מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשון קשורה -המשךמודאגת14/09/2009
חודש ראשון היו לי כאבי תופת בהנקה והוא אפילו פלט דם שמקורו היה בפטמות שלי, כרגע כבר לא כואב בשבוע אחרון, אבל אינני רוצה שתיהיה לו מגבלה בעתיד.והמליצו לנו כן לחתוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושוב, למה לחתוך?
14/09/2009מה שאת מתארת אלו בעיות הנקה ראשוניות שלא קשורות ללשון הקשורה
אם הילד היום יונק היטב ועולה במשקל
מדוע לחתוך?
מי שממליץ צריך גם להסביר את המלצתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לדאוג?אורית14/09/2009שלום,
יש לי תינוק בן 3.5 חודשים, בריון קטן (בגיל חודשיים שקל 5800) ישן הרבה בד"כ (10 שעות עם אכילה אחת בלילה, ו3 פעמים שעה וחצי-שעתיים ביום).
אתמול ישן מ02:00 (לאחר שאכל), ובמקום לקום בין 06:00 ל07:00, קם פעם ראשונה בחייו הקטנים ב09:30, לא רצה לאכול, שלשל, אכל רק ב10:30 מעט (יונק), נרדם ישר לעוד 3 שעות (לא קרה מאז שהיה פצפון), קם, אכל מעט, שלשל, ורק אחרי שעה התעורר התיאבון מחדש וחזרו החיוכים.
האם לדאוג? האם ללכת לרופא? לא הלכתי כי ראיתי שהוא בסדר, לא היה לו חום וחזר לעצמו. האםללכת בכל זאת? ואם לא מתי כן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרועוד הערה קטנה חשובה
אורית14/09/2009חוסן נגד וירוס הרוטה לפני 5 ימים. לא יודעת אם קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנה ראשונה או שניה? איזה תכשיר?
14/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנה שניה
שרונה15/09/2009כשקיבל את המנה הראשונה לא היה שום דבר מיוחד
מה זה אומר תכשיר? קיבל טפטוף של החיסון לפה..
אמשיך ועדכן שבלילה ישן המון, הרבה יותד מבד"כ, עשה קקי גם בלילה, אכל, בבוקר קם בבכי ושוב עשה קקי / שלשל, אכל מעט, ישן שעתיים וחצי, אכל שוב מעט ושוב עשה אבל קצת פחות. נראה די ישנוני.
אוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מראש..
שרונה15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנה שניה
16/09/2009קרוב לוודאי שזו תופעת לוואי של החיסון
תכשיר?? רוטהטק או רוטה ריקס?
אם התופעות לא ישתפרו תוך יממה שתיים נוספות פני לביקורת רופא/ת הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות רכות הקשר לסלמונלה?שרית14/09/2009בני בן השנה וחדשים בעל יציאות רכות צהובות כבר שבוע.. לא משלשל אך יציאות לא מוצקות.בחודש שעבר היה עם סלמומנלה אך קיבל כבר שני מנות שונות של אנטיביטקיה.
האם היציאות בגלל הסלמונלה?
מה צריך לעשות על מנת לטפל בצואה הרכה ובבעיה בכלל?
תודה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסלמונלה וצואה רכה
14/09/2009לא ראיתי את התרביות ולא את הצואה וגם לא את הילד לכן אני כותב באופן מאוד כללי
סלמונלה הינה חיידק די עמיד לטיפול אנטיביוטי
הסלמונלה ממשיכה להיות מופרשת בצואה זמן רב
ניתן לסייע באמצעות תוספת סיבים תזונתיים ופרו-ביוטיקה
במידה ולאחר 4-6 שבועות אין שיפור יש לחזור לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון קשורהמודאגת14/09/2009בני בן חודש וחצי ורק עכשיו גילינו שיש לו לשון קשורה,התור שנקבע לנו לא.א.ג. מאוד רחוק, האם יש חלון הזדמנויות בו ניתן לעשות את החיתוך ללא הרדמה? מה עלי לעשות, התור רק בעוד חודשיים . האם כל א.א.ג. יכול לעשות את החיתוך ולאו דווקא המתמחה בילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא הבנתי בשביל מה לחתוך????
14/09/2009אם הילד יונק היטב ועולה במשקל למה לחתוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה שלא עוברת כבר שבועייםציפי14/09/2009שלום רב,
לילד שלי, בן שנה וחצי, לפני שבועיים הופיעה פריחה מקומית על רגל. חשוב לציין שהילד מתנהג כבריא לחלוטין. הפריחה ללא חום, ללא גירוד ובצבע של העור , אך מדי פעם גם הופכת לאדומה. הפצעים לא שטוחים, אלא בולטים קצת (דומה לצמרמורת מקומית). בימים האחרונים הפריחה התחילה להתפשט גם לאורך הרגל וגם ברגל השנייה.
הטיפול במשחות למיניהם ובפנסטיל בטיפות לא עוזר (התרופות ברישום של רופאת ילדים ורופא עור).
לי נראה שהבעיה היא לא בעור, אלא תגובה לבעיה פנימית. מבחינת אלרגיות למזון, ניסתי להוריד כל מיני מזונות , אך לא ראיתי שיפור.
מבקשת עזרה , מה יכול להיות כיוון הבעיה, מה לבדוק?
תודה רבה,
בברכה,
ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכל מה שתרצי כמעט
14/09/2009את מציינת שרופא ילדים ורופא עור לא הצליחו לרפא והם בדקו את הילד
איך את מצפה שללא בדיקה אוכל לסייע????
ממליץ לחזור לביקורת אצל רופא הילדים ואצל רוםא העור שראו את הילד
מעבר לכך בהעדר נתונים לא אוכל לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה בצורה של כתמים שלא עוברת
לריסה16/12/2010שלום ציפי. אני אמא לתינוק בן 9 חודשים. יש לנו את אותה הבעיה- פריחה שדיברת עליה. ספרי לי בבקשה איך זה המשיך אצלכם ואיך הסתדרתם (אני רואה שנושא זה הטריד אותך עוד בשנה שעברה. אשמח אם תעני לי.
תודה מראש,
לריסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ושמונה שעדיין ניזון מדייסאתי11/09/2009שלום רב,
הבן שלי הוא בן שנתיים ושמונה הוא נולד עם מום בשרירי הפה ומגיל שנה ושמונה מטופל אצל קלינאית תקשורת. כמובן שיש שיפור והוא כבר מפעיל את השרירים ויכול ללעוס אולם יש עדיין מלחמה יום יומית כי מבחינה פסיכולוגית הקלינאית מסכימה איתי כי הוא לא בשל לאוכל מוצק ולכן הוא נאבק איתנו.
השאלה שלי היא : הוא אוכל דייסות די הרבה פעמים ביום על הסיס תמ"ל רגיל ולפעמים יש לו שלשולים בפתאומיות וכאשר אני נותנת לו על בסיס סויה זה נרגע ואז אחרי מספר ימים אני מנסה שוב תמ"ל רגיל ואז זה חוזר.
הוא נבחן לרגישות לחלב ואין לו אבל האם יכולה להתפתח רגישות לחלב אם הוא צורך אותו הרבה זמן? וכל הזמן?
האם אפשר לעבור לתמ"ל על חלבון סויה באופן קבוע או בגלל שיש מחקרים המעידים כי זה יכול לפגוע אז לא כדאי?
זקוקה לעצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא אחנו הכתובת
12/09/2009על מנת לענות לך על תשובה כזו צריך לראות את הילד ואת תיקו הרםואי
ממליץ לך להתייעץ עם רופא המכיר את הילד ואת בעיית השרירים שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם ויובשצביה11/09/2009שלום,
לבן שלי בן שנה ושמונה חודשים הופיעה לפני כחודש אודם ויובש מסביב לפה ומתחת לאף. זה ניראה ממש כמו תפרחת חיתולים. בתחילה שמתי לו משחה שאני מורחת לו כאשר יש לו פריחה בישבן אך זה לא עוזר. לפעמים הפריחה דוהה והיום זה ממש אדום וקצת התפשט. השאלה מה זה יכול להיות ואיך ניתן לטפל בכך? (אני לא רוצה לקחת אותו כרגע לרופא עקב כל המחלות ישנן בזמן האחרון)
אני מצרפת תמונה שאולי תוכל לעזור
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעוד תמונה
צביה11/09/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן התמונה עוזרת
12/09/2009אך צריך לראות את הילד מקרוב
הרושם שמדובר בדלקת עור אטופית
יש למנוע רטיבות עד כמה שניתן ולשמן את העור
בכל מקרה ממליץ לפנות להערכת רופא על מנת לקבוע בוודאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה
צביה14/09/2009תודה על תשובתכם המהירה.
המליצו לי על מישחה בשם betacorten וגם אפלומיצין. מה עדיף?
האם מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
14/09/2009בכלל בשלב זה ובוודאי שלא בפנים.
ההשפעה מאוד מהירה אך לא מחזיקה ללא טיפול הבסיס
שתי המשחות הן סטרואידים
אני אישית הייתי מנסה קודם שימון עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שמןאורי11/09/2009שלום
האם תינוק בן חודשיים הנמצא באחוזון 85 מבחינת משקל (כמעט שישה ק"ג) ובאחוזון חמישים בגובה הוא תינוק שמן? האם תינוק שמן מעיד על כך שיהיה ילד שמן או ילד עם נטייה להשמנה?
אם כן, כיצד ניתן למנוע תהליך זה?
שני ההורים רזים ומאז ומעולם היו רזים כשאין במשפחות איש עם נטייה להשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחסר המון מידע !!!
11/09/2009מתי נולד (גיל הריון)
מה אוכל?
מה משקל הלידה?
מה אורך והיקף ראש בלידה וכעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם אצל בני בן 6.5דיויד10/09/2009שלום רב,
Fe - Iron 134 micg/dl 50 - 120 .(..........)*
Vitamin B12 351 pg/ml 211 - 911 .(.*........).
האם יש לברזל גבוה משמעות כלשהי ? האמת היא שציפינו לנמוך...
שאלה נוספת היא לגבי ערכי הכולסטרול:
Cholesterol 172 mg/dL
HDL-Cholesterol 58.00 mg/dl
Non-HDL Cholesterol 114.00 mg/dl
LDL-Cholesterol 101.50 mg/dl
למרות שהערך 172 נמצא בתוך ערכי הנורמה , הרי שזו הנורמה למבוגרים ולכן אני שואל האם זה תקין. אגב, הכולסטרול הככלי שלי הוא סביב ה200.
אני מודה מראש על התשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקות
10/09/2009לרמת הברזל אין שום ערך בפני עצמו
האם הילד לוקח ברזל? מה הייתה ספירת הדם? הפריטין?
ערכי הליפידים תקינים אך הייתי ממליץ להקפיד על סיבים, ירקות, פירות ושתיית מים וכמובן פעילות גופנית.
גם לגבייך 200 הינו ערך חסר משמעות ללא שאר הנתוניפם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על תשובתך המהירה. אבקש הבהרה
דיויד11/09/2009מצרף ערכים נוספים . לשאלתך , הילד לא לוקח ברזל , אוכל מגוון ושותה מים. האם זה עוזר כדי לקבוע האם ערכי הברזל והכולסטרול תקינים?
בתודה
------------------------------------------------------ Total (B) 6.6 g/dl 5,7 - 8,0 .(...*......).
Albumin (B) 4.4 g/dl 3,5 - 5,4 .(....*.....).
Bilirubin Total 0.60 mg/dl 0,30 - 1,20 .(..*.......).
ALKP-Alkaline Phosphatase 275.8 u/l 93,0 - 309, .(.......*..).
ALT (GPT) 15 U/l 0 - 28 .(....*.....).
AST (GOT) 35 U/l 10 - 37 .(........*.).
Fe - Iron 134 micg/dl 50 - 120 .(..........)*
Vitamin B12 351 pg/ml 211 - 911 .(.*........).
Folic Acid 10.0 ng/ml
WBC-Leucocytes 5.2 10*3/micl 4,50 - 13,5 .(*.........).
RBC-Red Blood Cells 5.04 10*6/micl 4,10 - 5,30 .(.......*..).
Hemoglobin 13.6 g/dl 12,00 - 15,0 .(....*.....).
Hematocrit 40.9 % 34,00 - 43,0 .(.......*..).
MCV-Mean Cell Volume 81 fl 72 - 88 .(.....*....).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 27.0 pg/cell 26,00 - 32,0 .(.*........).
MCHC-M.Cell Hb cont. 33.3 g/dl l 32,00 - 37,0 .(..*.......).
RDW-Red Cell Distri.Width 12.2 % 11,60 - 15,0 .(.*........).
Platelets 325 10*3/micl 150,00 - 450, .(.....*....).
MPV-Mean Platelet Volume 9.9 fl 8,5 - 12,9 .(..*.......).
Neutrophils % 43.7 % 40 - 60 .(.*........).
Lymphocytes % 40.8 % 33 - 48 .(....*.....).
Monocytes % 10.9 % 3 - 13 .(.......*..).
Eosinophils % 4.0 % 0 - 5 .(.......*..).
Basophils % 0.6 % 0 - 2 .(..*.......).
Neutrophils # 2.30 # 1,80 - 8,00 .(*.........).
Lymphocytes # 2.14 # 1,50 - 6,50 .(*.........).
Monocytes # 0.57 # 0,00 - 1,10 .י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההברזל תקין לחלוטין
11/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעיםהילה10/09/2009לפני יומיים הבחנתי אצל בתי בת השנתיים וחצי תולעים בפי הטבעת, לאחר שקמה בלילה והתלוננה על גירוד/כאב באזור. רופאת הילדים נתנה לה טיפול בוורמוקס אך לאחר יום, פיתחה בתי אלרגיה לתרופה (פריחה בכל הגוף) ואז הרופאה נתנה תרופה חלופית - קומבנטרין- אם כי הסתבר כי זו אינה משווקת כלל בארץ. אשמח מאוד לקבל מידע על פתרון חלופי! תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראכן נכון
10/09/2009קרוב לוודאי שקומבנטרין לא משווקת כיום בארץ אך בשעה זו של הלילה קצת קשה לי לבדוק לעומק את הנושא.
יש תרופה בשם אסקזול, קיימת בלאמית, כללית ומאוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקסקוטיןדנה10/09/2009שלום, הבן שלי חולה אבחנו לו סטרידו וכאב גרון ושיעול וקיבל תרופה לשיעול בשם אוקסקטין, בנוסף למוקסיויט, ולדנטלון.
אמרו בבית המרקחת שאקסקוטין יכול לגרום לו להיות מסטול, היום זה היום השני שהוא קיבל את התרופה
הוא ישן מ09:30 עד שעה 13:00 התעורר שיחק קצת , אכל הרבה מאד, וחזר לישון בשעה 15:00 והוא עדיין ישן
האם זה נורמלי?
יש לציין שהשתפר המצב שלו, עדיין יש שיעול, והוא לא צוחק כמו בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסירופ נגד שיעול ומכייח
בוטל איטה07/02/2013יש לי את התרופה הנ"ל, יש לי שיעול עם הרבה ליחה בעיקר מתחזק בשעות הערב ובלילה, ברצוני לדעת מה המינון שעלי לקחת וכמה פעמים ביום? עלי לציין שאני בת 59
אודה על תשובתכם בהקדם, בתודה איטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???????????
10/09/2009לא ברור אלו תרופות קיבל נראה לי שיש שיבוש בכתיבת השם
אנא רשמי את השמות בלטינית כפי שמופיע על הבקבוק
כמו כן את המינון שקיבל ואת גילו ומשקלו של הילד על מנת שאוכל לענות
התשובה תהיה על המינון ותופעות הלוואי ולא על עצם המתן שזו שאלה לרופא שנתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהoxacatin
דנה10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהמינון הוא 3cc *3 פעמים ביום
דנה10/09/2009הוא שוקל 11 קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי
דנה10/09/2009לפי העלון לצרכן התרופה אינה מומלצת מתחת לגיל שנתיים
לאור התאור שלך הייתי מפסיק את התרופה הנ"ל ובא עם העלון לרופא שרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך להבטיח כלום
10/09/2009לפי העלון לצרכן התרופה אינה מומלצת מתחת לגיל שנתיים
לאור התאור שלך הייתי מפסיק את התרופה הנ"ל ובא עם העלון לרופא שרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון אחרון מבטיחה
דנה10/09/2009הרופא גם נתן לו במקביל
פעמיים ביום מוקסיויט פורטה - אנטביוטיקה לגרון 7CC
ו3 פעמים ביום דנלון 3CC - כי היה לו סטרידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמומיותחסוי10/09/2009בני בן שנתיים ותשעה חודשים. מזה כשבועיים יש לו אדמומיות קלה מתחת לעין שמאל. האם זה מצביע על חוסר בויטמין כשלהוא?האם יש צורך לבדוק אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא וכן....
10/09/2009לא נראה שמדובר בחוסר וייטמין
כן כדאי לבדוק ולו רק בשל העובדה שלא ניתן לבדוק ילד ברשת בצורה וירטואלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת תינוקותרונית09/09/2009שלום רב, בתי בת 4 חודשים מזיעה מאוד בכפות הרגליים, הדבר לא מלווה בריח או צבע כלשהו, האם הדבר נורמלי??? כשידיה סגורות ישנה הזעה גם בידיים.
אבקש תשובתו של רופא ילדים, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשה לענות ללא בדיקה
09/09/2009ממליץ לגשת לרופא הילדים לבדיקה
במרבית המקרים אין בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן במשקל נמוךאיילת08/09/2009שלום,
בני בן 5 ו 10 חד' במשקל 17.5 - אחוזון 3 , היקף ראש וגובה סביב אחוזון 20. הוא אלרגי לחלב מלידה. סובל לעיתים מאסטמה. סבל בעבר גיל 3-4 מאטופיק דרמטיטיס. בררן באוכל. מתלונן לעיתים על כאבי בטן. בטן לא נפוחה. מתעייף מהר. בבדיקת רופאה התפתחותית הכל תקין- טונוס שרירים מוטוריקה וכו'. בנוסף בזמן האחרון מתבצעות חפירות לרשת חשמל חדשה בתוך כל הישוב סביב הבית והגן. כפעם בחודשיים מתלונן על כאבי רגליים באזור השוקיים ליומיים שלושה.
בבדיקת דם נצפו התוצאות הבאות:
fe-iron 72 [50-120
transferin 273 [160-360
ferritin 32 [12-63
WBC 7.4 [4.5-13.5
RBC 4.33 [4.1-5.3
hemoglobin 12 [12-15
hematocrit 35.6 [34-43
lymphocytes % 31.9 [33-48
Eosinophils % 10.9 [0-5
lymphocytes# 2.4 [1.5-6.5
Eosinophils# 0.8 [0-0.6
ESR 1 hour 12 [0-10
TSH 2.75 [0.35-5.5
Immunoglobulin A 115 [38-250
לדעת הרופא המטפל רמת ה Eosinophils יכולה להעיד על אלרגיה, ובנוסף בקש בדיקת צואה, וסרולוגיה לצליאק.
שאלותי הן:
1. האם כוסו כל הבחינות לאפשרות של בעיות ספיגה?האם לשם כך יש לבצע בדיקות לויטמינים ומינרלים?
2. בהנחה שהתזונה שלו נטולת חלב ב 100% האם עדיין יש מקום לחריגה מסוימת ב- Eosinophils?
3. אילו עוד סיבות נראות לעין יתכנו למשקל ירוד שכזה?
תודה רבה על ההשקעה מזמנכם ועל תשומת הלב
איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרברור חוסר עליה במשקל
08/09/2009שלום לך
הברור לחוסר עליה במשקל הוא נרחב מאוד
הבסיס הוא עקומת הגדילה (מומלץ לצרפה כקובץ)
הברור שתארת הוא בסיסי וראשוני
האאוזינופילים מעידים על פעילות אלרגית ואכן מתאים לסיפור של מרכיבי אלרגיה רבים (חלב, אסטמה, דלקת עור אטופית ואולי עוד)
תמתיני לחזרת הבדיקות הראשוניות שנלקחו ובהתאם לתוצאות להמשיך הלאה
מומלץ להביא יומן אכילה לתזונאית להערכת כמות הסידן בתזונה לאור הרגישות לחלבון החלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקומת המשקל
איילת09/09/2009תודה
עקומת המשקל: לקחתי טופס שהיה לי מארה"ב שם חיינו בשנה הראשונה לחייו והתחלתי לסמן את הנקודות:
בין גיל 9-12 חד' ירד מעקומה 50% ל 25%
בין 12-18 חד' ירד לעקומה 10% הגרפים שלי נגמרים בגיל 3, מן הסתם מאז הוא ירד עוד עקומה (3%)
פעם ראשונה שאני רואה את זה. בגיל 5 בטיפת חלב האחות אמרה במפורש שעקומת המשקל בסדר.
what say you?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהI am not archeologist
09/09/2009הסטוריה מעט ישנה מידי
יש עקומות (גם בארה"ב המעטירה) מגיל 2-20
שתי העקומות חשובות
וצריך לראותן בעין
נסי לסרוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה במתן שתןיעל08/09/2009בתי בתי 3.5 סובלת מזה כשבוע מכאב/צריבה בזמן מתן שתן. תחילה היה נראה שיש לה מרקם גבינתי בין שפתי הפות ובהמלצת הרופא מרחתי אגיסן אלוורה מספר ימים. המרקם נעלם, הכאבים לא. בדיקות שתן עם תרבית הניבו תוצאות תקינות. מה זה יכול להיות - היא מאד סובלת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראשמח לקצת סדר
08/09/2009האם את יכולה לצרף את תוצאות בדיקת השתן כללית?
האם התרבית נלקחה בזמן מתן האגיסטן??
האם היה ממצא בבדיקת הפות מעבר להפרשה הגבינתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם פרפקציוניסטים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)