ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור
    אורן
    17/05/2009

שלום,
    בן 33 לאחר ניתוח הסרת ספנה בגיל 19 בעל משקל עודף ויושב בעבודה המון שעות. בדופלר שביצעתי נמצא וריד בעל מסלול זהה לספנה ברגל המנותחת והוא בעל אי ספיעקה גבוהה עם ענפים מאחורי הירך. שאלותיי:
    1. האם אתה מכיר תופעה של מערכת כפולה (הורידו אחד והיה אחד זהה שהחליף?)?
    2. האם אתה ממליץ לשים גרביים על שני הרגליים ליצירת "איזון" כלשהוא_(לעיתים יש לי אי נוחות וכאילו עייפות ברגל שמאל)?
    3.השוק ברגל הבעייתית אצלי די נפוחה ואני עם גרב כמעט כל היום, האם כדאי להסיר את הוריד או להזריק לו.?
    4. האם ייתכן שלבישת הגרב עד לברך יצרה לחץ גדול על הוריד בירך ומכאן "שדפקה" אותו מהר יותר?
    תודה, אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור

הוספת תגובה

• מערכת ורידית כפולה

ד''ר איגור מנביץ'
    18/05/2009

שלום,
    1.-מערכת ורידית כפולה של ורידים שיטחיים תופעה ידועה ולא כל כך נדירה
    2.-במידה ועבודתך\אורך החיים כרוכים בישיבה רבה בהחלט מומלץ לשים גרב אלסטי גם על רגל השניה.
    3.- לגרב יש ''תקופת החיים''-לאחר תקופה מסויימת של כמה חודשים גרב מאבדת את היכולת ליצר לחץ הרצוי ההדרגתי ולכן יתכן שלמרות השימוש הקבוע הנכון(גרב הותאמה לגודל הרגל,נבחרה גרב עם לחץ מתאים, חבישת גרב לפני ירידה מהמיטה בבוקר וכו') בכל זאת קיימת בצקת.בכל מקרה אם אתה לא מסתדר אופציות טיפוליות זה טיפול בלייזר תוך וורידי\הזרקת חומר סקלרוזנט\הוצאת ווריד
    4.-לא
    הגברת מהירות זרימה במערכת הורידים העמוקה -זאת המטרה של חבישת גרב אלסטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיכום...

אורן
    18/05/2009

אם כך..... אני אדאג ל"חדש" את הגרביים כל שנה. כמו כן אני אשים גרב גם על הרגל הבריאה עקב אופי העבודה. וכבר אתייעץ עם כירורג לגבי אופציות טיפול.
    הרבה תודה על התשובה היסודית. יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקה ורידית

ד''ר איגור מנביץ'
    18/05/2009

בבקשה,שמחתי לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו