מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טושיםדיקלת04/09/2010
הבת שלי בת 10 חודשים מצצה טוש במשך 5 דקות האם צריך לקחת אותה למוקד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טושים
ד``ר אנדריי וולביץ`04/09/2010לדיקלת שלום רב!
היתי מציע אכן לגשת למסגרת רפואית כלשהי.
כיום מקור לטושים וצבעים לסוגיהם במזרח הרחוק: סין וכו'.
לא תמיד ידוע וברור איזה חומרים הם כוללים. חשוב לבדוק האם על גבי אריזה ישנו תו תקן של מת"י.
וככלל.... השגחה! השגחה!!! השגחה!!!
יותר קל למנוע מאשר לטפל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטושים
דיקלת04/09/2010אין לי את האריזה. זה טושים ישנים
חשוב לגשת ברגע זה בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטושים
ד``ר אנדריי וולביץ`04/09/2010קשה לי להגיד מכוון שאינני רואה ילד...
איך הוא נראה לך?
איך הוא מתנהג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטושים
דיקלת04/09/2010היא מתנהגת רגיל לגמרי
שטפתי לה את הפה והכל יצא במהירות
היא אוכלת שותה ומשחקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטושים
ד``ר אנדריי וולביץ`04/09/2010תעקבי אחריה. כל דבר חריג לגשת מייד לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ושאיפת גוף זר - המשךגלי04/09/2010
שלום רב ד"ר וולביץ' ,
שוב תודה על התשובה המהירה...
השיעול של התינוק שלי לא מתמיד - אבל בהחלט קיים ומפריע (בעיקר בשינה, לפעמים קרובות אחרי אוכל) , גם הלילה הוא ישן לילה שלם בלי להשתעל - רק ב4 לפנות בוקר התחיל שוב עם השיעול, עשינו לו אנהלציה, נתנו אוכל והשיעול לא הפסיק...
לשאלתך - הוא לא מנוזל בכלל, רק בבדיקה של הרופא הוא שמע מעט צפצוצפים בריאות..
מה יכול עוד להיות השיעול ואיך מבררים??
איך באמת שוללים לגמרי את האפשרות של שאיפת גןף זר?? אם הוא אכן שאף משהו - הוא היה משתעל כל היום , כל הלילה , כל הזמן? היה עולה חום??
מה יכול לקרות חס וחלילה משאיפת גוף זר ומה לעשות???
איך "מגלים" / מבדלים בין אסתמה, שאיפת גוף זר או ריפולוקס???
הרי זה "רק" שיעול טורדני...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ושאיפת גוף זר - המשך
ד``ר אנדריי וולביץ`04/09/2010לשאיפת גוף זר בד"כ סיפור ברור: השתנקות תוך כדי משחק, התקף שיעול ומאז המקרה שיעול מתמיד בדרך כלל. דרך הוודאית לאבחן זאת- להיכנס עם מצלמה זעירה לתוך דרכי נשימה ולהסתקל. כל זה נעשה בהרדמה ולכן עם אין סיפור מתאים וקליניקה מתאימה לא יעשו זאת.
במידה ורופא המטפל שלכם שמע צפצופים בהאזנה לריאות יתכן ומדובר בשיעול אלרגי\אסטמטי...
לכן חשוב מאוד לבדוק את הילד וקשה להסתמך על תיאורים וירטואליים.
איזה אינהלציות אתם עושים ואיך זה משנה מצבו של תינוקך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם צואתיאלעד04/09/2010
שלום רב,
בני בן ה- 3 עדיין לא נגמל לחלוטין מחיתול. בימים אלו אנחנו מנסים לגמול אותו. היום הוא עשה את צרכיו על הריצפה וכשהרמתי את הצואה ראיתי כתמי דם (אני רוצה לציין שבארוחת ערב הוא אכל קטשופ ועגבניות).
הוא בריא לחלוטין . מה עלי לעשות עם ממצא זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה דמית?
ד``ר אנדריי וולביץ`04/09/2010לאלעד שלום רב!
עדיין מקווה שמדובר בצואה דמית ולא דם צואתי :-)
סיבות לכך לא מעט במידה ובטוחים שזה אכן דם.
מכוון שחלק מאפשרויות מצבים כירורגיים כדאי שרופא יבדוק את הילד והן את הצואה (מרקם, צבע, דם טרי או מעוכל. ) היתי משלים בשלב זה בדיקת צואה לדם סמוי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות לאחר שימוש בדוקטריןשני פרץ04/09/2010
לביתי בת ה 6 חודשים יש פטריה בפה. הרופא נתן לי משחת דוקטרין ג'ל (לתינוקת ולפטמות) - 3 פעמים ביום.
לאחר פעמיים שמרחתי והאכלתי את הקטנה היא החלה להיות צרודה מאוד.
על המשחה יש אזהרה מפני חנק ואני דואגת מאוד.
האם הצרידות קשורה? האם אני צריכה להפסיק את הטיפול במשחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות לאחר שימוש בדוקטרין
ד``ר אנדריי וולביץ`04/09/2010לשני פרץ שלום!
צרידות בדרך כלל מופיעה כתוצאה מהיצרות \ בצקת באיזור מתרי הקל. לכן מאוד יתכן ומדובר בתגובה אלרגית לתכשיר. הנני ממליץ להפסיקו לצמיתות ולהיועץ ברופא המטפל.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת גוף זר - המשך לריפולוקסגלי03/09/2010
תודה רבה רבה על התשובה המהירה...
אני לא יודעת/ לא ראיתי שהתינוק שלי שאף גוף זר ...
מה עלי לעשות?? איך אפשר לדעת???איך בודקים??
והאם , חס וחלילה, במקרה של שאיפת גוף זר - הילד משתעל כבר כמה ימים וזה "לא מפריע לו"???
הוא באמת משתעל לרוב רק בשינה, בשכיבה ....הוא גם מצליח לישון לילה שלם בלי להשתעל..
מה עלי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד``ר אנדריי וולביץ`04/09/2010במידה ושיעול לא מתמיד ותינוק מצליח לישון לילה שלם בלי להשתעל ואין סיפור תומך בכך (הרי תינוק בן 7 חודשים כל הזמן תחת השגחה) סבירות לא גבוהה לגוף זר.
הוא גם מנוזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפולקסגלי03/09/2010
שלום רב,
בני בן 7 וקצת חודשים - ילד בריא, שוקל טוב, מתפתח יפה..
אוכל תחליף חלב + אוכל מוצק טעימות , הוא ינק רק מס' שבועות.
האם יכול בגיל כזה "פתאום" להופיע ריפלוקס??
כבר כמה ימים, בעיקר בשכיבה, אחרי בקבוק - הוא משתעל נורא, זה ממש מפריע לו לשינה ומגיע עד לפליטה / הקאה.
תחילה חשב הרופא אולי זאת אסתמה , אבל אנהלציות לא עוזרות ועכשו אנחנו חושדים בריפלוקס - ועברנו לאוכל מיוחד..
האם זה אפשרי??
האם יש דרך לדעת בוודאות שילד סובל מריפלוקס?
הוא ממש מתקשה לישון בגלל השיעול, היןם למשל הוא משתעל בשכיבה בשינה - אפילו כשעתיים אחרי הבקבוק חלב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפולקס
ד``ר אנדריי וולביץ`03/09/2010לגלי שלום רב!
בעיית ריפלוקס יחסית שכיחה בגילאים צעירים מאוד: מהלידה עד 3-5 חודשים. אם זה ריפלוקס שלא נגרם מבעיה מבנית (אנטומית) הוא חולף ללא טיפול או התערבות.
סבירות, שבגיל 7 חודשים מופיע ריפלוקס, די נמוכה. האם לא קיים סיפור של שאיפת גוף זר? זו אחת מהאפשרויות שצריך לחשוב במקרים של שיעול ללא סיבה ברורה.
גם מחלה ויראלית כלשהי בדרכי נשימה עליונות יכולה לגרום לשיעול עד כדי פליטה או הקאה עקב גירוי של בית הבליעה.
לא יודע האם עניתי לשאלתך....
היתי עוקב אחרי מצבו עד מספר ימים: יתכן והוא מפתח משהו...
בריאות שלמה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש מאורךאתי03/09/2010
התינוקת נולדה במשקל 2600 בלידת עכוז ואגינאלית ויש לה ראש מאורך. כעת בת שבועיים וחצי והראש עדיין מאורך. באולטרה סאונד הריון לא נצפה ראש מאורך . שאלתי היא - האם צריך מעקב ? מתי יתעגל הראש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש מאורך
ד``ר אנדריי וולביץ`03/09/2010לאתי שלום!
מזל טוב על לידת בתך!
בעיה ידוע: הן כתוצאה מתנוחה תוך רחמית והן כמות מי שפיר . כמו כן במהלך מעבר בתעלת לידה ראש עובר "דחיסה" מסויימת... עם הזמן (כחודשיים) זה אמור להסתדר אם כי עדיין קיימת אפשרות שזה מבנה האנטומי האינדיבידואלי שלה.
חשוב לעקוב אחרי הקפי ראש והן שהמרפס הקדמי לא נסגר טרם זמנו. הקפי ראש מומלץ לבצע בטיפת חלב ע"י אותה אחות( לא להחליף יד!).
אם את מודאגת מאוד ניתן לבקש הפניה ל-US מח בכדי לשלול הפרעה מבנית כלשהי.
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש מאורך
אתי03/09/2010מאז הלידה לא נמדד היקף הראש של התינוקת
האם רופא ילדים אחראי על המעקב הזה או אחות טיפת חלב ?
כל כמה זמן רצוי למדוד ?
האם היקף ראש מאורך שונה מהיקף ראש שאינו מאורך ?
תודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש מאורך
ד``ר אנדריי וולביץ`03/09/2010כעיקרון אחות טיפת חלב אחראית על מדידות ובאחראיות ההורים ליידע את רופא המטפל. המדידות נעשות מדי ביקור לצורך חיסון תקופתי.
במקרים שמתעורר חשש שלי אני עוקב אחרי הקפי ראש במרפאה שלי בתדירות יותר גבוהה: אחת לשבועיים לערך.
הקף ראש מאורך שונה מעגול כמובן. המדידה חייבת להתבצע על הקו הרחב ביותר ומה שחשוב זה לראות שהקף ראש גדל ושומר על אותה עקומה באחוזונים.
אשמח להרחיב במידה ועדיין יש שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוסליאורה03/09/2010
הבת שלי בת שנה וחודשיים
מתפתחת מצויין, אחוזון מאוד נמוך במשקל, אנמית (10.4) ומקבלת ברזל 20 טיפות ליום כבר חודש, אוכלת מוצק ויונקת 2 פעמים ביום, לא אוכלת בכלל דייסות וכאלה. היא מבקשת לאכול כל שעה ואוכלת יחסית מעט אבל אוכלת הכל.
הבעיה שהיא משלשלת כבר הרבה זמן, אף פעם לא היה לה ממש יציאות קשות, תמיד רכות לכיוון שלשול אבל כבר תקופה זה ממש שלשול ולעיתים גם מתעוררת לפנות בוקר מכאבי בטן , מתפתלת ובוכה ואחרי שקמה עושה קקי וזה עובר
1. האם זה נשמע תקין ?
2. האם יכול להיות שזה מהברזל ?
3. האם בדיקה לרגישות לחלב עושים בבדיקת דם או שכדי לי לנסות לא לתת ולראות מה קורה ?
4. מה לדעתך עוד זה יכול להיות
הרופא שלנו אמר שנחכה 3 חודשים עם הברזל ואז נחשוב, אני מפחדת שאנחנו מפספסים משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס
ד``ר אנדריי וולביץ`03/09/2010לליאורה שלום רב!
א' כל לא ציינת כמה בת שלך שוקלת. מקווה ש-20 טיפות ברזל (=50 מ"ג) מתאים למשקלה. וברזל דווקא עושה עצירות ולא שילשול. 2-3 חודשים טיפול בברזל וחוזרים על ספירת דם. הוראות נטילת ברזל ראה בתשובתי "המוגלובין בילד בן שנתיים" לפני כיומיים.
עכשיו לגופו של עיניין. משקל באחוזון נמוך... ומה עם גובה? יכול להיות שזוהי רגישות לחלב : גם כאבי בטן וכל התמונה שאת מתארת... איך יודעים? הכי פשות מפסיקים מוצרי חלב לפחות לשבוע -10 ימים. לא מספיק יום יומיים!!! ואז רואים איך היא מרגישה ואיך היציאות.
לגבי הנקה....אני הראשון שמעודד הנקה ונלחם על כל ילד במרפאתי! אבל... בגיל הזה גם החלב לא אותו חלב עשיר שהיה בתחילת הדרך וגם הצרכים של בתך גדלו!!!! לכן פער בין צורך להספקה הולך וגדל... מה עושים? מפסיקים הנקה!!! כן, כן! זה ממלא לה 2 (!) ארוחות שלמות לשווא: מינימום אבות מזון, מינימום קלוריות!
בנוסף היתי משלים מעבדה לצליאק (אי סבילות לגלוטן), תפקוד בלוטת במגן , תפקוד לבלב והן בדיקת צואה לשומנים.
עם כל אלה עדכני אותי אם יחול שיפור!
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות ותשובות
ליאורה03/09/2010תודה על התשובות.
הנקה זה לא רק אוכל...וזה לא במקום אוכל...בסך הכל בוקר וערב, אני בטוחה שהטבע יצר את החלב כך שגם בגיל הזה החלב מתאים וחיוני עבורה. היא בסך הכל בת שנה....
משקלה 8.300
גובה תקין, ראש תקין.
לגבי הבדיקות, אני אכן אבקש מהרופאה את כל מה שציינת ואבדוק בעצמי את הרגישות לחלב
הרבה תודה על התשובות הארוכות והרציניות !!! באמת, לענות ככה לכל אחד דורש הרבה סבלנות ומקצועיות.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות ותשובות
ד``ר אנדריי וולביץ`03/09/2010תודה על מילות הערכה!
משקלה של בתך אכן מתחת לאחוזון ה-5. במקרים האלה חשוב לראות האם לאורך כל חייה היא היתה במקביל לאחוזון 5 או שבאיזה שהוא שלב קראה מה שנקראה "שבירת עקומות". זה חשוב. אם היא באמת שברה עקומות אז צריך לחפש סיבה: זה לא רק כמות קטנה של האוכל...
לגבי ההנקה... אחזזור ואומר: אני מהצוות המעודד הנקה בכל דרך ובכל הזדמנות . ואני מודע לכך שזה הרבה יותר קשר בין האם לילד מאשר "רק מזון " . אבל אם הנקה זו ארוחה שלמה מבחינת הכמות חייבים להחליפה בארוחה עשירה יותר.
הרבה הצלחה ובריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתשובה לבדיקות דםשרון02/09/2010
שלום רב,
לפני כחודש ילדתי בת. היא הייתה נראית לי צהובה אז בגיל חודש לקחתי אותה לבדיקת דם לגילוי צהבת בנוסף הרופאה הוסיפה גם בדיקות לתפקודי כבד. מצ"ב התוצאות-
Bilirubin Total-8.3
AST (GOT)-73 (כשהנורמה נעה בין 10-30)
ALT (GPT)-40 (כשהנורמה נעה בין 0-41)
בעקבות הבדיקה של AST היא שלחה אותי לחזור על בדיקת הדם של התינוקת כעבור שבועיים. היום חזרנו על הבדיקה. הבילירובין ירד ל-7 וה-ALT נשאר אותו הדבר ולגבי ה-AST לא ניתנה תשובה כי היה כתוב שהבדיקה המוליטית וצריך לחזור על התשובה.
ראשית האם יש צורך לחזור על הבדיקה למרות שהבילירובין ירד?
בנוסף הרופאה ביקשה לבדוק גם CMV ו-EBV להלן התוצאות:
CMV IgG -80.6
-CMV IgM שלילי
VCA IgM: שלילי
VCA IgG: חיובי
EBNA IgG: חיובי
אני לא יודעת אם זה חשוב אבל כאשר גיליתי שאני בהריון נבדקתי ל- CMV והתוצאות היו:
CMV IgG- 156.1
CMV IgM שלילי
כמו כן, התינוקת רק יונקת.
האם התוצאות אומרות שהייתי חולה ב-CMV בהריון והילדה נדבקה?
האם יש צורך במעקב נוסף או בירור נוסף? האם אפשר להיות רגועה כי אני קצת לחוצה מזה?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתשובה לבדיקות דם
ד``ר אנדריי וולביץ`02/09/2010לשרון שלום רב!
אתחיל מסוף השאלה. לגבי תוצאות מעבדה ל-CMV בזמן הריון.... IGG חיובי מראה שחלית בעבר (על דאגה: מעל 80 % מאוכלוסיה עם IGG חיובי , ז"א חלו אי פעם). IGM שלילי זה טוב. הוא זה שמצביע האם מחלה פעילה כעת. ז"א את לא חלית בזמן הריון אלא מתישהו לפני.
BILIRUBIN של תינוקך בירידה וזה טוב. בשביל להשלים תמונה חשוב לדעת מה הוא סוג דם שלך ושל תינוקת ומה רמות של תת קבוצות של בילירובין (ישיר ובלתי ישיר: אם זה נבדק עד בבית חולים. זוהי לא בדיקת שיגרה אז יתכן ולא נבדק). תפקודי כבד יכולים להיות מעט גבוהים מכוון שמערכת האנזימטית של כבד עד לא בשלה דיה. במידה והינו מדברים על פגיעה כבדית כלשהי המספרים היו עולים למאות ואף אלפים.
לכן אני במרפאה במקרים דומים מבצע מעקב בלבד. בשביל להרגיע את הורים היתי חוזר לתפקודי כבד בעוד שבועיים-חודש ומוסיף תפקוד בלוטת המגן.
עדכני אותי בהמשך.
כמובן עם כל ההחמרה, התגברות בצהבת מייד לגשת לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר אוכללירון02/09/2010
לבני יש כבר מס' ימים כאבי בטן לאחר אוכל , ובכלל מידי פעם .
הכאבים הם למס' שניות ולאחר מכן זה חולף. חשוב לציין שהילד שותה , אוכל קצת פחות מהנורמל הרגיל שלו.
אשמח אם תענו לי ממה זה יכול לנבוע .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן? תורה שלמה....
ד``ר אנדריי וולביץ`02/09/2010אכן תלונה שכיחה מאוד ברפואת ילדים....
סיבות לכך מאות אם לא יותר.... לכן קשה ליעץ ללא מידע מספיק....
גיל? דפוס יציאות: תדירות ומרקם? האם כואב גם אחרי שתיה? או אחרי אוכל מסויים? כאבים דומים בעבר? מה מקל על הכאב? חום"? הקאות? מיקום הכאב? (בטן היא גדולה....)
אשמח לעזור ... ניתן להתקשר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי וירוס מדבקשירי02/09/2010
שלום רב,
בני בן 11 חודש, חלה כנראה בוירוס.
במשך שבוע היה לו חום כל יום, שיעול חזק, ונזלת.
כעת, כבר 3 ימים אין לו חום, והוא מרגיש כרגיל, אך השיעול ממשיך עדיין, וגם הנזלת.
רציתי לדעת עד מתי הוא מדבק.
תודה רבה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס
ד``ר אנדריי וולביץ`02/09/2010לשירי שלום רב!
אין תשובה חד משמעית.... כל אדם וכל וירוס לגופו :-)
זה ידוע שתסמינים יכולים להימשך זמן מה גם כאשר החום חולף.
המלצה של רופאי ילדים : ניתן לחזור למסגרת (ז"א אין סכנה לילדים נוספים להידבק) כאשר ילדך ללא חום לפחות 24 שעות ללא תרופות להורדת חום. כמובן תלוי גם בהרגשתו הכללית.
בריאות שלמה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין לילד בן שנתיים ו5 חודשיםדניאלה 3201/09/2010
שלום,
בני בן שנתיים וחמישה חודשים. אוכל תקין ומתפקד מצויין. הוא מעט חיוור ובהיר עור ולכן עשיתי לו בדיקת המוגלבין.
התוצאה = 10.8. הבנתי מהרופאה שהתוצאה מאוד נמוכה וכי עליי לתת לו ברזל (7 סי סי לחודשיים) ולחזור לעשות לו בדיקת דם נוספת.
1. האם הוא בטווח נוראי שעליי לעשות לו עירוי/בדיקת דם מהוריד?
2. האם מומלץ לתת לו את סירופ הברזל עם מיץ תפוזים בכדי שהספיגה תהיה מקסימלית?
3.יש מאכלים מומלצים שיכולים להגביר את רמת ההמוגלובין ?
נא תשובתכם.
תודה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת המוגלובין
פרופ' חיים ביבי01/09/2010קרוב לוודאי שמדובר באנמיה מחוסר ברזל .. מתן ברזל ומעקב ס.דם ..יתן את התשובה אם יהיה שיפור..הרי מדובר בחוסר ברזל אם לא יש צורך בבירור. מתן ברזל עם מיץ תפוזים מקל את הספיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה 32 שלום רב!
ד``ר אנדריי וולביץ`01/09/2010ברצוני להרחיב מעט את דבריו של עמיתי לפורום.
יתכן ואכןמ מדובר באנמיה מחוסר ברזל , אך לא היתי מסתפק רק ברמת המוגלובין. חשוב לראות דברים נוספים במעבדה: בספירת דם : MCH, MCV, MCHC, RDW. בבדיקה ביוכימית היתי מוסיף רמת ברזל, פריטין וטרנספרין. על סמך כל אלה די בוודאות ניתן לדבר על אנמיה מחוסר ברזל או יש לכך סיבה אחרת.
המוגלובין 10.8 הוא נמוך לגילו של בנך. לא יודע אם זה מנחם, אבל ראיתי תוצאות גרועות בהרבה מזו. המחקרים שנעשו בנושא קבעו שהמוגלובים מתחת ל-10 לאורך זמן יכול לפגוע ברמת אינטליגנציה ה-(IQ). אתם לא שם וניתן לתקן את המצב.
תכשירי ברזל בשוק רבים, בריכוזים שונים לכן כמות שציינת לא אומרת לי הרבה. חשוב לציין שאחת מתופעות לוואי של תכשירי ברזל זוהי עצירות וכתוצאה מכך היענות נמוכה לטיפול מצד ההורים. ניתן לנסות מגוון תכשירים ולראות איך בנך מגיב עליהם. (מניסיון אישי בבית היסתדרנו יותר טוב עם טיפות ברזל: כמות יותר קטנה בנפח וגם לא גרמה לעצירות.)
את תכשירי ברזל עדיף לקחת עם מיץ תפוזים: ויטמין C שבמיץ מגביר ספיגת הברזל. אין לתת ברזל עם תה או מוצר חלבי כלשהו. ניתן לתת בסמוך לארוחה בשרית.
מבחינת הכלכלה.... הודו נקיבה או הודו אדום: וקצבים יודעים במה מדובר, כבד, תפוחים, קינואה, בשר אדום, פירות יבשים כמו שזיפים מיובשים או צימוקים, דגים , קטניות, שומשום (טחינה), חלמון ביצה, אגוזי מלך וקשיו, לחם מלא... כל אלה מכילים די הרבה ברזל. אבל בשלב הזה חשוב גם לטפל תרופתית. יש לחזור על ספירת דם אחרי חודשיים- שלושה של טיפול קפדני.
הרבה הצלחה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי אדוםשרית31/08/2010
לפני מספר ימים ראיתי כי פנים הפיפי של בתי אדום. בתי בת שנתיים, גמולה מחיתולים עם כי בלילות היא עדיין ישנה עם חיתול (למרות שבזמן האחרון גם הוא יבש). כשניסיתי להתבונן היא לא אפשרה לי וככשאלתי אם כואב אמרה שלא...יחד עם זאת היו מספר מקרים בעבר שהגננות אמרו שהוא אדום ופעם אחת אף ראה אותה רופא בעניין זה...אני מנסה לשטוף את הפיפי עם מים בזמן מקלחת אבל מה לעשות? האם זה מדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי אדום?
ד``ר אנדריי וולביץ`31/08/2010לשרית שלום רב!
מתאור שלך לא כל כך הצלחתי להבין איפה זה פנים הפיפי.... האם את מתכוונת לאיזור מאחורי שפתיים הגדולות וכניסה לוואגינה? איזור זה מכוסה ברירית ולא בעור כמו שאר איזורים חיצוניים. לכן דרך טבע הוא בגוון אדום יותר.
לא ברור לי מה נעשה ואלו תוצאות היה לאחר בדיקת רופא...
אם את עדיין מודאגת שווה להיועץ ברופא ילדים נוסף.
בהצללחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרית31/08/2010תודה על התגובה המהירה
השפתיםם מעט אדומות ובפנים מהשפתיים יש אדמומיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך....
ד``ר אנדריי וולביץ`01/09/2010שוב פעם: ברפואה קשה לעשות אבחנה בצורה וירטואלית. אחד רואה אדום ולשני זה נראה ורוד... נשמה לי משהו שלא מדאיג, אבל עדיין כדי שהרופא המטפל יראה את זה במו עיניו...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטה בת 4 חודשיםאיתן31/08/2010
שלום
בתי קיבלה את החיסון הראשון מבין השניים בגיל חודשיים ,היום היא בת 4 חודשים האם יש איזה שהוא פרק זמן מקסימלי בין החיסון הראשון והשני? אנחנו צריכים לחסן אותה כבר או שאפשר להמתין עם זה,היא םפשוט קצת לא רגועה בימים האחרונים וחשבתי לדחות את מתן המנה השניהO(החיסון הוא רוטריקס
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטריקס....
ד``ר אנדריי וולביץ`31/08/2010חיסון רוטריקס כנגד נגיף רוטא ניתן ב-2 מנות. מנה I החל מגיל 4 שבועות. מנה שניה 4 שבועות ממנה I. כל סדרת החיסונים חייבת להסתיים עד גיל 24 חודשים.
יחד עם זאת אמריקאים ממליצים על מתן חיסון בביקור של חודשיים ו-4 חודשים בתחנה לבריאות הילד. לכן אם עברו יותר מחודשיים מחיסון הראשון אז החרתם את הרכבת... במידה ופחות מחודשיים ניתן לחסן אך עדיין צריך לזכור שחיסון לא מקנה חסינות מלאה כנגד המחלה וברוב המקרים הוא מקצר משך המחלה בממוצע ביום אחד ומפחית את ההסתמנות הקלינית.
בהצלח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עשינו ב 29/6
איתן31/08/2010כלומר עברו חודשיים ויומיים,האם מתן מנה אחת בלבד לא יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עשינו ב 29/6
ד``ר אנדריי וולביץ`31/08/2010להזיק לא... אך, לצערי, להועיל גם לא ממש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להרטיב אחרי גמילהדנה31/08/2010
שלום רב
בתי בת שבע חזרה בחודשים האחרונים להרטיב במיטה כמעט מדי לילה, זאת אחרי שנגמלה לחלוטין בגיל שלוש.
נבדקה ונשללה אופצייה פיזיולוגית (אצל רופא הילדים) וכמו כן גם האופציה הנפשית מוטלת בספק, שכן לא ניכר שום סימן מצוקה במהלך היום, ולהיפך. מדובר בילדה שמחה, מאושרת, מחבבקת ואוהבת, חברותית ומשתפת פעולה.
לאחרונה עלתה האופצייה שהיא פשוט ישנה עמוק מדי, ולא מרגישה שיוצא לה.
האם זה הגיוני? האם יש מה לעשות?
אשמח לכל עצה.
שמעתי שיש פעמון שמעיר אותה כשזה רק מתחיל. האם יש דבר כזה ואיפה משיגים את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר אנדריי וולביץ`31/08/2010לדנה שלום רב!
האם בתך נוחרת בלילה? האם היא נרדמת ומתעוררת בקלות או ישנם קשיים?
אובכן את מתארת מקרה של הרטבת לילה משנית: ילדה שכבר נגמלה וחזרה להרטיב. והאם זה היגיוני? כן.... עובדה שזה קרה... למה? סיבות רבות. הסיבה השכיחה ביותר מחלות זיהומיות: דלקת בדרקי השתן או פרזיטים בצואה. לא חייב בחלק מהמקרים אף תסמין נוסף אם כי די נדיר. אך בכל אופן יש לשלול!
האם בתך שינתה משמעת שתייה לאחרונה: שותה יותר בשעות הערב? האם היא מצליחה להתעורר לעתים לפני שמרטיבה?
נא לא לשכוח שאנו הולכים וקורבים ל-1.09. תקופה מאוד לחוצה עבור ילדים. ולא רק גורמים שליליים אלא גם אמוציות חיוביות יכולות להיות טריגר להרטבת לילה.
בתור התחלה היתי ממליץ להשלים מעבדה כפי שצויין. לא היתי מרחיב מעבר לזה לפחות בשלב זה.
כטיפול : משמעת מיים: לא שותים אחרי 18-00. חיזוקים חיוביים על כל לילה יבש. לתת לילדה לנהל לבד יומן לילות (יבש\רטוב): מרגישים אחראיות ומשתדלים להצליח. מרוקנים שלפוחית עד סופה לפני שעולים למיטה. את , לפני שהולכת לישון, מעירה את בתך בכדי שתטיל שתן.
שיטת פעמון אכן קיימת. די הוכיחה את עצמה אם כי מסורבלת מעט בשימוש. ניתן להסיגו דרך אורולוג ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)