לפני ניתוח קרוטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפני ניתוח קרוטיס
    אלי
    17/02/2012

אבי בן 80 עומד לעבור ניתוח קרוטיס.הוא נטל עד כה פלויקס 75 ואספירין 100. ואמרו לו להפסיק לפני הניתוח רק את האספירין. תמהני מדוע
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפני ניתוח קרוטיס

הוספת תגובה

• לפני ניתוח קרוטיס - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    17/02/2012

ניתוח קרוטיד נועד לסלק את הפלקים האטרוסקלרוטים המצויים לרוב בהיתפצלות של עורקי התרדמה כדי למנוע מצב של אמבוליות /זריעה של תסחיפים קטנים למוח או חסימה שלמה של העורק , הפעולה הינה בסיכון של כ2-3% לארוע מוחי כי זה בעצם כמו לפרק מוקש.אמצעי ההגנה בפני קרישי דם בניתוח הינם דוקא מתן תרופות המדללות הדם כדוגמת הפרין אותו אנו נותנים בעת הניתוח . כל רופא או מחלקה לפי המדיניות שלה ממליצה על הפסקת אספרין פלביקס או לא ממליצה בעבודות ראו שפלביקס ואספרין יחד לא מועילים יותר לעומת פלביקס לבד אך יש יותר נטיה לדימומים לכן כנראה הבקשה היתה להפסיק אספרין ולהמשיך פלביקס . אנו המנתחים יודעים שבניתוח עם פלביקס צפויים יותר סיבוכיים מקומיים של דמם באזור הניתוח אך זה נלקח בחשבון כשבוחנים היעילות והסיכון בהפסקת פלביקס לפני הניתוח מה שמעלה הסיכון בארוע מוחי עקב העדר שימוש במדללי דם. שיהיה בהצלחה ברכה אברהמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה

אורח
    07/10/2012

אם אני צריכה לקחת את שלושת התרופות הבאות,מה זה אומר שיש לי?
    סודיום כלוריד 0.9
    מווקס 1CC פעמיים ביום
    אירובנט 1CC פעמיים ביום
    אשמח לתשובה מהירה.. תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    22/10/2012

כתבתי כבר כנראה קשור לנשימה נא לרופא מטפל בברכה אברהמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו