חסימת עורק צווארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימת עורק צווארי
    חברה
    13/02/2008

שלום,
    אני שואלת שאלה בשביל חבר טוב -
    בCT מצאו אצלו חסימה בעורק צווארי בצד שמאל 70 % חסימה
    המליצו לו על ניתוח-
    שאלותיו-
    1. איזה רופא/ בית חולים מתמחה בזה ומומלץ?
    2. מה אחוז ההצלחה והסיכון?
    3. האם במקרה כזה תרופות לא יספיקו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימת עורק צווארי

הוספת תגובה

• הצרות עורק צווארי

ד''ר ארנון קורן
    15/02/2008

שלום רב
    הצרות של 70% בעורק הצואר בדרך כלל איננה אינדקציה לניתוח.הייתי מבצע דופלקס לעורקי הצואר ורק לאחר מכן מחליט על טיפול חודרני או שמרני.בהצרויות כאלה אני ממליץ על ביקורת מידי 6 חודשים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים

החבר
    15/02/2008

שלום,
    אני החבר.
    אני בן 52. הגעתי לבי"ח בעקבות התקפי נימול בחצי גוף ימני. כ- 5 – 10 התקפים ביום שכל אחד נמשך כ-10 שניות. בסי טי ראש לא נמצא דבר. בדופלר צווארי נמצא היצרות בעורק התרדמה ולכן נשלחתי לסי טי צווארי עם חומר נוגד. להלן תוצאות הסי טי:

משמאל
    עורק התרדמה המשותף – CCA : רבדים טרשתיים במוצא העורק. ללא עדות להיצרות.
    ביפרקציה: בגובה רגיל, רבדים טרשתיים מעטים.
    עורק התרדמה הפנימי – ICA : רובד רך ומסויד במוצא העורק. היצרות קשה (קצרה).
    עורק התרדמה החיצוני – ECA : ללא עדות להיצרות.

נאמר לי שהסכנה היא לא בהיצרות עצמה אלא שעלול להתנתק מימנה קריש שיגיע למוח ולכן הומלץ לי לנתח (ולא סטנט).

בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרות קשה בקרוטיס

ד''ר ארנון קורן
    15/02/2008

שלום רב
    אתה נמצא בקבוצת חולים בעלי סימפטומים בשל הצרות בעורקי הקרוטיס.במצב זה ההמלצה לניתוח בהצרויות החל ב-70% .בשאלה של חברתך חסר היה סיפור הנימולים של היד הנגדית.אני בהחלט מסכים עם המנתח שהמליץ על ניתוח .בהצלחה!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

החבר
    17/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורק התרדמה הפנימי ica

אוחיון מוריס
    06/01/2009

אימי בת 83 עים בעיה של חסימה של 99% בקרוטית עורק התרדמה הפנימי ica היצרות קרטית בהיתיעצות עים רופא בתחום נאמר לנו שיש שתי אפשרויות אחת צינתור והכנסת סטנד או ניתוח אנחנו הבנים בדילמה מה נכון לעשות למרות שאימי מעדיפה צינתור בילבד אימי לוקחת תרופות באופן קבוע פרופקס 300 מג נורמטן אספירין אבקש תשובה בהקדם תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרות קריטית בקרוטיס

ד''ר ארנון קורן
    10/01/2009

שלום רב
    היום תוצאות ניתוח קרוטיס טובות יותר מהכנסת סטנט.בעתיד אין לי ספק שמספר הניתוחים ירד.לכן המלצתי היום לניתוח קרוטיס אנדארטרקטומיה.בהצלחה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו