עישון וזרימת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון וזרימת דם
    אני
    24/11/2011

מצטער מראש על אריכות דבריי אך אשמח ואודה מאוד אם תענו לשאלותיי.
    רקע: בן 33. משקל תקין. בריא. מעשן.
    סובל 4 שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגל. ממצאים: פריצת דיסק L5S1.
    טופלתי בהתאם לממצאים הנ"ל קרי: כדורים נוגדי דלקת, זריקות קורטיזול, צריבת דיסק, פיזיותרפיה, דיקור סיני, דיקור יפני, כירופרכטיקה - לא עזר. כיום חי על משככי כאב.
    בחודשים האחרונים החלו לי כאבים איומים ברגליים. שוקיים קדמיות. מתגבר בשכיבה. לדעתי לא אופיני לבעיה בדיסק וזה שיש בעיה בדיסק לאו דווקא מצביע על כך שזו הסיבה לכאב (מבחינת האורטופד קיימת התאמה. כלומר יש כאב ברגליים יש בעיה בדיסק אז בינגו. אך להבנתי יתכן בעיה בדיסק ללא כאב ברגליים ויתכן בעיה ברגליים שמקורה לא בדיסק.. כך שיתכן ואין שום קשר בין הממצאים לכאב מה גם שטיפולים לדיסק לא עזרו.) שאלותיי:
    1. האם עישון מאסיבי של סיגריות עלול להיות הסיבה לזרימת דם לקויה לרגליים וכפועל יוצא כאבים בשוקיים הקדמיות (במדור)?
    2. האם, מלבד הפסקת עישון, תרופות לדילול דם עשויות לעזור לכאבים האיומים המתגברים בשכיבה אשר במצב זה הרגליים ממש רועדות?
    3. יש לי תור לנוירוכירוג ותור ל-EMG האם, בתור התחלה, זה מספק או שצריך, בלי קשר, לבצע בדיקת דופלור ולהיפגש עם מומחה כלי דם?
    אודה מאוד לתגובתכם המלומדת.
    בברכה, אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון וזרימת דם

הוספת תגובה

• עישון וזרימת דם - תגובה

ד''ר ויקטור גינזבורג
    24/11/2011

שלום
    אין ספק שעשון - אחד הסיבות החשובות למחלות כלי דם כלל מחלות עורקי הרגליים.
    בהקשר לסיפורך - כאבי רגליים בשכיבה שנגרמו על ידי הפרעה בזרימת דם - סימן של מחלת כלי דם כך מתקדמת וחמורה שיהויה אינה מהווה כל בעייה בבדיקה על ידי כל רופא.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל

אני
    25/11/2011

לא כל כך הבנתי. אפשט את דבריי:
    יש לי כאבי שוקיים מקדימה שמתגברים בשכיבה.
    עד כה טופלתי על ידי אורטופד שקישר זאת לדיסק הפגום.
    יש לי תור לנוירוכירוג ול-EMG.
    השאלה:
    האם זה מספק או שעליי לבקש, מרופא המשפחה, הפניה למומחה כלי דם ולבדיקת דופלר?

אגב - אין לי ורידים בולטים

ושוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל - תגובה

ד''ר ויקטור גינזבורג
    25/11/2011

שלום
    משמעות דבריי: לא צריך להיות מומחה לכלי דם כדי לאבחן בעייה כך חמורה בכלי דם שגורמת לכאב בשכיבה - גם אורטופד וגם רופא משפחה יעדים לבצע איבחון ראשוני. בוודי שבמידה ובביקת רופא משפחה או אורטופד יעלה חשד לבעיות כלי דם כסיבה לתלותך צריך להמשיך בבירור אצל כירורג כלי דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו