מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בריכהמיקה20/08/2010
שלום,
האם מומלץ לקחת תינוק בן 3 ח' לשיעורי שחייה בבריכה מחוממת במרכז טיפולי?
הוא אוהב מים ויש לכך חשיבות מוטורית אך מה לגבי חיידקים, וירוסים , כלור... שבמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה
ד''ר יוסף דניאלי21/08/2010אין מניע לקחת תינוק בן 3 חודשים לבריכה במידה והבריכה מטופלת וכמובן עם השגחה של מבוגר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבעה חודשיםשירלי20/08/2010
שלום רב,
בני בן 4 חודשים. רוב ההאכלות הן הנקה למעט בקבוק ליום (או יותר אם עלי לצאת מהבית) בו מקבל תחליף (לא הסכים לחלב שאוב מבקבוק...).
בחודשיים הראשונים היו לו מספר יציאות בכל הנקה...לאט לאט זה הסתדר על בין 3 ל- 4 יציאות ליום, תקינים בצבע ומרקם.
בשבוע שעבר פתאום הפסיק ליומיים והיציאה הראשונה אחר כך היתה במרקם של חמאת בוטנים.
מאז התייצב על בין 1-2 ליום אך המרקם הוא נוזלי מאד (לא לגמרי מיימי אך מתקרב)
לציין כי כמות שתן תקינה, הוא עירני מאד, חייכני, צוחק, פעיל ורוב הלילות ישן טוב (אם כי יש לילות שניכר שמשהו מפריע לו והוא יכול להתעורר כל שעתיים).
האם לגשת לרופא הילדים?
אודה לתשובתכם..
יום מצוין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן ארבעה חודשים
ד''ר יוסף דניאלי21/08/2010האם ממשיך עם יציאות נוזליות מומלץ לגשת לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - תינוקת בת 9 חודשיםאני-אני19/08/2010
היי,
ביתי בת 9 חודשים עשתה היום ספירת דם-
יצאו מספר ערכים מחוץ לטווח אשמח לקבל חוות דעת
תודה ורק בריאות
WBC 8.6 K/ul
RBC 4.93 M/ul
HB 12.1 g/dl
HCT 36.1 %
MCH 24.5 pg
MCHC 33.5 g/dl
- MCV 73.2 fL מחוץ לטווח!!
NEUT% 19.0 % -מחוץ לטווח!!
LYM% 64.0 %
MONO% 13.9 % -מחוץ לטווח!!
EOS % 2.6 %
BASO % 0.5 %
NEUT.abs 1.6 K/ul
LYMP.abs 5.5 K/ul
MONO.abs 1.2 K/ul - מחוץ לטווח!!
EOS.abs 0.2 K/ul
BASO abs 0.0 K/ul
PLT 249 K/ul
MPV 12.9 fL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין שהבדיקה היתה בדיקה שגרתית
אני-אני19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - תינוקת בת 9 חודשים
ד''ר יוסף דניאלי19/08/2010הבדיקות בטווח הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואהשרה19/08/2010
הבת שלי בת שנה + , אחוזון נמוך, קצת אנמית, אוכלת הכל אך מעט, מטופלת בברזל.
יש לי 2 שאלות על קקי :
1. הקקי שלה רך, לא מים כמו שלשול אך מאוד רך. פעמיים כבר עשו לה בדיקת צואה ולא גילו כלום. האם זה בסדר או שיש עוד כיוונים לחשוב עליהם ? אני לא זוכרת מעולם שהיה לה קקי קשה ממש
2. היא מתעוררת ב 5 בבוקר בגלל כאב בטן / קקי - יש מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה
פרופ' חיים ביבי20/08/2010רצוי לעשות בדיקת צואה. לגבי האנמיה-כאב בטןמ ושלשול יש צורך בבירור מקיף יותר אצל הרופא ורופא גסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואה
ד''ר יוסף דניאלי21/08/2010מומלץ לפנות לרופא ילדים לבירור התופעה ולבצע בדיקות לשלילת מחלת צליאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה מוגברת בן 5 חודשיםאמא לשניים18/08/2010
בני בן 5 חודשים, מזיע המון בעיקר בלילות - עד כדי שלולית רטובה תחת ראש מדי לילה.
בעקבות ההזעה הזו יש לו ריח חמוץ של זיעה בעיקר מאזור הראש
(שם רוב בעית הזיעה) אך הבעיה קיימת בכל הגוף
האם זה מצריך בדיקה/טיפול?
מה עושים כדי להעלים את הריח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לחדד את השאלה...
מזיעון קטן19/08/2010השאלה היא האם ריח זיעה חמוץ עשוי חו"ח להצביע על בעיה הורמונלית כלשהי או שזה תקין (אמרו לי שלזיעה של תינוקות לא אמור להיות ריח). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותלי17/08/2010
שלום,
הבן שלי בן חודש ושלושה שבועות.הוא אוכל סימילאק - כמות 120.
מאז שנולד, פעם בכמה ימים הוא פתאום מקיא וזה יוצא לו גם מהאף. הוא תוך כדי נבהל ומכיוון שמקיא מהאף ומהפה יש לו חוסר אויר לרגע.
לפני חמישה ימים זה קרה דקה אחרי שקיבל חיסון רוטא בטיפות דרך הפה. המקרה הבא קרה היום (לאחר חמישה ימים מהמקרה הקודם).לפעמים זה קורה שעה וחצי אחרי האכלה.
נראה לי שזה סוג של רפלוקס (יש לו המון גרפסים כל הזמן..).
שאלתי היא איזה בדיקות צריך לעשות לו אם בכלל, והאם חייבים להחליף לו את האוכל לדוגמא לאינפמיל. אני מעדיפה לא להחליף כי זה לא קורה כל האכלה אלא פעם בכמה ימים, אבל השאלה היא האם לעשות משהו וממה זה נובע.
עוד משהן שאני לא יודעת אם קשור - יש לו המון רוק בפה והוא עושה בלונים וזה כמו בועות..
תודה,
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין18/08/2010לפי סיפור הילד מקיאה פעם במספר ימים , לא פולט, לא סובל מחוסר שקט. זה בהחלט יכול ליהות רפלוקס. מומלץ מעקב ע"י רופא מטפל, חישוב מחדש כמות אוכל שהוא מקבל בהתאם למשקלו, אולי הוא אוכל יותר ממשה צריך וזה גם יכול לגרום להקאות. להקפיד לעשות גרפס לאחר כל ארוחה. בשלב זה היתי עוקבת ולא מחליפה אוכל. במידה ותדירות הקאות גוברת, מתחיל להקיא לאחר כל ארוחה, רעב לאחר הקאה יש צורך בבצוע אקו בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות
ד''ר יוסף דניאלי18/08/2010מומלץ לבדוק את הילד ע"י רופא מטפל / מומחה גסטרואנטרולוג (מומחה למחלות של מערכת העיכול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה ע"י גורת כלביםאמא16/08/2010
הערב ביתי בת ה-10 ננשכה באצבע ידה ע"י גורת כלבים בת 3 חודשים שטיילה עם בעליה בגינה. הבעלים טען שהיא מחוסנת. חיטאנו את מקום הנשיכה שנראה עכשיו כמו שריטה (בהתחלה דימם).
ביתי עברה חיסון נגד טטנוס לפני כ-3 שנים. אני חוששת מכלבת. מה עושים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכה ע"י גורת כלבים
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין18/08/2010במיקרים כאלו פונים למרפאה, ממרפאה מקבלים הפניה למשרד הבריאות ודרך משרד הבריאות בודקים מצב של חיסונים לכלב ומנהלים תהליך בירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה לילדה בת שנתיים וחצינילי16/08/2010
ד"ר שלום,
בתי בת שנתיים וחצי. לפני כשנה אובחנה אצלה papiloma scin על ירך ימין (מתחת לישבן). נאמר לנו שמדובר במשהו ויראלי ויש להמתין עד כשנה וזה נושר בעצמו. לצערי, למרות ההמתנה הנגע לא חלף ויתרה מכך, הוא התפשט. לאחרונה בתי בוכה ומתלוננת שכואב לה ובתהליך הגמילה, מתלוננת שכואב כשיושבת על האסלה ואף עוצרת צואה (כמובן שהפסקנו גמילה). חזרנו לרופא עור לפני כחודשיים והוא אמר להמתין, אלא אם אנחנו רוצים לעשות לילדה טראומה (במילים אלו) ולצרוב את הנגע! המצב הולך ומחמיר ואני אובדת עצות. (תור לרופאי עור אחרים רק בעוד חודשיים-שלושה).
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה לילדה בת שנתיים וחצי
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין18/08/2010קשה לענות בלי לראות את הממצא. במידה וזה עדיין מפריע לה אולי בכל זאת יש צורך בצריבה. מומלץ להמשיך מעקב וטיפול ע"י ורפא עור, ניתן לקבל דעה שניה אצל רופא עור אחר, במידה ותור רחוק מדי ניתן להשתמש בביטוח משלים ולפנות למרפאה פרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם- פעוט בן שנתייםקרן16/08/2010
בבדיקות דם שביצע בני בן השנתיים ו-3 חודשים אובחנו התוצאות הבאות:
CREATININE
0.26 mg/dl
GOT (AST)
41 U/L
(בהתאם לערכים של קופח כללית)
מאחר וערכים אלו סוטים מהנורמה, האם יש סיבה לדאגה???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם- פעוט בן שנתיים
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין18/08/2010חשיבות של בדיקות בהתאם לממצאים קליניים ושאר הבדיקות. מומלץ לפנות לרופא מטפל לצורך קבלת הסברים והמשך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקם הצואהשואלת16/08/2010
שלום, בני בן שנה ושמונה חודשים.
יש לו 2-4 יציאות ליום.
גובהו 83 ס"מ משקלו כ- 13 ק"ג.
אוהב לאכול.
שמתי לב שבדרך כלל הצואה היא כמו ממרח.
לפעמים כשהוא אוכל תירס (גרעיני תירס שאני מבשלת) שמתי לב שהם יוצאים עם הקקי.
האם בגילו של בני אמורה מערכת העיכול שלו לעכל את כל מה שהוא אוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקם הצואה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין17/08/2010יצאיות תקינות, אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחציצביה16/08/2010
שלום רב,
הבן שלי בן השנתיים וחצי מעל חודש סובל מכמה דברים בו זמנית.
זה מתחיל מזה שהוא מתעורר בבוקר עם עיניים מוגלתיות, ריח לא טוב מהפה ולאחר מכן משלשל פעם אחת עד פעמיים ממש מים והשילשול ממש צורב לו את הישבן עם פריחה נוראית ואחרי מספר שעות הכל נהייה תקין, מתנהג רגיל, אוכל רגיל, יציאות מעט רכות אך לא שילשול וזה נעלם לכמה ימים ואז התופעה חוזרת שוב.
היינו אצל הרופא מספר פעמים, נתנו טיפות ומישחה לעיניים אשר עזרו במשך כל תקופת הטיפול ולגבי השילשולים נאמר כי זה וירוס. אבל הוא לא משלשל כל היום אלא פעם עד פעמיים לא מזכיר לי את וירוס השילשולים הנפוץ.
הייתכן וירוס כזה אשר מלווה בכל התופעות הנ"ל שבא והולך כל מספר ימים מעל חודש?
יש לציין שמאז ומתמיד היה ילד רזה מאוד ונעשו בדיקות צואה וספירות דם מספר פעמים, ביום רגיל יש לו יציאות עד 5 פעמים ביום והם מעט רכות.
סליחה על האורך אני כבר די מיואשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו כבר פעם שניה שמדלגים עלי
צביה16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים וחצי
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין17/08/2010לריבוי שילשולים יש סיבות רבות. מומלץ לבצע תרבית צואה בעת החרפת שילשולים, להמשיך מעקב ע"י רופא מטפל. לדבריך הוא ילד רזה ולא אכלן. חשוב לשים מדדים שלו לאחוזונים ובמידה והוא באחוזון 3 ומתה מומלץ לשקול בצוע בירור (לא רק ס"ד ותרבית צואה) והפניתו לרופא גסטרואנטרולוג. צירוף שילשול עם הפרשות בעיניים יותר מעיד על מחלה וירלית שיכולה להימשך מספר שבועות. במידה ותלונות לא חולפות ודלקות עינים חוזרות בנוסף לטיפול שהוא מקבל מומלץ להבדק ע"י רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגעת כאבי שינייםקרן16/08/2010
שלום,
בני בן חצי שנה שנה ומתחילות לצמוח לו שיניים.
רציתי לדעת מה אפשר לתת לו על מנת להרגיע את הכאב ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעת כאבי שיניים
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין17/08/2010יש משחה שנקראת TEEGEL או משחה אחרת של אותה חברה שנקראת TO GO.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אצל ילדתי בת ה4.5אסתי15/08/2010
שלום,
בתי בת 4.5, לפני כשבוע הופיעה אצלה פריחה במרפק היד. מן כתם גדול עגול של פריחה מחוספסת וממנה נמשכת הפריחה בשביל דק על למרפק, כאשר גם במרפק מופיעה פריחה. בנוסף, מופיעה אותה פריחה גם על הגוף באזור בית החזה.
הפריחה מגרדת, ניגשנו לרופא והוא נתן פנסטיל להרגעת הגירודים ואמר שמדובר באלרגיה.
ברוך ה' הפריחה בבית החזה נרגעה והיא כמעט נעלמת. אך ביד היא לא נעלמה ועדיין מופיעה כעין שטיח מחוספס. יש לציין שבתי ב"ה משחקת ומתנהגת רגיל ללא חום או תופעה אחרת.
אודה להתייחסותכם המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אצל ילדתי בת ה4.5
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין16/08/2010קשה מאוד לתת תשובות לגבי פריחות בלי לראות אותן. מומלץ להמשיך מעקב וטיפול ע"י רופא מטפל או אפילו לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מומלצת לתינוקמיקה15/08/2010
אני אמא טרייה שבימים האחרונים קצת מוטרדת.
יש לי תינוק שנולד בשבוע 36 ושקל 2.400 ולפני כמה ימים
בגיל 6 שבועות שקל 4.300 ק'. העלייה השבועית במשקל גדולה מאד
יותר מהממוצע ויחד עם זאת הוא רק עכשיו הגיע לאחוזון 30.
התינוק אוכל סימילאק 120 מל' בארוחה (ברוב הארוחות), בתדירות שעתיים וחצי -4 שעות.
הוא מסיים יפה את הבקבוקים אבל גם פולט .
הכמות 120 נקבעה ע"י רופאת ילדים ואחות טיפת חלב.
נ.ב. הוא נראה חיצונית שמנמן ובריא...ותינוק שאוהב מאד מאד לאכול.
הכמות היומית של התצרוכת נעה בין 720 ועד ל-840 .
הכמות המומלצת קטנה יותר.
האם העובדה שהילד אוכל יותר מהמומלץ צריכה להדאיג ? (כי אין מה לעשות...)
ויש ארוחות שאחרי שעתיים וחצי הוא צורח ודורש אוכל - מה אפשר לעשות כדי
לרווח ארוחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מומלצת לתינוק
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין16/08/2010לגבי אחוזונים תינוק שלך נולד לפני הזמנן בשבוע 36, אחוזונים רגילים מיועדים לתינוקות שנולדו בשבוע 38 +. תינוק עלה יפה מאוד במשקל. לגבי כמות אוכל ופליטות -כמות פורמולה מתאמה לו 90 CC לארוחה, יתכן פליטות הן כתוצאה מכמות גדולה מדי של אוכל. חשוב לזכור שרפלקס מציצה הוא רפלקס החזק ביותר בגיל הזה. יתכן שהוא רוצא למצוץ ולא לאכול. תנסי לתת לו מוצץ. חוץ מזה בגיל 6 שבועות מתחילים גזים - עד סיבה לבכי. לא בכל בכי תינוק צריך לקבל בקבוק. תבדקי גם שחור בפטמת הבקבוק הוא קטן ופורמולה לא נוזלת בקלות. אם כן - תחליפי פטמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל ....
מיקה16/08/2010הוא שותה עם בקבוק אנטי קוליק פטמה 0 (של מאמ) זרימה איטית.
הוא לא אוכל מהר ועושה הפסקות אבל מבקש לאכול לעיתים קרובות.
הוא מתעצבן, נושך אותי, את האצבעות שלו ושם חולצה בפה, כל זה מלווה בצרחות.
מוצץ החל מהשבוע הראשון ניסיתי והוא לא מסכים.
קנינו את כל סוגי הסיליקון והגומי - הוא לא רוצה. מכניסים לו והוא מוציא מהפה.
לעיתים נדירות מסכים למצוץ לכמה שניות.
באינסטינקט שלי , אחרי 3 ימים שאכל 120 החזרתי אותו ל-90 בגלל הפליטה ואכן הפליטות הופחתו.
כשהוא צורח הבקבוק זו הדרך היחידה להרגיע אותו.
עכשיו אנחנו במשבר גזים ועצירות. כל היום הוא מתפתל וצורח, גם אז רק הבקבוק מרגיע אותו.
מה אפשר לעשות עם עצירות (פעם ביומיים צואה במרקם קרם ירוקה)?
ושוב איך לרווח את הזמן בין הארוחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית בעורמיכל15/08/2010
שלום. בני בן שנתיים וקצת וצחה לו שלפוחית בכף הרגל מלאה בנוזלים ולידה קילופי עור וזה נראה רע מגרד לו בעיקר בלילה.
מה זה? מה הטיפול אחרי שמפוצצים את השלפוחית?
מצורפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית בעור
ד''ר יוסף דניאלי15/08/2010מומלץ להתייץ עם רופא מטפל, לא ניתן לראות בתמונה שלפוחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלפוחית
מיכל15/08/2010הייתי אצל הרופא הוא פתח את השלפוחית והוציא את הנוזל. הוא קרא לזה דיזהידרוזיס
ואין לזה תרופה. מה זה בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)