מכות כחולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכות כחולות
    תמימה
    15/02/2012

שלום וברכה,
    אני מקווה שזה המקום לשאלתי.

מאז שילדתי לפני 4 שנים החלו בגופי סימנים של מכות כחולות . הסימנים מופעים לעיתים קרובות אחרי כל מכה אפילו קטנה ביותר שאני מקבלת או כמעט כל נגיעה שקצת מעבר לעדינה.גם בשעת המכה אני מרגישה כאב ואז אח"כ מופיע הסימן הכחולץ
    ממה זה יכול לנבוע?

יש לציין שבבחרותי הייתי מאוד חזקה ושום מכה לא כאבה לי וגרמה לסימנים כחולים אלא אם כן הייתה זו מכה מאוד מאוד חזקה.

אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכות כחולות

הוספת תגובה

• מכות כחולות - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    17/02/2012

מכות כחולות עקב חבלה מינימלית או באופן ספונטני נובעות ממה שנקרא שבירות קפילרית , נימים קטנים בעור ותת עור מתבקעים מופיע דמום קל שנפסק ספונטני יש הרגשת כאב מקומי וכעבור יום רואים הופעת הסימנים של הדימום כתם כחול שהופך צהוב ונספג לאחר שבוע +. אכן יש קשר לקיום נימים בגפיים , שינויים הורמונלים בהריון ואחריו גלולות והשמנה . במקרה שלך נראה שהתופעה קשורה לשינויים הורמונליים . אין תרופה או משחה לטיפול בנושא אלא עם מופיע על רקע של הפרעה בקרישיות. אכן אם הכתמים מופעים בכל הגוף גם בבטן וידיים ואת לא נוטלת סטראידים אספרין אז יש להיבדק על ידי רופא המשפחה ולבצע לפחות ספירת דם לודא שהטרומבוציטים לא נמוכים והספירה תקינה . כשהדימומים קשורים לנימים ברגליים ניתן לטפל בנימים על ידי הטרשה ולייזר טיפולים אסטטים אשר סוגרים הנימים ואז מקבלים שיפור אסטטי ופחות המטומות בברכה אברהמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו