מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן מעי הגס עם גרורות בכבד ובריאותמקסים04/03/2010
שלום ד"ר,
אחותי חולה בסרטן המעי הגס עם גרורות בכבד ובריאות. הרופא שלה ממליץ לטפל בה בארביטוקס עם CP11.
בשל חוסר הוודאות לגבי מידת הצלחתו של טיפול שכזה, רציתי לדעת האם קיימת בדיקה אשר יכולה לתת אינדיקציה באם לטיפול המומלץ תהא השפעה חיובית על המטופל?
האם צריך לעשות ביקורת על יעילות הטיפול? ואם כן, כל כמה זמן ואילו בדיקות נהוג לעשות בהקשר לכך? האם ישנן סיבות אשר בגללן יש להפסיק או להמשיך את הטיפול?
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד
פרופ` אברהם קוטן07/03/2010משלב CPT11 וארביטוקס הוא אחת מהאופציות הטיפוליות המקובלות, בתנאי שבדיקת KRAS שוללת מוטציות. נותנים טיפול במשך כחודשיים ומבצעים הערכת מצב ע"י בדיקות דם ודימות על מנת לראות אם הטיפול הועיל לחולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן כליהאיריס04/03/2010
שלום ד"ר,
זה עתה אובחן אצלי סרטן כליה והומלץ לי על כריתה מלאה של הכליה.
האם קיימות שיטות טיפול אחרות כגון כימוטרפיה והקרנות היכולות להציל את הכליה מכריתה?
תודה,
איירס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן כליה
פרופ` אברהם קוטן07/03/2010טיפול הבחירה בגידול ממוקם לכליה הוא כריתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה +לבלבדנה03/03/2010
שלום ,
לאימי היה סרטן לבלב לפני 10 שנים , היא נותחה על ידי פרופ' צ'רניאק לניתוח ויפל והכל היה בסדר, לפני כחצי שנה היתה לה עליה במרקרים, ובCT לא ראו דבר, חזרו על הCT מספר פעמים בלי לראות שום דבר, בדצמבר ראו 2 גושים, שלאחר בדיקה במרפאת ריאות הופנתה לCT PET ששם גילו שהגושים הללו סרטניים +גרורה בלימפה.
הגושים מאד קטנים בקוטר של פחות מ-2 ס"מ
ובלימפה בפחות מ1 ס"מ
יש לי מס' שאלות ואני אשמח לתשובות כנות כדי שאדע מול מה עלי להתמודד:
1)האם ניתן לעבור ניתוח במצב כזה?
2)הנתונים באינטרנט מאד מדכאים ומבלבלים, האם לסרטן הזה יש מרפא? או שזה רק הארכת תוכלת חיים?
3)בהתייעצות בפורום אחר אמרו לי שבסרטן ריאה כאשר קיימות 3 גרורות לא מתחים , האם אכן המצב כך ? והאם באמת מטפלים רק בטיפולים כימותרפים ואם כן האם זה בר התאוששות?
4)למה לא ניתן לנתח 3 גרורות, אם 2 מהגושים נמצאים בריאה ימנית, ואחד בלימפה?
5)היא חיכתה שבועיים לביופסה, קראתי שהסרטן מתפשט במהרה, ואני מפחדת שבגלל שהוא בבלוטת הלימפה שזה מרכז הדם הוא יכול לשלוח גרורות למקומות אחרים, האם אנחנו לא שאננים, כי עכשיו יקח עוד שבועיים עד שהתשובה תחזור. ורק אז יחליטו על דרכי טיפול כלומר עובר חודשיים מאז הCT PET
וסליחה שיצא לי קצת ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בריאות
פרופ` אברהם קוטן07/03/2010במצב של גרורות בריאות ובבלוטת הלימפה הטיפול הכירורגי אינו ריפויי ומקובל מתן טיפול אונקולוגי ע"י כימותרפיה.קודם לכם יש לדגום הממצאים על מנת להוכיח כי אכן מדובר בגרורות, ועל מנת לדעת מה מקורן. לפרק זמן של שובעיים אין משמעות טפולית או פרוגנוסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנה09/03/2010האם הכוונה שהטיפול הכמותרפי הוא האופציה הכי טובה בגלל שרוצים שהמצב יחזור למצב שאפשר לנתח?
קראתי קצת חומר בנושא, והבנתי שנותנים טיפול כימותרפי בכוונה לעצור התקדמות, ולנסות לגרום לנסיגה, ואז להגיע למצב שבו הסרטן יהיה נתיח.
האם לעשות צעד כזה לא מסוכן? האם זה לא יכול לגרום לסרטן להתפשט במקרה והוא לא יגיב?
והבנתי שכן אפשר לנתח את כל הריאה ולהסיר את בלוטת הלימפה -שוב מחומר קריאה בלבד, אך ההתאשושות היא מאד קשה, וצריך לעשות תרגילים לנשימה עצמאית, האם בגלל זה לא עושים ניתוח במצב כזה?
בנוסף שאלה אחרונה, הבנתי שניתוח הוא האופציה הכי טובה לריפוי, האם אכן כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורות
פרופ` אברהם קוטן09/03/2010קשה לענות בצורה רצינית על שאלה זו מבלי לראות את החולה ולעבור על כל הבדיקות ולהגדיר את סוג הממאירות. עם זאת, כאשר יש סרטן ריאה עם גרורות בריאות - הטיפול הינו תרופתי - כימותרפיה או תכשירים ביולוגיים (כגון טרסבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול גדול בקיבהחיים03/03/2010
שלום,
לאמי גילו בגסטרוסקופיה גידול בגודל 5 ס"מ בקיבה.
לפני 3 שנים נמצא גידול בן 5 מ"מ, תקין בביופסיה, אשר לא טופל.
מה הסבירות לגידול ממאיר וסרטני?
האם כריתתו תחייב כריתת קיבה מלאה?
האם פרט לכירורגיה יש צורך בטיפולים נוספים גם אם ימצא שפיר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בקיבה
פרופ` אברהם קוטן07/03/2010יש להמתין לתשובה הפתולוגית. אם מדובר בגידול ממאיר ובדיקות העזר ישללו גרורות - יש לנתח ולשקול טיפול אונקולוגי משלים בהתאם לתוצאות הפתולוגיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Adenocarcinoma of stomachאבי03/03/2010
שלום.
אמי בת 62 לפני כחודש עברה קריטת קבה עקב גידול (Adenocarcinoma). כעת התוצאה הפותולוגית שקיבלנו מראה שישנם 2 מתוך 24 לימפו - שיש בהם מיקרומטוסטזות.
האם יש טיפול יעיל (כגון: כימיוטרפיה, הקרנות ) עבור אימי במצבה ומה עליה לעשות ?
ידוע לי שישנו טיפול חדש למחלה הנ"ל. האם זה יתאים לאמא שלי ועד כמה זה יכול לעזור לה?
בכבוד רב- אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן קיבה
פרופ` אברהם קוטן07/03/2010הטיפול המקובל הוא טיפול כימותרפי משלים בשילוב עם הקרנות למיטת הקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאא02/03/2010
שלום רב!
בעלי הומופוב ידוע מאוד, שיגע את רופא המשפחה - והוא שלח אותו לבדיקות דם כולל סרטן
גבר בן 30 הפסיק לעשן לפני כ3 שנים, ללא מחלות רקע ידועות
ng/ml 1.18 PSA
8 - IU/ml 2.0 ALPHA FETOPROTEIN TM
9 - U/ml 36.71 CA-19-9
10 - ng/ml 1.7 CEA
פירוט הערות
מציין הערה
1
25/11/08 ערכי יחוס החל מ
2
25/11/08 ערכי יחוס החל מ
3
25/11/08 ערכי יחוס החל מ
4
BORDERLINE HIGH 150-199
HIGH 200-499
VERY HIGH >=500
5
DESIRABLE < 200
BORDERLINE HIGH 200-239
HIGH >=240
6
DESIRABLE > 40
7
E170 במכשיר 26/04/09החל מ
8
9
האם התוצאה מתאימה לאבחנה
10
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר יוסף ברנר07/03/2010הבדיקות תקינות. אמנם רמת ה 19-9 היא גבולית אך עדין נחשבת לתקינה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותשרה28/02/2010
האם קליטה פתולוגית במיפוי עצם היא תמיד גידול או גרורה?
או שיש מצבים נוספים בהם כותב המפענח "קליטה פתולוגית"?
האם פט סיטי יכול לתת תשובה ברורה בהקשר כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד''ר יוסף ברנר01/03/2010קליטה פתולוגית חשודה לגרורות. פט סי טי גם הוא יכול לאתר גרורות.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלב- החמרהזיו27/02/2010
שלום
אבי מטופל מאז מרץ 2009 בגמזר+טרסיבה.
עד לפני כחודש המרקרים היו בירידה הכאבים פסקו והוא עלה במשקל.
בחודש האחרון הוא החל להתלונן שוב על כאבים ובבדיקות הדם המרקרים החלו להשתולל. האם יש טיפול כימוטרפי אחר? האם ישנם כדורים מומלצים נגד כאבים אשר לא גורמים לעצירות?
תודה,
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
ד''ר יוסף ברנר01/03/2010גמזר היא התרופה היחידה בעלת יעילות בטיפול בסרטן הלבלב. 5 פלואורואורציל וציס פלטינום וטרסיבה יעילים במידה גבולית
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קיבה?אלי כהן27/02/2010
שלום לכולם אני אלי ורציתי להתייעץ עמכם....
כבר חודש שאני סובל מכאבים ברום הבטן, עברתי בדיקת דם שהראתה שיש לי דימום בדרכי העיכול וחוסר ברזל. אבי נפטר מסרטן פנקריאס (לבלב) ולכן גם ביצעת בדיקת מרקרים שיצאה שלילית ושללה סרטן לבלב. יש לי מומ מולד בוושט שמונע ממני לבצע את הבדיקה הדרושה-אבל יש רעיון לפתרון. אני יודע שהתסמינים הם ירידה במשקל ודם בצואה ובקיא, וחוסר תיאבון-איני סובל מחוסר תיאבון, איני חיוור ואפילו עליתי במשקל בחודש האחרון (מאז שהתחילו הכאבים). אני יודע שדרוש לכם לדעת יותר כדי לאבחן- אבל רציתי לקבל חוות דעת ראשונית, מה דעתכם? סרטן קיבה? איזה שלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בן 46
אלי כהן27/02/2010כמו שכתבתי בכותרת אני בן 46-גיל שלפי המידע שנחשפתי אליו צעיר ולא נפוץ בו סרטן הקיבה. בנוסף-זה שאני יכול לאכול כרגיל שולל את זה שהגידול (אם קיים) מפותח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שאני בן 46
אלי כהן27/02/2010כמו שכתבתי בכותרת אני בן 46-גיל שלפי המידע שנחשפתי אליו צעיר ולא נפוץ בו סרטן הקיבה. בנוסף-זה שאני יכול לאכול כרגיל שולל את זה שהגידול (אם קיים) מפותח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים קליניים
פרופ` אברהם קוטן28/02/2010הסימנים שאתה מתאר אינם ספציפיים לסרטן דווקא ומחייבים בירור גסטרואנטרולוגי מעמיק. העובדה שהסמנים ("מרקרים") תקינים - אינה שוללת ממאירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה.....
אלי כהן28/02/2010אני מבין שאי אפשר לקבוע את הבעיה (סרטן, אולקוס וכו') מהפרטים האלה אך אשמח לדעת האם לפי דעתך המחלה (סרטן קיבה) יוכלה להיות הגורם (גם בהתחשב בגיל וגם בזה שיש לי סוג דם A+,אם זה משנה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה עושים טיפולים לאזרחים מחול?אנה25/02/2010
בבקשה תעזרו לי
התגלה סרטן אצל סבא שלי, שהוא אזרח רוסיה
ורציתי לשאול איפה מבררים על ניתוחים וטיפולים בארץ?
מה העלויות ואיך זה עובד?
בבקשה תעזרו לי, אנחנו כולנו בהלם ולא ממש יודעים מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים בארץ
ד''ר יוסף ברנר25/02/2010כל אזרח חוץ יכול לעבור ברורים וטיפולים בכל מרכז רפואי בארץ תמורת תשלום.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפני למחלקה הבינלאומית במדיקל סנטר
נחמה26/02/2010בהרצליה. יש להם צוות מיוחד במטפל בחולים ברוסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוסיה=מרוסיה
נחמה26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותאלעד24/02/2010
מזה אומר תת קליטה בחוליה T12 זה טוב או רע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד''ר יוסף ברנר24/02/2010רק קליטת יתר קשורה בריכוזים של תאי סרטניים בעצמות
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי אותך נכון
אלעד24/02/2010זאת אומרת שזה לא יכול להצביע על קליטה של גרורות בעצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLLענת24/02/2010
שלום רב!
לפני מספר שנים אבי אובחן כחולה CLL . הוא נמצא עדיין, למיטב ידיעתי, בשלב A של המחלה (וככזה, נמצא במעקב אך לא מקבל שום טיפול), אם כי ספירת הלימפוציטים שלו עולה בהדרגה (הכפילה את עצמה מרגע האבחון).
רציתי לדעת אם במצבו מתן כורכומין (עם פיפרין) יכול למתן את התפתחות המחלה, או שאולי יש תוספים אחרים שיכולים לעזור.
בתודה מראש,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CLL ותוספי מזון
ד''ר יוסף ברנר24/02/2010תוספי מזון רבים מראים יעילות בסוגים שונים של לאוקמיה כרונית, בינהם באמת הקורקומין ומלבדו (רשימה חלקית) לעמנ (ארטימיסיה), תה ירוק, היפריקום, חומצה אלפא ליפואית, קוריולוס ועוד.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשיר23/02/2010
CA-19-9 5.18
CA-15-3 19.9
ALPHA FETOPROTEIN TM 1.3
CEA 0.2
CA-125 10.5
BETA-HCG TM 0.1
האם הבדיקות תקינות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמנים
פרופ` אברהם קוטן23/02/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיירוגן ב uptakeרמי22/02/2010
שלום,
בן 35 ואובחנתי כחולה בסרטן פפילרי דו מוקדי באונה הימנית בלבד בגודל של 5 ו7 מ"מ ללא מעורבות של בלוטות הלימפה וללא פריצה של הקפסולה. לאחר כריתה מלאה של הבלוטה (נעשה לפני 3 שבועות), התחלתי מידית טיפול באלטרוקסין (כיום ב150 מק"ג TSH עדיין גבוה 17.83).
רופאי מתלבטים לגבי הצורך באבלציה ורוצים לעשות קודם uptake ולפי התוצאות להחליט על הצורך בטיפול ובמינון של היוד.
האם ניתן לבצע uptake תחת תיירוגן, והאם התוצאות יהיו אמינות יחסית לבדיקה ללא תיירוגן (עם הפסקת האלטרוקסין)?
לפי הנתונים, האם יש צורך לדעתך באבלציה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טירוגן
פרופ` אברהם קוטן23/02/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן פפילרי בבלוטת התריסרמי19/02/2010
שלום,
אמא שאובחן אצלה סרטן פפילרי רב מוקדי בבלוטת התריס
בנה בן 35 עם אבחנה של סרטן פפילרי דו מוקדי בבלוטת התריס.
האם ניתן להגיד כי זו סיבתה היחידה של המחלה אצלו ?
האם משנה את הטיפול המומלץ לעומת לו האם לא היתה חולה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בלוטת התריס
פרופ` אברהם קוטן21/02/2010תוארו בספרות מקרים משפחתיים. זה לא משנה את סוג הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)