסוימים העלולים להקריש את הדם חוץ מגלולות נגד היריון?
ד. עד איזה שלב בעצם הגרב אלסטית צריכה ללוות אותי? עד הרגע שלא ימצאו בדופלקס שריד של הקריש?
ה. הבנתי שיש דבר שנקרה אי ספיקה ורידית...האם זו תופעה מסוכנת
אני מאוד היתי שמחה לדעת האם אוכל לשכוח מהקריש , אני הרבה מאד חודשים מבולבלת כיצד מחלימים לגמרי ומתי שוכחים מהפגיעה של הקריש בורידים...
מצטערת על ההודעה הארוכה, אלו שאלות שאיני בטוחה שפניתי למקום הנכון מקווה שכן בכל מקרה אני מודה על תשומת הלב...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVT, מודאגת... - תגובה
ד''ר ויקטור גינזבורג16/10/2011סיון, שלום. פנית למקום הנכון ואשתדל לענות על כל שאלתך, אך לפני התשובות היתי רוצא יותר פרטים: הפקקת ברגל שמאל? איך זה התחיל? איזה טיפול קיבלת? איזה טיפול את מקבלת עכשיו? יש לך תלונות?- כאבים ברגל, נפיחות ברגל, הגבלה בתיפקוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
רונן16/10/2011סיון, שלום. פנית למקום הנכון ואשתדל לענות על כל שאלתך, אך לפני התשובות היתי רוצא יותר פרטים: הפקקת ברגל שמאל? איך זה התחיל? איזה טיפול קיבלת? איזה טיפול את מקבלת עכשיו? יש לך תלונות?- כאבים ברגל, נפיחות ברגל, הגבלה בתיפקוד?
הפקקת אכן ברגל שמאל (ללא תסחיף ) הופיעה בפברואר נפיחות וכאבים ואז פנינו למיון אושפזתי שבוע בו קיבלתי קלקסן וקומדין עד עכשיו. כלמר מפברואר ועד עכשיו היתי על קומדין ....
עכשיו בגלל שיצא שלילי בבירור קרישיות יתר הפסיקו קומדין והטיפול היחיד שכביכול אני מקבלת זה שימוש בגרב אלסטית .
עכשיו אין לי כאבים ברגל, הדבר היחיד שמפריע זה בהליכה מהירה לחץ על הרגל ,שסביר שנובע מהלחץ אותו יוצרת הגרב האלסטית. אין לי הגבלה בתפקוד רק הגרב עושה לחץ לא נוח בהליכה מהירה...
אני ממש מודה לך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
רונן16/10/2011הפקקת כנראה הופיעה מגלולות נגד היריון שהיו במינון גבוה מאוד - גלולות בשם דיאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הנפיחות
רונן16/10/2011סליחה נזכרתי בזה ואי אפשר לערוך את ההודעה הראשונה אז יצא קצת מפוצל
לגבי הנפיחות כרגע יש קצת נפיחות בעיקר לאחר הליכה מהירה ועמידה ממושכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הנפיחות - תגובה
ד''ר ויקטור גינזבורג17/10/2011סיון, ערב טוב. מתאורך עולה חשד שהסיבה לפקקת - תיסמונת על שם מאי - טארנר ( May-Thurner) - רואה, למשל כאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/May-Thurner_syndrome
ברוב המקרים פקקת שטופלה שמרנית ( הטיפול שקבלת) משאירה פגם במסתמים ורידיים ברגל, וכתוצאה מכך - מתפתחת אי ספיקה בורידי הרגל. מצב של אי ספיקה - במידה וקיים - מצב כרוני, בילטי הפיך, ודורש טיפול תמיכתי לכל החיים. שימוש קבוע בגרב אלסטי מותאם היתב לפי מידותך - חלק חשוב בטיפול תומך. בנוסף יש לקחת בחשבון שיש לך סיכון מוגבר לארוע חוזר של פקקת, במצבים כמו הריון, טיסות ארוכות וכ"ו. כדי להיות במעקב רופא כלי דם ולהתיעץ על טיפול מונע בכל מצב שמעלה סיכון לחזרת המחלה. במיקרים מסוימים יש מקום לטיפול בתיסמונת ע"ש מאי טארנר על ידי הכנסת תומכן - כירורג כלי דם יכול להמליץ על זה בהתאם למצבך ולאחר בירור נוסף.
תרגישי טוב ועל תהססי לפנות עם כל שאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ונ.ב
רונן19/10/2011אני מודה לך על התשובה לגבי אי ספיקה ורידית...
לא נעים לי להטריד אך עדין נשארו שאלות ללא תשובה כמו העינין עם המים חמים/ג'קוזי , האם זה אסור במצב כזה? כיצד אפשר לסייע לגוף להמיס את הקרישים...? כמה זמן לכל היותר יכול לקחת לגוף "להתנקות" מהקריש...?
איך יודעים אם יש אי ספיקת ורידים או לא??
סליחה ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ונ.ב - תגובה
ד''ר ויקטור גינזבורג19/10/2011ערב טוב סיון. אשתדל לענות על שאלתיך.
1. למים חמים, ג'קוזי ם לרוב גורמים אחרים אין כל השפעה - רעה או טובה - על קרישי דם בורידים.
2. הגוף ממיס קרישים במשך חודשים, וגם לאחר תקופה ארוכה יותר בבדיקות דופלקס מדגימים סימני DVT ישן - בדרך כלל קריש לא חוסם, צמוד לדופן הוריד. טיפול להמסת קרישים משתמשים רק בשלב חריף של המחלה ( בימים עד שבועות ראשוניים).
3. אי ספיקה בורידים מדגימים בדופלקס - בוודי במקרה שעושים את הבדיקה בשאלה של אי ספיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנח לא טוב ותחושת לחץ ביד וכאב פנימי בחזה
כאב בקמיצה וגולה כחולה בולטת
תוצאות בדיקות MRI ופענוח התוצאות
עזרה בפיענוח סיטי אנגיו
התייעצות בנוגע לכלי דם וכריתת נגע שיושב על עצב
בדיקה של כלי הדם של כול הגוף בבדיקה אחת
כאב חזק כמה ימים ברגל הולך צולע
חוסר תחושה בגפיים התחתונות כבר שנתיים
היעצרות בעורקי רגלים מה הנורמה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?