פיענוח סונר דופלר עורקי צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח סונר דופלר עורקי צוואר
    אסף
    13/07/2021

אודה לך אם תאמרי לי את דעתך על תוצאת הדופלר המצורפת והאם קיים סיכון בתוצאה או צורך בטיפול דחוף - תודה .
    ימין קרוטיס: קיימת הצרות המודינמית 49%-25% בעורק הפנימי. ע"י רובד מסוייד. אין לזהות כיב. אי סדירות דפנות העורק המשותף. חוליות: זרימה תקינה. שמאל קרוטיס: קיימת היצרות המודינמית פחות מ-25% בעורק הפנימי. 25%-49% בעורק החיצוני. ע"י רובד ברובו מסוייד. אין לזהות כיב. אי סדירות דפנות העורק המשותף. חוליות: זרימה תקינה. החמרה לעומת בדיקה מתאריך 13.9.20
    אני בן 73. לא מעשן. לפני 40 שנה היה לי סרטן של הנזופרינקס שחזר לפני כחצי שנה וכיום אני מטופל בכימותרפיה וביולוגי. לפני שנה התגלה עוד גידול מסוג מנינגיומה בראשי והוא נכרת בחלקו ונותרה שארית שהוקרנה ואינני יודע עדיין אם השארית חוסלה. כיום יש לי תופעות לוואי קשות מהטיפולים שאמורים להיות קלים יותר בגלל המעבר לטיפולים ביולוגיים. אף רופא לא שלח אותי לעשות את הדופלר. אני ביקשתי לעשות את הבדיקה כי לפני 40 שנה קיבלתי לאיזור הצוואר כמות גדולה מאוד של הקרנות ונאמר לי שכדאי שאעשה דופלר עורקי צוואר כל שנה בערך. בעיקרון אין לי בעיה מיוחדת באיזור הצוואר מלבד חוסר מוחלט של בלוטות רוק ויובש בכל חלל הפה והגרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרוטיד

ד``ר רם אברהמי
    20/07/2021

ללא היצריות הדורשות טיפול או מעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוטיד

ד``ר רם אברהמי
    04/08/2021

דופלר מצוין לא דורש כל טיפול . יתכן מעקב עוד שנתים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוטיד בדיקה תקינה לא דורש טיפול

ד``ר רם אברהמי
    15/09/2021

בדיקה תקינה לא דורש טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו