מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן בבלוטת התריסרמי07/02/2010
שלום,
בעקבות גילוי גידול פפילרי (ניקור וביופסיה) עברתי ניתוח להרחקת בלוטת התריס.
בהתאם לפתולוגיה מחכה למיפוי ואבלציה.
מטופל באלטרוקסין וטיפולי יוד אעבור תחת תירוגן.
הבנתי שאסור להשתמש ביוד . רציתי לשאול האם חומר החיטוי בניתוח וניקוי פצע הנקז ע"י פולידין שנעשו ע"י רופא עלולים להשפיע על המועד שאוכל לעבור כו טיפולים שכרוכים ביוד ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר יוסף ברנר07/02/2010מדובר ליוד דרך הפה או במתן תוך ורידי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של זרמים קרים בגפייםחגית07/02/2010
לאמי אובחן גידול במוח לפני שנה וחצי- תהליך תופס מקום בגזע המוח, בחלקו האחורי מימין, עם האדרה לא הומוגנית טבעתית, אזור נקרוטי במרכזו, עם בצקת מסביב. התהליך הוא ללא שינוי. חדרי המוח מורחבים כולל הרחבה של חריצים וציסטרנות, ללא שינוי. היא עברה סידרה של הקרנות ללא שיפור. אחת התופעות הקשות שהיא מתארת היא תחושת זרמי קור בגפיים. הרופאים המטפלים בה טוענים שאין קשר בין הגידול לתופעה. מה יכולה להיות הסיבה לתחושה של זרמי קור בגפיים? האם יתכן שהיא סובלת ממחלה נוספת שלא אובחנה?
בתודה, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קור בגפים
ד''ר יוסף ברנר07/02/2010התופעות שאתה מתאר אינן מתוארות כחלק מהסימפטומים של גידולים בגזע המח. אולם, אי אפשר לשלול שהם בכל זאת קשורים בצורה זו או אחרת לגידול.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגידול במוח-המשך
חגית08/02/2010תודה על תשובתך. האם קיימים טיפולים שיכולים להתאים למצבה של אמי? ההקרנות לא עזרו, וניתוח אינו אפשרי. האם השתלת דם שיליה או טיפול בוירוס ניו-קאסל יכולים להתאים, והיכן בארץ קיימים הטיפולים האלו?
תודה, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בגזע המוח
ד''ר יוסף ברנר08/02/2010ניתן לקבל טיפול בוירוס ניו קאסל בבי"ח הדסה עין כרם.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריפלוקס ו-ווב,הם סימנים לסרטןאפי06/02/2010
ביתי כבת 20 ,סבלה שנים רבות מצרידות ,מריפלוקס ומקוצר נשימה , עקב "ווב" בלרינקס, שגרם למיתרים להישאר פתוחים . בשבוע שעבר ,היא נותחה להרחבת הקנה ולפתיחה של המיתרים בעזרת לייזר, הניתוח עבר בהצלחה וחל שיפור משמעותי בנשימה שלה, אבל הקול אבד לה .
נאמר לי שצילומי הסיטי, הראו שהקנה "חולה" ,כנראה כתוצאה מריפלוקס ומלכלוך שהצטבר שנים רבות בקנה הנשימה.הרופא טוען ,שהוא לא מתכוון למחלת הסרטן בכלל, למרות שלקח ביופסיות מהגרון ,ציין שבכוונתו לטפל בקנה בעזרת תרופות, לאחר תוצאות בדיקות המעבדה.
שאלותיי:
האם הרופא מסתיר משהו ?
האם כשלוקחים ביופסייה,זה בהכרח לצורך שלילת סרטן ,או גם בדיקות נוספות ?
האם יש מקום לדרוש בדיקת פט-סיטי ?
האם אובדן הקול לאחר הניתוח הוא זמני?
האם התופעה עלולה לחזור ?
תודה -שבוע טוב ובשורות טובות.
אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית הדיבור
פרופ` אברהם קוטן06/02/2010נטילת ביופסיה איננה בהכרח לשם איבחון סרטן, יש עוד מחלות רבות אחרות...
לגבי שאר השאלות - אני מעביר לפורום אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן06/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=261 id=link]אף אוזן גרון ילדים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה טיפול דחוף בכימוטרפיהפרופ` אברהם קוטן06/02/2010
שלום לכם רופאים יקרים
השבוע נתבשרתי את בשורת האיוב שהנני חולה בסרטן ריאה
סוג הסרטן - לאחר בדיקת ברונכוסקופיה
Left lung , lower lobe - bronchoscopic biopsy - Small cell carcinoma
Immunostains results sustain diagnosis: CKAE1/ AE3+ve, synaptophysin+ve. Chromogranin A+ve, CD56+ve,Mib1~90%
T28000
M80413
ברורים נוספים סיטי מוח תקין ללא גרורות
מיפוי עצמות תקין ללא גרורות
לא ברור לי וכנראה שגם לא הסבירו לי מספיק להבין את מלוא התמונה.
לטענת הרופאים נדרש טיפול דחוף בכימוטרפיה
אבקש הסבר להבנת העניין
וכמו כן שאלה נוספת וחשובה לי מאד
מאחר והסרטן כלוא עדיין בריאה שמאלית בלבד האם לא ניתן לכרות ריאה שמאלית בשלמותה ובכך למנוע התפשטות המחלה והוצאתה במכה אחת מחוץ לגוף
אני לחוץ מאד ומתחנן לעזרה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה מסוג תאים קטנים
פרופ` אברהם קוטן06/02/2010הטיפול הוא ע"י כימותרפיה וקרינה, לא מנתחים, שכן בעת האיבחון קיימות כבר מיקרוגרורות נסתרות כך שאין ערך לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות ושאלה לד"ר ברנר
שלמה06/02/2010שמעתי כי הנך עוסק בהיפרתרמיה לריפוי
האם סרטן כפי שצייתי בפנייתי מעלה נתנת לריפוי בהיפר תרמיה האם נצבר כבר מספיק נסיון בארץ ובעולם בנושא?
ממתין לתשובתך
תודתי מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה תאים קטנים
ד''ר יוסף ברנר07/02/2010ראה תשובה בפורום רפואה משלימה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיזיו06/02/2010
שלום
אבי מקבל טיפול של גמזר וטרסיבה זה כ 10 חודשים לטיפול בסרטן לבלב גרורתי. מעקבי ה CT הראו נסיגה של הגידול מה שהביא להורדת מינוני הטיפול הכמוטרפי.
לאחרונה הוא החל לסבול מדימום מאסיבי באף מספר פעמים בשבוע. האם זו תופעה ידועה של הטיפול והאם יש דרך למנוע אותה?
תודה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף
פרופ` אברהם קוטן06/02/2010צריך לבדוק את רמת הטרומבוציטים. פרט לכך אינני רואה סיבה אחרת ויש לתת טיפול שמרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה מוגדלתלי04/02/2010
אני בת 29 ולפני כשבועיים הרגשתי בלוטה נפוחה של פחות מסנטימר נפוחה בצד שמאל של הצוואר
ביצעתי בדיקות דם , כולל שקיעת דם כימיה וכ"ו הבדיקות יצאו תקינות חוץ מליקוציטים 11.2 ולימפוציטים 19.8 . מה שכן אני קמה בבוקר ומרגישה שאף שלי סתום וסתומות לי האוזניים וחום בפנים ,אני מדדתי חום והחום שלי לכל היותר 36,8 . לפני כשנה עשו לי סי טי בטן והוא יצא תקין .
אני ממש לחוצה מבלוטה הנפוחה , יש אפשרות שזה סרטן הלימפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה מוגדלת
פרופ` אברהם קוטן04/02/2010במקום ראשון באבחנה המבדלת - בלוטה דלקתית, ואולי כדאי לקחת אנטיביוטיקה. אם הבלוטה לא נספגת תוך כשבועיים - מומלץ לבצע ניקור לציטולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה עם גרורות בראותרחלי03/02/2010
שלום,
בני בן 11 וחצי נמצא בטיפולים מזה כשנה וחצי לאחר שאובחן בסרטן מסוג יואינג סרקומה עם גרורות מרובות בראות. היום הגידול איננו, נשארו מוקדים בודדים של גרורות בראות כ- 3 מכל צד.
רציתי לשאול האם אתה ממליץ על הוצאת הגרורות בניתוח? (אצל דר' סאוטה בשניידר) זאת לאחר שיעבור עוד מספר קורסים של כימותרפיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן04/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=156 id=link]סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםהילי03/02/2010
מה יכולות להיות הסיבות לדימום פתאומי חזק שהלך ונחלש וכרגע ממש מינימלי אצל אשה בת 60 פלוס שעברה לפני כשנה הסרת שחלות ורחם עקב סרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לדני
ד''ר יוסף ברנר03/02/2010כל דימום לדני דורש בדיקת גניקולוג, בייחוד עם הסטוריה של סרטן בשחלות או ברחם.
ד" יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרצינואיד במעייםדניאל02/02/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, מבנה גוף אסטני ואקנה קשה וממושכת. כבר כמעט שנתיים שאני לא חש בטוב ועובר בירור מקיף ללא אבחנה חד משמעית מלבד "חוסר ברזל ללא אנמיה", "תסמונת גילברט", "תסמונת וריד נבוב תחתון" ו- "טכיקרדיה"....
במהלך תקופה זו אני מרגיש מגוון תסמינים מערכתיים הכוללים: הזעות יתר בכפות הידיים, תחושת זרמים בידיים וברגליים, התקפים של אדמומיות על העור (צוואר, חזה ובטן), דופק מהיר, חום נמוך לסירוגין עד 38 מעלות, התקררויות תכופות, רגישות לקור וצמרמורות, תכיפות במתן שתן+ קצף בשתן, צואה רכה לסירוגין ולפעמים דם גלוי בה, רגישות בבטן עליונה ותחתונה בעיקר בלחיצה, כאבים בחזה, עייפות ניכרת וחיוורון, נשירת שיער, צהבת, חוסר תיאבון וירידה במשקל, סחרחורות, נדודי שינה ואי שקט וכו'. בבדיקות המעבדה נמצאו חוסר ברזל ופריטין, בילירובין מעט מוגבר (עיקרו בלתי ישיר), CPKגבוה,המטוריה מיקרוסקופית, , לימפופניה ונויטרופיליה, עלייה זמנית בקורטיזול בשתן ולעיתים חוסר אשלגן. בנוסף בבדיקת CT בטן נמצא וריאנט אנטומי עם IVC מורחב ובלב נמצאו מפרצת של המחיצה הבין עלייתית, אי ספיקה טריקוספידלית והפרעת הולכה חשמלית מסוג ICRBB. יש לציין שמדדי דלקת תקינים (שקיעת דם ו- CRP) ואף גסטרוסקופיה כולל ביופסיית תריסריון תקינה.
האם חלק מן התסמינים שציינתי או כולם יכולים להיות קשורים לקרצינואיד במעיים או לגידול כלשהו אחר? אם כן, איזו בדיקה עליי לעבור כדי להגיע לאבחנה (יש לציין כי HIAA5 תקין, צואה לדם סמוי שלילית, CEA 1.2 לפני 7 חודשים. כעת אני מתלבט בביצוע וידאו קפסולה למעי הדק עקב אובדן ברזל כרוני ורגישות ברום הבטן!)...
תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאת במעיים
פרופ` אברהם קוטן02/02/2010הסימנים והסימפטומים שאתה מתעד אינם ספציפיים ויכולים להתאים למגוון של מחלחות, כולל
ממאירות. האם בוצעה קולונוסקופיה ? עלינ להיוועץ בפנימאי או בגסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- KRASאלי כ.01/02/2010
שלום ד"ר,
מה משמעות בדיקת KRAS לחולים בסרטן מעי גס? האם ניתן להסביר את התוצאות שמקבלים מהבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר k ras
פרופ` אברהם קוטן01/02/2010אם הגן הוא ללא מוטציות - קיים סיכוי שהחולה יגיב לטיפול ע"י ארביטוקס. אם קיימות מוטציות - הארביטוקס אינו פעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אלי כ.08/02/2010שוב שלום פרופ' קוטן,
אני מודה לך על המענה המהיר, אולם לא ממש הבנתי את תשובתך. מה הבדיקה? למה עושים אותה? האם לכל חולי הסרטן?
אודה על תשובה מפורטת יותר!
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופסור אברהם קוטןשלומי31/01/2010
ישנו טיפול בברכיתרפיה עם גרגרים רדיאוקטיבים לטיפול בסרטן גרורתי בכבד.
למי מתאים טיפול זה?
כמה זמן כבר משתמשים בטיפול זה לסרטן גרורתי בכבד?
האם ברמב"ם הטיפול ניתן לכולם או בגדר טיפול נסיוני בשלב זה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרגרים ר"א
פרופ` אברהם קוטן31/01/2010הטיפול ניתן לחולים עם גרורות בכבד, אשר עונים על קריטריונים מסוימים. במידה ועולה אופציה לטיפול - על החולה לפנותמ למרפאת המכון האונקולוגי ברמב"ם עם מכתב הפניה מאונוקלוג ועם כל בדיקות העזר
הפרוצדורה הנעשית בחדר לפעולות פולשניות ברדיולוגיה ומכוסה ע"י התחייבות קופ"ח. את החומר הר"א החולה צריך לרכוש מהיבואן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הקריטריונים?
שלומי31/01/2010מהם הקרטריונים?
האם טיפול בנוגדי כרישה (CLEXANׂ ) יכול להיות גרום לאי התאמה לטיפול זה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירטקס
פרופ` אברהם קוטן01/02/2010התשובה מידי ארוכה מכדי להעביר אותה באתר זה, כל אונקולוג בכיר העוסק בגידולי מערכת העיכול במרכזים האונקולוגיים בארץ מודע לשיטה ולאינדיקציות. שימוש בקלקסן אינו מהווה הוריית נגד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה שוורץ31/01/2010
שלום דוקטור השאלה שלי היא לבי מטופל שעבר בעבר כריתה של הלבלב כרגע הוא מתפקד עם20% לבלב לפני כחצי שנה נמצאו סימנים בדפנות הלבלב הרופאים רוצים לקבוע לו תור לניתוח בהקדם האפשרי מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבלב
פרופ` אברהם קוטן31/01/2010על סמך תיאור זה לא ניתן לתת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקיולר לימפומהקרן31/01/2010
האם ישנה השפעה על תוחלת החיים לחולי פוליקיולר לימפומה?
שמעתי דעות סוטרות בנושא.
האם נכון ש"חיים עם המחלה" ואין כל השפעה על תוחלת חיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה פוליקולרית
פרופ` אברהם קוטן31/01/2010בד"כ מדובר בלימפומה בדרגת ממאירות נמוכה עם סיכויי הישרדות טובים מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת ניקוי כגורם לסרטן ריאהאריה גוטמן29/01/2010
אני בן 64 בריא עד עכשיו ואינו מעשן. אובחן אצלי סרטן בלוטות ריאה. הדבר היחידי שיכול לגרום להופעת סרטן כזה לדעתי היא אבקת ניקוי דקה ומחמצן (CALENDULA) שאני מנקה אמבטיות פעם בשבוע לאורך שנים. עד עכשיו היתי מטופל במכון ריאה ברמב"מ. ביום ראשון הקרוב 31.1.10 אני אתייצב במחון אונקולוגיה ברמב"מ.
א) האים ידוע אפשרות לגרימת סרטן ריאה ע"י אבקת ניקוי
ב) האים מידע על מקור מדויק יכול לעזור בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמים לסרטן ריאה
ד''ר יוסף ברנר29/01/201020% מגידולי הריאה אינם קשורים לעישון.
אין קשר בין אבחון הגורמים לסרטן ריאה לבין הטיפול
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד ומרקריםשרה29/01/2010
שלום רב,
אני מטופלת בטמוקסיפן שומונה חודשים על רקע סרטן שד גרורתי.
כאשר התחלתי טיפול מצב המרקרים היה:
CA-125
37.6 מדידה ראשונה לפני טיפול
43.2 מדידה שניה כעבור שלושה חודשים.
וכעת 32.1 מדידה אחרונה
CA-15.3
36.1 מדידה ראשונה לפני טיפול
27.1 מדידה שניה כעבור שלושה חודשים.
24.9 מדידה שלישית כעבור חצי שנה
וכעת עלה ל-34.5
CEA
5.9 מדידה ראשונה לפני טיפול
3מדידה שניה
וכעת עלה ל-5.1
האם העליה של CA-15.3 ו ה-CEA
יכולה ללמד על כך שהטיפול נכשל והמחלה מתקדמת?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמני גידול
ד''ר יוסף ברנר29/01/2010הסמנים לפי התאור הנ"ל הם פחות או יותר ברמה זהה בכל הבדיקות (עם עליות וירידות קלות), ואין כרגע כל אינדיקציה למחלה פעילה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)