פיצוץ כלי דם ברגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצוץ כלי דם ברגל
    טליה
    14/06/2011

אני בת 34. אתמול ישבתי במשך כחצי שעה על הרגליים (כשהן מקופלות תחתי). לאחר שקמתי הבחנתי בגוש גדול שהתנפח לי בכף הרגל. אחות קופ"ח שראתה אמרה שזוהי המטומה, התפוצצות כלי דם. שמתי על זה קרח ואחרי כשעה הנפיחות ירדה ומאז יש לי שם סימן קצת כואב ש"מחליף צבעים" בדומה למכה יבשה. הבנתי שזה אמור לחלוף תוך מספר ימים. מדוע זה קרה לי? אני נוהגת לשבת כך הרבה ומעולם זה לא קרה לפני כן. בנוסף, באזור הברך לאחר זמן מה ראיתי נקודה אדומה שנראית כמו אזור קטן של דימום פנימי (אולי עוד פיצוץ של כלי דם?). רוצה לציין שאני סובלת מעט מורידים בולטים (לאחר 4 לידות) אבל לא בצורה רצינית. האם עלי לגשת לרופא או שאם זה אירוע חולף אין סיבה לדאגה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצוץ כלי דם ברגל

הוספת תגובה

• פיצוץ כלי דם ברגל - תגובה

ד''ר איגור מנביץ'
    14/06/2011

בנוכחות של אי ספיקה ורידית כרונית-''רוצה לציין שאני סובלת מעט מורידים בולטים לאחר 4 לידות''-יכול לקרות אירוע של שתף דם ספונטאני או לאחר חבלה אף מינימאלית כגון למשל שיפשוף בעת ישיבה מזרחית.תהליך הספיגת ההמוטומה מתרחש בערך בחלוף כשבועיים(לא כמה ימים).
    ממליץ לבצע דופלק של ורידי הרגליים ולגשת עם תוצאות לכירורג כלי דם כדי להחליט על סוג הטיפול באי ספיקה ורידית כרונית בהמשך .
    רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו