מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בשוק שלא נמצאה לה סיבהאמי27/04/2008
שלום,
אני בת 54, לאחר ניתוח לכריתת רחם, בשל שרירנים (לפני כחודש). לפני הניתוח היו לי דימומים קשים. לתקופה נטלתי כדורי הקסאקפרון, להפסקת הדימום.
ביום ה' האחרון (23/4) שמתי לב, לראשונה, שקיים איזור נפוח בשוק שמאל, כמה סמ' מתחת לברך.
במקום, שנראה כנפיחות בצורת מלבן, יש סימני שטף דם.
אין לי כאבים והאיזור הנפוח ניכר רק בעמידה.
היום נשלחתי למיון ע"י רופאת המשפחה. שם נערכה בדיקת דופלר ונשללה חסימה ורידית.
במיון הבחינו שכל השוק השמאלית נפוחה, יחסית לימנית.
לרופאים לא היה כיוון מחשבה באשר לסיבת הנפיחות.
האם לך יש כיוון?
תודה.
ככלל, הבדיקות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשוק
ד''ר ארנון קורן28/04/2008שלום רב
הסיפור הקליני מסביר ומעלה את החשד לחסימה ורידית.לעיתים הממצא מופיע בשלב מאוחר יותר.הייתי חוזר על הבדיקה ומתחיל טיפול גם ללא אבחנה בדופלקס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אמי28/04/2008תודה.
בעקבות השובה התעוררו אצלי עוד כמה שאלות:
1. היה ומדובר באבחנה של חסימה ורידית, האם קיים פרק זמן מקובל, בו כבר צפוי לראות את המימצא? שבוע? שבועיים? אחר?
2. מתי כדאי, לאור השאלה הקודמת, לחזור על בדיקת הדופלקס?
3. מהו הטיפול המקובל לחסימה ורידית והאם קיימת סכנה באי נטילתו עד בדיקה שתאשר את האבחנה?
4. בינתיים, ללא מימצא, האם להימנע מפעילות פיזית מסויימת או לחילופין לעודד אחרת?
ושאלה אחרונה, היה והנפיחות חולפת במהלך השבוע הקרוב, ללא טיפול, האם עדיין קיים חשש לחסימה ורידית או שאז תהיה נטיה לכיוון כמו עקיצה, מכה, מתיחה וקריעת סיבית וכדומה?
תודה מקרב לב.
נ.ב. כחברת כללית, כיצד ניתן להגיע אליכם לאיבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות ברגל
ד''ר ארנון קורן05/05/2008שלום רב
שיפור במצב הרגל יכל להעיד כי הדופלקס הראשון צדק וככל שעובר זמן החשש מפקקת ורידים יורד.בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת כירורג כלי דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנח לא טוב ותחושת לחץ ביד וכאב פנימי בחזה
כאב בקמיצה וגולה כחולה בולטת
תוצאות בדיקות MRI ופענוח התוצאות
עזרה בפיענוח סיטי אנגיו
התייעצות בנוגע לכלי דם וכריתת נגע שיושב על עצב
בדיקה של כלי הדם של כול הגוף בבדיקה אחת
כאב חזק כמה ימים ברגל הולך צולע
חוסר תחושה בגפיים התחתונות כבר שנתיים
היעצרות בעורקי רגלים מה הנורמה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?