התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    שני
    12/10/2013

שלום, בת 32 , לפני כשנה בעודי בהריון עברתי ניתוח להסרת אפנדיציט שבינתיים התברר שהתפוצץ ושפך זיהום לחלל הבטן, לאחר מכן הייתה הפלה. חודשיים לאחר מכן- התברר כי יש לי קריש דם ב-IVC וכן קריש דם נוסף במפשעה. התחלתי טיפול בקלקסן+קומדין, כיום אני רק עם קומדין. בירור קרישיות יתר תקין. אולטרסאונד אחרון מספטמבר הראה כי אין עדות לקריש הדם המפשעתי והקריש ב-IVC הצטמק משמעותית. שני רופאים אמרו לי שני דברים שונים: הרופא הראשון אמר שאין טעם להמשיך בקומדין אם אין עדות מעבדתית לקרישיות יתר שכן במילא קריש הדם לא ייעלם משום שהוא צמוד לדופן הוריד. רופא שני אמר שעד שהקריש לא ייעלם לחלוטין ו/ או יישארו ממנו רק שאריות קטנות ולא משמעותיות, לא אוכל להפסיק ליטול קומדין. אני מבולבלת. מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    15/10/2013

לרוב לאחר שנה חצי שנה מטיפול קומדין אם אין קרישיות יתר ניתן לבהפסיק באם עבר ככ הרבה זמן מהארוע ואין נפיחות של הרגליים ניתן להפסיק קומדין מאוד ממליץ להיבדק על ידי כירורג כלי דם כי גם לקליניקה יש משמעות ולא רק לברור ההדמיתי והמעבדתי בברכה אברהמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו