מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן קיבהתמיר01/12/2009
שלום רב
אמי בת 60 וגילו אצלה סרטן קיבה בסיטי רואים דופן קיבה מעובה ושני בלוטןת לימפה מוגדלות רציתי לברר האם זה אומר משהו על השלב של הסרטן ולאור המצב הזה באיזה שיטה כדאי לנהוג ?
בשיטת הכמותרפיה לפני ואחרי או בשיטת הכימותרפיה וההקרנות אחרי
והאם יש כיום עדיפות לכריתה בשיטת הלפרוסקופיה או בשיטה הישנה ניתוח פתוח?
אמי מעשנת כבדה ומעשנת כשני חבילות ביום עם 2 התקפי לב בעבר וריאות לא חזקות במיוחד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן קיבה
ד''ר יוסף ברנר03/12/2009הערך של כימותרפיה כטיפול טרום ניתוחי אצל חולים בלתי נתיחים הוא גבולי. צריך להתחשב במחלת הלב של אמך. ואחת התרופות, ציס פלטינום, היא קשה עבור חולי לב מאחר ודורשת העמסת נוזלים.
רק האונקולוג המטפל המכיר היטב את אמך ובעיותיה יכול להמליץ באופן חד שמשמעי על טיפול טרום ניתוחי או על גישה ניתוחית ישירה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לגילוי מוקדםמודאג01/12/2009
שלום רב,
אימי נפטרה מסרטן לבלב ואחי נפטר מסרטן כליה. היכן אוכל לברר אילו בדיקות רפואיות ואילו בדיקות גנטיות עליי לעשות כדי להקטין את הסיכון אצלי ? איך אדע לאיזה רופא עליי לפנות בכל נושא ? האם בכלל קיימת איזו רשימה מומלצת של בדיקות לביצוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מוקדם
ד''ר יוסף ברנר03/12/2009לצערנו אפשרויות הגילוי המוקדם לגידולים סרטניים הן די מוגבלות.
הבדיקות המקובלות הן:
ספירת דם ובדיקת דם כללית
דם סמוי בצואה
קולונוקסקופיה
ממוגרפיה
בדיקת פפ של צוואר הרחם
כמו כן ביקורת ידנית של רופא כללי, בדיקת שד ע"י כירורג וביקורת תקופתית של גניקולוג
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחזר בבטן תחתונה בגיל 76DORIT30/11/2009
אימי בגיל 76 עברה לפני כשנה ניתוח הוצאת רחם בגלל גילוי סרטני.
עכשיו עשתה דיקור בעקבות גילוי ציסטה נוזלית בתוך בטן תחתונה.
הביופסייה/הבדיקה הראתה על הישנות המחלה - כרגע נמצא באזור בטן תחתונה במקום שהתגלתה הציסטה שעברה דיקור והוצאו ממנה נוזלים רבים.
במידה ותצטרך טיפולים-
1. האם הקרנות כואבות באזור זה של בטן תחתונה?
2. מהן מספר ההקרנות שבדרך כלל ניתנות במקרה זה ובאיזה תכיפות?
3. האם צריכים אשפוז או יום יומי?
4. האם מספיקות הקרנות או שתצטרך בסוף גם ניתוח?
5. מהי תוחלת החיים(כמובן סטטיסטית) למי שהתגלה גידול סרטי ברחם, הוצא הגידול הרחם, השחלות.. וכעבור שנה מתגלה ציסטה שהיא גידול שהתחדש?
אשמח לקבל כל תגובה גם אם היא קשה כדי שנוכל להיערך ולהתמודד "ברוח חיובית" עם המצב הקשה.
להזכירך- מדובר על גיל 76
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות של סרטן הרחם
ד''ר יוסף ברנר30/11/2009מאחר ומדובר בהישנות באגן בלבד ובאם לא טופלה בהקרנות לאחר הניתוח, ניתן להקרין את האגן. מדובר בטיפול הנמשך כ 5 שבועות, 5 פעמים בשבוע ונעשה באופן אמבולטורי כלומר, לא באשפוז.
לא מדובר כרגע בניתוח, וקשה לקבוע את תוחלת החיים במצב זה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע הרופא אינו יודע באופן מוחלט אם
DORIT03/12/2009מדוע הרופא- מנתח אונקולוגי נשים לא החליט עדיין באופן ברור האם צריך במקרה זה ניתוח או הקרנות?
הזמן מאז הדיקור הוא- כבר 4 שבועות
הציסטה לפני כשבוע וחצי הייתה כבר 8 ס"מ (מי יודע מה כיום?)
- אנחנו עדיין מחכים לתור ליעוץ אונקולוגי בסוף השבוע הבא ורק אחרי זה יחליטו?
- האם לא יהיה הטיפול בהקרנות מאוחר מידי?
אימי סובלת כבר מכאבים, בקושי יכולה ללכת כי אז מתגברים אצלה הכאבים...
האם ובמידה נהיה אצל האונקולוג ביעוץ ויוחלט על דרך טיפול אזי- הטיפול יהיה מידי או נצטרך (לאור נסיונך) שוב להמתין .. להזמין תור וכו?
שוב תודה על כל ההתייחסות והמידע שהצגת שעוזר לנו בעת בלבול וחוסר ודאות בתקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ויטמין Cאני27/11/2009
שלום
רציתי לדעת האם נטילה ממושכת של ויטמין C כ-4000 מ"ג ביום יכולה לגרום לסרטן או להגביר את הסיכון לסרטן?
היה רשום בויקיפדיה את זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין C
פרופ` אברהם קוטן27/11/2009אינני סבור, אך לא רצוי להגזים בשום דבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה ריאקטיביותאבי26/11/2009
בבדיקת אולטרסאונד של הצוואר ובלוטת התריס נמצא כי:
"הודגמו קשרי לימפה מעט מוגדלים באזור תת-לסתי משני הצדדים.
הקשרים בעלי אופי ריאקטיבי."
כמה מדאיגה התוצאה?
וכמה דחוף לחזור לרופא המטפל שיבדוק את העניין (יום,ימים שבועות..)?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות ריאקטיביות
פרופ` אברהם קוטן26/11/2009מדובר בבלוטות לימפה דלקתיות, והממצא הדימותי לא חשוד לממאירות. עם זאת, רלוי מעקב ע"י בדיקת רופא ואולי CT חוזר כעבור מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך הסברארנון26/11/2009
לפני כשנה וחצי בצילום סיטי של אבנים בכליות מצהו לי גידול של 6 ס"מ על האדרנל השמאלי.לאחר חצי שנה עברתי בהצלחה קריתת אדרנל עם הגידול.שלחו את הדגימה מהגוש לבדיקה והתוצאה היתהEPITHELIAL CA לאחר עברתי פט סיטי ולא היו גרורות אחרי 6 חודשים עברתי סיטי וגם לא היו ממצאים.מה שאני רוצה לדעת מה הם האפשרויות לטיפול או למניעת הסרטן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול באדרנל
פרופ` אברהם קוטן26/11/2009מומלץ מעקב קליני ע"י הרופא המאבחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי הדקליבי25/11/2009
מה הם אחוזי הישרדות של חולת סרטן לאחר הישנות (פחות מ 4 שנים) ,במידה ותעבור את טיפולי הכימוטרפי המוצאה? מהי הסטיסטיקה היבשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי דק
פרופ` אברהם קוטן26/11/2009לא ניתן לענות על סמך מידע דל זה. צריכים נתונים קליניים ומעבדתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי25/11/2009
שלום אבי החורג נפטר לפני 4 חודשים באופן פתאומי ומהיר ממחלת הסרטן בגיל 52 ,מאז אני שרוי בחרדה תמידית וכל תחושה מחזירה אותי אחורה כגון בחילה או מישהוא שאומר לי שרזיתי למשל נהייתי היפוכונדר ממש אני אובד עצות אני בן 32 נשוי +1 אני כל הזמן הולך לרופאים מאז ובדיקות אני כבר עייף מכך עזרו לי אבי החורג נפטר מסרטן הלבלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן26/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות ניתוחיהודית24/11/2009
אותר אצלי סרטן ברקטום בגובה כ-5 ס"מ קוטרו כ-2-3 ס"מ דרגה T3.
אני אמורה להתחיל טיפולי הקרנה ולאחר מכן ניתוח כריתה.
מה הם לדעתך הסיכויים שבזמן הניתוח יותקן לי סטומה קבועה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטומה
ד''ר יוסף ברנר25/11/2009מנתחים הבקיאים בניתוחים של הרקטום יכולים לכרות גידולים בגובה 5 ס" מ ללא צורך בהתקנת סטומה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלאות רקמה במזנטריוםעמיקם מרית23/11/2009
בבדיקת סי טי פט נמצאה קליטה של סומטוסטטין בבלוטה שגדלה ב 1.5 ס"מ מבדיקת קודמת. נאמר שיש פעילות מטבולית נמוכה, למה הכוונה ואם אפשר להוציא את הרקמה דרך לפרוסקופ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סומטוסטטין
ד''ר יוסף ברנר23/11/2009מדובר כנראה בגידול נאורואנדוקריני. הטיפול הוא בסומטוסטטין. אינני יודע פרטים על החולה אך נראה לי כי ניתוח לא יפתור את הבעיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מלנומה זה סרטן גנטי תורשתי ??שביט23/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מלנומה
ד''ר יוסף ברנר25/11/2009לא
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלב ללא גרורותשביט22/11/2009
לבעלי 40סרטן לבלב ללא גרורות ,
אני דואגת לגבי יליי הקטנים , האם צריכים לעבור בדיקות כלשהן ?כי שמעתי שזה יכול להיות תורשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
ד''ר יוסף ברנר23/11/2009זהו אינו גידול תורשתי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת שהתפתחה עקב גרורות בכבד,אורה22/11/2009
האם קיימ משוהא שיעזור לאבא שלי לסבול פחותמצהבתתודה מראש אורהץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת מגרורות
ד''ר יוסף ברנר23/11/2009רק טיפול בגרורות יכול להוריד את הצהבת
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהshira22/11/2009
האם השפעת קרינה על הגוף נעלמת עם השנים? (מאחר וידוע כי תאי הגוף מתחדשים לחלוטין לאחר תקופה של 7 שנים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת הקרינה לאורך שנים
ד''ר יוסף ברנר22/11/2009השפעת הקרינה פוחתת עם השנים אך אינה נעלמת לחלוטין. אזור שהוקרן פעם בעבר יכול לקבל כמות מוגבלת של קרינה לאחר מספר שנים אך לא את כמות הקרינה המלאה שאיבר זה היה יכול לקבל לו לא קיבל קרינה בעבר
פרופ' קוטן הוא מומחה בקרינה ובאם הוא בארץ אשמח אם יוסיף את תגובתו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לסרטן האשכיםא.ס.17/11/2009
הטיפול/ניתוח של סרטן זה הוא בהכרח חייב להיות כריתת/הסרת אשך ? או שיש טיפולים/ניתוחים אחרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים
ד''ר יוסף ברנר20/11/2009כריתה של האשך הנגוע היא הכרחית
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)