מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובת קולונוסקופיהגיני13/08/2012
היום הייתי בבדיקת קולונוסקופיה ממצאים המעי נבדק עד לגובה הצקום .הכנה בינונית.נמצאו טחורים פנימיים.נאמר לי שהבדיקה תקינה. לאחר שיגעתי לביתי ראיתי שרשום באבחנות HEMORRHOIDS טחורים
ומה שהטריד אותי V76 SPECIAL SCREENING FOR MALIGNANT NEOPLASMS לא הבנתי למה רשמו זאת ולא אמרו לי האם זה ממאיר?כי תירגמתי את זה בגוגל ורשום ממאיר שאלתות .מאז אני בלחץ .זוהי בדיקה ראשונה שלי של הקולונוסקופיה.ואני לא מבינה האם זה רישום שאומר או ממצא שלא נאמר לי המודאגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן13/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_מחלות_דרכי_העיכול' id=link]גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתאורן13/08/2012
שלום דר' ברצוני לשאול אימי בת 56 חשה בכאבי בטן מזה חודשים היא ביצעה צילומי רנגן וCT התשובות של CT נאמר ,בסיסי הראות ללא תסנין או תהליך מוקדי באזור אפיקרדיאלי משמאל הודגם גוש בקוטר 1.5 ס"מ כנראה בלוטת לימפה מוגדלת. הכבד/טחול/כליות תקין בגודל ובמרקם ,באזור רטרו קבלי ברטרופיטונאום עליון מודגמת בלוטת לימפה מוגדלת בקוטר 2.7 ס"מ בלוטות לימפה מוגדלות הודגמו באזור פרי פנקריאיטיות ובשער הכבד בקוטר 1 ס"מ פיתולי מעי תקין מודגמת מיימת בכמות קטנה בבטן ובאגן הודגמה הסננה נודולרית של האומנטום בקדמת הבטן,רחם תקין בסמוך אליו הודגם תהליך בחלקו רקמה רכה ובחלקו נוזל בקוטר 4.3 ס"מ יכול להתאים לגוש במקורו בשחלה ממצא דומה הודגם בשחלה הימנית בקוטר 3 ס"מ **בדיקת דם CA-125 יצא 575.5 ברצוני לדעת האם הממצאים האלה מעידים על גידולים סרטנים ובאזה שלב זה נמצא ומה ניתן לעשות עלמנת להציל את המצב...בבקשה אבקש תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת - תגובה
פרופ` אברהם קוטן13/08/2012התשובה מדברת על ממצאים חשודים ויש להתייעץ עם גניקו-אונקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה חשובה...13/08/2012
זוהי תוצאה של CT PET..רציתי לשאול את דעתכם על זה ..ממש חשובה לי הדעה שלכם ..בבקשה תכתבו לי מה אתם חושבים ,על זה מה צריך לעשות.. "קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש ב-RUL בקוטר כ-10.9 ס"מ המשתרע בין הפלאורה ההיקפית והמדיאסטינלית ,חודר למדיאסטינום ,לוחץ על וריד האזיגוס ועל RPA הנראה עטוף ומוצר. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות מדיאסטנליות הגדולה רטרו-קבלית כ-1.5 ס"מ. בית השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים . בCT הסננה נרחבת דיסטלית לגוש. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי שאלה חשובה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן13/08/2012חשוד מאגד לגידול ויש לבצע המשך בירור וטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלימפומה התלבטות קשהאולה12/08/2012
אני חולה בסרטן הלימפה. נקבעו לי שישה קורסים מבטרה+ כימו לאחר הטיפול הרביעי עברתי בדיקת פט ct והבדיקה הראתה שהכל נקי .מיד לאחר בדיקת ה ct עברתי טיפול חמישי , שאלתי היא למה אני צריכה לעבור את הטיפול השישי? הרי הכימו הורס את הגוף. ואם אפשר להימנע ממנו ולהסתפק רק במבטרה.
בבקשה מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הלימפומה התלבטות קשה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן13/08/2012יש לתת 6 סדרות על מנת לוודא השמדת המחלךה עד התא האחרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביולוגי+כימיsveta12/08/2012
שלום רב !
בני בן 31 חולה בסרקומה בחלל הבטן,הוא עבר בשנה החולפת 4 קורסים של כימוטורפיה שלא עצרו את המחלה ועקב מצבו הגופני הרע נאלצנו להפסיק את הטיפול הכימי. כעת הוא לוקח "סוטנט" שעצר את המחלה ומונע ממנה להתפתח,לפי בדיקת הCT רואים שהגידול קטן אך באופן בלתי משמעותי.רציתי לשאול האם ניתן לשלב בין כימוטורפיה לבין הטיפול בסוטנט כדי להקטין את הגידול ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביולוגי+כימי - תגובה
ד''ר יוסף ברנר15/08/2012לעיתים קרובות טיפולים בכימותרפיה ניתנים בשילוב של טיפולים ביולוגיים. סוטנט לעומת זאת ניתן תמיד כטיפול עצמאי ללא כימותרפיה למרות שכיום קיימים ניסויים קליניים (בגידולים אחרים-לא בסרקומה) של שילוב כימו עם סוטנט.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יפול בבצקת בעקבות טיפול ארביטוקספנינה12/08/2012
שלום. אשתי מטופלת בטיפול כימו + ארביטוקס לאחר שהמחלה חזרה בפיזור גרורתי ( מקור הסרטן :קולון). בעקבות הטיפול הופיעה בצקת באזור הירך המלווה בכאבים עזים. אשתי אושפזה למספר ימים וקיבלה אנטיביוטיקבה לווריד ולאחר מכן שוחררה להמשך קבלת אנטיביוטיקה בבית. האם יש טיפול מומלץ כלשהו לבצקת ?. תודה חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפול בבצקת בעקבות טיפול ארביטוקס - תגובה
ד''ר יוסף ברנר15/08/2012צריך לבדוק סיבת הבצקת. אין קשר בין הטיפול באארביטוקס והבצקת, באם מדובר בבצקת בעקבות דלקת מקומית או דלקת ורידית, הטיפול יינתן בהתאם.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתי לאמי בת 65גלית11/08/2012
אמי נלחמת מזה 6 שנים במחלה הארורה ולאחר טיפולים ממושכים בבלינסון ולאחר טיפול אחרון שגרם לקריסת הכליות ולאשפוז שבועיים השתחררה הביתה אך עדיין כליה אחת לא כל כך בסדר ומחכים להטבה בנתיים היא במעקב בדיקות דם כל שבוע ועברו שלושה חודשים מאז הטיפול שכשל והיא ללא כל טיפול כימי בשל הכליה
מה ניתן לעשות כדי לזרז קבלת עזרה במצב שלה הבריאותי נראה כי הסרטן שהגיע גם לכבד ובמקצת לראיות החמיר בשל הזמן הרב שעבר ללא כל טיפול עד ליום זה. דואגת אני למצב אימי ומבקשת חוות דעת נוספת בשל בריאותה של אימי היקרה
נא תשובתכם המהירה
גלית (הבת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד גרורתי לאמי בת 65 - תגובה
פרופ` אברהם קוטן11/08/2012אכן מצב מסובך וספק אם נוכל לתת יעוץ ב"שלט רחוק" - עליך לדון בכובד ראש עם האונקולוגים בבילינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו גרורה?yonit10/08/2012
שלום
ברקע לפני שנתיים סרטן במעי הגס, בבקורת הנוכחית בCT נודול שגדל מ0.4 ל1 סמ בריאה. והוחלט על pet ct
והסיכום:
קליטה פתולוגית של FDA בעוצמה גובהה בנודול יחיד בRUL נודולים אחרים יציבים
גודל הנודל 0.8ס"מ, האם זו גרורה מסרטן המעי? האם בכל קליטה פתולוגית זה גידול ממאיר?
אודה לכם באם תאירו את עיני, התור לאונקולוג רק בעוד 3 שבועות
ועוד שאלה - האם הקרנות לריאה מסוגלות לחסל את הנודול?
תודה רבה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו גרורה? - תגובה
פרופ` אברהם קוטן10/08/2012האם סמני הסרטן "מרקרים") עלו ? קשה לתת עצות בשלט רחוק - אבל הקשרית הזאת חשודה וצריך להגיע לאיבחון היסטולוגי - במילים אחרות - קרוב לוודאי - להרחיק אותה. על מנת לתת מענה ראוי יש לקבל את כל התיק, מציע שתקדימית התור לאונוקלוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרקרים נשארו נמוכים ולא עלו
yonit12/08/2012המרקרים נשארו נמוכים כמו בשנתיים האחרונות, כמו כן בדיקות הדם תקינות
תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא ריאתי
אברהם קוטן12/08/2012כאמור קשה לייעץ בשלט רחוק אך נראה לי שיש לדגום את הנגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על כימותרפיה בסרטן שדמתלבטת09/08/2012
אימי בת 72, עברה לפני כחודש וחצי כריתת שד ובלוטות. הממצאים הפתולוגיים והביולוגיים: ilc, גודל הגידול כסמ׳ אחד, גרייד 2, ארבע בלוטות לימפה נגועות מתוך 16 שהוצאו. Her-2 שלילי, חיובי מאוד להורמונים, ki 67 חמישה עד ששה אחוז, אונקוטייפ 12 (8% הישנות המחלה). אימי חלתה בזמן שלקחה הורמונים (עדיין סובלת מאד מגלי חום). כעת, הפסיקה נטילת הורמונים, בוודאות תצטרך טיפול אנטי הורמונלי והקרנות. לגבי הכימותרפיה הרופאה השאירה בידינו את ההחלטה: מחד נתוני הגידול טובים מאד, הגידול היה קטן והגיל המבוגר עומד לטובתה. מאידך, ארבע בלוטות לימפה נגועות... האם ניתן לעזור לנו בהתלבטות? האם לטיפול כימותרפי יהיה ערך מוסף בתנאים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות על כימותרפיה בסרטן שד - תגובה
פרופ` אברהם קוטן09/08/2012לכימותרפיה תרומה של אחוזים בודדים בסיכויי ההישרדות ובל נשכח שמתן כימותרפיה מקטין הסכנה להישנות הממאירות אך לא מבטל אותה
בהתחשב במאפיינים הטובים (Ki67 נמוך, אונקוטייפ נמוך, GR II u u ו-HER2 שלילי) אני בעד הורמונים ללא כימותרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מתלבטת09/08/2012פרופ׳ קוטן שלום רב, אני מבקשת להודות לך מאוד על תגובתך המהירה. זו עזרה משמעותית יותר ממה שמילים יכולות לתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלבמיכל07/08/2012
שלום,
מה היית ממליץ לקחת עבור בחילות וכאבי גב בגלל סרטן בלבלב ? היא עדיין לא התחילה טיפול כימותרפי והיא ממש לא מרגישה טוב יש לה בחילות,הקאות וכאבי גב .
הרופא הביא לה כדור נגד בחילות שלא ממש עוזר לה .
ברגע שתתחיל טיפול כימותרפי התסמינים יעלמו לה והיא תרגיש יותר טוב ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב - תגובה
פרופ` אברהם קוטן08/08/2012אחד הקריטריונים לתגובה לטיפול הוא שיפור בסימפטומים - כאב ובחילה
אפשר לנסות תכשירים נרקוטיים ותרופות חזקות כנגד בחילות, כגון זופרן
תיוועצו באונקולוג שמטפל בחולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בלבלבמיכל06/08/2012
שלום רב,
לאמי בת ה-70 גידול בגוף הלבלב בגודל 3 ס"מ עם מעורבות כלי דם לא ניתן לנתח
היינו אצל אונקולוג להלן הצעותיו לטיפול כימותרפי :
גמזר+ציספלטין ,או גמזר+טרסבה ,או FOLFIRINOX
מה חוות דעתך? איזה טיפול יותר יעיל להקטנה של הגידול ?האם יש לך הצעה אחרת לטיפול ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בלבלב - תגובה
פרופ` אברהם קוטן06/08/2012תשלובת FOLFIRINOX נותנת שיעורי תגובה קצת יותר גבוהים אך עם הרבה יותר תופעות לוואי
ההחלטה על התשלובת האופטימלית חייבת לקחת בחשבון מצבו הכללי והתפקודי של החולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגידול בלבלב
מיכל06/08/2012שלום שוב,
האם ה-FLOFIRINOX יכול להקטין גידול כזה ? האם נתקלתם בתוצאה כזאת ?
ומה דעתך על הניסוי BC-819 לסרטן לבלב ? האם כדי לנסות אותו ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגידול בלבלב - תגובה
פרופ` אברהם קוטן06/08/2012באותם חולים שמגיבים הגידול עשוי לקטון - בוודאי שנתקלנו בתגובות, אלא שהסיכוי להפוך לנתיח קטן
לא מוכר לי ניסוי זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרטגיות טיפולציפי05/08/2012
אני בעלת סרטן שד לרבות בבלוטות הלימפה (בבית השחי) ובעצם. רגישות להרצפטין (בבדיקת פיש): בשד 2.3 ובעצם 3.5. לאחר טיפול בטקסול והרצפטין, נראה ב-CT שיפור בעצם והחמרה בלימפה (הבלוטות גדלו מ-2.5 ל3.2 ס"מ). קיבלתי המלצה מרופא אחד להמשיך בכימו (כימו אחר, לאחר שהטקסול גרם לנימול) ומרופא אחר לקבל הרצפטין בלבד. שאלתי, האם מקובל לוותר על הגידול בלימפה ולקבל הרצפטין בלבד עד להחמרה נוספת במחלה, או לנסות להשתלט גם על בלוטות הלימפה. האם יש השוואה מחקרית של הגישות האמורות (לגבי אורך חיים או אורך +איכות). האם הסיכוי לגרורות מבלוטת הלימפה גדל אם לא מדכאים את הגידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרטגיות טיפול - תגובה
פרופ` אברהם קוטן05/08/2012קשה לתת המלצות בשלט רחוק - אני נוטה לתמוך בכימו-הרצפטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים לאחר ניתוחהדס03/08/2012
שלום,
בדיקת פיפל הראתה כי יש לי endometrial serous papillary carcinoma.
עברתי ניתוח לכריתת רחם. התוצאה הפתולוגית שלאחר הניתוח היתה תקינה לחלוטין, לא נמצא שום תא סרטני ברחם ובבלוטות הלימפה.
האם במקרה כזה עדיין צריך לעבור טיפולים כימוטרפיים ?
איזה טיפול ומעקב יש לעשות?
תודה רבה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים לאחר ניתוח - תגובה
פרופ` אברהם קוטן03/08/2012מקרה לא שגרתי - אך נתקלנו במקרים דומים בעבר. הנתונים לא מספיקים לשם מתן החלטה חש משמעית, ויש במקרה שכזה לקיים התייצעות רב מקצועית עם הפתולוג, המנתח והאונקולוג, כאשר ההתלבטות היא בין מעקב בלבד לבין טיפול משלים כלשהו (כימותרפיה, ברכיתרפיה לכפת הנרתיק, שני הטיפולים הללו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימולציה לפני הקרנהורדה03/08/2012
ברצוני לשאול האם עריכת סימולציה בעזרת C.T. באזור הסקרום מחייבת חוסר תזוזה מתחילת ה- C.T. ועד לאחר הסימון. שאלתי נובעת מכך שלאחר ביצוע ה- C.T. ניתנה לי האפשרות לזוז עוד לפני הסימון, דבר שהוא תמוהה בעיני ומעורר חששות לגבי המיקום המדוייק לביצוע ההקרנות. אודה על תשובתכם
בברכה, ורדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימולציה לפני הקרנה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן03/08/2012אפשר לזוז אחרי ה-CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגלתה ציסטה פינאלית בבדיקת MRIפרופ` אברהם קוטן03/08/2012
שלום
בבדיקת MRI לילד בשל כאבי ראש משתמשכים התגלתה "ציסטה" בבלוטה הפיניאלית. נאמר לנו שזהו ממצא שכיח, אינו מסביר את הכאבי ראש (שבנתיים חלפו) ויש לבצע צילום בעוד שנה.
בשיקולי עלות תועלת, אנו חוששים לבצע שוב צילום לילד בריא בשל נושאי קרינה (אלקטרו מגנטית מהמכשיר). האם אנו טועים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה פינאלית - תגובה
פרופ` אברהם קוטן03/08/2012במקרה שכזה השיקול הנ"ל כלל לא אקטואלי.
בכל מקרה לעניות דעתי עדיף מבחינה דימותית לבצע המעקב ע"י בדיקת MRI שאינו פולט קרינה מייננת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להבין. ברשותך
ליסה03/08/2012אני מבינה שאם מעוניינים לבצע דימות - MRI הינו המועדף כי אינו פולט קרינה מייננת.
השאלה האם נוכל לוותר אף על אמצעי דימות זו, בשל הקרינה האלקטרומגנטית - ולא לבצע כלל דימות ? או שאנחנו לוקחים סיכון מסוג אחר (למשל, הסיכון שהציסטה אכן גדלה %). האם סיכון של חלקיק האחוז (???) שהציסטה אכן גדלה שווה את הקרינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להבין. ברשותך - תגובה
פרופ` אברהם קוטן03/08/2012אני מציע להעמיד דברים על דיוקם:
קיימת בישראל היסטריה סביב נושא הקרינה. הסיכון לפתח ממאירות עקב חשיפה לקרינה מייננת דיאגנוסטית הינו אפסי. עם זאת אין הצדקה לבצע בדיקות רנטגן ו-CT מיותרות. אלא שבמקרה שלכם האינדיקציה למעקב דימותי עולה פי עשרות מונים על הסיכון האפסי (אם בכלל).
יצויין עם זאת, שקיים בישראל ריבוי בדיקות בגלל האווירה המדיקו-לגלית הבלתי נסבלת.
באשר לקרינה שאיננה מייננת - ככל שזה נוגע לסרטן - היא לא משרה סרטן וכל הדיבורים על כך במדיה השונים הינם חסרי בסיס מדעי ואפידמיולוגי כלשהו.
אשר על כן אין שום בעיה בביצוע מעקב ע"י MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי החומר המוזרק
ליסה03/08/2012לפני הבדיקה ? מהו החומר ? מה תופעות הלוואי ? מה ההשפעות לטווח קצר והארוך ?
אנחנו מודים לך מאוד על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי החומר המוזרק - תגובה
פרופ` אברהם קוטן03/08/2012מוזרק גדוליניום. זה לא חומר רדיואקטיבי
אין לו סיכונים ארוכי טווח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)