מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימפאדמה ואלנטסיסנורית16/05/2015
שלום אני בת 54 עם בעיית לימפאדמה קשה בעבר הגעתי למשקל מאוד גבוה בשל הצטברות נוזלים. רופא כלי דם שאיבחן את מצבי מצא לימפאדמה עם משקל עודף גבוה ובשיא המצב הגרוע עם אלפנטזיס שהתבטא ע"י גוש מאוד גדול על ברך ימין עצמה ושגלש עד לצד הפנימי של הברך עד כדי הייתי צריכה ללכת בפישוק רגלים בגלל גודל הגוש.
בינתיים הורדתי במשקל וגם בכמות הנוזלים שהתמקדו רק ברגלים ובעיקר בשוקיים. כרגע המצב הוא שיש על הירכיים שלי כמות מאוד גדולה של עור ושומן והגוש שתלוי על הברך. אני חייבת לעבור ברור אורטופדי בברכיים כי יש שינויים ניוונים בברכיים בעיקר בברך ימין עד כדי קושי גדול בהליכה בעלית וירידת מדרכות או כל דבר שמצריך את כיפוף ברך ימין. יש לציין שלפני ההחמרה לפני כ3 שנים אני הלכתי רגיל וגם עליתי וירדתי מדרגות. כך שהמצב כרגע הוא החמרה רצינית.השאלה שלי אחרי כל ההסבר הזה. אני חייבת להוריד את כל מה שתלוי לי על הירכים כולל הורדת הגוש בברך לפני שיסכימו להתחיל ברור אורטופדי. כפי שהוסבר לי בבית חולים. לפני שהרגלים יהיו במצב פחות או יותר נורמליות אין מצב שאפשר יהיה לעשות ברור אורטופדי. לכן האם העור והושמן העודפים והגוש שנשארו אחרי טיפול הם טיפול קוסמטי? או שזה חלק מבעית הלימפאדמה והאלפנטסיז שהובחנו ע"י רופאים מוסמכים והם בעיה רפואית שמעכבת המשך טיפול רפואי אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפאדמה ואלנטסיס - תגובה
ד``ר רם אברהמי18/05/2015התאור מורכב וגם הטיפול לא פשוט כי ניתוח ללימפאדמה טוב בהתחלה אך לרוב סיכון להחמרה ודלקות חוזרות יכולה לקבוע ליעוץ אצל פרופ זלליקובסקי מומחה גדול או אצלי 6436938
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נורית19/05/2015שלום ותודה על התשובה ,ואני רוצה לחדד את השאלה. מכיוון שאני צריכה להחליף כנראה את שתי הברכיים .ובבית חולים בבדיקה נאמר לי שעד שלא אסיר את היתרות של מה שהה מצבי לפני כשנתיים ז"א ממש ניתוח פלסטי של הגוש שהיה ועדין תלוי על בברך ימין וכל העור והשומן שתלוי בהמוניו בירכיים עד הברכיים וכולל וגם קצת השוקים. אי אפשר יהיה להתחיל אפילו בירור אורטופדי. השאלה שלי האם מבחינת קופת חולים ומבחינה רפואית האם הסרת כל מה שתלוי זהו ניתוח יופי בלבד כמו שטענת קופת חולים או שזהו הליך רפואי שהוא חלק מטיפול שיבוא . אני רוצה לציין שכמות העור העודף כלכך גדולה שקשה לי לשמור על היגיינה מושלמת. אני שומרת על ניקיון אבל יש המון קיפולים של העור.יש המוך חיכוך של העור. הזעות. אודם .וריח לא נעים. מעבר לכך שקשה לי להרים את הידים בגלל כל מה שתלוי לי על הזרועות .ולהרים רגלים גם זה לא קל. והשאלה שלי שוב היא האם מצבי הוא ניתוח פלסטי ליופי בלבד או שזהו ניתוח שמחויב בריאותית. הרי במקרים של לימפאדמה ובכלל היגיינה זה הדבר הכי חשוב
תודה רבה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר רם אברהמי19/05/2015זה נחשב הליך רפואי ולא אסטטי אך כאמור יש לקבל מכתב מרופא כירורג כלי דם ופלסטיקאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעת תודה
נורית21/05/2015אני מאוד מאוד מודה ע של הזמן שהקדשת לפנייתי. תודה וחג שמח נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנח לא טוב ותחושת לחץ ביד וכאב פנימי בחזה
כאב בקמיצה וגולה כחולה בולטת
תוצאות בדיקות MRI ופענוח התוצאות
עזרה בפיענוח סיטי אנגיו
התייעצות בנוגע לכלי דם וכריתת נגע שיושב על עצב
בדיקה של כלי הדם של כול הגוף בבדיקה אחת
כאב חזק כמה ימים ברגל הולך צולע
חוסר תחושה בגפיים התחתונות כבר שנתיים
היעצרות בעורקי רגלים מה הנורמה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?