מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- A.F.P-TMרונן10/04/2012
שלום רב,
רציתי לשאול האם ערך 2 IU/ml של החלבון AFP אצל בחור בן 23 היא תקינה? מה משמעות תוצאת הסמן הנ"ל?
תודה וכל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A.F.P-TM - תגובה
פרופ` אברהם קוטן10/04/2012במעבדה של רמב"ם עקרך פחות מ-10 נחשב לתקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה עש הודגקינסא10/04/2012
שלום לאחרונה התגלה אצלי סרטן מסוג לימפומת הודגקינס טרם התחלתי טיפולים הסרטן אובחן אצלי מגרד מאוד חזק מלפני כמה חודשים וזה מחמיר עם הזמן הרופאים נתנו לי כל מיני תרופות נגד הגרד אנטי היסטמינים וסטרואידים ושום דבר לא עוזר אשמח אם תוכלו להמליץ על משהו שיקל על הגירודים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה עש הודגקינס - תגובה
פרופ` אברהם קוטן10/04/2012פשוט להתחיל בטיפול האונקולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- whey proteinטלי06/04/2012
אימי סובלת מסרטן שד גרורתי ועם ערכי חלבון נמוכים. הומלץ לה לקחת whey protein אך יש הרבה חברות שמייצרות את המוצר והבנתי שיש שוני בין הרכיבים. מהי החברה/ות המומלצות ביותר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר whey protein - תגובה
ד''ר יוסף ברנר09/04/20121. איננו ממליצים על חברות
2. אם מדובר בירידת חלבונים כתוצאה מגרורות בכבד, אין יכולת לשפר זאת בעזרת חלבונים מבחוץ
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב TILיוספה05/04/2012
שמעתי על טיפול חדש שנקרא TIL, האם תוכלו בבקשה לתת קצת פרטים? על מה מתבסס הטיפול? למי הוא מיועד? שמעתי שלטיפול יש תופעות לוואי מאוד קשות, האם זה נכון? האם יש איזשהו טיפול יותר אפקטיבי מהנ"ל או שזה המוצא האחרון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TIL
ירון05/04/2012ה TIL הינו פרוטוקול (מורכב מאוד) מחקרי שבשלב זה מיושם על חולי מלנומה גרורתית בלבד . אם אכן מדובר במלנומה אשמח להרחיב (אני לא רופא אבל עברתי את הפרוטוקול הזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בטיל המשך
יוספה05/04/2012כן, אכן מדובר במילנומה גרורתית, אשמח ליותר פרטים אם ידוע לך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה גרורתית
asi151614/05/2012בתי מטופלת כרגע ב"זלבורף". ידוע שפעילותו קצרה בזמן. כבר נמסר לנו שההמשך יהיה ה"till" . אשמח אם תאירו את עיני לגבי הטיפול הקשה הזה. במיוחד אתה, ירון, אמרת שעברת אותו. תודה והחלמה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב TIL - תגובה
פרופ` אברהם קוטן05/04/2012מדובר ב-T לימפוציטים כטיפול אימונולוגי במלנומה גרורתית. דווחו תוצאות מרשימות בחלק מהחולים.
יש לפנות למכון "אלה" במערך האונקולוגי בביה"ח שיבא, תל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון אלה ו TIL
ירון05/04/2012מכון אלה בתל השומר הוא ללא ספק המקום הטוב ביותר בארץ (ומהטובים בעולם) לחולי מלנומה גרורתית. חפשי בגוגל "מכון אלה תל השומר" יש שם גם פירוט על הפרוטוקול הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב TIL - תגובה
ד''ר יוסף ברנר17/05/2012זהו טיפול אימונולוגי לחולים עם מלנומה ממאירה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני יכול להרגע?א.31/03/2012
שלום בן 48, לא מעשן, בריא בד"כ. משקל תקין. עוסק בספורט באופן קבוע. מזה כחודשיים אני סובל מכאבים וחוסר נוחות ברום הבטן (ממתחת לצלעות ועד מעל הטבור), בעיקר בצד שמאל. הכאבים לעיתים מקרינים לגב (בין השכמות). עברתי את הבירורים הבאים: בדיקות דם (ספירה וכימיה כללית) ושתן תקינות. אולטרסאונד בטן עליונה - ללא ממצאים פתולוגיים. בגסטרוסקופיה גילו איזופגיטיס וגסטריטיס קלה. קיבלתי אומפרדקס 2X20 מ"ג למשך חודש ללא הקלה בכאבים. CT בטן עם שתית יוד והזרקת חומר ניגודי שבוצע לפני שבוע היה תקין לגמרי למעט הגדלה מינורית של הטחול שנבעה כנראה מזיהום ויראלי יומים קודם לבדיקה. אני בחשש גדול מסרטן הלבלב. האם לאור הבדיקות שעברתי אני יכול להרגע? אציין שבחודשים האחרונים אני בלחץ נפשי גדול עקב בן משפחה קרוב שאובחן כסובל ממחלה קשה. בעקבות החרדה איבדתי 7 ק"ג ממשקלי אך החזרתי אותם והיום המשקל והתיאבון תקינים. האם הכאבים יכולים לנבוע מלחץ נפשי ? תודה א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן31/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_מחלות_דרכי_העיכול' id=link]גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארביטוקס עם kras g13d - כולנגיוקרצידותן30/03/2012
שלום ,
עשיתי בדיקות toumer profile i target now , וב profile היה רשום שיש לי את הגן
kras g13d. עכשיו אני יודע ש ארביטוקס לא עובד אצל אנשים שיש להם kras אך משום מה קראתי מחקרים שדווקא על G13D KRAS , הוא דווקא כן עובד (יש לי פריחה קשה בפנים בגב ובחזה).
בנוסף אני מקבל ציסיספלטין וגמז'ר (קו ראשון גילו לי לפני חודש).
הגנים האחרים שהתגלו ב profile היו TP5- H179R AND CDK6.
אשמח לשמוע אם אתם חושבים שאתם הייתם הולכים עם קו ראשון אחר או אם אתם חושבים שהארביטוקס במקרה הזה הוא בזבוז כסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף אציין שהמחלה אצלי בכבד
דותן30/03/2012בצינורות המרה התוך כבדיים ולא מחוץ לכבד (ב"ה היא תשאר רק שם).
מקווה להגיע למצב ניתוחי ואז להתפלל שזה לא יחזור כי לצערנו זה חוזר.
רציתי לשאול האם יש מקרה בארץ של מישהו שיצא מכולנגיוקרצינומה אחרי ניתוח ושרד תקופה מעל 5 שנים?
האם עדיף לעשות השתלה במידה והמחלה לא חוזרת (אחרי ניתוח) למשך שנה ? (שנה של שקט)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי
דותן17/04/2012אפשר בבקשה להתייחס לשאלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארביטוקס עם kras g13d - כולנגיוקרצי - תגובה
ד''ר יוסף ברנר18/04/2012חולים עם סרטן מעי גס ועם המוטציה ב G13D KRAS נמצאו רגישים לטיפול בארביטוקס.
לגבי סרטן מסוג כולנגיוקרצינומה, מאחר ומדובר במחלה נדירה, אין הרבה מידע. מספר דיווחים של שילוב של ארביטוקס עם אוקסליפלטין+גמזר הראו תגובה מסוימת בגידול שהוא בד"כ די יציב לטיפולים. מאחר והמספרים קטנים ואין אפשרות לעשות מחקרים מבוקרים, לא ברור האם תגובה דומה ניתן להשיג ע"י הכימו בלבד ומה התוספת של התרופה הביולוגית לתגובה הטיפולית.כמו כן, כמובן אין דיווח על חולים עם המוטציה הנ"ל וכולנגיוקרצינומה.
לדעתי, מאחר וכבר התחלת טיפול זה, הייתי מציע להמשיך את אותו טיפול עד לביצוע הבדיקות לשם הערכת יעילות הטיפול. באם תהיה תגובה טובה, צריך יהיה להמשיך את כל הרכב התרופות הנ"ל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכים-המשךשי29/03/2012
שלום.
ממשיך בשאלותיי לגבי סרטן אשכים. בן 39 ובמעקב שנתי הממצאים הבאים: CT חזה בטן אגן במפ, א.ס. אשך במפ, LDH-AFP בטווח. BHCG=10' לאחר שבוע =6, לאחר שבוע נוסף =10.
בבדיקה היום האונקולוג אינו מקשר את הדברים לנון סמינומה מלפני 12 שנים (שם היתה כריתת אשך ועליית 3 מרקרים+טיפולי BEP).
הופניתי על ידי האונקולוג לביצוע CT מוח לשלול גידול בבלוטת האצטרובל.
כמובן שהלחץ גבוה הרבה יותר מעד עתה.
מה לדעתכם סיכוי לגידול בבלוטה זו על פי נתוני ביטא, וגיל.
כמו כן האם סיכוי השרדות מגידול בבלוטה זו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעתי CT מוח
אלי31/03/2012תוצאתו תקינה - ללא לחץ, דמם או ממצא מוקדי.
לאן מכאן?
צריך לבצע שוב מרקרים. החשד בעצם מתרכז באשך השני?
הייתם ממליצים על כריתת אשך נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצל את ההזדמנות שטרם נעינתי
שי01/04/2012בבדיקת מרקרים מהיום BHCG=9
AFP=2.74
LDH=328
מה צריך עוד לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן אשכים-המשך - תגובה
פרופ` אברהם קוטן02/04/2012לדעתי סבירות נמוכה (אם בכלל)
סיכויי ריפוי מצויינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורה בעצם הבריחירדן26/03/2012
שלום רב,
אני חולה מזה שנים רבות בסרטן השד ב- 7 השנים האחרונות גרורות בעצמות.
לאחרונה שברתי את עצם הבריח באופן עצמוני (לא היה ידוע על גרורה במיקום זה).
קרותי מאמר של פרופ' ביקלס בו הוא מתייחס לגרורו בעצמות ארוכות כאילו שטווח ההישרדות הוא קצר ביותר (פחות משנה). האם אכן כך הדבר?
מה ההבדל בהישרדות בין עצם קצרה לעצם ארוכה?
מה המשמעות לגבי השבר שנותר כעת לגבי המחלה?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורה בעצם הבריח - תגובה
פרופ` אברהם קוטן26/03/2012המידע שסיפקת אינו מספיק על מנת להעריך מצבך,ף אבל להארעות השבר אין בהכרח קשר לפרוגנוזה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך ביופסיה מהבלוטותסרטן השלפוחית26/03/2012
שלום
לדוד שלי בן 62 עשו ציסטוסקופיה בגלל דם בשתן וראו גידול גדול בכיס השתן. עשו לו צילום CT של הבטן וראו שיש גוש גדול בכיס השתן מלא בלוטות לימפה באגן ובבטן בגודל 3 סנטימטר. אחר כך עשו לו ביופסיה מהגוש בשלפוחית ויצא סרטן TCC שחודר את הקיר של השלפוחית. הם עשו ישיבת צוות גדולה והמליצו להתחיל טיפול כימי בשתי תרופות שש מחזורים כי אמרו שיש גרורות בבלוטות. קראתי שבלוטות יכול גם להיות לימפומה או סרטן ערמונית. האם לא צריך לעשות ביופסיה מהבלוטות בבטן כדי להיות בטוחים במה מדובר לפני שמתחילים טיפול? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך ביופסיה מהבלוטות - תגובה
פרופ` אברהם קוטן26/03/2012לא, שכן בכל מקרה הטיפול הוא כימותרפי, בהתחשב בגודל הגידול הראשוני בשלפוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט ריאתירונית26/03/2012
שלום
אני אחרי ניתוח כריתת שד, בבדיקה שגרתית אחרי הניתוח גילו אצלי תפליט ריאתי האם יש סיכויי שהגידול עבר לריאות? מה הטיפול לתפליט הריאה? האם אצטרך לעבור שוב טיפול כימותרפי ?
מה הם הסיכויים?
בבקשה עזרו לי
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפליט ריאתי - תגובה
פרופ` אברהם קוטן26/03/2012הופעת התפליט מחייבת ביצוע בדיקות איבחון מתאימות על מנת לעמוד על טיבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית טיפול בהקרנותרונית25/03/2012
לפני שנה גילו לאימי סרטן השד(גיל 62), לפני מספר חודשים אחרי טיפול כימו היא עברה כריתה מלאה של השד.
היא הייתה אמורה לעבור טיפול בהקרנות והגיעה לתל השומר לבדיקת סימולציה אך לפתע שבוע לאחר שעברה את הסימולציה התבקשנו לחזור לרופאה האונקולוגית.
במה מדובר? האם בסימולציה ישנה אפשרות לראות אם הגידול חזר? מדוע התבקשנו לחזור לרופאה האונקולוגית אם היא אמרה שהפגישה הבאה תהיה רק באוגוסט?
תודה מראש
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית טיפול בהקרנות - תגובה
פרופ` אברהם קוטן26/03/2012עליך לשאול את הרופאה במישרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש וסרטןהלחוץ25/03/2012
אני בן 22, ועד לפני כמה שנים לא כל כך נשמרתי מחשיפה לשמש, בסופי שנה הייתי הולך הרבה לבריכה, (3 פעמים בשבוע במשך חודשיים) ובמשך כשנתיים הייתי עושה ספורט כחצי שעה בשמש ביום.
מה הסיכון לסרטן העור (או אם יש כל מיני סוגי סרטן אחרים שנגרמים מזה) ?
האם הוא עולה על ה-0.1 אחוזים (אם אפשר למדוד זאת באחוזים, סטטיסטית) אם אשמר מחשיפה לשמש מעכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש וסרטן - תגובה
פרופ` אברהם קוטן26/03/2012קשה להעריך הסיכון, מצד שני אין הצדקה ל"היסטריה" שכן הסיכון קטן מאד. יש לעקוב אחר הופעת נגעי עור - כמומלץ לכל פרט באוכלוסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גידולרוני24/03/2012
האם ניתן להסיר גידול שאתי 3-4 ס"מ בין זנב הלבלב לטחול בטיפול לפרוסקופי.
מדובר בחולת סרטן גיסט שעברה מ 2006-2011 כשני ניתוחים להסרת גידול בדופן הקיבה.קיבלה גליבק ולאחר שלא היתה עדות למחלה הופסק הטיפול בגליבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן24/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחים_לפרוסקופים_כירורגיה_לפרוסקופית' id=link]ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן24/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחים_לפרוסקופים_כירורגיה_לפרוסקופית' id=link]ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהטלי24/03/2012
אימי התאשפזה לפני שבועיים בעקבות מיימת חריפה, באשפוז נוקזו 6 ליטרים של נוזלים. במהלך האשפוז התגלו גרורות של סרטן בכבד ובעצמות וכרגע החשד הוא שאלו גרורות מהשד (היה לה סרטן השד לפני 5 שנים). לפני 5 ימים היא השתחררה הביתה ואמורה להמשיך בבדיקות ללא אשפוז. אך במהלך ימים אלו אימי עלתה כקילו וחצי. במידה והנוזלים בבטן אינם מפריעים לאימי והיא מעדיפה לא לגשת לבי"ח כדי לנקז, האם יש בכך סיכונים? האם עליה לגשת בכל זאת לבי"ח?? תודה רבה, בת מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן24/03/2012כל זמן שהבטן לא מתוחה ולוחצת - אין צורך בניקוז, אבל חשוב שתיראה באופן סדיר ע"י הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
טלי24/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קיבהאורן23/03/2012
שלום רב,
אני בן 30. בחודש האחרון סובל מכאב מתמשך (עמום) באיזור הבטן עליונה/תחתית בית החזה מלווה בבחילות. מן הרגשה כאילו משהו חם תקוע שם, כמו הרגשה של שריר תפוס בבטן עליונה. רופא גסטרו הפנה לבדיקות דם שנמצאו תקינות. האם בדיקות דם מסוגלות להעיד או לשלול סרטן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן קיבה - תגובה
ד''ר יוסף ברנר24/03/2012בדיקות דם אינן מאבחנות סרטן קיבה בשכיחות גבוהה
הסימטומים שתארת אינם מצביעים בהכרח על סרטן קיבה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)