בעיה בזרימת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בזרימת דם
    גלית
    20/03/2007

שלום, יש לי בעיה שבתקופת החורף בעיקר, כשמזג האוויר קר, צבע הידיים שלי משתנה ומקבל גוון כחול סגול או אדום (זה משתנה במשך הזמן), כולל הציפורניים, והציפורניים אף מקבלות מרקם שונה עקב כך (על חלק מהן יש סימנים אדומים). בנוסף, האצבעות מתנפחות עקב כוויות קור. הדבר מפריע לי הן מבחינה אסטתית והן מפריע לתפקוד היומיומי מכיוון שלעיתים התופעה מלווה בגרד וקשה לי להשתמש ביד הנפוחה. הרופא אבחן את הבעיה כבעיה בזרימת דם/ בכלי דם. והשאלות שלי הן:
    1. האם ניתן לעבור טיפול כלשהו על מנת לטפל בתופעה ולהעלים אותה ואם לא כיצד בכל זאת ניתן להמנע מכך או לפחות להקל ולהתגבר על זה?
    2.כיצד ניתן לזרז את ההחלמה מכוויות כור שכבר קיבלתי בחורף? הנפיחות מתחילה לרדת אך האצבעות עדיין אדומות.
    3. מה זה אומר מבחינה רפואית? האם בעיה בזרימת דם זה דבר מסוכן שיכול לגרום נזקים אחרים מעבר לתופעה שציינתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזרימת דם

הוספת תגובה

• תופעת רנו שמחמירה בחורף

ד''ר ארנון קורן
    23/03/2007

שלום רב,
    אתה מתאר בצורה מדויקת להפליא את תופעת רנו.זהוא ביטוי להתכוצות כלי הדם בידיים בנוכחות קור.יש לדאג לחום הידיים,לפצע פוטופלטיסמוגרפיה בשני מצבים ולהתחיל בטיפול תרופתי.
    בברכה,
    דר' ארנון קורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה דומה של בהונות סגולות בחלקן

אור
    28/01/2012

שלום
    התופעה של בהונות רגליים סגולות בקצה או רק בחלק מהקצה היא תופעה שקורית לי כל חורף למרות שאני עם גרביים ונעליים ( נעלי בית, התעמלות וכו')
    לאחר מכן יש אדמומית, נפיחות מה והתמתחות של העור סביב הצפורן (הצפרניים שי בד'כ גזוזות ומסודרות) והגרד הוא בלתי נסבל האם חובה לטפל או לאבחן אצל רופא המתמחה בכלי דם אם זה מתאים לתיאור תופעת 'רנו' שתוארה לעיל הם רופא משפחה יכול להתאים טיפול תרופתי והאם ניתן להימנע מהישנות התופעה או להקל עליה כדי שלא תתפתח לגרד הבלתי נסבל (לשמחתי הנפיחות אינה רבה ובהונותי מכוסות כל היום ובנעלי התעמלות)
    בברכה
    אור. מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה דומה של בהונות סגולות בחלקן - תגובה

ד''ר ויקטור גינזבורג
    28/01/2012

המלצתי - להבדק על יד כירורג כלי דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו