בעיות עם פיסטולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עם פיסטולה
    מיכל
    19/02/2012

לפני שנה וחצי עברתי ניתוחון ליצירת פיסטולה ביד לטיפולי פלסמה פארזיס למחלת המיאסטניה ממנה אני סובלת בנוסף לסכרת סוג 1 .

רק שמאז היא נסתמה כבר 3 פעמים ועברתי צינתורים על מנת לפתוח אותה.

לפני חודשים עברתי דופלר עורקים מסיבה אחרת ובה נמצא הפרעה בזרימת הדם מעורק הסקבילה עד העורק האונלי ביד עם הפיסטולה לדברי הרופא שביצע את הפיסטולה זה ממצא תקין ביד עם פיסטולה.

ולכן הנחתי לענין.

רק שמאז יום חמישי כואבת לי היד עם הפיסטולה לכל האורך והיא מציקה מאד

יש טעם לברר את הענין או ששוב אני יקבל תשובה שזה תקין.

תודה

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם פיסטולה

הוספת תגובה

• בעיות עם פיסטולה - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    19/02/2012

פיסטולה ביד יכולה אכן להיחסם ולהתקלקל לפי התאור, צורך במספר צינטורים כנראה שיש בעיה עם הפיסטולה וזו כמובן יכולה להיות בשל גורמים שונים עורקים דקים ורידים דקים או יתר קרישיות וכדומה .אם יש קליניקה של כאבים לאורך היד או כל שינוי במצב כמובן שיש לפנות לבדיקה והערכה של כירורג כלי דם . לעיתים הרופא יכול לגלות הבעיה או לקבוע שכנראה אינה בשל כלי הדם במקרה שלך רצוי וכדאי להיבדק שוב על ידי כירורג כלי דם באם הבעיה אינה בכלי הדם יתכן ויש לברר סיבה אחרת לכאבים , בכל מקרה יש לברר תחילה מצב הזרימה ביד ובפיסטולה בפרט שזו פיסטולה שכבר נחסמה בעבר בברכה אברהמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיסטולה

מיכל
    20/02/2012

כרגע נראה לי מתפקדת למרות שבחלקה הראשון לרוב אין רטט אך בחלקה השני הרטט מורגש טוב.

הבעיה שהיד מציקה כמעט עד הכתף אני לא יכולה להגיד שזה כאב בלתי נסבל אבל בהחלט מציק כל הזמן גם בלילה.

ניסיתי לקבוע אליך תור או דרך מכבי או פרטי [ואני חייבת להגיד שהמזכירות מאד נחמדות] אך התור הקרוב הוא לעוד 3 שבועות.

הגיוני שהכאב ביד עד הכתף יהיה מלווה בבחילות?

תודה על כל התשובות והאכפתיות

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

מיכל
    21/02/2012

במידה ולא הצליח להגיע לרופא כלי דם עד שבוע הבא יש מניעה לעבור טיפול כשהיד מציקה ????

או אם מצליחים לחבר אפשר .

בשבוע שעבר הטיפול עבר בשלום אם כי היד הציקה מה שלא היה בעבר אבל לא במידה שהיה צריך לעצור את הטיפול

שוב תודה על כל התשובות

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ריבוי השאלות

מיכל
    21/02/2012

מה ניתן לקחת על מנת להרגיע את הכאב.

משככי כאבים רגלים לא כל כך הועילו .

אני יודעת שזה לא כאב שלא ניתן לעמוד בו אבל היד מציקה בכל שעות היום והלילה.

תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    22/02/2012

שמח שהפיסטולה פועלת נראה שיש הפרעה מסוימת כי את מצינת שינוי בכאב . אכן יש להבדק ולהעיך המצב לרוב החברים שמטפלים ומחבריםה לפיסטולה הם בעלי ניסיון רב ויכולים באמת ליעץ ולעזור בברכה אברהמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על התשובה

מיכל
    22/02/2012

אכן הצוות שמחבר אחיות דיאליזה מאד נחמדות ובעלות ניסיון ומהם קיבלתי את ההמצלה לגשת לרופא כלי דם.

אחד הדברים ששונים בפיסטולה שלי לעומת אחרים היא שהפיסטולה שלי למרות שהיא בת שנה וחצי היא לא בולטת כמו של האחרים מבחיניתי זה מצוין רק שמבחינת האחיות זה יוצר תמיד בעיה וברוב המקרים לוקח כמה פעמים עד שמצליחים לחבר.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו