שאלות בנודע לפקקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנודע לפקקת
    ערן
    27/05/2009

שלום רב,

אני בן 23, בדרך כלל בריא. לפני כשנה וחצי גילו אצלי טרומבוס ברגל שמאל בצד הקרסול.
    הגורם לבעיה הוא תורשתי, גן שעבר מסבתי לאמי ומאמי אלי, לשלושתינו הייתה התפרצות של הגן.
    ההתפרצות אצלי הייתה ללא מכה פיזית וכד' (out of the blue כהגדרת הרופא).
    לפני כחודשיים עשיתי בדיקת אולטרה סאונד שלפיה אין כל שאריות לפקקת ברגל.
    למרות תוצאות הבדיקה, כירורג כלי הדם אצלו אני מטופל אמר שעלי לקחת קומדין למשך כל חיי, מלבד זאת אני עושה בדיקת INR פעם בחודש והוא ברמה של 2-2.5.
    פרט הרקע האחרון הוא שאני מעשן למרות שאני יודע שזה בעייתי במצבי.

שאלותיי הן כדלקמו:
    1. במשך כל הזמן שהייתה לי את הבעיה ברגל לא חשתי כאב כמעט בכלל ואילו בזמן האחרון אני מרגיש כאב באיזור הקרסול ובשוק לאחר הליכה (אפילו של כמה דקות) או עמידה לפרק זמן של יותר מעשר דקות. האם זה נורמלי?
    2. האם יכול להיות שהבעיה פשוט תצוץ מחדש?
    3. יש לי דימום מהחניכיים לעיתים קרובות. כשאני מצחצח שיניים אני תמיד מדמם מהחניכיים אך לעיתים גם סתם באמצע היום מתחיל לרדת לי דם מהחניכיים. האם זה חלק מהפעילות של הקומדין או האם זה משהו שדורש בירור?
    4. מה ההשלכות של עישון לאדם במצבי?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנודע לפקקת

הוספת תגובה

• קרישיות יתר גנטית

ד''ר ארנון קורן
    01/06/2009

שלום רב
    ראשית עליך להפסיק לעשן מכיוון שאתה מוסיף גורם סיכון.ברגע שההפרעה גנטית הרי אתה חייב בטיפול כל חייך.הכאבים ברגל כרגע יכולים להיות קשורים לפקקת ויכולים גם להיות מסיבה אחרת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו