פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום שלא יורד ואבחנה כמחלה ויראלית
    תומר
    20/09/2010

ביתנו הדס בת 11 חודשים. החל מהלילה שבין חמישי לשישי החלה להעלות חום (בתחילה 38.7 ואחר כך חום שרק עלה והגיע לשיאו כעת - 40.4).
    היינו אצל הרופא בפעם הראשונה - האבחנה היתה מחלה ויראלית בדרכי הנשימה העליונות.
    לאחר שהחום לא ירד במהלך החג, שבנו אליו אתמול וגם אז האבחנה היתה דומה. ליתר ביטחון שלח אותנו למר"מ לביצוע צילום חזה וספירת דם. לאחר כל הבדיקות גם האבחנה שם נשארה זהה.
    בינתיים הילדה מעלה חום ללא הרף (חום שיורד לכמה שעות ומייד טס למעלה).
    אמש החלה גם לפלוט כמעט כל מה שמכניסה לפה (לא ממש מקיאה, אלא שותה בקבוק, מחכה כדקה ומוציאה הכל).
    כאשר יורד לה החום היא עירנית, פעלתנית ולא מראה סימני מצוקה.
    השאלה שלנו היא האם להניח שהדבר הזה יחלוף, או שמא עלינו לשים קו אדום בשלב כלשהו ולקחת אותה למיון לבדיקות מקיפות הרבה יותר.
    הורים מודאגים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חום

פרופ' חיים ביבי
    20/09/2010

חשוב שיהיה מעקב רופא צמוד לאורך מחלת החום. אם התינוקת מרגישה ונראית רע ביקורת על בסיס יומי אם נראית ומרגישה טוב על בסיס דו יומי.במידה ונראית ומרגישה רע מעבר לשעות הפעילות של הרופא - פניה למוקד או למיון ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת דחופה
    דנה
    19/09/2010

שלום רב,
    בתי בת 8 חודשים.
    עשינו בדיקת שתן. בדיקת השתן מתבצעת אצל תינוקות ע"י הצמדת שקית שנדבקת לאיבר (חיצונית) והכנסה של קצה השקית בין השפתיים החיצוניות של איבר המין.
    האחות עשתה את זה בלי כפפות. ביקשתי שתשטוף ידיים והיא ענתה לי שאין צורך כי היא שוטפת ידיים בין מטופל למטופל. לפני כן היא נגעה בשקית עם השתן שכבר הייתה מודבקת לבת שלי(הבדיקה לא הצליחה) בידיים חשופות. אני חוששת מאד, האם הבת שלי יכולה להדבק ככה באיזשהיא מחלה? מאיפה לי הבטחון שהיא באמת שטפה ידיים קודם. אנא תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת דחופה

הוספת תגובה

• שאלה

פרופ' חיים ביבי
    20/09/2010

אני מקוה שהאחות אכן שטפה ידיים- אם אמרה ששוטפת בין החולים קרוב לודאי ששטפה.
    גם אם לא שטפה ידיים הסיכוי להדביק ילד במחלה על ידי הדבקת שקית שתן קלוש ולא סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה או אדמת
    שמרית
    19/09/2010

שלום בני בן כעשרה וחצי חודשים
    לפני כשבועיים הופיעה אצלו חום וכאב באוזניים שהובחן ע"י הרופאה שלו כדלקת אוזניים וניתנה לו אנטיביוטיקה לאחר כמה ימים שהחום לא ירד ואפילו עלה ביקשתי לבצע בדיקת דם לטענת הרופאה הבדיקה מראה כי יש לו מחלת הנשיקה ובנוסף שינתה לו את האנטיביוטיקה לחזקה יותר אוגמנטין כמה ימים מאוחר יותר החלה להופיעה פריחה כבדה ממש כמו כוויות בכל הגוף וניגשתי למרפאה היות והרופאה שלו לא הייתה קיבל אותי רופא אחר שטען כי בבדיקות אין שום הוכחה למחלת הנשיקה וכי יש לו אדמדמת וטען כי אין צורך באנטיביוטיקה כלל ויש להפסיק אותה במיידי. כמה ימי לאחר מכן הפריחה אפילו החמירה ולכן חזרתי אל הרופאה שלו היא אמרה שוב שזו אכן מחלת הנשיקה והילד קיבל עוד וירוס ונתנה לו אנטיביוטיקה אזיתרומיצין . אני כבר ממש מבולבלת הילד עצבני מאוד בוכה מכל דבר כאילו משהו מציק לו ואנחנו לא ממש יודעים מה לעשות אני מעדיפה להפסיק עם האנטיקה.
    אני אמשח לדעת את דעתך .

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה או אדמת

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה או אדמת

ד``ר אנדריי וולביץ`
    19/09/2010

לשימרית שלום!
    ראשית כל בלי לראות את הילד, את הפריחה ותוצאות מעבדה קשה להגיע למסכנות... לכן אדבר באופן כללי...
    גם מחלת הנשיקה וגם אדמת הן מחלות ויראליות ולא (!) מצריכות טיפול אנטיביוטי אלא טיפול תמיכתי (להורדת חום, אינפוזיה אם צריך וכו'). ישנם מקרים שמחלה ויראלית מסתבכת עם זיהום חיידקי במקביל (מסיבות רבות... לא אכנס לזה... ולצערי זה לא בשליטתנו) ואז חייבים אנטיביוטיקה.
    פריחות בזמן מחלות ויראליות הן שונות וגם אנטיביוטיקות רבות יכולות לגרום לתופעה אלרגית=פריחה.
    לכן ממליץ לפנות לרופא אחד שאתם סומכים עליו (במידת האפשר) בכדי לא לקבל דעות שונות שלא תמיד עקביות.
    במידה ותוכלו לעלות על האתר צילום פריחה או תוצאות מעבדה אשמח לעזור.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים
    שרי
    19/09/2010

שלום!
    אני מעוניינת לדעת , אילו ויטמינים, או תוספי מזון כדאי לתת לילדים בתקופת המעבר לקראת עונת הסתיו- חורף, בכדאי לחזק את מערכת החיסונית.
    ילדי בני 8 ו 4 , בריאים בד"כ,
    תודה מראש!
    שרי

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• ויטמינים

שרי
    19/09/2010

בנוסף רציתי לדעת גם האם יש צורך לעשות הפסקות בנטילת ויטמינים ( גם לגבי אומגה 3) או שניתן לתת אותם ללא הפסקה.
    תודה!
    שרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים

ד``ר אנדריי וולביץ`
    19/09/2010

לשרי שלום!
    למעשה ילדים באיזורינו חשופים לפרות וירקות בכמויות אשר מספקות מגוון רחב של ויטאמינים בכמות סבירה.
    כעיקרון תוספת ויטמינים מומלצת החל מגיל שנה במינון לפי המלצות היצרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה תמונה
    שחר בן עמי
    18/09/2010

שלום ד"ר,
    בהמשך להודעה קודמת לגבי פריחה, אני מצרף תמונה, יש לציין כי הפריחה בולטת מעל העור וניתן לחוש בה. כמו כן מלווה בחום.

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה תמונה

הוספת תגובה

• פריחה תמונה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    19/09/2010

מה שלומכם?
    מקווה שהדברים השתפרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה לתינוקת בת שנה וחודש
    ד``ר אנדריי וולביץ`
    18/09/2010

יש לי תינוקת בת שנה ו- חודש.
    רקע רלוונטי:
    ביום 2.09.10 קיבלה חיסון של גיל שנה (חזרת, אדמת, אבעבועות).
    לפני ארבעה ימים החלה להיות חסרת שקט בלילה והייתה קצת חמה.
    מכיוון שעברה חיסון לא ייחסנו לזה חשיבות רבה אלה כתופעת לוואי של החיסון.
    לפני יומיים החלה פריחה בגוף (גפיים תחתונות, גב, בטן, גפיים עליונות) בצורת נקודות מובלטות וכתמים מובלטים.
    בבדיקה רפואית נמסר לנו כי יש דלקת קלה באוזן ונראה כי הפריחה תגובה למחלה ויראלית.
    ביממה האחרונה הפריחה התפשטה גם לפנים ולקרקפת, החום חזר.
    מטופלת בטיפות פניסטיל ובנובימול להורדת חום.
    הפריחה לא נראית כמגרדת, אך מפושטת על כל הגוף ונראית "מפחיד".
    נודה לתשובה מהירה לצורך החלטה באם לעלות לבית החולים (יום כיפור).
    חתימה טובה

הוספת תגובה

• פריחה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    18/09/2010

לשחר שלום!קשה מאוד לאבחן מחלות המלוות בפריחות בצורה וירטואלית. אציין שרוב המחלות הויראליות אכן מלוות בפריחות: חלקן בשיא המחלה, חלקן בירידת חום וחלקן בתחילתה.
    בפורום יש אפשרות לעלות תמונות. זה יכול לעזור אם כי חשוב מאוד גם לחוש פריחה במגע.
    אם הדברים מדאיגים אותך לא להתלבט: לגשת לרופא.
    חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה - תמונות

שחר בן עמי
    18/09/2010

שלום ד"ר,
    תודה על התגובה המהירה.
    אני מצרף תמונות, חשוב לציין כי הפריחה קצת בולטת מעל העור, כמו כן מלווה בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה - תמונות

ד``ר אנדריי וולביץ`
    18/09/2010

לשחר שוב שלום!
    האם הבנתי נכון: פריחה מורמת על פני העור וחמה במגע?
    האם ישנו מצב שבאזורים מסויימים הפריחה חלפה והופיעה באזורים אחרים (נדדה)?
    כפי שניתן להתרשם מהפריחה היא נראת אלרגית (מה שנקראה אורטיקריה :URTICARIA)
    . ניתן לקרוא עלייה באינטרנת.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Urticaria
    כעיקרון טיפות פניסטיל אמורות לעזור ולשפר מצב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה - המשך

שחר בן עמי
    18/09/2010

שלום ד"ר,
    לשאלותיך , 1. הפריחה אכן מורמת מהעור.
    2. היא חמה במגע.
    3. קיימים מקומות בהם היא שכחה ונדדה למקומות אחרים.

האם יש צורך במעקב רפואי ? בירור מקור האלרגיה ? בדיקה מיידית ?

לפי מה שקראתי באתר שצירפת, דגים יכולים להיות גורם לאלרגיה.

בתי שולבה במעון ויצ'ו מיום 1.9.10 לראשונה, במעון חלק מהתפריט כולל דגים, מזון שטרם נחשפה אליו לפני כניסתה למעון. ייתכן כי הדגים גורמים לאלרגיה ורק עכשיו כמה ימים - שבועות לאחר אכילה מופיעה האלרגיה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה - המשך

ד``ר אנדריי וולביץ`
    18/09/2010

תאורך אכן מתאים לפריחה אלרגית. גורמים רבים יכולחם לגרום לכך: מזונות (דגים, אגוזים, דבש, פירות , שוקולד) . הופעת הפריחה די מהירה מהחשיפה: ממספר דקות ועד שעות. כמו כן בגד חדש, מצעים, אבקת כביסה או מרכך כביסה חדש. מגע עם בעל חיים או צמח..... וכווכו'....
    לכן ברוב המקרים הגורם לא ניתן לזיהוי.
    לשאלתך... כל בעיה רפואית שלא מסתדרת מצריכה מעקב רפואי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות לילדה בת 6
    גלי
    17/09/2010

שלום ביתי בת 6 , מהבוקר היא מקיאה כל מה שנכנס לפה כולל מים, מיץ , קולה מרק .
    אין לה חום והיא לא משלשלת , היא תשושה מאוד ניסיתי לתת לה את קלבטן שהרוקח המליץ - כי אין לי מרשם רופא לפרמין ( ערב יום כיפור ) , הפחד שלי שהיא תתייבש . ואיך אפשר לעצור את זה ...
    אשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות לילדה בת 6

הוספת תגובה

• הקאות לילדה בת 6

ד``ר אנדריי וולביץ`
    17/09/2010

לגלי שלום!
    מצטער על עיקוב...ערב יום הכיפור...
    אין לי איך לעודד אותך... א' כל חשוב לברר למה בתך מקיאה. ב': ילד שלא מצליח לשתות כלל ומקיא אחרי כל לגימה חייב החזר נוזלים דרך הוריד. לכן היתי ממליץ לגשת לטיפול רפואי (למרות ערב יום הכיפור).
    חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גרון
    אור טוהר
    17/09/2010

שלום בני בן 5חודשים, לא הרגיש טוב בבוקר הקיא,פעמיים,אחכ הביאו לו מרק אכל,בגן,, היה לו חום, בצהריים שנתתי לו לאכול גם הקיא, לקחתי אותו לרופאתילדים, הסבירו לי שהגרון שלו אדום וכנראה נדבק מאחד הילדים, וזה מחלה וירלית שעוברת, בלילה הוא בוכה, נתתי לו בהפסקות 60 סמק, במקום 180 כל שעתיים, זה לא מוצא חין בעיניו, כרגע אין לו חום, האם מותר לתת לו סירופ? ומה עושים עם האוכל איך ממשיכים מכאן? הוא לא שקט, אני ממש דואגת, האם זה יכול לקרות בשנה מספר פעמים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גרון

הוספת תגובה

• כאבי גרון

ד``ר אנדריי וולביץ`
    17/09/2010

לאור טוהר שלום רב!
    בילד חולה אפשר לוותר על אוכל אבל להקפיד שישתה! כמובן אקמול יכול לעזור כמשכך כאבים. ברגע שלא יכאב לו בנך יתחיל לאכול.
    מחות ויראליות אלה מאוד מדבקות לכן ילדים שנמצאים במסגרת כלשהי עלולים לחלות עד מספר פעמים בשנה.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לק
    שקד
    16/09/2010

הגננת של התינוקת שלי אמרה לי לסמן את המוצצים והבקבוקים בלק ציפורניים
    האם זה לא רעיל ? למשל אם התינוק מכניס בטעות את המוצץ הפוך לפה או משהו כזה

לקביעת תור
    סגירה
    לק

הוספת תגובה

• לק

ד``ר אנדריי וולביץ`
    17/09/2010

לשלומית שלום רב!
    כפי שידוע לק מכיל בתוכו אצטון: חומר כימי פעיל שבנוסף ממיס צבע ופלסטיק. לא יודע לאומר לך איזה תגובה כימית מתרחשת בעת מגע בין לק לחומר פלסטי (מוצץ, בקבוק...) ואיך הוא משתנה. לכן היתי ממליץ לא לעסות ניסיונות וכך גם להמליץ לגננת :-)
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב
    שקד
    16/09/2010

בעקבות שלשול ממושך לביתי בת השנה הפסקתי ל 10 ימים מתן מוצרי חלב מכל סוג.
    באמת תוך יום חל שיפור והיציאות רכות ולא שילשול וגם נראה שכאבי הבטן לפנות בוקר פסקו.
    האם ניתן להסיק מזה שהיא אלרגית לחלב ?
    לא לתת לה יותר או כן לנסות לאט לאט להחזיר את מוצרי החלב ?
    אני ממש לא רוצה לעשות לה בדיקת דם...

לקביעת תור
    סגירה
    חלב

הוספת תגובה

• חלב

ד``ר אנדריי וולביץ`
    17/09/2010

לשלומית שלום!
    האם שילשול ממושך נשאר לאחר מחלה חריפה כלשהי?
    מאיזה גיל בתך מקבלת חלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב - המשך

שקד
    19/09/2010

שלשול לא אחרי מחלה והיה ממש כמה חודשים
    מקבלת חלב מגיל שנה בערך, אולי קצת קודם
    לא פורמולות. יונקת ואוכלת רגיל
    ברגע שהפסקתי מוצרי חלב היציאות הפכו בין יום לרכות- רגילות
    ויום אחד שאכלה עוגה, לביבות (עם חלב) חזר הכאבי בטן והשלשול

לא להסיק מכך שהיא רגישה לחלב ?
    האם להחזיר בהדרגה מוצרי חלב ?
    ומה לתת לה במקום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב

ד``ר אנדריי וולביץ`
    19/09/2010

כפי שאני מתרשם החשיפה לחלב היא לא ארוכה. ושינויים בעת הפסקת מוצרי חלב מדברים בעד עצמם. האבחנה של רגישות לחלב נקבעת קלינית בעיקר: מפסיקים מוצרי חלב ומתרשמים משינוי.
    לכן.... רושם שאכן כך.
    מה עושים? בת שנה יכולה לקבל אוכל רגיל מגוון. במקום חלב פרה ניתן לתת מוצרים על בסיס חלב סויה. יש לקחת בחשבון שבכ-30% מהמקרים יכולה להיות רגישות חופפת: גם לסויה. אבל צריך לנסות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה מוגדלת
    אמא
    15/09/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד בן 6, לפני כשלושה ימים שמתי לב כי לבני יש נפיחות מתחת לסנטר (בין הסנטר לגרון) למחרת (אתמול) לקחתי אותו לרופאה והיא נתנה לו אנטיביוטיקה בטענה שכנראה מדובר בדלקת. יש לציין כי לבני אין חום או מחלה כל שהיא.
    במכתב הסיכום היא רשמה: נימושה בלוטת לימפה סב מנטלית בקוטר 2 ס"מ. ניידת, רגישה. ללא אודם או חום מקומי.... טיפול באנטיביוקיה.
    הבעיה שהבלוטה ממשיכה לגדול. היום היא כבר יותר גדולה מאתמול.
    איך יכול להיות שהבלוטה כל כך גדולה כשבעצם בני לא חולה?
    לא היה צורך לערוך לו בדיקות כגון: בדיקת דם, אולטרסאונד וכו' לפני מתן אנטיביוטיקה?
    קצת רקע רפואי: נולד פג בשבוע 27, מום בלב- מסתם אורטלי דו צניפי.

תודה מראש
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת לימפה מוגדלת

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה מוגדלת

ד``ר אנדריי וולביץ`
    15/09/2010

לאמא שלום!
    האם הממצא שאת מתארת נמצא בקו האמצע בצוואר או נוטה לצד כלשהו?
    סיבה הכי שכיחה להגדלת בלוטות הלמפה תת לסתיות תהליך זיהומי בחלל הפה: עששת לדוגמה. במקרים כאלה אני אוהב להשלים בדיקה אל קולית לממצא בכדי להיות בטוח שאכן מדובר בקישרית לימפה ומה מצבה... האם יש מקום וצורך בפתיחה וניקוז כירורגי? מה עם רקמות סביב הממצא?
    אם אכן מדובר בבלוטת לימפה נהוג לתת טיפול אנטיביוטי ולראות איך הבלוטה\ות מגיבה.
    קחו בחשבון שכל אנטיביוטיקה מתחילה(!) לעבוד בטווח של 48-72 שעות. לכן יתכן שהמצב יוחמר למרות הטיפול: עד לא קיבל מספיק AB.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3 לתינוק בן חצי שנה
    שני
    15/09/2010

אני רוצה לתת לבני אומגה 3, הבנתי שזה מעולה להתפתחות המוח- האם מומלץ? מאיזה גיל? ובאיזה סוג רצוי להתחיל?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3 לתינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• אומגה 3 לתינוק בן חצי שנה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    15/09/2010

ממחקרים עדכניים שהתפרסמו בימים אלה עולה כי צריכת אומגה 3 לילדים מאיצה את ההתפתחות השכלית וההתנהגותית.
    ממחקר שבוצע בבריטניה עולה כי צריכה קבועה של קפסולות מסוג אומגה 3 עשוייה להקפיץ את היכולות השכליות של ילד בשלוש שנים קדימה, בתקופה של כשלושה חודשים.
    אומגה 3 הינה חומצת שומן המהווה מרכיב חיוני ברקמת המוח. מחקרים רבים מוכיחים שצריכת אומגה 3 חשובה להתפתחותם של ילדים מהשלב העוברי ועד לבגרות.
    מחסור באומגה 3 נקשר לבעיות בראייה ובהתפתחות השכלית וכן להפרעות קשב וריכוז, דיסלקציה ועוד.
    הרגלי אכילה נכונים, בתוספת יומית של אומגה 3, יגרמו לילדנו להתפתח באופן בריא יותר ולהגיע להישגים טובים יותר בלימודים.
    היום אנו כבר יודעים כי חומצות שומן מסוג אומגה 3 הנמצאות בדגי מים עמוקים כמו סלמון, סרדינים, מקרל וכדומה, הכרחיות לתפקוד תקין של כל תא בגופו של כל אחד מאיתנו: תינוק, ילד או מבוגר. אחת ההשפעות העיקריות של צריכת אומגה 3 בילדים הינה על התפתחות ותפקוד מערכת המוח, העצבים והראייה.
    לתינוקות קטנים ניתן לרכוש טיפות או סירופ. לגדולים יותר-כמוסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שני
    16/09/2010

תודה רבה על התשובה הרצינית.

מה המינון המומלץ לתינוק בן חצי שנה? (על האריזות המינון הוא לגיל שנה ומעלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לתינוק בן חמישהוחצי חודשים
    שני
    15/09/2010

שלום,
    בני הפעוט בן 5.5 חודשים.התחלנו בגיל 4 חודשים לתת ברזל אך לא נראה לי שהעצירות מזה שכן עד עכשיו לא היתה שום בעיה. לאחרונה הוא היה מצונן. כן, התחלנו לתת לו מוצקים והחלפנו לו מסימילאק אדוונס שלב 1 לשלב 2 כאשר בגן הוא ממשיך עם שלב 1 (אמרו לנו שמעבר הדרגתי יותר מומלץ).
    לאחרונה (כארבעה ימים) התחילה לו עצירות נוראית. הוא מייבב המון ואז הוא כ"כ מותש שהוא ישן כמעט כל היום והלילה. כשהוא ער הוא ממש סובל ועד שהוא מצליח להוציא משהו זה ממש קטן שחור וקשה מאד.
    יודגש כי מעולם לא היו לו בעיות ביציאות ואפילו מגזים הוא כמעט ולא סבל. הוא פשוט הפך מתינוק חייכן ונוח לתינוק שממש סובל..
    מתי להתחיל לדאוג מהעצירות? איך מבודדים מה מכל מה שפירטתי הוא הגורם לעצירות הפתאומית הזו? האם מומלץ לפנות לרופא? (מאד רציתי ובעלי נגד ריצה לרופא על כל בעיה ולכן אני פונה אליכם...)
    אנא עיזרו לי...

הוספת תגובה

• עצירות לתינוק בן חמישהוחצי חודשים

ד``ר אנדריי וולביץ`
    15/09/2010

לשני שלום!
    עצירות בעיה מוכרת ושכיחה בקרב תינוקות וילדים.
    למעשה כל הסיבות שפירטת יכולות לגרום לעצירות: מתן ברזל, שינוי כלכלה והתחלת מוצקים, כניסה לגן...
    תנסו לנטרל את הגורמים הניתנים לניטרול. תפסיקו לכמה ימים ברזל (אגב , הוא מקבל טיפות או סירופ). תנסו לתת לו לשתות מים יותר מהרגיל.פירות (אם מקבל) לתת שזיף, תפוח. לא לתת בננה, אגס.
    יציאה עם דם בילד עם עצירות דבר שכיח. בשלב זה כדאי לגשת לרופא . א' לבדוק את הילד ואיזור פי הטבעת: אם אין פיסורה. ב' שהרופא יראה את היציאה (אם תהיה זמינה לקרת ביקור אצל רופא).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

שני
    16/09/2010

הוא מקבל טיפות אבל הוא לוקח ברזל כבר מגיל 3 חודשים- באמת יכול להיות שרק עכשיו זה גורם לעצירות? עוד שבוע אנחנו אמורים להעלות את המינון מ- 3 טיפות ל-6? כדאי בכלל לאור המצב?

תודה רבה על היחס הרציני- ממש הרגעת אותנו (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל ועצירות

ד``ר אנדריי וולביץ`
    17/09/2010

לשני חתימה טובה!
    תודה על המילים הטובות.
    תנסו, כמו שאמרתי, להפסיק ברזל ל5-7 ימים ולראות האם הוא הגורם לעצירות.
    לאחר מכן תנסו תכשיר ברזל אחר( סירופ לדוגמה).
    צום קל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חירחורים בלילה
    טל
    15/09/2010

שלום.ביתי בת 3 שבועות נולדה בלידה רגילה לאחר זירוז במשקל 3.460 ק"ג.
    היא טופלה כ-5 ימים באנטיביוטיקה בשל דלקת ראות ושהתה במחלקת פגים בשל כך.
    בלילות האחרונים אני שומעת את הילדה ממש מחרחרת בלילה,מן קולות מוזרים.
    האם יש למהר לרופא/טיפת חלב?איזה רופא?

לקביעת תור
    סגירה
    חירחורים בלילה

הוספת תגובה

• חירחורים בלילה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    15/09/2010

לטל שלום!
    מכוון שמדובר בתינוקת בת 3 שבועות בסה"כ היתי לוקח אותה לבדיקת רופא ילדים (בתור התחלה).
    האם ישנם תסמינים נוספים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חולה ותינוקת בת שבועיים
    צביה
    15/09/2010

שלום רב,
    הבן שלי בן שנתיים ותשעה חודשים מיום שני בלילה עם חום מעל 39 ואתמול בלילה הקיא פעמיים.
    היום עשו לו ספירת דם, בבית ישנה גם תינוקת בת שבועיים ואני מאוד חוששת מהידבקות. האם יש צורך לקחת את הילד מהבית ולהרחיק ביניהם לחלוטין?

אלה תוצאות ספירת דם שלא היו בנורמה:
    NEUT% 40-60 התוצאה- 26.4

LYM% 35-50 התוצאה- 62

MCV 77.0-95.0 התוצאה- 76.1

MPV 7.0-15.0 התוצאה- 6.7

הוספת תגובה

• ילד חולה ותינוקת בת שבועיים

ד``ר אנדריי וולביץ`
    15/09/2010

לצביה שלום רב!
    ספירת הדם יכולה להתאים למחלה ויראלית. (אגב חשוב לדעת מה הערך של WBC).
    מחלות ויראליות מאוד מדבקות. ובילדים מתחת לגיל 3 חודשים לכל חום אנו מתייחסים לחומרה וזה גורר בדיקות יותר אגרסיביות (בשלב זה לא אפרט). לכן עדיף להרחיק בינהם כמה שיותר.
    אגב, במידה ולא ידעת... תינוק מתחת לגיל חודשיים עם חום 38.5 ומעלה יכול להגיע למיון ב"ח ללא הפניית רופא מטפל ולא יחוייב בתשלום.
    הרבה בריאות ונחת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה