מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אלו הם תסמינים לסרטן?אירה15/01/2010
שלום,
אני מעשנת מדי פעם - סיגריה עד 4 כל כמה ימים במשך שנה אחרונה. לפני כן כמעט ולא עישנתי. בחודש האחרון שמתי לב שלאחר עישון מופיעים לי כאבים בצד ימין תחתון של הגרון, הקרנות לאוזן ימין, ותחושת גוש בגרון. תחושות אלו עוברות אחרי כמה ימים, אבל אחרי שמצאתי בגוגל שאלו הם תסמינים של סטרן גרון - מאוד נלחצתי. כמובן שזרקתי את כל הסיגריות, אבל אני מאוד דואגת האם הספקתי לגרום לעצמי נזק בלתי הפיך או לא?
האם זהו סרטן גרון? אני יודעת שאם אלך לרופא קרוב לוודאי יתנו לי אנטיביוטיקה וישלחו הביתה, אז אני רוצה לבוא מוכנה - אילו בדיקות עלי לבקש כדי בוודאות לדעת מה יש לי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגרון
פרופ` אברהם קוטן15/01/2010ראשית - טוס ש"זרקת" את הסיגריות. שנית - את מתארת סימפטומים כלליים ובלתי ספציפיים לסרטן, אבל המחייבים בדיקה ע"י רופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים לסרטן(שלי)
שלי28/09/2010שלום אני בת 17 ממרכז הארץ.
מאז ומעולם היה לי שתי שומות יחסית גדולות ( בגודל של גרגיר חומוס בערך)אחת בישבן והשנייה בגב..(חומות )
לפני כ3 חודשים התחלתי לחוש נפיחות מעין בליטה בבטן מתחת לשד השמאלי ואפילו לפעמים כאבים קטנים לא כל כך נעימים בשד עצמו.
יש לי כאב ראש בזמן האחרון... ולפעמים מעין בחילה מעין טעם לא טוב כזה בפה... לא יודעת להסביר...
האם אלו תסמינים לסרטן?? מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר דניאלה כץ29/09/2010לא! אם התלונות ממשיכות פני לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית על סרטן?!?אלונה14/01/2010
אצל חמתי התגלה סרטן ריאה עם גרורות לעצמות ,
השאלה שלי ,מכיוון שאנחנו ב"תחילת"הדרך האם עם הזמן ידעו מהי ה"סיבה"
לסרטן ?זאת אומרת היא מעשנת כבד מאוד 50 שנה כבר,,
האם עם הזמן נדע האם מדובר בסרטן שמקורו בעישון או משהו גנטי ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר יוסף ברנר14/01/2010כ 80% מגידולי הריאה קשורים לעישון כבד. כך הדבר כנראה גם אצל חמתך
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מסוג נזופרינקס קרצינומה. -מיכלי13/01/2010
אשמח לקבל מידע על הגורמים לסרטן הזה. ובעיקר לגבי חומרים המצויים בביתי החולים.
כגון חומי חיטוי וסטרלזציה או חומרים של שימור פרפרטים כגון פורמלין או פורמלדהיד.
במידה וידוע על תביעות נגד בתי חולים בנושא זה אודה לכל מי שיעדכן אותי.
תודה
מיכלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לוע האף
פרופ` אברהם קוטן13/01/2010סרטן זה נפוץ בארץ בעיקר בין יוצאי עדות המזרח, במיוחד צפון אפריקה. הגורמים לו הם וירליים - גנטיים. תעסוקה בבי"ח וגורמים סביבתיים אחרים בדרך כלל לא משרים גידול זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן לוע האף
פרופ` אברהם קוטן13/01/2010סרטן זה נפוץ בארץ בעיקר בין יוצאי עדות המזרח, במיוחד צפון אפריקה. הגורמים לו הם וירליים - גנטיים. תעסוקה בבי"ח וגורמים סביבתיים אחרים בדרך כלל לא משרים גידול זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרתך בפיענוח והמלצהרונן13/01/2010
שלום,
אבי, בן 79, עים ניתוח לפני כשנתיים ניתוח לכריתת חלק מלסת התחתונה בפה בעקבות squamous cell carcinoma
לאחרונה, בהמשך לבסיופסיות שנעשו, התגלה כי הסרטן חזר והופיע כפי שהבנתי ב-2 מקומות בלסת התחתונה.
קיבלתי היום את תוצאות ה-CT PET להלן הטקסט כפי שהוא... האם תוכל להסביר מה זה אומר?
צוואר - אין לראות קליטה פתולוגית של FDG
מצב לאחר דיסקצייה צווארית. אברי הצוואר שמורים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
חזה - קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנודולים בשתי הריאות עד 1.5 ס"מ. חלק מהנודולים בעיקר ב-RUL נצפו בבדיקות קודמות... ללא שינוי במימדיהם בהשוואה לבדיקה קודמת. בריאה השמאלית הממצאים הם חדשים. כמו כן מודגם תסנין ראתי חדש פרא ורטברלי מימין כ-3 ס"מ עם קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה.
תפליט פלאורלי בכמות קטנה מימין. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים. המדיאסטינום שמור. שערי הריאות חופשיים.
בטן ואגן - אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במשפעות.
עצמות - אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני.
בסיכום - קליטה פתולוגית של FDG בממצאים ריאתיים כמתואר החשודים לתהליכים משניים, אולם לא ניתן לשלול תהליכים אינפמטוריים או זיהומיים ממושכים. נחוץ בירור היסטו פתלוגי, בהתאם לקורלציה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי PET
פרופ` אברהם קוטן13/01/2010יש ממצאים בריאה, שעלולים להיות גרורות או תהליך זיהומי. הרדיולוג ממליץ על ביופסיה על מנת לאמת האבחנה. עם זאת, לעתים הרופא המטפל עשוי להגיע לאיבחון ללא ביופסיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ואם אפשר עוד שאלות
רונן13/01/2010תודה רבה על התשובה המהירה!!!
ברשותך, עוד שאלה- שאלות....
במידה והגרורות בריאה סרטניות - מה המלצות/אפשרויות הטיפול, בנוסף לזה של סרטן בפה?
האם יש טעם בניתוח כריתה שני - נוסף - בפה - לכריתת חלקים מהלסת התחתונה?
מה סיכויי ההתעוררות/החלמה מניתוח שכזה... כמה זמן לפי הסטטיסטיקה זה ייתן?
האם צריך לברר מה יש בריאה?
האם יש טיפול אחר/חדשני/ננו טכנולוגיה ... ביוטנולוגיה... משהו....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ואם אפשר עוד שאלות
רונן13/01/2010תודה רבה על התשובה המהירה!!!
ברשותך, עוד שאלה- שאלות....
במידה והגרורות בריאה סרטניות - מה המלצות/אפשרויות הטיפול, בנוסף לזה של סרטן בפה?
האם יש טעם בניתוח כריתה שני - נוסף - בפה - לכריתת חלקים מהלסת התחתונה?
מה סיכויי ההתעוררות/החלמה מניתוח שכזה... כמה זמן לפי הסטטיסטיקה זה ייתן?
האם צריך לברר מה יש בריאה?
האם יש טיפול אחר/חדשני/ננו טכנולוגיה ... ביוטנולוגיה... משהו....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי בבקשהלי13/01/2010
אני בת 28 לפני כשנה וארבעה חודשים מצאו אצלי חיידק אליקובקטור פלורי והוא יצא ממני מטיפול הראשון לאחר החיידק ביצעו לי גסטרוסקופיה והיא יצא תקינה מלבד הגסטריטיס הרופא נתן לי כדורים לחודש ושלח אותי הביתה . בנוסף ביצעתי גם בדיקות דם מורחבות אולטרסאוד של הבטן והכול יצא תקין. לפני כחודשיים התחילו לי שוב פעם חוסר תאבון ובחילות קלות נגשתי לרופא הוא החליט שזה גסטריטיס ושלח אותי הביתה. חשוב לציין שמזה חודשיים אני נמצאת בדכאון מזה שאני מרגישה חוסר תאבון ובחילות קלות. לפעמים גם כואב לי בבטן העליונה. אני נורא מודאגת מזה וחושדת מגרוע מכול . אין לי במשפחה אף אחד שחלה אי פעם בסרטן ולפני חצי שנה עשיתי בדיקות דם והם יצאו תקינות. השאלה שלי אם יש סיכוי שיהיה לי סרטן בקיבה כי זה מאוד מדאיג אותי!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן קיבה
ד''ר יוסף ברנר13/01/2010מהמתואר לעיל לא נראה לי שיש לך סרטן קיבה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
לי13/01/2010תודה על תשובתך המהירה.
עוד חשוב לציין שירדתי במשקל ב3חודשים ירדתי 2 קילו מחוסר התאבון שיש לי.
האם כדי לגשת שוב פעם לרופא לבדיקות נוספות או לסיים את הטיפול של לנטון 15מ"ג?
ומה הסיכוי שלי לחלות בסרטן קיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה "פד סיטי" ?טל/13/01/2010
שלום רב,
הייתי שמחה אם תוכלו בקצרה להסביר לי מה זה פד סיטי ? או לצרף לינק אשר בו אוכל לקבל אינפורמציה.
שאלתי השנייה היא ' מה יותר טוב לבדיקת סרטן לאחר טיפולים כימוטרפים, האם MRI או פד סיטי ?
אשמח לתשובתכם
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פט
ד''ר יוסף ברנר13/01/2010בדיקת פט היא למעשה מיפוי כל הגוף לתאי גידול. הבדיקה מתבססת על הידע שתאי סרטן משתמשים בסוכר כמקור העיקרי לאנרגיה. לכן מזריקים סוכר הקשור לחומר רדיואקטיבי. באם יש אזורים שם נוצר ריכוז של הסוכר של הבדיקה, שם יש תאי סרטן פעילים.
בדיקת פט עדיפה על MRI כבדיקה לאיתור גרורות סרטניות בחלקי הגוף השונים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזור לי בבקשה
לי13/01/2010חשוב עוד לציין שירדתי במשקל כ2 קילו מזה שלושה חודשים בגלל שאין תאבון
אני באמת מודאגת האם לגשת שוב פעם לרופא לצורך בדיקות נוספות? או פשוט להמשיך בטיפול שהוא נתן לי לנטון 15מ"ג ? ומה הסיכוי שבגילי אני אפתח סרטן קיבה?תודה על תשובתך המהירה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך!
טל13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזורים היפואקואיים בכבדאולג13/01/2010
שלום רב,
אמא שלי בת 63, עשתה אוטרה סאונד של בטן עליונה, בעקבות כאבי בטן בצד שמאל, רופא משפחה חשד לבעיות לבלב
התוצאות:
?כבד : מעט מוגדל, מרק שומני.?
?נצפו מספר אזורי היפואקואיים הגדול שבהם 36x20מ"מ - ? ?SPERRING?אחר ??
?להמשיך בירור ע"י בדיקות הדמיה אחרות.?
?טחול : בגודל ומרק תקי .?
?כיס מרה : ללא אבני .?
?דרכי מרה : לא מורחבות.?
?לבלב : ברוחב תקין.?
?כליות :?
?כליה ימנית - בגודל ובמבנה תקי .?
?ללא אבני או הידרונפרוזיס.?
?הודגמו ציסטות פראפלביות קטנות רבות.?
?כליה שמאלית - בגודל ובמבנה תקי .?
?ללא אבני או הידרונפרוזיס.?
?הודגמו ציסטות פראפלביות קטנות רבות.?
?אאורטה ביטנית : ברוחב תקי .?
?רטרופריטנאו : מוסתר.?
האם יש חשד לסרטן? איזה בדיקות נוספות לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזורים היפואקואיים
ד''ר יוסף ברנר13/01/2010הממצאים בבדיקת הסונר מחשידים לגרורות בכבד. צריך לעשות בדיקת CT
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דם בתוך הגידולאביבית12/01/2010
האם כלי דם בתוך הגידול אומר שזה סרטני או שגם בשפיר יש כלי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל כל מידע
אביבית12/01/2010מי שיכול לענות לי משהו זה יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלי דם
ד''ר יוסף ברנר13/01/2010לא אומר שזה סרטני
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שדחנה11/01/2010
שלום ד"ר ברנר,
עברתי טיפולים כימותרפיים וכעת אני אמורה לעבור ניתוח שד דו צדדי.
האם תוכל להמליץ לי על רופא מתמחה בכירורג שד בבי"ח וולפסון.
תודה מראש, חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי שד
ד''ר יוסף ברנר13/01/2010ניתוחי שד הם ניתוחים סטנדרטיים וכל מנתח יכול לבצע אותם לדעתי בצורה הטובה ביותר. אין לי העדפה של כירורג מסוים לגבי משנהו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני סוגיםסיימון11/01/2010
אשה שחלתה בסרטן השד יכולה לחלות בסרטן הראות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן משולב
ד''ר יוסף ברנר13/01/2010יש חולים המפתחים מספר סוגי סרטן במקביל
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטוריית סרטן במשפחה וטיפולי לייזר.מורז10/01/2010
שלום רב,
במשפחה שלי יש הסטוריה של שלשה סוגי סרטן : צוואר רחם,שד ולימפומה ( הוג'קינס ).
אין לי מושג אם יתכן קשר לדבר אבל אמרו לי לברר אם מסוכן לעבור טיפול הסרת שיער בלייזר בבית השחי בגלל ההסטוריה של סרטן השד והבלוטות ( היות וזה קרוב לבית השחי ).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
פרופ` אברהם קוטן11/01/2010אין סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מורז11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT בטןבטי10/01/2010
אובחן אצלי בבדיקת אולטראסאונד של הכליות, תהליך סולידי מעל הכלייה. בעקבות כך, שלח אותי הרופא לבדיקת C.T בטן. הרופא טען שבדיקת CT מתאימה יותר לבדיקת גידולים באיזור הבטן מאשר בדיקת MRI. האם אכן בדיקת MRI נותנת תמונה חלקית לא מספיק מהימנה, שכן כבר בעבר עברתי בדיקת CT ואני חוששת מקרינה מצטברת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
פרופ` אברהם קוטן11/01/2010ממליץ שתשמעי בעצת רופאיך - תתחילי עם CT (ללא חשש) ואם צריך - יבוצע גם MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA-125עינת10/01/2010
שלום.
אימא שלי עשתה בדיקת דם ויצא לה CA-125 מעל הנורמה.
התוצאה שלה 2950.
רופאת משפחה בבדיקה גופנית מיששה איברים מוגדלים בחלל הבטן.
נכון להיום אימי מסרבת לבצע בדיקות נוספות, ניתוחים והקרנות.
ברצוני לדעת האים לפי תוצאת דם אפשר לקבוע שלב וחומרת מצבה.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA-125
עינת10/01/2010בהמשך לשאלתי, להלן בדיקות נוספות:
CA-19-9 = 83.5
CA -15-3 = 205.4
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCA125
פרופ` אברהם קוטן11/01/2010הממצאים חשודים לסרטן שחלה או סרטן גרורתי אחר. חשוב לאבחן כי ניתן לעזור !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאורן09/01/2010
לפני שבוע גילו לי גידול באשך בדוגל ס"מ אחד
הרופא קבע שכבר השבוע אני צריך לעבור ניתוח
אין לי גרורות לפי הסיטי
השאלה מה הפרש הזמן שאני צריך להקפיא זרע בין פעם לפעם וכמה פעמים
ובנוסף אם כדאי ישר אחרי הניתוח לעשות כימוטרפיה מספר פעמים בשביל שקט נפשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים
ד''ר יוסף ברנר09/01/2010מספר הפעמים של הקפאת זרע והמרווח בין פעם אחת לשניה נקבע על ידי מכון הפוריות העושה את ההקפאה.לפי ידיעתי מבצעים הקפאה של 3 דגימות בהפרש של 48 שעות בין אחת לשניה.
קביעת הצורך בכימותרפיה היא לפי הממצאים בניתוח וב CT (רצוי PET-CT)
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עמות לא תקיןעופרי09/01/2010
שלום רב,
אימי בת 58 בריאה,לא מעשנת ברקע אוסטופרוזיס ,לפני כ3 שבועות החלו כאבים באיזור צלע שמאל ,הופנתה לצילום ריאות תקין,ממוגרפיה קריש דם שפיר,ומיפוי עצמות לא תקין האורתופד הפנה לאונוקולוג ,אנו מאוד חוששים האם מדובר בגידול או גרורה לדברי האורתופד זה אינו שבר
תוצאות המיפוי שלד מרכזי:
הודגמה קליטה מוגברת בולטת לאורך הקשת הלטרלית של צלע 3 משמאל.
באבחנה מבדלת - תהליך גרמי משני או שבר.
בנוסף הודגמו קליטות מוגברות בזיזים הספינלים של חוליות L3,4 ובחוליה L5 מימין שינויים אוסטואוארטריטים.
פרט לכך לא הודגמו מימצאים משמועתיים בשאר עצמות השלד שנסרקו.
מחכה לתשובתך ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד''ר יוסף ברנר09/01/2010לפי ה"ל תשובה הנמיפוי העצמות אינו מדגים גרורות
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)