מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וירוס ויראלי?חלי12/11/2009
ד"ר שלום
ביתי בת שנה ו-8 חודשים. מזה כשבועיים וחצי היא סובלת מחום גבוה. עשיתי לה 2 פעמים ספירת דם והרופאה אומרת שזה וירוס ויראלי. האומנם? לפני שבועיים וחצי היא הקיאה בפעם הראשונה ואז העלתה חום מאוד גבוה (40 מעלות) במשך שבוע. ואז ירד לה החום ל24 שעות. ואז שוב הקיאה ושוב עלה לה החום גבוה מאוד במשך שבוע. לפני יומיים ירד לה החום מ40 ל38. אז חשבתי שזה נגמר ויש לה אולי חום בגלל השיניים. אתמול שוב היא הקיאה ושוב עלה החום ל-40. אני מתוסכלת.
נציין מספר דברים:
1. בכל הפעמים היא הקיאה פעם אחת בלבד לפני שהעלתה את החום.
2. הילדה לא מתלוננת על כאבים חוץ מכאב ראש כשעולה לה חום.
3. כפי שצוין על פי ספירות הדם שעשיתי לה אין לה דלקת בגוף
4. בכל התקופה נתתי לה נורופן להורדת חום כמעט כל 8 שעות (לפעמים אחרי 6) ובמקביל אקמול פורטה (250) - זה מה שנתנה לי הרופאה שלה.
5. בבדיקה כללית הרופאה אומרת שאין לה אוזניים או גרון.
מה לעשות??? האם יכול להיות וירוס ויראלי כל כך הרבה זמן????
אנא ייעץ לי עד כמה שניתן
תודה ויום טוב
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה
12/11/2009לא כל כך ברור לי האם מדובר במחלה ארוכה שנמשכת ללא הפוגה או 2 מחלות בשרשרת
במידה ומדובר במחלות בשרשרת זו תופעה מאוד שכיחה בגיל ובעונת השנה
אם מדובר במחלה אחת ארוכה הייתי מבצע ברור לגבי הנגיפים הנ"ל בניסיון לזהותם או לזהות בעיה אחרת העלולה להסתתר מאחורי החום הממושך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שישה חודשיםיונית11/11/2009לילדה יש פס אדום בחריץ של הישבן למעלה לכיוון הגב ,כראה לפני שבועיים ,למה זה כראה ,לא הייתי דואגת אילו לא הייתי רואה שכל רופא בודק את המקום בכל פעם ובטיפת חלב וכו,מה קורה תודה מראש יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר???????
12/11/2009לא ניתן לענות בלי לדעת על מה את מדברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם - דחוףתאו11/11/2009שלום רב,
יש לי בת בת שנתיים . כבר שבוע שלם סובלת מחום גבוה שבא והולך עם שיעול חזק עם ליחה. כמעט 5 ימים מטופלת במיקסופן בגלל דלקת באוזן . בכל מקרה השיעות עדיין והחום משחק
הרופא בדק סיטורציה (תקין) לב וריאות סדירים (ללא צילום ריאה) . בכל מקרה שלח רותה לספירת דם והתקבלו התוצאות הבאות- התייחסות לחריגים בלבד
wbc-3800
NEUTabs=800
LYMPabs=2400
%NEUT=20.9
בבקשה להגיד לנו מהמשמעות הערכים הללו והאם יש בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנא לצרף את כל הערכים
12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימון ומלחארי11/11/2009ערב טוב,
האם יש איזשהי בעיה באכילת לימון עם מלח כל יום ?
והאם יש קשר בין כיב בקיבה לבין האכילה הזאת ?
בתי בת 15 אוכלת כמעט כל יום 2-3 לימונים עם מלח .
תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנראה לי קצת מוגזם בכמויות
12/11/2009האם אין לה איזו הפרעת אכילה?
ממליץ לעקוב אחר התזונה והמשקל ולהתייעץ עם רופא הילדים במידה ועולה חשד להפרעת אכילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה ברגליים וצליעהדנה11/11/2009הבת שלי בת 9 מתלוננת על חולשה קלה ברגליים וצליעה קלה מאוד.
בבדיקות דם שערכתי אתמול הדבר החריג יצא ESR 18 וCRP 0.8 אני מבינה שיש איזו דלקת קלה.אני די לחוצה.איזה המשך בירור כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחזור לבדיקת הרופא ששלח את המעבדה
12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרפטוקוקוס - המשךדנית11/11/2009דר' בולביק שלום,
החיידק התגלה באמצעות משטח גרון פשוט.
הרופא חושש שהוא נשא אך אינו בטוח רצה לבדוק זאת במועד מאוחר יותר. מכיוון שלפני כ – 12 ימים עלה החום וירד לפני מתן האנטיביוטיקה, אני מסכימה שהיה צריך לתת את האנטיביוטיקה בכל מקרה מחשש להתפתחות של תופעות נוספות חמורות הקשורות לחיידק.
השאלות הן:
בהנחה שמחר בבדיקות נגלה שאכן החיידק לא עבר, להתחיל שוב במתן אנטיביוטיקה? כרגע אין דרך לברר אם הוא נשא או לא, והתשובה יכולה להיות לכאן ולכאן ולדעתי מבחינה לוגית ניתן לבדוק את זה רק במצב יציב.
האם לתת אנטיביוטיקה במינונים הקודמים - שלא עזרו למגר את החיידק (למרות שיתכן שזה באשמתי מכיוון שבימים הראשונים לא הקפדתי על שמונה שעות באופן מדויק)?
בהנחה שלא נשא, יש לו את החיידק כבר זמן רב, אני חוששת. האם בפרק הזמן הזה יכול לקבל תופעות חמורות שהזכרת? מה אפשר לעשות מעבר לזה? מה אפשר לעשות כדי לחזק את המערכת החיסונית שלו, בבדיקות דם ברזל מעט נמוך מהנורמה. האם אפשר לתת ויטמין c?
בנוסף, מעט נזלת ומשתעל שיעול רטוב – אך תסמינים אלה יש לו מדי פעם לא קשור לעליית החום ובד"כ כל חורף, נזלת כמעט כל החורף ושיעול לסירוגין.
אודה מאוד לתשובתך,
דנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסטרפטוקוק ונשאות
12/11/2009אם הסטרפ הוכח שוב במשטח יש לתת שוב טיפול אנטיביוטי כמחלה לכל דבר
הייתי במקרה כזה משנה את סוג האנטיביוטיקה ראפאפן במקום מוקסיפן או להיפך (למרות שזו אותה משפחה) ובמידה ולא עוזר עובר לקוי טיפול אנטיביוטי הבאים בתור
במקביל הייתי בודק את שאר בני המשפחה לאיתור גורם הדבקה אפשרי.
לאחר החלמה (מספר ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה/המחלה כעת) היתי בודק משטח לוע בזמן בריאות שלמה בשאלה של נשאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבש לתינוק - דחוף!!!!שני10/11/2009שלום רב!
אנא הצילו אמא מבוהלת!!! יש לי תינוק בן 9 חודשים. המטפלת שלו כל הזמן מנסה לתת לו לטעום מהמאכלים שאנחנו אוכלים בבית, והיום בצהריים היא האכילה אותו בכרבע תפוח אדמה שבושל בתנור ברוטב דבש! רק עכשיו נפל לי האסימון שזה היה עם דבש, ואני מאוד בלחץ. כעקרון נדמה לי כי התינוק בסה"כ התנהג רגיל מאז הצהריים, השאלה היא איזה תופעות צריכות להדאיג אותי, ובכלל עד כמה זה נורא? האם אפשר להתעודד בעובדה שהדבש עבר תהליך של בישול? בבקשה תרגיעו אותי בהקדם האפשרי!!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקרוב לוודאי שלא נגרם נזק
11/11/2009אבל מאוד לא מומלץ לחשוף תינוקות לדבש
השגיחי על התנהגותו ובכל שינוי פני לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחויות בעיניים, ידיים ורגלייםתמר10/11/2009בני בן ה 4 חזר מהגן היום עם נפיחות בצקתית בעין. כשהגענו לרופא, נאמר לנו שמדובר בזיהום בערובת העין. קיבלנו מרשם לאוגמנטין וסינטומיצין.
כשעתיים לאחר מתן המנה הראשונה של האנטיביוטיקה, הופיעו כתמים אדומים\לבנים בולטים ומתפשטים (כמו עכבישים) על הידיים ועל הרגליים של בני. כמו כן העין השנייה התנפחה. האם מדובר באלרגיה? רגישות לאנטיביוטיקה? או שהזיהום יוצר נפיחויות נוספות? אשמח לתגובה מהירה. אמא מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהכי מהר לפנות לרופא
10/11/2009לא ניתן לבדוק ילד וירטואלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרפטוקוקוסדנית10/11/2009שלום רב,
כשבני היה בן כשנה ועשרה חודשים היה לו חום ורק לאחר עשרה ימים רופאו נתן לי לערוך בדיקות ואכן התגלה שיש לו סטרפטוקוקוס, טופל באנטיביוטיקה , מאז עבר והרגיש טוב.
בימים האחרונים, כעשרה חודשים לאחר מכן, (כמעט בן 3) לפני כשבועיים היה שוב חום ולאחר בדיקות נראה שוב הנגיף הנ"ל. יש לציין שהבדיקות הללו נלקחו לאחר שלושה ימי חום אך האנטיביוטיקה ניתנה לאחר שהחום ירד ביום הרביעי, הרופא המליץ לתיתה למרות שהחום החל לרדת בלעדיה כך שאני לא בטוחה שדווקא האנטיביוטיקה השפיעה על ירידת החום.
ואכן, טופל באנטיביוטיקה כעשרה ימים, כאשר בימים הראשונים לא ממש הקפדנו על שמונה שעות (לעיתים שש שעות ולעיתים עשר שעות) אך בחמישה הנותרים הקפדנו מאוד. ביומיים האחרונים לנטילת האנטיביוטיקה הרגשתי שגופו חם מהרגיל אך היה חיוני ולא בדקתי חום. לאחר כ – 24 שעות לאחר נטילת המנה האחרונה של האנטיביוטיקה החום שוב עלה וכעת כבר שלושה ימים עם חום בממוצע של – 39 מעלות.
רופאו המליץ לערוך בדיקות רק אם החום ימשך כדי שלא נטעה ויתכן שהוא נשא של הנגיף.
מחר אלך לערוך את הבדיקות שוב – היום הרביעי מעליית החום.
כדי שאהיה מוכנה לטיפול אודה מאוד אם תענו לי על מס' שאלות:
מה זה אומר נשא של הנגיף? האם אפשר לדעת? האם עמיד לאנטיביוטיקה? אם כן, מה ניתן לעשות במצב כזה?
אם בבדיקות נראה שהנגיף לא חלף, האם להתחיל שוב במתן אנטיביוטיקה באותם מינונים למרות החשש של הרופא שאולי הוא נשא?
יש לציין שבבית המרקחת הרוקחת שאלה את משקלו, עניתי בן 13 ל – 14 קילו והחליטה לתת מינונים לפי המשקל הנמוך, האם משנה?
אולי צריך לחשוב על כיוון אחר?
אודה לתשובתכם,
דנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנשאות לסטרפ
10/11/2009סטרפטוקוק הוא חיידק ולא נגיף
פרטת מאוד יפה את מהלך המחלה אבל לא כתבת איך אבחנו את החיידק
מטפלים באנטיביוטיקה על מנת להרוג את החיידק גם אם אין חום על מנת למנוע סיכון עתידי לנזק בפרקים, לב וכליות.
יש מצב בו אנשים נושאים את החיידק בלוע ללא מחלה מעין "חיית מחמד" ואז עלולים לחשוב בכל מחלה שהוא חולה בגללו
אשמח לשמוע כיצד אבחנו את החיידק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל לילד בן שנתיים ושלושה חודשיםאבי10/11/2009בני בן שנתיים ושלושה חודשים והרופאה אומרת שעליו לקחת ברזל רצוף עד גיל שלוש ללא קשר אם צריך או לא.האם זאת לא הגזמה...הוא לקח טיפטיפות וזה עושה לו שלשול והפסקתי לו כרגע.לאחר שהתעקשתי היא הסקימה לעשות לו בדיקות דם.מה דעתך.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרברזל
פרופ' חיים ביבי10/11/2009תלוי בספירת הדם. אם ההמוגלובין תקין אין צורך בברזל. אם מקבל ברזל ההמוגלובין נמוך יש צורך בבירור. אצל ילד בריא מקובל לתת ברזל עד גיל שנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גרון וחום רק בערבמרק09/11/2009שלום,
רציתי להתייעץ הבן שלי בן שנתיים חולה כבר שבוע .הגרון אדום,נזלת כמעט עברה .משטח גרון יצא נקי.
אבל עדיין כל ערב החום עולה (במהלך היום רגיל) .מה שכן תיאבון לאכול אין לו כל כך.
הרופאה ציינה שראתה איזשהו פצע על הגרון.
האם זה בסדר שהחום רק בעבר? וירוסים רגילים בדרך כלל עוברים אחרי גג 5 ימים.
אנחנו כבר שבוע.
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבלי לבדוק לא אוכל לייעץ
09/11/2009ממליץ לחזור לרופאה לביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף שתיה אצל ילדונת בת שנה ו 4 ח ?עדי09/11/2009שלום !
ביתי בת שנה ו 4 חודשים, ילדה בריאה פעילה ומתוקה. מאז שנגמלה מהנקה בגיל שנה היא נרדמת בלילה עם בקבוק מים. אבל היא שותה המון המון מים בלילה (בין 2 ל3 בקבוקים של 250 מ"ל, והיא שוקלת כ 8.5 ק"ג) ובהתאם גם עושה המון פיפי. כמובן שבמשך היום היא שותה עוד אבל בכמות קטנה יותר.
רציתי לדעת אם יש אפשרות שהיא שותה יותר מידי ותגיע למצב של הרעלה?
כמה מ"ל מים לק"ג גוף צריך לשתות תינוק במשך יממה? מהו הטווח העליון שעדיין נחשב נורמלי?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנשמע קצת הרבה לגילה ומשקלה
09/11/2009ממליץ לפנות לברור אצל הרופא/ה המטפלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם אצל תינוקת בת שנהטלי דמרי09/11/2009שלום, ביתי בת שנה ואתמול עשינו ספירת דם לקראת החיסונים של גיל שנה. להל"ן התוצאות:
WBC-Leucocytes 8.80 (.*........).
RBC-Red Blood Cells 4.23 .(.*........).
Hemoglobin 10.90 *(..........).
Hematocrit 31.40 % .(.*........).
MCV-Mean Cell Volume 74.00 fl .(*.........).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.80 l .(.*........).
MCHC-M.Corpuscular Hg con 34.70 .(....*.....).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.90 % .(......*...).
Platelets 274.00 , .(...*......).
MPV-Mean Platelet Volume 10.60 .(......*...).
Neutrophils % 21.9 .(.*........).
Lymphocytes % 68.0 .(*.........).
Monocytes % 6.9 .(...*......).
Eosinophils % 2.7 .(........*.).
Basophils % .(....*.....).
Neutrophils # 1.90 .(*.........).
Lymphocytes # 6.00 # .(.*........).
Monocytes # 0.60 # .(*.........).
Eosinophils # 0.20 # *(..........).
Basophils # 0.00 # .(*.........).
=========================
משטח מקרוסקופי=========================
CBC Remark .
דיפרנציאל אומת מקרוסקופית
אני קצת מודאגת...
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרייתכן חסר ברזל קל
09/11/2009האם הייתה מצוננת בזמן הבדיקה?
בדיקה זו אינה נותנת תשובה לגבי השקיות אותן את מתארת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
טלי דמרי10/11/2009תודה על התשובה.
ולא, היא לא היתה מצוננת בזמן הבדיקה...
לגבי המחסור בברזל- האם להמשיך לקחת תוסף ברזל (6 טיפות)? לפני הבדיקה נתבקשתי להפסיק לתת לה את הברזל למשך יומיים...
לגבי השקיות- מה זה יכול להיות? אילו בדיקות יש לעשות ע"מ לבדוק ממה זה נובע?
אשמח לתשובתך.
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ברזל תלוי במשקל
10/11/2009לגבי השקיות לפנות להערכה אצל הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם ילדה בת שנה וחודשיפית09/11/2009ההיתי רוצה לדעת האם הבדיקה תקינה
17.0- 6.0 K/ul 11.4 WBC
5.10- 4.10 M/ul 4.81 RBC
13.5- 10.5 g/dl 13.3 HB
46.0- 36.0 % 36.7 HCT
30.0- 23.0 pg 27.7 MCH
36.0- 30.0 g/dl 36.2 MCHC
102.0- 78.0 fL 76.3 MCV
50.0- 30.0 % 58.5 NEUT%
70.0- 50.0 % 23.7 LYM%
12.0- 2.0 % 14.4 MONO%
7.0- 0.0 % 3.3 EOS %
2.0- 0.0 % 0.1 BASO %
8.5- 1.5 K/ul 6.7 NEUT.abs
9.5- 3.0 K/ul 2.7 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 1.6 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.4 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
450- 150 K/ul 305 PLT
13.0- 4.0 fL 11.5 MPV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה בוצעה הבדיקה???
09/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים לתינוקת בת שנהמיכל08/11/2009שלום רב,
ביתי בת שנה, היא נכנסה עכשיו לגן, כולם שם כל הזמן מצוננים ומשתעלים ומעבירים את זה אחד לשני.... חשבתי אולי לתת לה ויטמינים שאולי זה ימנע את הצינון... שמעתי על מולטי ויטמין ===נמחק-פרסומי=== וגם על ====נמחק - פרסומי=== שאפשר מגיל שנה.
האם זה בסדר לתת ויטמינים בגיל הזה על בסיס יומי?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהבעתי את דעתי האישית לא פעם
09/11/2009ילד בריא שאוכל וגדל היטב ללא מחלה או בעיה אין צורך שייקח ויטמינים
עדיף ללמד אותו לצרוך פירות, ירקות, דגים, מוצרי חלב ובשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)