חסימת עורקי הצוואר בשינה על הצד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימת עורקי הצוואר בשינה על הצד
    בני
    07/10/2020

שאלה שמטרידה אותי מאוד: האם יש סיכון לחסימת עורקי הצוואר כאשר ישנים על הצד, והצוואר על הכרית? האם התנוחה יכולה להפעיל לחץ על העורקים ולגרום לתרדמת (תוך כדי שינה)?
    רקע לשאלה: כבר כמה שבועות יש לי סחרחורות ונימול בידיים וברגליים, ועקב כך הופניתי בין היתר לאולטרה-סאונד עורקי צוואר (כעת ממתין לבדיקה).
    לפני כמה ימים צידי הצוואר שלי (ובעיקר צד שמאל) התחילו לפעום. כשניסיתי ללכת לישון כמו תמיד עם הצוואר על הכרית - התחילו עוויתות בצוואר, וגם תופעות מוזרות כמו דפיקות לב ועוויתות בשרירי הידיים והרגליים. התופעה חזרה על עצמה מאז - כמה לילות ברצף. אני לא בטוח שזה קשור לתנוחה של הצוואר (קראתי על התכווצויות שרירים בלילה), אבל נכנס בי פחד שאולי כל זה קשור איכשהו לחסימה של עורקי הצוואר בגלל לחץ שנוצר כתוצאה מתנוחת הצוואר על הכרית. מאז אני ישן כשרק קצה הראש (מעל האוזן) נמצא על הכרית, והצוואר חופשי באוויר. כמובן שזו תנוחה מאוד לא נוחה, שגורמת לי לכאבי שרירים באיזור.
    בכל אופן, אשמח אם תוכל להתייחס לשאלה הכללית (גם בלי קשר לרקע) - האם יש סיכון בשינה על הצד, כשהצוואר על הכרית? האם ייתכן שאני מפעיל לחץ על העורק ואגרום לעצמי תרדמת (או סכנות אחרות)?
    אשמח מאוד לתשובה!!
    תודה רבה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינה על כרית על הצד האם משפיע על עורקי התרדמה

ד``ר רם אברהמי
    07/10/2020

לא משפיע ולא מסוכן ממשקל הראש על כרית לא ניתן לגרום לבעיה בעורק התרדמה בשכיבה על הצד או על הגב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

בני
    07/10/2020

תודה רבה על התגובה המהירה!!
    חסכת לי הרבה מתח ודאגה, וגם כאבי שרירים מיותרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו