אנאוריסמה - ניסיון בארץ בEVAR

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנאוריסמה - ניסיון בארץ בEVAR
    שביט
    04/12/2008

שלום לאבי בן ה73 יש מפרצת באבי העורקים (אאורטה יורדת בחזה , לא בבטן) שהתרחבה לכדי 7.2 סמ. וזאת לאחר מעקב של כ 7 שנים. כעת המליצו הרופאים על טיפול בו יותקן סטנט באמצעות צינטור. בהתיעצות נוספת (חווד שניה) המליץ פרופסור בתחום שאכן כדאי לבצע את הטיפול אבל אם זה היה אביו הוא היה מבצע את הטיפול בחו"ל במקום בו מבצעים טיפול זה מאות פעמים בשנה. בבירור מהיר הסתבר לי שאכן מספר הטיפולים האלו בבתי חולים בארץ הינו מועט יחסית (מספר עשרות מועט בכל הארץ). מכאן אני מתרשם שהנסיון המצטבר הטיפוסי של הרופאים בארץ קטן משמעותית מבתי חולים מסויימים באירופה ובארה"ב. בנוסף, למרות שהסיכון בטיפול זה קטן יחסית לניתוח, הבנתי שבכל זאת קיימים סיכונים מסויימים הנובעים מהפרעה בזרימת הדם במהלך הטיפול ומסכנות אחרות. האמת היא שאני די מבולבל וזקוק לעוד מידע כדי להחליט ואני פתוח לבחירה בכל אחת מהאפשרויות. האם תוכל להבהיר את מידת הסיכונים ואת ההבדל בניסיון בין הארץ לחו"ל? תודה שביט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סטנט לאאורטה היורדת

ד''ר ארנון קורן
    08/12/2008

שלום רב
    טכניקה זו של הכנסת סטנט לאאורטה היורדת נחשבת היום בארץ ובעולם לשיטה העדיפה.בארץ הצטבר נסיון בהחלט מספיק לביצוע הטיפול גם לאביך.אני מכיר אישית את הקורה בבילינסון והתוצאות בהחלט טובות מאד.בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו