מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר מנביץ' בנוגע למניעת צלקתיעקב15/10/2009
שלום רב ד"ר מנביץ' היקר.
איני בטוח שהשאלה שלי קשורה ישירות לנושא הפורום, אבל בכל זאת מאוד אודה מקרב לב לך באם תוכל להתייחס ולהשיב. ידוע לי שהפורום אינו תחליף להמלצות והוראות הרופא המטפל ובכל זאת, ככירורג ותיק בעל ניסון אני אשמח מאוד לשמוע את דעתך מנסיונך האישי.
השאלה שלי נוגעת לגבי שימוש במשחת תריאולון על צלקת בפנים.
לפני כשבועיים נפצעתי במצח האזור שמעל הגבה חתך עמוק שדימם והודבק במיון כירורגי.
הומלץ לי ע"י רופא להתחיל רק כעבור יומיים למרוח משחת תריאולון במשך שבועיים פעמיים ביום על אזור החתך, ע"מ למנוע עד כמה שניתן צלקת בולטת וכך אכן עשיתי. כעבור שבועיים הגלד התקלף. כרגע יש צלקת עדינה מעט אדומה שמאוד מפריעה לי מבחינה אסטטית. ונותר עודו יומיים למרוח את המשחה לפי ההמלצה הראשונית. שמתי לב היום, שאחרי כל פעם אחרי שאני מורח את התריאולון הצלקת נהיית הרבה פחות אדומה, שטוחה ופחות בולטת.
ופה אני מגיע ל-3 שאלות שלי אליך. נתקלתי באחת מההודעות הקודמות בפורום בתשובה שלך לשאלה של מישהו לגבי חתך ניתוחי ביד שבה ציינת בפניו ש-
"בשבועות הראשוניםל שלאחר התפירה, מומלץ לשים מקומית ולמרוח בצלקת ניתוחית משחת threolone -משחת סטרואידים שיכולה לגרום לצלקת להראות עדינה יותר".
1. אמנם החתך שלי בפנים (אזור הגבה) ולא ביד, ובכל זאת רציתי לדעת לטעמך מהו פרק הזמן המומלץ האופטימלי למרוח את המשחה על האזור המדובר (מצח תחתון)? לכמה זמן בדיוק אתה מתכוון שאתה כותב בתשובה הקודמת "שבועות הראשונים", שבועיים או שלוש שבועות? או שזה אפשר ורלוונטיי למרוח 3 שבועות אבל לא באזורי הפנים?
2. והאם אפשרי ומומלץ למרוח גם כעת אחרי שהגלד נפל, למשך מספר ימים נוספים? לכמה ימים נוספים נראה לך?
3. נאמר לי שאחרי 3 שבעות ניתן להתחיל למרוח משחת סיליקון למיניה. על מה אתה ממליץ יותר מנסיונך האישי לחתכים, מדרמה או קלוקוט? או אולי שילוב כגון אחד בוקר ואחד ערב?
אני מאוד אודה אם תוכל להתייחס בעיקר ל-2 השאלות הראשונות ולהרחיב כיוון שאני מעוניין לקבל את האפקט המקסימלי מבחינה אסטטית כתוצאה משימוש במשחת התריאולון.
אני שוב מודה לך מקרב לב על הנכונות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת ניתוחית
ד''ר איגור מנביץ'16/10/2009לפי המלצות של כירורגים פלסטיקאים שימוש אופטימאלי במשחת טריאולון בין שבועיים לשלוש הראשונים שלאחר התפירה.
מחקרים שנעשו במטרה לבדוק את הנושא הראו תוצאות שאינן חד משמעיות.בהיעדר תרופה יעילה יותר משתמשים ב''מה שיש''...
תהליך התארגנות של צלקת ניתוחית לוקח כמה שנים עם שינוים במרכיבי רקמת החיבור בתוך הצלקת.
לדעתי אתה יכול להשלים 3 שבועות של שימוש במשחת טריאלון ואחרי זה לעבור למשחת סיליקון\וזלין,תמנע מחשיפה לשמש.
להזכירך תחום עבודתי רק בצורה עקיפה נוגע בתחום פלסטי\קוסמטי-ממליץ בכל זאת לגשת לכירורג פלסטיקאי(לא קיימות פריצות דרך בתחום הנ''ל אך רופא מתעסק בתחום מעודכן בחידושים)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנח לא טוב ותחושת לחץ ביד וכאב פנימי בחזה
כאב בקמיצה וגולה כחולה בולטת
תוצאות בדיקות MRI ופענוח התוצאות
עזרה בפיענוח סיטי אנגיו
התייעצות בנוגע לכלי דם וכריתת נגע שיושב על עצב
בדיקה של כלי הדם של כול הגוף בבדיקה אחת
כאב חזק כמה ימים ברגל הולך צולע
חוסר תחושה בגפיים התחתונות כבר שנתיים
היעצרות בעורקי רגלים מה הנורמה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?