ורידים מורחבים ומפותלים - לא מוצאים סיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורידים מורחבים ומפותלים - לא מוצאים סיבה
    רון
    10/01/2016

שלום ד''ר,
    לפני הכול אדגיש ואומר שאני רק בן 19.
    לפני כשנה עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין בשיטה הפתוחה - מהלך הניתוח היה תקין.
    לאחר כמה חודשים הורגשה נפיחות חוזרת במפשעה (חשד לבקע חוזר) ביצוע אולטרסאונד אך נראו ורידים מורחבים ללא בקע מפשעתי או כמו שנכתב ''דליות מעל הפוביס כביטוי לניקוז רגל ימין דרך שמאל'' פרופסור וולף המליץ על ביצוע של דופלר. נמצא DVT כתוצאה מניתוח (מנוחה ללא תזוזה הרבה זמן במיטה,משקל עודף וכו). טופלתי בקלקסן כחפיפה לקומדין במשך 3 חודשים עם מעקב אצל ד''ר בליקשטיין. לאחר סיום 3 חודשים עם קומדין ביצעתי דופלר שוב , הפעם נמצא שאין יותר DVT אך יש אי ספיקה ברגל שמאל ספנה ארוכה משליש. כמו כן ביצעתי עוד הפעם אולטרסאונד - ונמצא שוב שיש דליות מעל הפוביס.
    התייצעות אצל פרופסור אלן בלום בהדסה עין כרם - המליץ לבדיקת CT ANGIO של בטן אגן ויריכיים לשלילת פקקת ורידי האגן או פקקת שגורמת לדליות כיוון שדליות מעל הפוביס זהו אינו מצב תקין - או בקיצור לדעת ממה יש דליות.
    תוצאות בדיקת CT : ורידים מורחבים ומפותלים באיזור המפשעות והבטן התחתונה, מחברים בין הורידים הפמורלים.
    פרט לכך אין פתולוגיה ורידית.

רציתי לשאול מה אני אמור לעשות? מה זה הורידים שיש לי שמחברים בין הורידים הפמורלים? ביצעתי את כל הבדיקות שאפשר והאם אפשר לנתח את זה כיוון שיש לי נפיחות אדירה במפשעה שגורמת לאי נוחות ואף לעתים לכאבים!!
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ורידים מורחבים ומפותלים - לא מוצאים סיבה - תגובה

ד``ר רם אברהמי
    11/01/2016

אין דרך עוקפת ללא סיבה הורידים באזור הפוביס הם דרך עוקפת גם אם יגידו שהכל תקין במערכת של ורידי האגן . כי אחרת הורידים האלו היו נהיים קטנים . יתכן ויש צורך בונוגרפיה של הורידים לקבלת תמונה נכונה ממליץ לפנות לפרופ בלום ולשאול. כי הטיפול בבעיה אינו כיוררגי אלה אנדו וסקולרי . ודאי אתה צריך לדעת שלפני פעולות כירורגיות וטיסות אתה זקוק לטיפול מונע DVT . אפשר גם לנסות להתיעץ בבלינסון עם מנהלת המחלקה דר סיבק . בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו