מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים פתאומיים באמה של יד שמאלטל ינאי30/06/2012
שלום,
לפני כארבעה ימים התעוררתי בבוקר עם אמה שמאלית כואבת. הכאב חולף כשאני מרים את האמה. כשהאמה מונחת מתחת לגובה הלב, מתנפח לי מעין כדור בתוך הוריד באמה במקום קבוע ומאוד ספציפי והכאב עז ובלתי נסבל. אציין גם שבאותו המקום בו מופיעה הנפיחות, עברתי ניתוח לפני שמונה שנים להוצאת גידול שפיר.
במיון שללו קרישת דם (DVT) ע"י ביצוע אולטרסאונד (US דופלר). שללו גם צלעות צוואריות בצילום החזה.
בבדיקת הדופלר לא הודגם טרומבוס.
אולם, במקום הכאב עצמו נמצא:
"הודגם מוקד היפואקואי במימדים שך 1*2.6 ס"מ בין התת-עור לשריר באמה מידאלית. ללא וסקולאריות. טיבו אינו ודאי."
חוץ מהכאב הרב והנפיחות, אין לי שינויי צבע, חום או שום דבר אחר. בדיקות הדם מהמיון תקינות.
ביצעתי CTV בהמלצת כירורג כלי דם. בבדיקה התקבלה התשובה הבאה:
CTA חגורה עליונה:
להדגמת ורידי בית החזה משמאל.
הוריד הברכיוצפלי פתוח לרווחה.
הוריד התת בריחי אינו מודגם היטב עם חומר ניגוד וכן הורידים בהמשך היד.
לציין שקיימת מלאות, יתכן רקמתית, יתכן ורידית בין הקלביקולה לצלע הראשונה.
האם זה אומר שיש חסימה לכיוון היד של יד שמאל או שפשוט התפספסה הבדיקה מכיוון שהיוד "התאדה" מהר מדיי? האם זה אומר שיש לי קריש במקרה שיש חסימה? אם אין חסימה, האם זה אומר שיש לי פלבוליט ופשוט לא רואים אותו? נראה לי שזה מצב של חוסר וודאות.
אודה לך אם תוכל לתת לי עוד כיוון כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים פתאומיים באמה של יד שמאל - תגובה
ד``ר רם אברהמי01/07/2012לא ניתן ללא בדיקה לנסות לאמת האבחנה אך נראה שאתה מתלונן על תהליך ספציפי במקום ניתוח בעבר ולכן נראה ששם הבעיה היתי הולך לכירורג שניתוח או לכירורג כלי דם שיבדוק ויקבע מה הבעיה . מבחינת טיפול אם מתנפח ל וכאב להקלה ניתן לאגוד היד עם חבישה אלסטית בברכה אברהמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים פתאומיים באמה של יד שמאל
טל04/07/2012תודה,
לצערי אין לי מושג מי ניתח אותי. (הניתוח בוצע בארה"ב לפני 8 שנים).
הרופאים שאיבחנו אותי "זורקים" אותי מאחד לשני. הכלי דם זורק להמטולוג, ההמטולוג זורק חזרה לכלי דם, האורטופד זורק גם לכלי דם, הרופא הכללי זורק לכלי דם אחר לחוות דעת נוספת וממליץ להסתגל לכאב לצמיתות - והחגיגה נמשכת...
איך לדעתך אני צריך להמשיך את הבירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנח לא טוב ותחושת לחץ ביד וכאב פנימי בחזה
כאב בקמיצה וגולה כחולה בולטת
תוצאות בדיקות MRI ופענוח התוצאות
עזרה בפיענוח סיטי אנגיו
התייעצות בנוגע לכלי דם וכריתת נגע שיושב על עצב
בדיקה של כלי הדם של כול הגוף בבדיקה אחת
כאב חזק כמה ימים ברגל הולך צולע
חוסר תחושה בגפיים התחתונות כבר שנתיים
היעצרות בעורקי רגלים מה הנורמה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?