צינטור כלי דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינטור כלי דם
    עליזה
    14/03/2009

דודתי בת 73 אשה בריאה. לחץ דם טוב, שום מחלה כירורגית, ללא בעיות לב. בבדיקות שיגרתיות שהיא מקפידה לעשות כל שנה ולאחר שכל הבדיקות שלה היום תקינות, ראה הרופא שעורקי הדם שלה משני צידי הצוואר נפוחים ושלח אותה לבדיקה מיוחדת לנושא זה. בבדיקה הסתבר ששני העורקים סתומים באופן משמעותי והיא חייבת לעשות צינטור. העורק השמאלי שלה היה מפותל ואי אפשר היה להכניס למקום מעין "קפיץ" ולכן נתחו אותה, בצעו את שצריך לעשות ולאחר יומיים נשלחה הביתה. בקשר לכאבי הראש שהיו לה עד ליום השחרור ציינו שזו תופעת לוואי ושתקח כדורים נגד כאבים. דודתי הגיעה הביתה ביום השלישי בשעות הצהריים כשכל הזמן יש לה כאבי ראש ברקע, לקחה כדורים והלכה לישון. לפנות בוקר התעוררה עם כאבים מאוד מאוד חזקים. בקשה מבעלה כדור נגד הכאבים. הלכה לשירותים לפנות שתן. כשחזרה למיטתה התמוטטה ואבדה את ההכרה. בעלה ההמום הזמין אמבולנס, ומיד פינו אותה לבית החולים. בבית החולים עשו לה בדיקת CT וגילו שיש לה שטף דם במוח מאוד חריף שפגע קשות במוח בלחצו עליו, ולמעשה בשרו לבעלה שתוך שעות עד ימים היא תסיים את חייה ואכן היא הגיעה לבית החולים ביום רביעי בבוקר וביום חמישי בתשע בלילה לערך היא נפטרה. הרופא שאתו דברתי אמר שזה סיבוך נדיר ביותר להגיע לשטף דם הרסני כל כך אחרי צינטור. השאלה שלי היא כיצד יתכן שאדם בא לרפא עצמו באמצעות צנטור שהוא ניתוח שגרתי וקל יחסית ויוצא עם שטף דם במוח שהורג אותו. כשלמעשה עד הניתוח זרימת הדם ככל שהיתה איטית, אפשרה לו לחיות ואילו הניתוח שאמור היה לעזור לו, גרם למותו. בנוסף ומאוד חשוב לי לדעת מדוע כשאדם יוצא אחרי ניתוח ויש לו כאבי ראש, יוצאים ישר מהנחה שזו תופעת לוואי, ולא בודקים אם יש סיבוך שלאחר הניתוח? ובכלל מדוע לא עושים ct חוזר אחרי ניתוח על מנת לוודא שהכל בפנים כשורה? אודה לכם על תשובותיכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צינטור כלי דם

הוספת תגובה

• צינטור כלי דם

ד''ר ארנון קורן
    18/03/2009

שלום רב
    צר לי מאד על המקרה המצער.ממליץ להפנות את השאלה לרופא המטפל בבית החולים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו