מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מידע על גרורותחסוי30/09/2009
שלום ד"ר קוטן.
בגיל 12 הוקרנתי בעקבות ניתוח להסרת גידול בתירואיד וברוך השם היום אני בריא. גם אתה זכור לי בין שאר הרופאים שטיפלו בי בזמנו.
אישתי אובחנה לאחרונה כחולת HL ומטופלת בהמטולוגית רמב"ם. ובעקבות כך התעורר אצלי העניין במחלה.
לשאלתי - האם ידוע היום כיצד עובד המנגנון בו מתקיימות ומתפתחות גרורות ? כיצד תא שאינו שייך לסוג התאים של איבר מסויים מסוגל להתקיים באיבר זה ? אודה לך אם תענה לי בקצרה ותפנה אותי לכתובת בה אוכל ללמוד יותר על הנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009קשה לענות במדור זה על שאלה מורכבת זו - הנושא נחקר מזה שנים והוא מאד מורכב. זה בדיוק כמו זרע של צמח שעף עם הרוח ונשתל במקום אחר - זרע אחד מצליח לייצר צמח, ובמרחק מטר ממנו - זרע אחר נכשל. נעשים מחקרים מולקולריים בעולם ובארץ (מכון וייצמן, הפקולטות לרפואה השונות וכ"ה).
מציע שתעיין בספרם של DE VITA וחב' - CANCER - PRINCIPLES AND PRACTICE OF ONCOLOGY - "התנ"ך" של האונקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קיבה - בבקשה תשובה דחופה...מירי29/09/2009
אצל חבר משפחה בן 79 התגלה סרטן קיבה לפני כחצי שנה....לא היה מדובר על ניתוח ואמרו שהסרטן אלים...
בהתחלה עשו CT וראו שיש נוזל וכנראה גרורות בהלל הבטן...
אבל החומר של CT פגע לו בכליות ועכשיו אסור לעשות CT ועושים רק בדיקות דם למרקרים לסרטן....
עבא כמה טיפולים כימוטרפיים ונהיה לו קצת יותר קל....אפילו התחיל לאכול קצת ( כי קודם לא אכל כמעט כלל וירד במשקל מאוד...)
מרקרים ירדו והגידול הצטמק...
אבל אחר כמה זמן המרקרים שוב עלו מאוד ( קרוב ל- 90...) אני לא מבינה מה זה, אבל לא נשמע טוב נכון?
התחילו כאבים והתחיל לקבל מורפיאום במינון קטן...
מאחר שטיפול כימוטרפי שקיבל גם פגע לו באברים בגוף ( במאוחד בכליות והרופאים אמרו שאסור להמשיך ) קבעו לו טיפול שלא בסל הבריאות...( באופן פרטי....משהו...OXAPLATINUM...אם אני לא טועה...) עשו "כפתור" בבטן ומטפטפים ישירות לאיזור הגידול...( לי לא כ"כ ברור למה....אם הגידול כבר התפשט...אז מה טעם "לטפטף" עליו?
אבל...כנראה הרופאים יודעים מה לשעות...
אבל...לצערינו לא מרגיש טוב יותר וממשיך עם מורפיום וכבר בקושי יורד מהמיטה....
מה הפרוגנוזה במקרה שלו??? כמה זמן זה עוד יכול להמשך?
עוד פעם אציין שלא יודעים בוודאות איפה יש גרורות, אבל אם יש כאבים אז...כנראה יש כבר נכון?
ואם הגרורות רק בהלל הבטן....אז אולי אילה הגרורות "טובות יותר"??? זה לא כבד ולא ראיות....
אודה לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון נוסף
מירי29/09/2009שכחתי לציין....לפני יומיים סיים 72 שעות טיפול ב- OXIPLATINUM....( אם אני אומרת נכון...)
ומרגיש מאוד רע....חלש וכל הזמן שלשולים חזקים....
האם זה תופעות לוואי של הטיפול???
תודה שוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן קיבה מתקדם
פרופ` אברהם קוטן30/09/2009את מתארת חולה עם סרטן קיבה מתקדם וחשוך מרפא. מנסים טיפולי כימותרפיה למיניהם שאולי ישרו תגובה חלקית וזמנית למשך זמן קצר, אם בכלל. לטיפולים הללו תופעות לוואי ויש לחשוב פעמיים לפני נטילתם. אפשר לשקול מתן טיפול תומך וטיפול נגד כאבים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן קיבה - תודה עבור התשובה ועוד..
מירי05/10/2009תודה עבור התשובה שלך, מצייר אותי כמובן שהסרטן שיש לו אינו בר ריפאוי....
אבל רציתי לציין שאחרי תופעות לוואי מאוד מאוד קשות של טיפול כימותרפי OXAPLATINUM...
שלשולים מאוד קשים וחולשה...עבר זמן והוא מרגיש טוב יותר...יותר חזק, אפילו אתמול ירד מהמיטה ואכל משהו קטן....
עכשיו חושבים לתת סיבוב נוסף של אותו טיפול, אבל במינון יותר קטן...
אז...אולי יש מקום לאופטימיות?
כמה זמן בד"כ אפשר להיות כך ( בוא נחשוב שגרורות יש רק בהלל הבטן....כי עד עכשיו לא ידוע איפה יש בדיוק גרורות...)
אולי טיפול נוסף יעשזור עוד יותר ?או....מדובר על חודשים בלבד?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםעידו29/09/2009
לאימי התגלה סרטן צואר הרחם, שלב 2, גדול של כ- 7 ס"מ,
היא עברה הקרנות וברכיטרפיה בתל השומר.
היא נמצאת כ-4 חודשים לאחר הטיפולים ויש לה כאבים עזים באזור+השלכה לרגל.
האם זה טבעי? בבדיקת פט לאחר ההקרנות נמצא כי הוקטן\נעלם,
אז מדוע הכאבים, וכמה זמן היא תצטרך לסבול כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר רחם
פרופ` אברהם קוטן29/09/2009קשה לענות עניינית מבלי לראות החולה והבדיקות. אם ה-PET בוצע לפני כ-4 חושים יש לחזור על הבדיקה, וכמובן להיבדק ע"י גינקו-אונקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור סוג סרטןעדי29/09/2009
לחברתי גילו לאחרונה סרטן שפוגע במיתרי הקול וזאת לאחר בדיקות רבות בהן נאמר לה שזו סתם צרידות שתעבור. הבנתי ממנה שזהו סרטן שמתפתח באיזור החזה ומשפיע על הגרון (לימפו משהו...)
האם לפי תיאור זה ניתן לומר לי מהו סוג הסרטן? הבנתי גם שזהו סרטן שכיח ושהטיפול בו קל יחסית. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן במיתרי הקול
ד''ר יוסף ברנר29/09/2009לא ניתן לתת תשובה מהמידע הנ"ל, הוא אינו מספיק ברור.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- .ל]רו] קוטן המכתביםגילי29/09/2009
מכבודו לא הייתי מצפה לנאיביות שכזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודיות
פרופ` אברהם קוטן29/09/2009תודה על המחמאה, אני עדיין חושב שמדינת ישראל היא חלק מהעולם התרבותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למןמחיםגילי26/09/2009
ידוע שיש סודיות ואטחקה רפואית אז מדוע מתעקשים באונקולוגית על שליחת דאר בדאר הרגיל כאשר המעטפה יכולה לטייל בכל השכונה.זה אנטי אטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתבים
פרופ` אברהם קוטן26/09/2009בעולם המערבי לא נהוג לפתוח מכתבים שממוענים לאדם אחר ולעיין בהם. רבינו גרשום מאור הגולה אפילו הטיל חרם על העוברים על כלל זה. אז איך בדיוק נפגעת הסודיות הרפואית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי שאלה נוספת ולא נעניתיבת של26/09/2009
האם תוכל בבקשה להתיחס לפרטים ולשאלה הנוספת ששאלתי???
לגבי סרקומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה בעור בית החזה
ד''ר יוסף ברנר27/09/2009לפי התשובה של הפתולוגיה מדובר בסרקומה אגרסיבית עם סיכויי הישנות לא קטנים. להקרנות יכולת להפחית את סיכויי ההישנות. מדובר בהקרנות שטחיות ללא נזקים מרובים. הטיפול עצמו קל מאד אך דורש, כפי שנאמר לך כבר, להגיע 30 פעם לבית החולים. אם מצבה הכללי של אמך מאפשר זאת, אז זה מומלץ. אם קשה מאד להביא אותה ודרוש אמבולנס או מאמצים אחרים לשם כך, ניתן להימנע מהקרנות ולקוות שלא תהיה הישנות של המחלה גם ללא ההקרנות.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות - התחלת טיפולנדיה26/09/2009
שלום,
כתבתי כאן בעבר...
לסבתי נמצא סרטן במיתרי הקול, הטיפול שהוצע לנו הוא הקרנות בביה"ח בילינסון.
בעבר שאלתי האם לא יכול להיגרם נזק כלשהו במידה וההקרנות יתחילו שלושה שבועות מזמן הגילוי.
כעת, התור נדחה בעוד כ - 20 ימים. כלומר, התחלת הטיפול מתאחרת כבר בכחודשיים.
החשש הוא שהסרטן יתפתח עוד יותר וישלח גרורות וכל היוצא בזה.
האם הזמן הנ"ל לתחילת ההקרנות יכול לגרום לנזק קריטי נוסף ?
אשמח למענה שיפיג את דאגתי.
מחכה לעדכון ומודה המון מראש,
נדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הקרנות
פרופ` אברהם קוטן26/09/2009חודשיים - לכל הדיעות מצב לא תקין שעלול לגרום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים ?
נדיה26/09/2009שלום,
אז מה ניתן לעשות בנדון ?
אם המקום היחיד שעושים בו הקרנות כאלה הוא ביה"ח בילינסון ?
מה ניתן לעשות ?
תודה מראש,
נדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בסרטן מיתרי הקול
פרופ` אברהם קוטן26/09/20091. מתקשרים למנהל המחלקה ומתלוננים
2. פונים למוסד אחר (תה"ש, איכילוב, הדסה עין כרם, אסותא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בכבדחניתה25/09/2009
לאמא שלי נודע לאחרונה כי הסרטן בכבד שלח גרורות לעבר כל הכבד ונמצא גם על שתי ריאותיה.
ברצוננו לפגוש רופא מומחה היכול לייעץ לנו מה לעשות ,איזה טיפול ניתן לתת במצב זה.
בנוסף יצא לי לשמוע על טיפול ייחודי בגרמניה המציל חיים,האם יש למישהו מידע על כך?איך ניתן להגיע אל בית החולים הזה שנותן את הטיפול?
תודה רבה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד
פרופ` אברהם קוטן26/09/2009בכל מכון אונקולוגי בארץ מטפלים במצב זה, אך מדובר במחלה קשה וחשוכת מרפא.
אין שום הצדקה ליסוע לבית חולים כלשהו בגרמניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלב גרורתי לכבדוויקי25/09/2009
שלום
1.מה הטיפול הטוב ביותר במחלה
2.מתי יש צורך באישפוז
3.מה משך ההשרדות
4.האם יש תקווה ואיך ניתן להתמודד אם היקר מהחיים חלה במחלה ארורה זו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
פרופ` אברהם קוטן26/09/20091. הטיפול המיטבי הוא כימותרפיה על בסיס התרופה גמזר, כתרופה בודדת או במשלב עם תרופה כימותרפית נוספת (כגון - ציס פלטין, אוקאליפלטין) או תכשיר ביולוגי (טרסיבה, אך היתרון מאד גבולי)
2. אישפוז - במידה ומתפתחת תמוונה חריפה כלשהי המחייבת טיפול באישפוז
3. לצערי - נמדד בחודשים ספורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ברנרמירי25/09/2009
אני מסיימת סידרה של טיפולים כימוטרפיים וברצוני לחזק את המערכת החיסונית.
1.האם ידוע לך על תמצית מניפיקה? והאם היא אכן יעילה?
2. האם ביואנרגיה יכול לתרום לחיזוק המערכת החיסונית?
3. מה אתה מציע לעשות על מנת לחזק את המערכת החיסונית?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק המערכת החיסונית
ד''ר יוסף ברנר25/09/2009אמנם השאלה מתאימה יותר לפורום של רפואה משלימה בסרטן אך אענה עליה בכל מקרה
1. אינני יודע מזה מגניפיקה, אני מניח שזו תערובת של תוספי מזון ולכן צריך לפרט את המרכיבים שלה.
2. ביואנרגיה יכולה לדעתי לעזור למערכת החיסונית אך אין כמובן על כך מחקרים התומכים בכך.
3. תוספי מזון רבים משפיעים לטובה על מערכת החיסון, לדוגמא, אסטרגלוס, צפנרני חתול, פטריות רפואיות כמו שיטקר ועוד.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלות?דליה25/09/2009
אשתי בגיל 54,בשנה האחרונה עלתה 10 קג ושוקלת 81 קג גובה 165.הפסיקה פעילות גופנית.אשתי מתלוננת על מספר תופעות
מלאות ונפיחות בטן עליונה ,לאחר שתי ארוחות יש לחץ שמקרין לאזור הנשימה שגורם לקוצר נשימה
כובד ברגליים ובכלל בגוף.הגוף כבד
אין בחילות,יציאות רגילות.,רופאת משפחה מיששה את הבטן ואמרה שלא רואה בעייה.
גסטרולוג טוען שצריך דיאטה
בדיקת דם סי 125 תקינה
אולטרסאונד בטן תקין.
בקרוב תעשה בדיקת דופלר רחם.
בקרוב תעשה סיטי בטן.
האם צריך למהר לעשות בדיקות גניקולוגיות? האם אלו סימנים לסרטן שחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן טפוחה
ד''ר יוסף ברנר25/09/2009נראה לי שהגסטרואנטרולוג צודק, אך בכל מקרה רצויה בדיקה של גניקולוג
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטהאייל ד24/09/2009
שלום רב
אני בחור בן 38 בדרך כלל בריא. משקל תקין.
לפני שבועיים התחלתי להרגיש גולה בצד שמאל בתוך בית השחי בחלק התחתון שלו. גולה בצורה עגולה ויחסית קשה. היא יכולה לזוז קצת לצדדים כמעט סנטימטר ימינה שמאלה.
זה לא כואב.
הייתי אצל רופא המשפחה הוא אמר שזה בלוטת לימפה ובוא נחכה שבועיים שלושה ונראה אם זה לא משתפר אז נעשה המשך בירור אולי אצל המטולוג.
הוא נתן לי בדיקות דם.
ביצעתי השבוע - ספירת דם הכל בנורמה כל הערכים, שקיעת דם = 6,
כימיה הכל תקין. דומה מאוד לבדיקות שגרתיות מלפני שנתיים.
הוא כתב שיש בלוטת לימפה בגודל של כ 0.5-1 ס"מ.
אין לי חום ואין תופעות מיוחדות.
ברצוני לשאול.
1. אם חלילה מדובר בלימפומה, האם המתנה של עוד שבועיים שלושה יכולה להיות משמעותיות ואז חלילה אצטרך טיפול קשה יותר?
2. האם התמונה נראית מתאימה ללימפומה או רוב הסיכוי שלא? יש הסבר אחר שלימפה תגדל בבית השחי בלי כאב?
3. האם ספירת הדם התקינה ושקיעת הדם התקינה מקטינות את הסיכוי שזה לימפומה?
נכנסתי קצת לדאגה מזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בבית השחי
ד''ר יוסף ברנר25/09/2009יכולות להיות סיבות רבות לבלוטה בבית השחי ולימפומה היא רק אחת מהן.
כפי שהרופא שלך מציע, צריך להמתין מספר שבועות ואולי הבעיה תיפתר לבד.
ספירה ושקיעה תקינים שוללים לימפומה באחוזים גבוהים אך לא ב 100%.
גם אם זה חס וחלילה לימפומה, המתנה של מספר שבועות לפני התחלת הטיפול אינה משנה דבר לגבי סיכויי ההצלחה של הטיפול והריפוי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בשני האשכיםעופר24/09/2009
שלום רב ,לפני כ-12 שנה היה לי סרטן באשך ועברתי ניתוח להסרת האשך חייתי חיים תקינים והבאתי לעולם ילדים. בזמן האחרון ראיתי כי האשך השני נפוח וכואב והחשש שלי כי שוב חזר הסרטן .השאלה שלי האם ניתן לתפקד מבחינה מינית ללא אשכים? ומה עושים במקרה כזה? אני בן 40 נשוי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים
ד''ר יוסף ברנר25/09/2009בסיוע של תוספת הורמונים ניתן להמשיך בחיי מין
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותש24/09/2009
כמה שאלות שמטרידות אותי בנוגע לסרטן - עקב גילוי של המחלה אצל חברה ממש טובה שלי
1.מה המשמעות של "גרורה " והאם גרורה זה תא סרטני בודד שהועבר דרך הדם למקום מסוים או שגרורה יכולה להופיע גם בקבוצה של תאים ?
2.ממידע שקראתי באינטרנט הבנתי שישנם גרורות שעמידות בפני כימותרפיה , אם כך ,אז איך מחסלים גרורות אלו?
3.סרטן העצם עם גרורות בריאה - כיצד הגרורה יכולה להשפיע על תפקוד הריאה ? וכן , האם סרטן של העצם יכול לשלוח גרורות רק למקומות מסוימים או שיכול לשלוח גרורות לכל מקום בגוף ?
תודה רבה על התשובה !
שתהיה לנו שנה טובה ומוצלחת! שנה של שפע וכל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד''ר יוסף ברנר25/09/20091. גרורה נוצרת מחדירה לדם של תאי גידול והשתלתם באברים מרוחקים מהאיבר שם נוצר הסרטן
2. גרורות יכולות להגיב או לא להגיב לטיפולים אנטי סרטניים בדיוק באותה מידה שגידולים ראשוניים מגיבים או לא מגיבים לטיפול.
3.. סרטן העצם (אוסטאוגניק סרקומה) שולח בעדיפות ראשונה גרורות לריאה אך יכול לשלוח גם גרורות למקומות אחרים כמו עצמות אחרות, בלוטות לימפה, כבד ועוד.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)