מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פט סי טי בעייתי, מרקרים בירידהלולי20/03/2012
שלום רב
מתייעצת בנוגע לאימי, בת 60, לפני חצי שנה סיימה כימותרפיה לאחר ניתוח בעקבות אבחון סרטן המעי והתוספתן. כעת ממצאים חדשים בפט סי טי- בשחלות, ברחם ובבטן.
עם זאת- יש שיפור במרקרים (ירידה). כיצד הדבר יתכן? האם המרקרים לא אמורים לעלות כשיש סרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פט סי טי בעייתי, מרקרים בירידה - תגובה
ד''ר יוסף ברנר24/03/2012יכול להיות שכעת קיימת במקביל גם בעיה אחרת הקשורה לגידולים במערכת הגניקולוגית. רצוי לקחת סמני גידול של המערכת הנשית.
צריך גם לנסות ולקחת ביופסיה מהאזורים שם יש ממצא בבדיקת הפט
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פט סי טי תקין וסמן בעליהחגית20/03/2012
לפני 4 שנים חליתי בסרטן השחלות.לאחרונה כאבי בטן בוצע פט סיטי כל גופי שיצא תקין.מנגד הסמן CA-125 החל לעלות.
וכאן עולות מס' שאלות:
1.מה קובע פט סי טי תקין או מגמת עליה ב CA-125 ?
2.האם יתכן מצב של פט סי טי תקין והישנות מחלה?
3.האם פט סי טי בא במקום סי טי בטן רגיל או קולונוסקופיה?
השאלה שלי נובעת מהעובדה שבפט סי טי שותים בריום ובסי טי בטן שותים חומר אחר.
האם בפט סי טי יש הדמיה טובה של כל מערכת העיכול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פט סי טי תקין וסמן בעליה - תגובה
ד''ר יוסף ברנר24/03/2012לעיתים עלית הסמן מקדימה את ההופעה הקלינית של מחלה חוזרת.
יש לחזור על הסמנים כל חודשיים ועם מגמת העליה ממשיכה, צריך יהיה לחזור על בדיקות ההדמיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכים - המשךשי19/03/2012
תודה על המענה,
אך האם ערכי LH-FSH אינם מצביעים על בעייה רפואית חמורה אחרת (נמוכים מהנורמה )
LH נמוך מ 0.2
FSH נמוך מ 0.8
טסטוסטרון טוטל בתוך הטווח (13.1)
אני קורא באתרים שייתכן שמדובר בגידול בבלוטת יתרת המוח.
דרך אגב מבחינת פוריות זה פחות מעניין אותי.
תודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים - המשך - תגובה
פרופ` אברהם קוטן19/03/2012עליך להתייעץ באנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכים-המשךאלי18/03/2012
הייתי אצל אורולוג היום והוא התייחס בביטול ל LH-FSH אשר יצאו נמוכים. אמר לי לא להתייחס לכך.באתרי אינטרנט אני קורא שייתכן שיכול להעיד על גידול בבלוטת יתרת המוח. מה נכון כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים-המשך - תגובה
ד''ר יוסף ברנר19/03/2012ראה תשובה למעלה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכים-המשךאלי18/03/2012
הייתי אצל אורולוג היום והוא התייחס בביטול ל LH-FSH אשר יצאו נמוכים. אמר לי לא להתייחס לכך.באתרי אינטרנט אני קורא שייתכן שיכול להעיד על גידול בבלוטת יתרת המוח. מה נכון כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים-המשך - תגובה
ד''ר יוסף ברנר19/03/2012ראה תשובה למעלה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכים - עדכוןשי18/03/2012
לבינתיים התקבל LH נמוך מ 0.2
FSH נמוך מ 0.8
טסטוסטרון טוטל בתוך הטווח (13.1).
תודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים - עדכון - תגובה
ד''ר יוסף ברנר19/03/2012ראה תשובה למלעה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכיםשי18/03/2012
שלום פרופסור, מתייעץ עימכם בשנית. לפני 12 שנה חליתי בנון סמינומה עם עליית מרקרים
LDH AFP BHCG. מאז חזרה לנורמל לאחר כימו. היום בן 39 במעקב שנתי BHCG יצא 10 בדיוק. לאחר 5 ימים בדיקה חוזרת יצא 6 בדיוק. לאחר שבוע נוסף יצא 10 בדיוק. הורגלתי בכל השנים הקודמות שיוצא לי פחות מ10 או פחות מ5. האונקולוג כתב בהערכתו שאין עדות למחלה (בוצע גם סונר בטן). בנוסף הנחה אותי לבצע LH-FSH-טוסטסטרון פרי וטוטל. אני נרגע ונלחץ כל פעם מחדש. כתבת לי כאן בעבר שעקב שיצא 6 אין צורך לחשוב בכלל על הישנות המחלה. כך גם כתב האונקולוג בהערכתו (ללא בדיקתי אלא מעבר על המסמכים בפקס).האם BHCG יכול להיות מושפע מתדירות יחסי מין גבוהה או לחילופין עקב חוסר ביחסי מין? יש קשר? עדיין נראה לך שאין קשר למחלה? העלייה חזרה ל 10 מאוד מטרידה אותי.
תודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים - תגובה
ד''ר יוסף ברנר19/03/2012לאלי שלום
סרטן האשכים מסוג נון-סמינומה חוזר רק בטווח של 3 שנים מאז האבחנה והטיפול. מאחר ועברו 12 שנה מהמחלה, אין לדעתי כל סיכוי שמדובר בהישנות המחלה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתכן שאתיטניה18/03/2012
שלום. בבדיקה ממוגרפיה רשום לי יתכן שאתי. אבל לא שלחו אותי לביופסיה , אלא לאולטרסאונד. למה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שאתי - תגובה
ד''ר יוסף ברנר19/03/2012לפני הביופסיה רצוי לעשות בדיקת סונר הנותנת פעמים רבות מידע נוסף לגבי מהות הממצאים בשד
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון HCGלי18/03/2012
שלום, אני בת 41, כבר 4 שנים מקבלת תרופה בשם-הרמידקס. שמעתי על דיאטה חדשה של ד"ר רודריגז, עם הורמון HCG.האם זה מתנגש עם התרופה שאני נוטלת? או שאסור לי בגלל שחליתי בסרטן השד הורמנלי? אשמח לקבל תשובה...תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון HCG - תגובה
ד''ר יוסף ברנר19/03/2012ה HCG שניתן כטיפול בהרזיה אינו הורמון אלא חומר הומיאופטי
אין לכן כל מניעה להשתמש בו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן וגנטיקה.16/03/2012
קראתי שיש סוגי סרטן ש"אינם עוברים בתורשה", מה שדי הפתיע אותי. מה זה אומר בדיוק "עובר בתורשה"... האם ההגדרה היא שלצאצא של מישהו שחלה בסרטן מסוג X יש סיכוי מוגבר לחלות בסרטן מסוג X?
באיזה סוגים של סרטן יש סיכון מוגבר לדור השני ובאיזה לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן וגנטיקה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן16/03/2012יש מספר סרטנים הנוטים להופיע במשפחות או בתורשה. דוגמאות שכיחות - סרטן שד, מעי גס, סוגים מסוימים של סרטן בלוטת תריס (סרטן מדולרי), סרטנים השכיחים בתסמונות גנטיות מסוימות. סרטן ריאה אינו משפחתי - תורשתי - הוא דוגמא מובהקת לסרטן שהגורם לו אינו תורשתי אלא קשור בעישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעימשה15/03/2012
שלום רב
בניתוח שעברתי במעי הוצאו מאזור הניתוח צד ימין 24 בלוטות
ששניים מהם היו נגועות,וכמובן שהתחלתי בטיפולים, כדורים ועירוי
הייתי אמור להתחיל סבב רביעי אך בשל תופעות הלואי שהיו לי
קור בידיים,תפיסת שרירים ברגלים,ולסת כואבת בלעיסת אוכל.
הרופא הפסיק לי את העירוי,ואמר לקחת רק את הכדורים,ובמקביל
להזמין פאט סיטי ,בשבוע הראשון היה לי קל בבליעת הכדורים
בשבוע השני התחילו לי כאבי בטן ושילשולים לפחות 3 פעמים ביום
כרגע אני בהפסקה של הכל וממתין לצילום ,ואחרי יוחלט על המשך
טיפול.מה דעתך בכללי במצב הקיים.ומה צריך לקרות עם הצילום תקין
תודה מראש
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי - תגובה
פרופ` אברהם קוטן15/03/2012צריך לבדוק אופציה טיפולית אחרת - כגון החלפת הכדורים (קסלודה) בעירוי מתמשך
(5FU) ובמידה ותופםעות הלואי לא חוחלפות או ממשיכות להיות משמעותיות - לשקול הפסקת הטיפול המניעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים בסרטן הקיבה לאחר ניתוחנטלי14/03/2012
היי, אבי בן 52 הובחן בסרטן הקיבה לפני כחודשיים. הוא עבר ניתוח לכריתת 3/4 מהקיבה, הניתוח עבר בהצלחה. כרגע לפני טיפול משלים. קיבלנו שני סוגי טיפול שונים, וההתלבטות קשה מפאת חוסר בידע וההבנה על כל טיפול. האחד במרכז הרפואי ע"ש סוראסקי בת"א, לפי פרוטוקול MACDONALD השני במרכז הרפואי פוריה בטבריה, לפי פרוטוקול ROYAL MARSDEN לפי הבנתי שני הטיפולים שונים, אבל אין לנו מושג מה טוב יותר. אבי בן 52 עם מחלות בעבר (מחלות לב, אירוע מוחי), עבר צינתורים. הייתי שמחה לשמוע קצת יותר מידע על שני הפרוטוקולים, או המלצה/יעוץ נוסף. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים בסרטן הקיבה לאחר ניתוח - תגובה
פרופ` אברהם קוטן14/03/2012יש מספר פרוטוקולים לטיפול משלים בסרטן קיבה, אף לא מאחד מהם אופטימלי ואין הבדל עקרוני תוצאות.
מקובל לשלב קרינה וכימותרפיה. תחליטו היכן אתם מעדיפים לקבל טיפול - רצוי במרכז שיש לו קרינה + כימותרפיה (כגון איכילוב, תה"ש, בילינסון, הדסה עין כרם, סורוקה אן רמב"ם) ותטופלו על פי הפרוטוקול של אותה מחלקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RCCissac13/03/2012
אני בן 68 סובל מסרט כליה גרורתי. טופלתי לאחרונה בסוטאנט למשך כמה חודשים ולאחר שהמחלה התקדמה קיבלתי אפיניטור ל- 4חודשים נוספים. כעת המחלה שוב מתקדמת, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RCC - תגובה
פרופ` אברהם קוטן14/03/2012אפשר לנסות קו שלישי של טיפולים ביולוגיים, כגון נקסאואר, אבסטין וכ"ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות טיפול סרטן שניוני בכבדאלי אדרי12/03/2012
אימי חולת סרטן מעי הגס וגידול שניוני בכבד.
אימי עברה טיפול כימותרפי ראשון למניעת התפשטות סרטן המעי אשר כשל - הופעת גידולים מפוזרים בכבד.
לאחר מכן עברה סדרה בת שמונה טיפולים (אחת לשבועיים) אשר כללה:
• IV, Avastin 320 MG.
• Fluorouurocil 680 MG, IV
• IV, Leucovorin 680 MG.
• IV, Irinotecan (CPT-11) 300 MG - בנוסף קיבלה בשני הטיפולים הראשונים גם CPT-11. מתן ה- CPT-11 הופסק עקב אשפוז קשה ל – 10 ימים, ולא חודש עקב ספירות דם נמוכות.
בתאריך 22/2/12, אימי עברה בדיקת CT נוספת לאחר סדרת הטיפולים.
CT חזה בטן ואגן: התהליך הגרוגתי בכבד גדל – לדוגמא שתי הגרורות בסגמנט 8 שהיו בקוטר 1.45 ס"מ ו – 1.19 ס"מ, קוטרן כעת 3.0 ס"מ, ו – 3.1 ס"מ בבדיקה הנוכחית.
פרט לכך אין שינוי מהבדיקה הקודמת.
כעת הומלץ ע"י הרופא המטפל, המשך טיפול כימותרפי ישירות לכבד באמצעות פורט
SIRS PHCVRES.
אשמח לחוות דעת בנושא המשך הטיפול, והאם קיימים טיפולים מומלצים נוספים (גם אם ניסיוניים ולא בסל התרופות.)
****************************** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המשך סרטן אשכיםשי11/03/2012
שלום פרופסור ,
בצעתי הבוקר בדיקה חוזרת של BHCG והתוצאה הפעם הייתה 6 IU/L כלומר נראה טוב יותר לעומת ה 10 שהיה לי לפני חמישה ימים. 6 נחשב כבר לנורמל?
האם הדבר מחשיד פחות לחזרת המחלה. להזכירך מהודעותי הקודמות תמיד היה לי פחות מ 10 או פחות מ5. מה סיבה שיכולה להרים BHCG בגבר? להבנתי אין את ההורמון הזה בגברים. תוכל לעשות לי סדר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך סרטן אשכים - תגובה
פרופ` אברהם קוטן11/03/2012זה תקין ולכן אין צורך לחשוב בכלל על הישנות המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)