לקראת אנגיוגרפיה פריפרית-חסימה דו"צ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקראת אנגיוגרפיה פריפרית-חסימה דו"צ
    ליאורה
    16/03/2010

CVA 9/99 וסכרת סוג 2. עקב כאבי רגליים בהליכה, תוצאות בדיקת דופלר ברגליים, ציטוט-"הפרעה קשה ביותר בזרימה דו-צדדית במנוחה ובמאמץ עקב חסימה דו צדיית של העורקים הפמורליים ו/או האיליאקליים (?). מופנית לאנגיוגרפיה פריפרית במהלכה (כך הוסבר לי) יוחלט האם להחדיר סטנט/ים, מעקפים. שאלות:
    1. סטנט-קיימים סוגים שונים, מהו הטוב ביותר? (גם אם אינו בסל התרופות, אני מוכנה לשלם)
    2. מעקפים- במקרה ומשתמשים בורידים/עורקים שלי - מאיפה לוקחים? האם קיים בארץ עורק/ווריד מלאכותי?
    3. תאי גזע עצמיים - ידוע שקיימים בעולם טיפולים בתאי גזע עצמוניים בכדי לעודד צמיחת כלי דם חדשים (גם ללב) וגם לכלי דם ברגליים. היכן נעשה טיפול כזה?

מצ"ב ציטוט מתוך הפניה לאשפוז כירורגי, על ממצא קליני
    אודה על תשובה מהירה, ליאורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחלה

ד''ר איגור מנביץ'
    16/03/2010

לפי נתןנים קליננים-כאבי מנוחה ותוצאות של דופלקס-קיימת הפרעה חמורה בזרימת הדם לרגליים,זקוק להמשך בירור ע''י הצינתור פריפרי-במידה וניתן להרחים\לשים סטנט לציר עורקי אגני כדי לעשות זה-במצב הזה -בניגוד לסטנטים לעורקים הקורונארים(לבביים)-לא חשוב סוג הסטנט
    כנראה יזדקק גמכן בשיחזור עורקי ברגליים-אופציה עדיפה להשתמש בווריד בתוך הצינור העוקף המושתל,משתמשים בד''כ בוריד הספון שנמצא באותה הרגל,
    לא קיים בנק עורקים\ורידים בארץ,וגמכן עדיין עדיף שימוש בוריד של החולה
    ניסוים בהשתלת תאי הגזע עצמיים נמצאים עדיין ''בחיתולים''
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו