מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט תזונה לחולי סרטןיפתח אבן-זוהר11/09/2012
שלום רב לכם שמי יפתח ולאימי גילו סרטן בחלל הבטן
והייתי רוצה לדעת אם יש איזה תפריט שהיא יכולה לאכול כדי לעלות במשקל בצורה נכונה היא שוקלת כרגע 56 קילו בגובה 173 סנטימטרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן11/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונה_קלינית' id=link]תזונה קלינית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהאורלי10/09/2012
האם אדם שעובר הקרנה פולט קרינה?
אני יודעת שאחרי מיפוי כן אמרו שעדיף שילדים קטנים לא יהיו בסביבת החולה לפחות יום אחד, ואיך זה מי שעובר הקרנות?
תודה מראש
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן11/09/2012אדם שמקבל קרינה במאיץ קוי לא פולט קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומהשלי10/09/2012
שלום לכם,
בבדיקת MRI נמצא שיש לי מנינגיומה בקדמת האונה הטמפורלית בגודל של כ 7 מ"מ - 10.5 מ"מ.
שאלות:
1. איך אני יכולה לדעת אם היא שפירה או ממאירה?
2. לאיזה רופא אני צריכה ללכת כדי לבדוק ולטפל בנושא?
(הרופא ששלח אותי לבדיקה הוא נוירולוג עקב טרשת נפוצה)
תודה רבה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן11/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירוכירורגיה_ניתוחי_ראש' id=link]נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה פינאלית באורך 1.2 ס"מ עם צביעה עדינה בהיקףפרופ` אברהם קוטן09/09/2012
שלום רב, בבדיקה MRI שערכנו לפני שנה נכתב (בת 11)
"באזור בלוטת נפינאליס מודגם מבנה בעל אופי ציסטי בקוטר 8*12*9 . שאר מבני המוח בגדר הנורמה
בבדיקה שערכנו לאחר שנה
ציסטה פינאליצת באורך 1.2 ס"מ עם צביעה עדינה בהיקף. בא בחשבון ציסטה פינאלית אך לא ניתן לשלול תהליך תופס מקום מסוג אחר. מומלץ מעקב
מהי יכולה להיות המשמעות ? הבדיקות נעשו במכונים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן11/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירוכירורגיה_ניתוחי_ראש' id=link]נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כריתת כיבהדיא08/09/2012
רציתי לשאול מה בדיוק המזון המתאים לאבא ( בן 62) לאחר ניתוח כריתת קיבה מליאה ,כאשר לפני שנתיים היה לו גוש סרטני במעיים גם ועבר ניתוח, לאחר עיון באתרים השונים מצאתי שהאוכל שממלצים עליו לאחר ניתוח כזה הוא מזון עשיר בחלבון ודל סוכר, השאילה האם זה גם מתאים למי שעבר ניתוח דומה במעיים ,ואמור להמשיך את הטיפול הכימוטרפי בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח כריתת כיבה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן08/09/2012זהבסדר גמור
בסה"כ - שיאכל מה שעושה לו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טומוקסיפןציפי07/09/2012
בת 80 סרטן שחלה דרגה 4
ca- 125 =1500 לאחר 6 טיפולים בקרבופלטין ca 125 ירד ל36
חודש לאחר מכן- 37 (מסיום הטיפולים)
חודשיים וחצי-38
4 חודשים-39
ct שנעשה מראה שהכול בסדר לפני 3 שבועות,
בדיקת ca-125 לפני יומיים מראה על קפיצה ל 48 חמישה חודשים מסיום הטיפולים
בביופסיה er חזק
שתי שאלות-א-האים מומלץ להתחיל טיפול בטומוקסיפן ?
ב-במידה ובבדיקה הבאה הסמן ימשיך לעלות, איזה תרופה כימותרפית ההיתה ממליץ לתת ?
האונקולוגית ממליצה טקסול על בסיס שבועי,
בתודה על ההיתיחסות והתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומוקסיפן - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012ההמלצה של האונקולוגית בגדר המקובל. בכל מקרה - אם יש הישנות המצב לא משמח וניתן לשקול קו שני או שלישי של טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאוגרד גליומהיעקב כהן07/09/2012
רציתי לשאול מה היא גליומה לאוגרד, או בשמה הלועזי LGG Low Grade Galioma. מדובר בגידול שפיר או ממאיר? אם הוא שפיר קיים אצלו פוטנציאל ממאירות? ואם לא אז מה הן ההשפעות שלו על התפקוד? יש בו סיכון לתמותה? תודה מראש, יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוגרד גליומה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012מדובר בגידול בעל דרגת ממאירות נמוכה המשגשג בקצב מאד איטי על פי רוב במשך שנים ארוכות. השפעתו על התיפקוד תלויה במקום בו הוא התפתח במוח. אם ניתן לכרות אותו מבלי לגרום לנזקים תיפקודגיים - אזי מנתחים וההישרדות טובה מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותר או אסור?אלי07/09/2012
שלום,
אני בן 39 במעקב אונקולוגי צמוד וזאת לאחר שלפני 12 שנה חליתי בנון סמינומה באשך ועברתי טיפולי כימו עם עליית שלושת סמנים וחזרה לנורמה. מאז אין עדות למחלה. המעקב הצמוד הינו עקב עליית סמן ביטא השנה (מתנדנד מעלה מטה עם טיפוס איטי ל ערך 17 ולאחריו שוב ידירה ל 13.) וללא ממצא ב- סיטי. כאשר כל הבדיקות האחרונות (דם ביטא=13 וסיטיחזה בטן ואגן=נקי)היו לפני חודשיים. בדקות הבאות בעוד חודש. האם מותר במחלה אונקולוגית או ספק למחלה שכזו להיכנס לתוך בריכות אשר נמצאות בבתי מלון בים המלח? הכוונה היא בריכות גופרית, בריכות רגילות, ג'קוזי, סאונה ובריכת מים קרים.
כמו כן האם מותר לקבל עיסוי כל גופי ? אני רוצה לדעת עד כמה להגביל את עצמי בראש השנה הקרוב בגלל הספק הקיים.
תודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מותר או אסור? - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012כל הטיפולים הללו מותרים בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלוטת התריסטל07/09/2012
שלום
יש לי 2 שאלות
א:האם נערכו מחקרים בקשר לקצב הגידול סרן סרטן מסוג Papillary קרציומה?נאמר שהסרטן
הזה איטי ביותר מה הכונה איטי ביותר ענין של כמה שנים?
ב:כאשר אין תשובה חד משמעית בבדיקת FNA באיזה בדיקות אפשר לאבחן ששהגדלה
של בלוטת התריס היא בגלל השימוטו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בלוטת התריס - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/20121. קצב הצמיחה איטי מאד - שנים רבות
2. ביופסיה או כריתת אונה או מעקב קליני הדוק - אם הקשרית הולכת וגדלה בבדיקות אולטרה סאונד כל 3-4 חודשים - יש לשקול כריתת האונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
טל07/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתלונן על בית חוליםסימון06/09/2012
סבא שלי נפטר שלשום בבית החולים האיטלקי בחיפה. בית החולים הזה הוא בושה וחרפה לכל אנשי הרפואה בישראל. בית החולים האיטלקי הוא מוסד חסר אחריות חסר רגש וחסר אנושיות. אני רוצה לדעת לאן אפשר להפנות תלונה על בית החולים הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתלונן על בית חולים - תגובה
פרופ` אברהם קוטן06/09/2012אני מציע שתתקשרי למנהל הרפואי של ביה"ח האיטלקי - פרופ' אליאס טובי - ותתלונני בפניו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סימון07/09/2012אני לא יודע אם זה יעזור.
בבית החולים הזה יש אפליה נוראית ישנם עובדים שהם נחמדים אך יש עובדים אנטישמים.
סבא שלי היה יהודי וכל דבר שסבתי בקשה נדחה כל דבר היה צריך לצעוק עליהם כדי שיעשו את זה. בשביל שיעזרו לו במשהו היה צריך לשים להם קצת כסף בכיס. אם תוכל להביא לי את מספרו של הרופא אני אשמח מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.
סימון07/09/2012האם אתה יודע איזה מוסד מפקח על בית החולים האיטלקי והאם זה מוסד מהמדינה או בע"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירורגית שינייםכהן תמר06/09/2012
לפני כ-14 שנים התגלה אצלי סרטן בפרוטיס וקיבלתי קרינה
לפני כ-10שנים התגלו גרורות בריאות.ועדיין ישנן שם.
עכשיו כתוצאה מהקרינה נפגעו לי השיניים בלסת התחתונה ואני זקוקה להוצאת השיניים ולהשתלות.
רופאי השינים המליצו להכניס אותי לתא לחץ
אני חוששת שהגרורות שבריאות ישגשגו כתוצאה מהטיפול
מה דעתכם
האם מסוכן מידי במצבי תא הלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירורגית שיניים - תגובה
פרופ` אברהם קוטן06/09/2012אין הוכחה שחמצן בלחץ מעודד צמיחת תהליכים סרטניים, אולם עם זאת אני לא ממליצים על טפול בתא לחץ לחולים הסובלים ממחלה ממארת פעילה, כגון גרורות בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על אונקולוגאורלי05/09/2012
אשמח מאוד מאוד לקבל שם של אונקולוג טוב באזור הצפון שניתן להגיע אליו באופן פרטי.
מדובר באיש בן 85 עם סרטן ריאות וגרורות באגן ועמוד השדרה.
יש לציין כי הוא במצב כללי טוב (יחסית).
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על אונקולוג - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012בכל מכון אונקולוגי בחיפה ובצפון עוסקים בסרטן ריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ceaאור04/09/2012
אני במעקב אונקולוגי לאחר סרטן במעי הגס. בתשובת בדיקת הדם צויין 1.3 > cea. אינני מבין מדוע בבדיקות דם קודמות תשובת המעבדה היתה כי רמת ה - cea היתה 0.5, ובפעם אחרת 0.3. מדוע לא מציינים את הערך המדוייק אלא רק שזה קטן מ - 1.3. אציין כי בעבר התגלתה אצלי גרורה בכבד כאשר רמת ה - cea היתה 0.5, ונראה לי כי הרמה הנורמאלית אצלי היא 0.
האם ניתן לבדוק ערכים קטנים מ - 1.3 ? כלומר האם תוצאה של 0.2 לדוגמה שווה לתוצאה של 1.2, אצל אותו חולה ?
האם עלייה בערכים מ - 0 ל - 0.5, יכולה להעיד על הישנות המחלה ?
מדוע המעבדה פעם מציינת ערכים מדוייקים נמוכים מ - 1.3 ובבדיקה אחרת מציינת רק שזה נמוך מ - 1.3 ?
השאלות האלה מטרידות אותי מאוד, ואודה על תשובה מפורטת ככל שניתן.
בברכה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם cea - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012נראה כי ה-CEA אינו מהווה מדד טוב למצב המחלה אצלך (Non evid) ויש להשתמש בבדיקות אחרות, קרי, הדמייה וכ"ה. האם בדקו את הסמן CA19-9?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אור08/09/2012c19.9 כשהיתה גרורה בריאה היה 3.8.
אחרי שנכרתה הגרורה, לפני 8 חודשים היה 0,
לפני 4 חודשים עלה ל - 18,
ועכשיו ירד ל - 12.8.
האם תכיפות הסי.טי. צריכה לעלות אם בדיקות הדם אינם מדד טוב לחזרת המחלה ?
כל כמה זמן סי.טי במקרה שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' קוטןמגי04/09/2012
אני חולה בסרטן רקטום גרורתי, וקיבלתי כימותרפיה וקרינה לאגן. כבר שנה נקייה מהמחלה. לפני הסרטן עשיתי טיפולי לייזר להורדת שיער לצמיתות. האם מותר לי להמשיך בטיפולי הלייזר, האם עדיף שלא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
מגי04/09/2012שכחתי לציין שטיפולי הלייזר הם באיזור האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב. - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012ניתן לקבל טיפולי לייזר בכל אזור בגוף בלי שום דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' קוטן - תגובה
פרופ` אברהם קוטן07/09/2012אין שום בעיה ושום הורית נגד לבצע טיפולי לייזר - הם לא גורמים לשום נזק ולא משפיעים על המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מח עצםנורית04/09/2012
לפני כשנה ורבע עברתי השתלת מח עצם מתורם זר עקב לוקמיה חריפה.בבדיקת מח עצם שעשיתי עכשו נאמר לי ש98% בסדר . האם יש מקום לדאגה? האם יש צורך לעשות בדיקת מח עצם לעיתים קרובות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן04/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_לוקמיה_המטולוגיה_קרישת_דם_סרטן_הדם' id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)