מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר תפוס אצל פעוטהשי16/08/2009
לביתנו בת השנה תפוס הצוואר מזה כ-4 ימים.
היא מתעוררת מכל שינה עם צוואר תפוס, בוכה ולוקח לה זמן ארוך במיוחד להתעורר לחיים.
מצד שני, אין לה חום או כל תסמינים נוספים, וכעבור שעה-שעתיים מצב התוואר משתפר מעט והיא מגיבה, משחקת וכו'.
האם יש סיבה לדאגה?
האם זו יכולה להיות דלקת קרום המוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס
16/08/2009בי לבדוק לא ניתן לומר
ולא ניתן לבדיוק ברשת
ממליץ לפנות לרופא/ת הילדים להערכה
סבירות נמוכה שמדובר בדלקת קרום המח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות רכות לילדמילי16/08/2009שלום רב,
בני בן השנתיים מתפתח יפה, חיוני, שוקל 12.5 ק"ג ,שגרת תזונה בריאה - (דוגמת יום- עגבניה מרוסקת ביום, 2 פירות לפחות, מנת בשר/עוף, תוספת, גבינות וכו וכן בקבוק מטרנה בוקר וערב, לעתים גם חצי מנה) חטיפים ושטויות- לעתים רחוקות..כמעט ולא.
מטרידה אותי העובדה שכמעט אף פעם לא עשה יציאה כשל מבוגרים, אלא "מחית" , מה גם שבחודש האחרון בין 1-2 יציאות ביום מלאות רכות עוד יותר, מעיין יציאה בוצית, גם בצבע.
שאלתי היא האם מומץ לערוך בדיקה /תרבית ?מה יכול להסביר את התופעה?
תודה
מילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמרות התאור הפלסטי קמעא
16/08/2009לא ניתן להתרשם
ממליץ לפנות עם דוגמת צואה לרופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לתמ"ללי16/08/2009שלום רב, ביתי בת 8 חודשים, אוכלת 2 ארוחות ביום מוצקים ושאר הזמן הנקה. אני מנסה לגמול ותה מהנקה אך כל סוגי התמ"ל שניסיתי גרמו לה לאדמומיות מאוד חזקה בפנים (סימילק, מטרנה, אופטימיל). הרופאה שלי אינה ממליצה לתת תמ"ל צמחי. בימים האחרונים נסיתי לתת לה מעט גבינה או מעדנים (3 כפיות). לא ראיתי שום תגובה אלרגית. האם יש רכיבים אחרים בתמ"ל שהיא יכולה להיות אלרגית אליהם חוץ מחלב? והאם אחרי 3-4 כפיות של גבינה אני כבר יכולה לתת לה מעדן שלם כגון גמדים או לנסות עוד כמה ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקרוב לוודאי שלא מדובר באלרגיה
16/08/2009ייתכן גרוי מקומי בשל רוק ורטיבות
ממליץ לפנות לאלרגולוג שיבצע תבחין עור ויוודא שאין אלרגיה כפי שנשמע מהסיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ - חוו"דמשה16/08/2009שלום רב,
שנת הכניסה לגן הראשונה היתה סיוט מבחינה רפואית, הידבקות בכל מיני המחלות לאורך זמן ולכל התקופה.
בני מתלונן בשבועיים האחרונים על בעיות שונות, הנ"ל החל מכאבי אוזניים (פקק) שהוסר ע"י א.א.ג, לאחר כאבי ראש (התעורר בגן משינה עם כאב ראש) וחולשה כללית שהסתיימה בהקאת המזון שאכל באותו היום,לאחר מכן שלשל מס' ימים מאז ועד היום(שבוע) חזר להתנהגות רגילה אך מידי פעם חוזר ומתלונן על כאבי אוזניים קלות, נבדק ע"י רופאת ילדים מס' פעמים בתקופה ללא אבחון מדוייק . אתמול מעד ונפל תוך כדי הליכה מס פע' עם אותה הרגל (שמאל) במשך היום.
בכל התקופה המתוארת, חום הגוף נע בין 37.7 ל38.3 עם נק' קיצון מעטות של 39+ במהלך הלילה.
הבוקר בוצעו בד' דם - מצורף כקובץ.
אותי מדאיג במיוחד החום המתמשך (אציין שבשנה האחרונה נדבק במחלת הנשיקה), האם יכול להיות שהוירוס פעיל שנית?
איני פונה לבי"ח בשלב זה מפאת הסיכונים הידועים בתקופה זו ומכיוון שכנראה המע' החיסונית שלו חלשה.
אודה להמלצתך ובחינתך את הנושא ובמידת האפשר להפנותי (אפילו באופן פרטי) לגורם כזה או אחר המתמחה באבחון בעיות כלליות.
תודה
מ ש ה
0507727776
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנראה כמחלה נגיפית כרגע
16/08/2009קצת היה קשה להתרשם ולקבל תמונה אך הרושם מהסיפור הכללי ומהמעבדה שמדובר סה"כ בילד בריא עם ריבוי מחלות נגיפיות
בשלב ראשון גש לרופא/ת הילדים המטפל ובמידה ויהיה צורך הם יפנו אותך הלאה
לא מפרסמים טלפונים בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטןרינה16/08/2009האם תינוק בן חדשיים יכול להידבק מחיידק הליקובקטר שבקיבה מאם מניקה? מהם סימני המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתאורטית כן אך הדבר נדיק ביותר
16/08/2009גיל הימצאות חיידק ההליקובקטר הוא לרוב בגילאי הגן אך גם קיים בילדים קטנים לרוב אם הילד בריא וחש בטוב אין סיבה לחשוד בהדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרנה לתינוקרעות16/08/2009הי,
יש לי שאלה שלא בעניין מחלות. מקווה שתוכלו לעזור לי.
האם מותר לחרוג מההנחיות הרשומות על קופסת המטרנה במובן של דילול- כלומר, אמורים לשים כפית אבקה לכל 60מ"ג מיים וברצוני לשים פחות אבקה.
התינוקת שלי בת שנה ושלושה חודשים ועדיין מתעוררת פעם בלילה ונרדמת רק עם בקבוק מטרנה. היא אוכלת טוב במהלך היום וגם המשקל שלה תקין ואף מעבר לממוצע. לא בטוח שמתעוררת בגלל רעב, אבל האוכל כנראה עוזר לה להירדם (לא מוכנה להסתפק במיים בלבד).
אנו רוצים לגמול אותה מהארוחה הנוספת וחשבנו שאולי אם נדלל את האוכל היא תתרגל לחזור לישון ללא ארוחה נוספת (אולי תתרגל למיים בלבד או שתוותר על ההרגל לחזור להירדם עם שתייה).
אחזור לשאלתי המקורית - האם מותר לדלל תמ"ל ?
תודה,
רעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמטרנה
פרופ' חיים ביבי16/08/2009באופן עקרוני - אסור למהול תמ"ל לתינוק הניזון מתמ"ל. לגבי הילדה - אם אוכלת כרגיל ועולה טוב במשקל - הרי שהתוספת היא יותר להרגל השינה ולא מעבר לזה. אם תוכל להתרגל למים - מה טוב.
ככלל רצוי לא לאפשר שינה עם בקבוק ...ובמיוחד לא עם תמיסה ממותקת - על מנת למנוע עששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעי הרפס חוזריםאירנה16/08/2009אני אמא לתינוק בן חודש וחצי , התינוק ניזון רק מהנקה. אני סובלת מפצעי הרפס חוזרים באזור הפנים. האם זה מסוכן לתינוק? האם ממומלץ להפסיק להניק? האם יש טיפול שאני יכולה לקבל כדי למנוע את הפצעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרפס
16/08/2009אם אין מגע התוען השלפוחיות לא תהיה הדבקה
בחלב שלך אמורים להיות נוגדנים נגד ההרפס שמגנים על התינוק
מומלץ לרחוץ ידיים היטב לפני מגע בתינוק ולאחר נגיעה בפנים בזמן שיש פצעים ומספר ימים סביב ההחלמה
יש טיפולים שונים למניעה והבראת הפצעים התייעצי עם הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש והקאותמזי15/08/2009שבוע טוב,
ילדי בן 4 כבר שבוע עם כאבי ראש עם הקאות וחום . הרופאים טוענים כי מדובר בוירוס.
היינו בבית חולים לפני יומיים ושחררו אותנו אחרי מתן נורופן כאשר הילד הרגיש טוב ואמר שכואב לו הראש קצת.
לילד כואב הראש מאד. מתעורר ממנו בלילה. נרגע (יחסית) אחרי מתן נורופן. אובדת עצות ולחוצה למראה ילד סובל.
מה אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלגשת לבדיקת רופא
16/08/2009לא ניתן לבדוק ילד וירטואלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני כליה מורחבים- בן חודש-המשךאירנה15/08/2009הופנינו לבדיקה בעקבות מחלת הנשיקה- אפשטיין בר וירוס.
הניתוח של האולטרסאונד:
" בטן עליונה עם ריבוי גזים.
מרקם של הכבד תקין, ללא הרחבה של דרכי מרה תוך כבדיות.
כיס מרה מצומק.
כליה ימנית בקוטר אנכי 5.5 ס"מ. אגן כליה חוץ כליתי בקוטר 4.9 מ"מ. ללא התרחבות של השופכן הימיני.מרקם מתאים לגיל הנבדק.
כליה שמאלית בקוטר 5.8 ס"מ התרחבות מינימאלית של אגן כליה אשר חוץ כליתי בקוטר של 7.8 מ"מ.
טחול בגודל 6.6 ס"מ.
אין עדות למיימת."
תודה רבה על ההתיחסות והתשבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראין קשר בין הבדיקה לממצא
15/08/2009ריבוי גזים מכיוון שהילד לא היה בצום חסר משמעות
הרחבת אגן הכליה הי אמינימלית וממלץ לחזור בעוד 6 חודשים או קודם בהתאם להמלצת הרופא המטפל
בכל עליית חום יש להקפיד על ביצוע מיידי של בדיקת שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 מחלות לילדה בת שלוש ורבע תוך חודשאורנה15/08/2009בתי בת שלוש ורבע.בחודש האחרון היא חלתה 4 פעמים[ברונכיט,דלקת ריאות,ברונכיט ודלקת גרון].בכל הפעמים המחלה היתה מלווה בחום והיא קבלה אנטיביוטיקה.כל מחלה הופיעה מספר ימים אחרי סיום אנטיביוטיקה שנלקחה למחלה הקודמת.הרופאה טוענת שאין צורך בבדיקות דם.
אני מודאגת מאוד.מדובר בילדה שאוכלת ארוחות מזינות ובמשך החורף היתה חולה כל חודש וחצי-חודשיים.אף פעם לא חלתה כל כך הרבה פעמים בתקופה קצרה.עזרו לי-האם יש צורך בבדיקות דם \שתן?האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לחזק את מערכת החיסון שלה?תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא ברור לי הסיפור
15/08/2009נראה לי שחלק מהטיפולים באנטיביוטיקה היה ללא הוכחה מספקת אך לא ראיתי לא את הילדה ולא את התיק
יש מקום לבדוק את הילדה ולראות האם לא מדובר במחלה אחת שממנה לא ממש החלימה והיא התלקחה שוב
לא נראה לי שיש צורך בברור חיסוני או בטפול מיוחד
תפריט עשיר ומגוון עם ירקות, פירות דגים, בשר ומוצרי חלב אמור להספיק לבריאות המערכת החיסונית שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה המהירה.שבוע טוב.
אורנה15/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל לא דבר גם לך
16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק סלמונלה בתינוקשרית14/08/2009היי לבני הן השנה יש כבר שבוע שלושלים, הקאות שכמעט פסקו וחום שנע בן 38.5 עד 40.3
בדיקות דם תקינות אך היום התברר שיש לו חיידק סללמומלה.
יש לציין שהחום היום כבר פחת ואף מספר השלושולים.
האם יש לתת אנטיביוטקיה צפורל או לתת לגוף להתאושש לבד?
מה הסכנות של חיי'דק זה והאם הוא מסוכן?
בתודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראם הילד בריא אין צורך לטפל
15/08/2009חיידק זה גורם לדיזינטריה עלול במקרי נדרים לגרום לזיהום דם
אם הילד לא בריא לחלוטין מומלץ לטפל הטיפול ייקבע לפי רגישות החיידק בתרבית כך שלא אוכל לענות לגבי צפורל דווקא
יש סיכון בהדבקת הסביבה גם כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני כליה מורחבים- תינוק בן חודשאירנה14/08/2009שלום,
בבדיקת אולטרסאוד שעשינו לתינוק התגלה התרחבות מינימלית של אגן הכליה אשר חוץ כליתי בכותר 7.8 מ,מ -מה ההשלכות של זה והאם יש צורך בטיפול כולשהו?
כ"כ בבדיקה התגלה הצטברות מרובה של גזים בבטן העליונה- האם יש טיפול כולשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחסר מידע רב
14/08/2009מדוע בוצעה הבדיקה?
איפה נמצאו הגזים
מה גודל הכליה?
מה המצב בצד השני
אנא השלמי סיבת בדיקה ותוצאות מלאות על מנת שניתן יהיה לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודש cmv חיובימזי14/08/2009שלום,
עשינו בדיקות דם לבן שלי עקב צהבת ממושכת ויצא cmv igg חיובי, אני חליתי במחלה הרבה לפי ההריון. מה זה אומר?
האם הוא החלה במחלה? או שהעברתי לו את הנוגדנים? (אני מניקה הנקה מלאה).
CMV IgG | AU/ml | *
150.1
|
CMV IgM | | שלילי
|
EBV Ab. | | לחץ לתוצאות - חיובי
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראין קשר לצהבת
14/08/2009אלו נוגדנים שלך שמסתובבים בדמו בדיוק כמו ה-EBV שיצא חיובי
אין לו כלל קשר ל-CMV
אם תבדקי שוב (בהנחה שלא יחלה עד אז) לאחר גיל 7-9 חודשים תראי שהוא יהיה שלילי בעוד את תהיי חיובית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום לסירוגין במשך שלושה שבועותניב13/08/2009בני בן שנה ו-4 חודשים. חום 38-39.2 במשך 3 שבועות לסירוגין - חום בלילה (בעיקר) ואז יום או יומיים ללא חום, לעיתי יומיים חום רצוף. נורופן מוריד חום. הילד מתפקד ומלא חיוניות (שאין לו חום). לעיתים מלווה בנזלת ושיעול.
צילום ריאות תקין, שתן תקין, תרבית דם תקינה. ספירת דם מראה עדות לוירוס (על פי הרופא). טסיות גבוהות.
הרופאים אומרים לי להמתין (וירוס ו"אין מה לעשות") אך אני מודאג.
מה לעשות ?
תודה !
WBC 18.90 K/UL ( 5.00- 13.00) (.........)*
NEUTROPHILS 8.90 K/UL ( 1.20- 6.40) (.........)*
NEUTROPHILS % 31.00 % ( 19.00- 51.00) (..*......)
LYMPHOCYTES 6.90 K/UL ( 2.60- 8.10) (......*..)
LYMPHOCYTES % 56.00 % ( 41.00- 68.00) (....*....)
Plasma Cells 1%
MONOCYTES 2.70 K/UL ( 0.25- 1.43) (.........)*
MONOCYTES % 10.00 % ( 5.00- 11.00) (.......*.)
EOSINOPHILS 0.40 K/UL ( 0.00- 0.78) (....*....)
EOSINOPHILS % 2.00 % ( 0.00- 6.00) (..*......)
BASOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.20) (....*....)
BASOPHILS % 0.00 % ( 0.00- 1.50)
RBC 4.29 M/UL ( 3.90- 5.50) (.*.......)
HEMOGLOBIN 10.90 G/DL ( 11.00- 14.00)*(.........)
HEMATOCRIT 32.20 % ( 32.00- 41.00) (*........)
MCV 74.90 FL ( 70.00- 85.00) (..*......)
MCH 25.50 PG ( 23.00- 29.00) (...*.....)
MCHC 34.10 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....)
PLATELETS 590.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (.........)*
MPV 9.50 FL ( 6.50- 11.50) (....*....)
RDW 15.60 % ( 11.00- 17.50) (.....*...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחום ממושך
14/08/2009ספירת הדם לא כל כך נגיפית אך לאור תרביות דם ושתן תקינות וצילום תקין קרוב לוודאי שלא צריך לעשות יותר
האם היה ממצא בבדיקה גופנית?
הייתי חוזר על הספירה עם מדדי דלקת וכן לוקח סרולוגיה לנגיפים ממש]חת המונו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGOT גבוהשואלת13/08/2009שלום רב,
הקטנצ'יק בן שנה ועשרה חודשים. מזה זמן מה נתקף בשלשולים שנמשכים הרבה זמן ועוברים - עד העם הבאה (הפסקות של שבועיים). אנחנו נמצאים בבירורים ובבדיקות, שבמסגרתן נבדקת גם האפשרות של צליאק. הבדיקה יצאה תקינה, אבל יצא גם שהוא סובל מחסר בנוגדני IGA והבנתי שזה יכול לגרום ל- false negative. בעיקרון אין לו תסמינים של צליאק - הוא ילד בריא בגופו, אבל יש לו כרס שהגסטרואנטרולוג מייד סימן אותה כסמל מובהק לצליאק ויש לו אמא עם סוכרת נעורים שהבנתי שגם זה יכול להיות קשור. בכל מקרה - נחזור על הבדיקה שוב לקראת גיל שנתיים ונראה מה היא תגיד.
במסגרת כל הבירורים, עשינו ספירת דם ותפקודי כבד. בספירה יצא שהוא מעט אנמי - MCV =73, MCH = 23.2, HB = 11.3, ו- RDW, LYM, MONO קצת גבוהים (באחוזים, לא בספירה הרגילה).
בנוסף ה-GOT בתפקודי הכבד יצא גבוה מהטווח - 41, והבנתי שזה יכול גם כן לרמז על מחלה אוטואימונית, וחוששת מאוד מהצליאק (גם אנמיה יכולה לתמוך בעניין, הלא כן?). האם יכול להיות שה-GOT הגבוה גבוה בגלל סיבה אחרת כמו וירוס למשל? האם כדאי לבדוק גם מחלת הנשיקה?\
אשמח להכוונה...
תודה,
אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרGOT וצליאק
13/08/2009ה-GOT כמעט בנורמה ואני לא הייתי מייחס לו יורת מידי חשיבות
לגבי הסרולוגיה לצליאק נכון הדבר שבחסר IGA אמינות ה-tTG נמוכה אך יש עוד בדיקות האם בוצעו?
אם יש חשש אני הייתי מבקש לקחת בדיקות נוספות ולא לחכות לגיל שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)