נפיחות בשוק שלא נמצאה לה סיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בשוק שלא נמצאה לה סיבה
    אמי
    27/04/2008

שלום,
    אני בת 54, לאחר ניתוח לכריתת רחם, בשל שרירנים (לפני כחודש). לפני הניתוח היו לי דימומים קשים. לתקופה נטלתי כדורי הקסאקפרון, להפסקת הדימום.
    ביום ה' האחרון (23/4) שמתי לב, לראשונה, שקיים איזור נפוח בשוק שמאל, כמה סמ' מתחת לברך.
    במקום, שנראה כנפיחות בצורת מלבן, יש סימני שטף דם.
    אין לי כאבים והאיזור הנפוח ניכר רק בעמידה.
    היום נשלחתי למיון ע"י רופאת המשפחה. שם נערכה בדיקת דופלר ונשללה חסימה ורידית.
    במיון הבחינו שכל השוק השמאלית נפוחה, יחסית לימנית.

לרופאים לא היה כיוון מחשבה באשר לסיבת הנפיחות.

האם לך יש כיוון?
    תודה.

ככלל, הבדיקות תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נפיחות בשוק

ד''ר ארנון קורן
    28/04/2008

שלום רב
    הסיפור הקליני מסביר ומעלה את החשד לחסימה ורידית.לעיתים הממצא מופיע בשלב מאוחר יותר.הייתי חוזר על הבדיקה ומתחיל טיפול גם ללא אבחנה בדופלקס.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

אמי
    28/04/2008

תודה.

בעקבות השובה התעוררו אצלי עוד כמה שאלות:

1. היה ומדובר באבחנה של חסימה ורידית, האם קיים פרק זמן מקובל, בו כבר צפוי לראות את המימצא? שבוע? שבועיים? אחר?

2. מתי כדאי, לאור השאלה הקודמת, לחזור על בדיקת הדופלקס?

3. מהו הטיפול המקובל לחסימה ורידית והאם קיימת סכנה באי נטילתו עד בדיקה שתאשר את האבחנה?

4. בינתיים, ללא מימצא, האם להימנע מפעילות פיזית מסויימת או לחילופין לעודד אחרת?

ושאלה אחרונה, היה והנפיחות חולפת במהלך השבוע הקרוב, ללא טיפול, האם עדיין קיים חשש לחסימה ורידית או שאז תהיה נטיה לכיוון כמו עקיצה, מכה, מתיחה וקריעת סיבית וכדומה?

תודה מקרב לב.

נ.ב. כחברת כללית, כיצד ניתן להגיע אליכם לאיבחון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ברגל

ד''ר ארנון קורן
    05/05/2008

שלום רב
    שיפור במצב הרגל יכל להעיד כי הדופלקס הראשון צדק וככל שעובר זמן החשש מפקקת ורידים יורד.בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת כירורג כלי דם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו