מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרקומה במעי הדקיואב05/04/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת כמה פרטים בנוגע לאדם קרוב שאובחן עם GIST במעי הדק.
גודל הגידול: 13.5 ס"מ
מדד מיטוטוני: 30/50 HPF
גידול הוסר באופן מלא עם שוליים נקיים.
בדיקת PET-CT שנערכה כחודש לאחר הניתוח העלתה כי "אין קליטה של תהליך שאתי".
כעת כ-5 שבועות לאחר הניתוח החל לקחת GLIVEC 400MG פעם אחת ביום למשך שנה.
כמה זמן עליו ליטול תרופה זו? האם לכל החיים?
ההגיון שלי אומר כי אם הוצא הגידול בשלמות וישנו טיפול מונע שיהרוג תאים בודדים אם נותרו אפשר לומר כי הוא נרפא. הלא כן? מה הסיכויים כי הוא יירפא מזה והמחלה לא תשוב?
ידוע על תוחלת חיים במצב שתיארתי?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GIST
ד''ר יוסף ברנר09/04/2010יש סיכוי שהוא התרפא והטיפול המונע בגליבק משפר סיכוי זה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PET CT של בעלי והריוןדיאן03/04/2010
שלום רב,
בעלי עבר לפני כחודשיים בדיקת PET CT, בעקבות חשד למלנומה. תוצאות הבדיקה יצאו תקינות.
שאלתי היא האם בטוח כעת לתכנן הריון מבחינת תקינות הזרע - חלפו כאמור חודשיים מאז בדיקת הPET CT - האם בודאות ניתן לומר שחודשיים הם פרק זמן מספיק לכך שהזרע כעת תקין ואין חשש שנשאר עדיין חומר רדיואקטיבי שעלול ליצור בעצם עובר לא בריא?
מודה לך מראש על התייחסותך
דיאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PET והריון
פרופ` אברהם קוטן03/04/2010אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסולוגיה וטיפולים כימותרפייםמוטי02/04/2010
שלום
בשבוע הבא אני אמורה להתחיל טיפולים כימותרפיים. אני 6 שבועות לאחר ניתוח כריתה חלקית
של המעי הגס בעקבות גילוי סרטן ממאיר בבדיקת קולונוסקופיאה
שאלתי האם מותר לי גם לעבור טיפולים רפלקסולוגיים מהם אני מאוד נהנית ורגילה?
תודה לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסולוגיה
ד''ר יוסף ברנר03/04/2010טיפולים במסאג'ים, רפלקסולוגיה וטיפולים דומים אינם מומלצים בשלבים האקטיביים של המחלה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהסיון.02/04/2010
שלום,
לפני שבעה חודשים גילו לאבי סרטן במעי (קולון מסוג אדנוקרסיונומה) הוא עבר טיפול כימי משלים ולפני כחודשיים הגיע לאורטופדיה עכב תהליך גידולי שלוחץ על עמוד השידרה. (שהתגלה לאחר ששתי רגליו שותקו בפיתאומיות) הוא עבר ניתוח גב בו הוציאו את רוב הגידול. לאחר צילומים ובדיקות נראה שיש בעמוד השידרה למטה שתי גרורות, גרורה בריאה,גרורה במעי ונקודה בכבד. אין דרך לבדוק אם אכן מדובר במחלה אך לאור הרקע נדמה שכן. בנוסף הם מוסיפים שאין פריצה של ריקמה רכה בין החוליות. אבי עבר הקרנות בגב ולאחר מכן יצא לשיקום המוגליבין ירד בצורה משמעותית וגם לחץ הדם ומיד שלחו אותו בחזרה לבי"ח.. הוא עובר כרגע בדיקות כדי להבין מה הביא אותו למצב של אותה התדרדרות. ואחת העשרות היא שהסרטן הגיע גם לעצמות או לדם. (אבי עדיין איננו מזיז את הרגליים) שאלתי היא, האם ייתכן שסרטן יגיע מאיבר לתוך העצם או לדם? והאם ניתן לבדוק זאת רק ע"י בדיקות דם רגילות? ישנה סבירות שהמצב כך כתוצאה מההקרנות שהחלישו אותו, האם יתכן שככל שיעבור הזמן מההקרנות המצב ישתפר? האם מדובר באותו סוג סרטן או בסוגים שונים? והאם ניתן לקבוע את אורך החיים של האדם כשהסרטן במצב כזה? האם יש טיפול שמבריא אנשים מסרטן כזה? האם ניתן לחיות איתו? ישנם סרטנים שלא ניתן לחיות איתם?
בנוסף, אמרו לנו שהוא יקבל כימותרפיה רמה 2 מתוך 3 ושסוג הסרטן הזה הוא רמה 3 מתוך 4, מה הנתונים הללו אומרים על אורך החיים של החולה?
אשמח אם תדעו לתת לי תשובות, כי הכל מאד מסתבך מרגע לרגע. וסליחה על האורך.. בשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בעמוד שדרה
ד''ר יוסף ברנר03/04/2010גרורות בעצמות אינן שכיחות בגידולים של המעי הגס אך הן קיימות. צריך לבדוק האם הגוש אשר הוצא בניתוח מעמוד השדרה הוא אותו גידול שהיה במעי הגס.
לעומת זאת גרורות בריאה ובכבד הן שכיחות בגידולי מעי גס.
קרוב לוודאי שהכל קשור לאותו גידול ואכן צריך לתת טיפולים בכימותרפיה אשר יותאמו למצב הכללי של אביך.
בגידולים של מעי גס עם גרורות מפושטות ניתן להאריך את החיים אך הסיכוים לריפוי מוחלט הם נמוכים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה לבמרינה31/03/2010
ל אמא גילו סרקומה לב ללא גרורות.מקרה נדיר.אפשר לקבל אינפורמציה :איזה טיפול,איזה פרוגנוזה,באיזה בית חולים כדאי לקבל טיפול.אנחנו גרים בבאר-שבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה בלב
פרופ` אברהם קוטן31/03/2010הטיפול העיקרי - ניתוח (במידה והגידול נתיח). באדשר לכימותרפיה או קרינה - שוקלים טיפולים אלה בהתאם לתוצאות הניתוח, או אם לא ניתן לנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקומה בלב
ד''ר יוסף ברנר31/03/2010הטיפול הוא כירורגי בלבד. צריכה לעבור ניתוח במחלקת ניתוחי לב.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקומה בלב
מרינה31/03/2010אם הטיפול הוא כירורגי בלבד,למה המלצה של רופא לעבור טיפול כימיוטריפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכים -סימן?אסי31/03/2010
בבדיקת דם שגרתית נתגלו לימפוציטים נמוכים 1.37 אבסולוטית, 16.8 באחוזים. נויטרופילים גבוהים אם זה משנה. יש לי גם פצעים בפה (אפטות) מעט יותר לאחרונה (היתה אחת בגרון ואחת בלשון) והיו צמרמורות. מה זה אומר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן31/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה,שאלה,אני לא יודעת מה.לין31/03/2010
אוקיי אז ככה, אני בת 16 ואמא שלי חולה בסרטן. כשהייתי בכיהת א' זה התגלה אצלה..סרטן השד.
עברה כימיה , נשירת שיער וכל התהליך זה חזר..אני לא כ'כ מבינה בזה באמת...לא יודעת נגע איכשהו בריאות....בעוד מקומות אני באמת לא יודעת. עכשיו אני בכיתה י' ו? בחודשים האחרונים זה כ'כ התדרדר, היא כבר לא יכולה לצאת לסופר, היא לא יוצאת מהבית למה? כי היא ל א יכולה. כואב לה לזוז טוב?..היום היא בכלל כל היום במיטה כי היא מרגישה שכל העגן שלה הכל כואב היא לא יכולה לקום. ואני אומרת לה שנמאס לי לשמוע כל יום תלונות ובכי על זה שהיא חולה וכמה שהיא מסכנה ובלה בלה בלה. אני מבינה את זה. בעצם רק מי שעובר את זה יכול להבין אבל, אני אומרת לה שצריך לפעול..בזמננו ובארצנו שום מלאך ושום בנאדם טוב לא יבוא ויציל אותה מזה, אף אחד לא יבוא לעזור לה. אני אומרת לה שהיא צריכה לא יודעת לשאול את הרופאה.....והיא דוחה את זה ודוחה כי עכשיו חופש ... אבל אני משתגעת מהרופאים האלה שלה, הרופאה שלה כל כך אדישה איזה גועל נפש אני מבינה שיש הרבה חולים אבל רופא אמיתי הוא רופא שמתייחס לכל חולה ומנסה להביא ולעזור לו במאה אחוז, חבל שבארצנו זה לא קורה. אלה רק בסרטים. כזאת אדישות מגעילה שאני מייחלת לרופאים כאלה את המחלה הזאת. הרופאה ה"נחמדה" הזאת שלחה אותה להקרנות לפני איזה כמה חודשים ואמא שלי אומר תשכנראה הקרינו לה שם איזה צלע אחרת בטעות...כי אחרי זה היא לא יכולה לזוז הכל כואב. עכשיו , אני יודעת שנתתי תמונה כללית אבל מה לעזעזל לעשות?????? מה??????????? לי נמאס לה נמאס. אני ישאר לבד אם היא תמות, אני גרה איתה. מבינים?לא. במדינה הזאת אי אפשר לצפות לעזרה, הכל פה פאקה פאקה. תגידו מה לעשות . תייעצו בבקשה,
תודה.
*אני יעריך מאוד אם תקראו את זה ותגיבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ` אברהם קוטן31/03/2010אין תחליף לבן משפחה שילווה את החולה - לא בארץ ולא בעולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי לחפש רופא אחר. יש טיפולים חדשים
נתנאלה06/04/2010או ניסיוניים. יש גם בדיקות גנטיות, וטיפולים מכוונים לבעלי מוטציות. בקיצור דברי עם אדם מבוגר, חפשי בפורומים, רופאים איכפתיים. וחיבוק. אני סתם בת של חולה. אבל מבינה מאד תחושתך. כולל קהות החושים של רופאים מסויימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לין
ליאורה31/03/2010שלום לין.
אני קוראת בהודעה שלך הרבה כעס, כאב, פחד וחוסר אונים.
זה לגמרי מובן וטבעי שתרגישי כך.
אני חושבת שזה תיק מאוד כבד לבת 16 להרים.
האם את גרה עם אמא שלך לבד, או שיש גם אבא בתמונה?
אחים, דודים, סבא וסבתא?
אדם מבוגר צריך לעזור לאמא שלך ולך. האם יש מישהו קרוב בסביבה?
לפי מה שאת כותבת אמא שלך חולה בסרטן שד גרורתי. כלומר סרטן שד
שחזר והתפשט לאיברים מרוחקים עצמות (צלעות כפי שאת כותבת) וריאות.
זה מאוד קשה ומאכזב שהסרטן חזר, אבל זה לא אומר שאמא שלך הולכת
למות מייד. יש היום הרבה טיפולים שעוזרים לנשים במצב הזה לחיות הרבה זמן
ומאוד יכול להיות שהתרופות והקרינה שאמא שלך התחילה לקבל יעזרו לה
להתאושש ולהמשיך להיות לצידך עוד כמה שנים.
לגבי הכעס שלך על הרופאה שלה, לא ממש הבנתי מה קרה שם ומה גרם לכעס,
אבל אם אמא שלך סובלת עליה לגשת למיון או לטיפול יום במחלקה האונקולוגית
איפה שהיא מטופלת. לא להשאר עם כאבים ולסבול.
אם אתם לא מרוצים מהרופאה, אפשר לבקש שיחליפו אותה.
בכל מקרה, אם אין אדם מבוגר שיכול ללוות בצמידות אותך ואת אמא שלך
תתקשרי לאגף הרווחה של העיריה ותבקשי דחוף ביקור של עובדת סוציאלית בבית
שלכם. את יכולה לפנות גם לעובדת הסוציאלית של המחלקה האונקולוגית בבית החולים
בו אמא שלך מטופלת ולספר לה כל מה שעובר עליכן.
האם בבית הספר שלך יש מישהו שמלווה אותך? יועצת, פסיכולוגית?
אם כן, את יכולה להעזר בהן ואם לא, כדאי מאוד שתפני ותגידי שאת זקוקה לעזרה.
אל תשארי לבד במצב המאד קשה שאת מתארת, המצב הזה קשה גם למבוגרים
ונערה בגילך לא צריכה להשאר לבד במצב כזה.
מקווה שעזרתי במשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דודים...
לין02/04/2010הדודה(אחותה) עוזרת הרבה. אבל עדיין הן שתיהן לא מבינות שצריך לעשות משהו.
היא לא יכולה לגשת היום כואב לה כל העגן היא לא יכולה לקום, אז איך היא תיגש?
אם בן אדם לא יכול ללכת בגלל זה וכואב לו, מה עושים?- זאת השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנות היו
לין02/04/2010איזה חודש..וזה לפני כמה חודשים..ומממש בידיוק אחרי ההקרנות זה מה שקרה לה, מצה ניהיה פי אלף יותר גרועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללין
ליאורה02/04/2010לין אני מבינה שאמא שלך סובלת מכאבים באגן ולא יכולה לקום.
יש לכם כמה אפשרויות:
לקחת כדור נגד כאבים ולעשות אחת מהשלושה,
א. לגרום לה למרות הכאב לעלות על מונית ולנסוע למיון.
ב. להזמין אמבולנס כדי שיקח אותה בשכיבה למיון.
ג. להזמין בדחיפות רופא הביתה שיחליט מה עושים.
זה שהיא תשאר לשכב ולסבול לא יביא אותה לשום מקום. גם את מבינה את זה.
אני לא חושבת שההקרנות גרמו לאמא שלך נזק עוד יותר גדול. למרות שאין לדעת.
אבל עושה רושם שאמא שלך בדכאון קשה ולא רוצה לקום בכלל, לכן אתן חייבות עזרה
ומהר אם היא לא מוכנה לעשות שום דבר ממה שכתבתי, תצרי קשר דחוף עם המחלקה
האונקולוגית שם היא מטופלת ותשתפי את העובדת הסוציאלית במה שקורה. זה מאוד
חשוב.
תחזיקי מעמד, אני יודעת שזה דורש ממך הרבה כוחות. אבל לפעמים צריך להתמודד
עם דברים קשים בחיים ורק אז מגלים כמה אנחנו חזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה המונח צביעה?דנה30/03/2010
אימי מחכה לתשובות צביעות של תאים שהתגלו כסרטניים בריאות
על מנת להחליט על דרך טיפול
מה זה הבדיקה הנ"ל ולמה היא משפיעה על דרך הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביעות
פרופ` אברהם קוטן31/03/2010מדובר בצביעותהיסטוכימיות שמאפשרות איפיון מדויק יותר של טיב הגידול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מומלצת לפני כימותרפיהעודד29/03/2010
שלום,
אבקש לברר איזו בדיקה בד"כ יותר מומלצת לפני התחלת טיפול כימותרפי מניעתי שמיועד להתחיל בקרוב באישה שהוסר אצלה גידול סרקומה באיזור האגן לפני כחודשיים במסגרת ניתוח לכריתת רחם.
יש לציין שבדיקת CT לאחר הניתוח הייתה תקינה ובמהלך הניתוח לא נמצאו ממצאים חשודים נוספים. הבנתי שלבדיקת MRI אין תופעות לוואי ושבמקרים דומים בדיקת PET C.T עדיפה כנראה על CT רגילה.
לא ברור האם במקרה זה בדיקת MRI עדיפה על בדיקת PET C.T והאם רמת הקרינה של ה-PET C.T נמוכה משמעותית בהשוואה לבדיקת CT רגילה,
בתודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה
פרופ` אברהם קוטן29/03/20101. כל נושא הטיפול הכימותרפי המונע בסרקומה שנוי במחלוקת
2.שאלת מידת החשיפה לקרינה אין לה שום משקל והפאניקה סביב נושא זה בארץחרגה מכל פרופורציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליומיוסרקומה-המשך
עודד29/03/2010לפרופ' קוטן שלום רב,
תודה על ההתייחסות המהירה,
אישית אני מאוד מקווה שהבחירה שלה בטיפול כימו' תשתנה, אבל לצערי זה לא תלוי בי.
ברמה האינפורמטיבית אשמח לדעת האם רמת הקרינה של ה-PET נמוכה ביחס ל-CT רגילה והאם עקרונית גם בדיקת MRI יכולה להתאים לפני התחלת הכימותרפיה.
כמו כן אבקש לברר האם קיים טיפול מניעתי מומלץ במקרה של ליומיוסרקומה (טיפול שבניגוד לכימותרפיה הדעות לגביו לא קונטרוברסליות ושקיימות לגביו הוכחות בספרות שהוא אכן משפר משמעותית את סיכויי ההישרדות במקרים דומים)
בתודה מקרב לב ובברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליומיוסרקומה
פרופ` אברהם קוטן29/03/20101. מקומו של הטיפול הכימותרפיהמוני כטמור שנוי במחלוקת
2. אם נותנים טיפול- הרי שיש פרוטוקולים סטנדרטיים מבוססי התרופה אדריאמיצין
3. אין טיפולים מונעים אחרים, לעתים שוקלים מתן הקרנות לאגן + ברכיתרפיה
4. נושא החשיפה לקרינה ממש לא רלבנטי (מדובר במנות שאינן מסכנות) לעומת הצורך בבדיקות הדימות למיניהן בממאירות זו, שהסכנה להישנוה ולגרורות הינה ממשית
אינני בקי בהבדלי החשיפה בין PET ל-CT, ברור שיותר ב_PET שבן הבדיקה כוללת גם PET וגם CT. בדיקת MRI איננה כרוכה כלל בקרינה מייננת, אך אינני חושב שהיא טובה יותר מ-CT לאיבחון באגן ובריאות, לעתים אפילו טובה פחות
חג שמח
אני מתנתק מהאתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך על העזרה, חג שמח
עודד29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליומיוסרקומה-המשך
עודד29/03/2010לפרופ' קוטן שלום רב,
תודה על ההתייחסות המהירה,
אישית אני מאוד מקווה שהבחירה שלה בטיפול כימו' תשתנה, אבל לצערי זה לא תלוי בי.
ברמה האינפורמטיבית אשמח לדעת האם רמת הקרינה של ה-PET נמוכה ביחס ל-CT רגילה והאם עקרונית גם בדיקת MRI יכולה להתאים לפני התחלת הכימותרפיה.
כמו כן אבקש לברר האם קיים טיפול מניעתי מומלץ במקרה של ליומיוסרקומה (טיפול שבניגוד לכימותרפיה הדעות לגביו לא קונטרוברסליות ושקיימות לגביו הוכחות בספרות שהוא אכן משפר משמעותית את סיכויי ההישרדות במקרים דומים)
בתודה מקרב לב ובברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער-ההודעה הכפולה נשלחה עקב תקלה
עודד29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT שוק - דחוףנאוה28/03/2010
לאחר כאבים בעצם השוק נשלחתי ל-CT והתשובה: באספקט קדמי של דיאפיזה אמצעית של הטיביה בתוך הקורטקס הודגם תהליך מעורב חלקו ליטי (חלקו סקרלוטי) מוגבל יחסית טוב מרחיב את העצם בגודל 1.5X3.5 ס"מ .. לא הודגמה תגובה פריאוסטלית, מרווחים תוך פירקיים שמורים, לא הודגמה כמות מוגברת של נוזל תוך פירקי, הדגמה תקינה של הרקמות הרכות.. חשד לפיזור משני
במיפוי עצמות - קליטת פתולוגית במקום הנגע
ביצעתי CT חזה בטן+ אגן - ללא ממצא
יש לי תור לאורטופד בעוד שבועיים - במה מדובר ומה התהליך שעלי לעבור כעת?
האם מדובר בודאות בתהליך סרטני??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן29/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=281 id=link]אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד בטחולמייק27/03/2010
בן 37 לפני 10 שנים חליתי בסמינומה ועברתי טיפולי כימו. מאז אין עדות למחלה. בבדיקת מעקב שנתית ביצעתי א.ס. בטן ונמצא הממצא הבא: טחול בגודל תקין. נמצא מוקד קטן איזואקוגני בקוטר של 0.7 ס"מ עם האלו קל מסביבו. ללא זרימה בתוכו. למה הממצא מתאים ? האם חשוד לגידול ממאיר? יתר איברי הבטן תקינים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בטחול
פרופ` אברהם קוטן29/03/2010קשה לענות מבלי לראות הצילומים
יש להשוות לבדיקות CT קודמות ואם מדובר בממצא חדש, יש להמשיךל בירור (כגון ע"י בדיקת דם לסמנים, US ואולי PET)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקרים תקינים
מייק29/03/2010תודה על התגובה. המרקרים יצאו תקינים (BHCG ו- AFP). כמו כן רנטגן ריאות.
מעבר לכך, מה המשמעות של איזואקוגני? מה הסטטיסטיקות לגבי מוקד כזה אשר אין בו זרימה?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד בטחול
פרופ` אברהם קוטן30/03/2010לשאלות אלה צריך להתייחס רדיולוג. מעבר לכך - רדיולוג צריך להנחות את הרופא, האם לממצא זה חשיבות קלינית או שמא מדובר בממצא חסר חשיבות. בכל מקרה - לא להזניח הבירור עד אשר אין תשובה חד משמעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקרים תקינים
מייק29/03/2010תודה על התגובה. המרקרים יצאו תקינים (BHCG ו- AFP). כמו כן רנטגן ריאות.
מעבר לכך, מה המשמעות של איזואקוגני? מה הסטטיסטיקות לגבי מוקד כזה אשר אין בו זרימה?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בקיבהשיר פנינה27/03/2010
שלום לפרופ' אברם קוטן ,
האם יש יעילות בביצוע בדיקה גנטית של התאמת התרופות לחולה ,לדעתך ?
קראתי שחברת fugenegenetics מבצעת בדיקות כאלה , שניתן על פיהן לדעת כיצד החולה יגיב
לתרופה מסוימת .
בתודה פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה גנטית
פרופ` אברהם קוטן29/03/2010בסרטן קיבה אין לבדיקה זו כל ערך מעשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן כי מדובר בסוג סרטן כלשהו?פרופ` אברהם קוטן27/03/2010
בת 24, בריאה בדרך כלל.
לפני כחודש חשתי בבלוטת לימפה מוגדלת מאד (קשיחה אך ניתנת להזזה) מעל עצם הבריח. כעבור שבועיים פניתי לרופאת המשפחה וזאת זיהתה עוד 4 בלוטות לימפה מוגדלות (בצוואר ובאיזור הגב).
בדיקות הדם אליהן הפנתה אותי (ספירת דם, וירוס CMV, EPV, בדיקות כבד, בלוטת התריס) היו תקינות לחלוטין, אולם הבלוטות נשארו באותו המצב.
מאחר והתור שלי אליה רק אחרי החג (היא טסה לחו"ל), נותרתי מודאגת.
האם יש סיבה לחשוש וכדאי לפנות לופא אחר ולא לחכות לרופאה המטפלת?
האם יתכן כי מדובר בסוג סרטן כלשהו?
לציין כי איני סובלת מסימפטומים נוספים, רק חולשה רבה אך איני יודעת אם היא קשורה לכך או לעומס בעבודה.
תודה מראש
אודה לתגובה מהירה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות בצוואר
פרופ` אברהם קוטן27/03/2010מספר ימים לא משנים את סיכויי ההבראה, במידה ומדובר בבעיה אונקולוגית. אם הבלוטות לא תיספגנה - יש לדגום (לציטולוגיה או לפתולוגיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה הוגקינסרוני עוז26/03/2010
חמתי חלתה בסרטן לימפומה לפני כשנה עברה טיפול כימותרפי בבדיקה שעשו לה לאחר הטיפול הממצאים היו מעודדים נקבע כי המחלה ברימיסיה(לפני שלושה חודשים)
נכון להיום עשתה ביקורת תקופתית של כל הגוף ממתינה לתשובה
שאלותיי הן וזאת בעקבות תלונה של חמתי כי התחילה שוב להרגיש כאבים בחלק הימני של הגוף העליון
במידה והמחלה תחזור מה יעילות הטיפול הכימותרפי בפעם השנייה ?
האם יהיה אפקטיבי כמו הראשון ?
האם יש השלכות תופעות לוואי חמורות יותר לגוף ו?
מה הם סיכויי ההצלחה אני יודע ממה שקראתי כי מחלה שחוזרת נוטה להיות אלימה יותר וקשה להלחם ה בה בטיפול הקיים.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת לימפומה
פרופ` אברהם קוטן27/03/2010אכן, הסיכוי לרפא הישנות לימפומה נמוך מאד בהשוואה להצלחת הטיפול הראשוני. יש להמתין לתוצאות הבירור לפני שחושבים כי מדובר בהישנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדמירב25/03/2010
האם מותר לקחת נוגד דיכאון (ויפאקס XR) עם טמוקסיפן (סרטן השד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס
ד''ר יוסף ברנר25/03/2010אין מניעה לשילוב הנ"ל
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)