כאבים פתאומיים באמה של יד שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים פתאומיים באמה של יד שמאל
    טל ינאי
    30/06/2012

שלום,

לפני כארבעה ימים התעוררתי בבוקר עם אמה שמאלית כואבת. הכאב חולף כשאני מרים את האמה. כשהאמה מונחת מתחת לגובה הלב, מתנפח לי מעין כדור בתוך הוריד באמה במקום קבוע ומאוד ספציפי והכאב עז ובלתי נסבל. אציין גם שבאותו המקום בו מופיעה הנפיחות, עברתי ניתוח לפני שמונה שנים להוצאת גידול שפיר.

במיון שללו קרישת דם (DVT) ע"י ביצוע אולטרסאונד (US דופלר). שללו גם צלעות צוואריות בצילום החזה.

בבדיקת הדופלר לא הודגם טרומבוס.

אולם, במקום הכאב עצמו נמצא:

"הודגם מוקד היפואקואי במימדים שך 1*2.6 ס"מ בין התת-עור לשריר באמה מידאלית. ללא וסקולאריות. טיבו אינו ודאי."

חוץ מהכאב הרב והנפיחות, אין לי שינויי צבע, חום או שום דבר אחר. בדיקות הדם מהמיון תקינות.

ביצעתי CTV בהמלצת כירורג כלי דם. בבדיקה התקבלה התשובה הבאה:

CTA חגורה עליונה:

להדגמת ורידי בית החזה משמאל.
    הוריד הברכיוצפלי פתוח לרווחה.
    הוריד התת בריחי אינו מודגם היטב עם חומר ניגוד וכן הורידים בהמשך היד.
    לציין שקיימת מלאות, יתכן רקמתית, יתכן ורידית בין הקלביקולה לצלע הראשונה.

האם זה אומר שיש חסימה לכיוון היד של יד שמאל או שפשוט התפספסה הבדיקה מכיוון שהיוד "התאדה" מהר מדיי? האם זה אומר שיש לי קריש במקרה שיש חסימה? אם אין חסימה, האם זה אומר שיש לי פלבוליט ופשוט לא רואים אותו? נראה לי שזה מצב של חוסר וודאות.

אודה לך אם תוכל לתת לי עוד כיוון כלשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים פתאומיים באמה של יד שמאל - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    01/07/2012

לא ניתן ללא בדיקה לנסות לאמת האבחנה אך נראה שאתה מתלונן על תהליך ספציפי במקום ניתוח בעבר ולכן נראה ששם הבעיה היתי הולך לכירורג שניתוח או לכירורג כלי דם שיבדוק ויקבע מה הבעיה . מבחינת טיפול אם מתנפח ל וכאב להקלה ניתן לאגוד היד עם חבישה אלסטית בברכה אברהמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים פתאומיים באמה של יד שמאל

טל
    04/07/2012

תודה,

לצערי אין לי מושג מי ניתח אותי. (הניתוח בוצע בארה"ב לפני 8 שנים).

הרופאים שאיבחנו אותי "זורקים" אותי מאחד לשני. הכלי דם זורק להמטולוג, ההמטולוג זורק חזרה לכלי דם, האורטופד זורק גם לכלי דם, הרופא הכללי זורק לכלי דם אחר לחוות דעת נוספת וממליץ להסתגל לכאב לצמיתות - והחגיגה נמשכת...

איך לדעתך אני צריך להמשיך את הבירור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו