סיכונים בטיפול באי ספיקה ורידית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכונים בטיפול באי ספיקה ורידית
    אבי
    15/03/2008

שלום רב,
    אני סובל מורידים בולטים ברגל ימין כבר מספר שנים. התופעה מלווה בכאבים, ולמרות שאני משתמש בגרב אלסטית, קשה לי מאוד לעמוד או לשבת לזמן ממושך (בהליכה זה פחות מפריע)
    בדיקת דופלקס שטחית ברגל ימין שהתבצעה בחודש יולי 2007 מראה את התוצאה כדלקמן (שמאל תקין):

1- אי -ספיקה ספנו-פמורלית
    2-אי-ספיקת שסתומים בירך והשוק
    3-רפלוקס מעל לדליות המורחבות
    4-אין אי-ספיקה בספנה הקטנה

ניתוח רגיל אני פוסל לחלוטין בגלל סיבות רבות- סיכוי גבוה לחזרת הבעיה, סיבוכים, תקופת החלמה ממושכת, וכמובן הסיכונים הכללים הקיימים בכל ניתוח כירורגי.
    לכן נשארו לי שתי אופציות לטיפול בבעיה: שיטת הלייזר התוך ורידי והזרקות קצף מונחות אולטרא סאונד.
    ביקרתי כבר אצל מספר כירורגים מומחים, ולא הצלחתי למצוא דיעה אחידה. ישנם כאלה הממליצים על השיטה הראשונה, וכאלה שממליצים על השנייה.
    הדבר שהכי חשוב מבחינתי לדעת- באיזה שיטה יש הכי פחות סיכוי לסיבוכים אפשריים חמורים(כגון פקקת ורידים) כתוצאה מהטיפול עצמו? אחד המומחים אפילו טען שמספר אנשים בארץ כבר נאלצו לוותר על הרגל ,כתוצאה מסיבוך של טיפול בהזרקת קצף, כשהחומר עצמו עלול לגרום לפקקת ורידים, ותופעות אחרות.
    ושאלה נוספת- מהו הסיכון הקיים בהשארת המצב הקיים (דהיינו טיפול שמרני עם גרב אלסטית), למול הסיכונים שבטיפולים הקיימים והאם בהשארת המצב הקיים יש יותר סיכוי בהתפתחות סיבוך העלול לסכן את בריאותי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר תוך וורידי-אופטימלי

ד''ר ארנון קורן
    15/03/2008

שלום רב
    ניתוח לייזר תוך ורידי מהווה לדעתי את הפתרון האופטימלי לבעיתך עם סיבוכים זניחים.מטופל בטכניקה האורכת כשעה ,בהרדמה מקומית,חזרה מידית לעבודה רגילה ,ללא צלקות עם הצלחה מירבית של 97-98% .במידה ואתה מתאים לפעולה זו עליך לבצע אותה ולשכח מהורידים והגרב האלסטית.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם השארת המצב הקיים מסכנת אותי?

אבי
    15/03/2008

תודה על תשובתך דוקטור.
    אם כך אני יודע כבר באיזה טיפול עדיף לבחור.
    אבל רק עוד שאלה אלת ברשותך:
    במידה ואני נשאר במצב הקיים (לפחות בינתיים) -האם עלול להתפתח אצלי סיבוך מסוכן כגון פקקת ורידים, או תופעה בלתי נעימה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם השארת המצב הקיים מסכנת אותי?

ד''ר ארנון קורן
    15/03/2008

שלום רב
    הכל ענין של סדר עדיפויות בחיים.באם טוב לך לגרוב גרב אלסטית יום יום במזג האויר בארץ הרי הטיפול בגרב אלסטית בהחלט טוב ובטוח.בהצלחה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזית, מתקשה לעמוד בטיפולים כאלו

אבי
    15/03/2008

שלום דוקטור,
    כמובן שהגרב היא מטרד לא קטן, וכפי שהעדתי, גם לא מונעת מכאבים בעת עמידה וישיבה ממושכים.
    אני מקווה שבאחד הימים אצבור מספיק אומץ עבור הטיפול בלייזר .הגם שזה לא ממש ניתוח כירורגי, טיפולים כאלה (בדומה לטיפולי שורש ועקירות אצל רופא שיניים) גורמים אצלי ללחץ רב, הזעה וחולשה, עד כדי תחושה של עלפון.
    לכן טוב שהרגעתי אותי, שלפחות אני לא מצוי בסיכון בריאותי, גם ללא שום טיפול פולשני.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו