תוצאות דופלקס עורקי הצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות דופלקס עורקי הצוואר
    יוסף
    30/09/2013

שלום רב , אמא שלי התלוננה על כאבי ראש עזים, לאחר בירור הומלץ לה לעבור בדיקת דופלק עורקי צוואר , להל"ן הממצאים :
    מימין :
    נראו רבדים טרשתיים דופניים קטנים מקבלים לדופן , מהירות הזרימה , עוצמתה , כוונה וצורת הגל המתקבל תקינים , ואין עדות להפרעה המודינמית על סטנוזיס משמעותי .
    משמאל :
    נראה רק ענף אחד בצוואר דוסטלי , שיש לו דופלר ספקטרלי בעל צורה של ECA נותן סימן חיובי ל TEMPORAL TAP שגם מתאים לעורק ECA. נראה ענף אחד קטן שיוצא ממנו ושיש לו צורה ספקטרלי של כלי דם בעל התנגדות נמוכה , אך קיימים ענפים של ECA בעלי צורה זו .
    לסיכום :
    1. מימין שינויים ארטריוסקלרוטים ללא עדות להצירות עורקית משמעותית .
    2. לא הוגם ICA משמאל .
    3. ממצא אקראי - קשריות באונה ימנית של בלוטת התריס , חלקן היפראקויות חלקן היפואקויות , כולן מתחת ל-1 ס"מ קוטר- קורלציה קלינית .
    4. ממצא אקראי - בלוטות לימפה אחדות מוגדלות מימין ומשמאל בעלות צורה תקינה .

נא עזרתך ד"ר , אני מודה לך מראש , כוליי תקווה שתעזור לי כי אני מודאג מאוד .
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות דופלקס עורקי הצוואר - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    02/10/2013

ממצא מקרי של חסימת אחד מעורקים שהולכים למוח יש 4 מחוברים במעגל ואם לא היה ארוע מוחי אז אין מה ללהילחץ ודאי לא מסביר כאבי ראש ממליץ למעקב נרולוג . בכל מקרה כעת אין מה להכנס ללחץ כי שאר העורקים תקינים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו