שאלה לגבי תסמונת הוריד התת-בריחי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תסמונת הוריד התת-בריחי
    ניב
    24/11/2011

אני בן 24.
    אני מאוד מעוניין לפתח את שרירי החזה. אני לא מחפש מראה "מפלצתי" אלא שרירי חזה כמו שיש לשחיינים. אני נוהג לשחות לפחות פעמיים-שלוש בשבוע.

אני שם לב שאם אני שוחה שחיית חזה במהירות רבה אני מרגיש מאמץ משמעותי בפלג הגוף העליון, אך אני נרתע מלהתמיד בתרגול כזה מכיוון שהבנתי (ואני מסייג כי אני לא רופא בכל זאת) שיצירת לחץ ו/או פיתוח שרירי החזה (והלחץ שהם יוצרים) עלול לפגוע בווריד זה.
    הבנתי שהתסמונת קורית אצל אחוז לא גבוה של ספורטאים.

אשמח לדעתכם לגבי התסמונת והסיכון (אם קיים) שבפיתוח שרירים אלה, אותם אני מעוניין כאמור לפתח.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תסמונת הוריד התת-בריחי - תגובה

ד''ר ויקטור גינזבורג
    24/11/2011

שלום
    תסמונת וריד התתתברכי - תופעה די נדירה. נכון בשפיתוח שרירים באזור יכול להחמיר תופעת הלחץ על הוריד, אך בד"כ זה נגרם על ידי שילוב של מספר גורמים ולא רק עקב שרירים מפותחים. אפשר לנסות ולזהות את הנתי להווצרות התסמונת על ידי בדיקת דופלקס של וריד תתברכי בתנוחות ששונות של היד.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא האם

ניב
    25/11/2011

יסכימו לי לבצע בדיקה כזו?
    האם מקובל שספורטאים/אנשים שרוצים לפתח את גופם באים לבדיקה כזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא האם - תגובה

ד''ר ויקטור גינזבורג
    25/11/2011

שלום
    הבדיקה היא לא מזיקה, לא פולשנית - לכן לא רואה כל סיבה שלא לבצע. במידה והתשובה תיהיה "תקינה" - סבירות של התפתחות לחץ על הוריד התת ברכי גם לאחר כל התעמלות ופיתוח שרירים תיהיה נמוך.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו