מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא שלידנה10/10/2009
שלום
לאמא שלי היה סרטן בלבלב לפני כ10 שנים, היא נותה על ידי פורפ' צרניאק
וטפו טפו כל הבדיקות יצאו בסדר עד עכשיו.
ביום רביעי שעבר עשתה בדיקות מרקרים - שערך שלהם יצא יחסית גבוהה (54)
לפני שנה, היא חשה כאבים באזור הניתוח, היא אושפזה וקיבלה אינפוזיה, ולאחר בדיקות גילו שזה היה דלקת בלבלב.
בשבת האחרונה אחרי בדיקת המרקרים היא שוב הרגישה לא טוב, ופעלה כפי שהיתה בבית החולים, לא אכלה רק שתתה, ויום אחרי זה דברים קלים, וזה עבר.
האם המרקרים הגבוהים יכולים להתבטא כדלקת?
היא עשתה ct והוא יצא תקין
יש לה בדיקה עם האונקלוג ביום שלישי
והיא אמורה לחזור על התוצאות מחר שוב
אשמח לתשובה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
ד''ר יוסף ברנר11/10/2009הסיכויים להישנות של סרטן לבלב אחרי 10 שנים הם נמוכים ביותר.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרו התשובות החוזרות
דנה12/10/2009יצא לה עליה במרקר של ca מ53 ל59.6
מה זה יכול להגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להקפיץ ולקבל תשובות
דנה13/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן לבלב
ד''ר יוסף ברנר13/10/2009יש לחזור על בדיקת הסמן בעוד חודש ולראות האם ממשיך לעלות. הערכים כיום הם עדיין נחשבים לגבוליים. באם העליה תמשיך למרות שה סי טי תקין, צריך יהיה לעשות בדיקת פט סי טי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר יוסף
דנה13/10/2009היום אמא שלי הייתה במחלקה שלכם
והct כנראה לא נקי וגילו לה ממצא בדרכי המרה, אבל מהct לא ראו כל כך טוב את הממצא
וביקשו ממנה לעשות אולטרסאונד ולבוא שוב ב01.11 לאחר שיעשו התייעצות
השאלה האם במצב שגילו משהו במיוחד שהמקום כל כך קרוב לכבד, האם לא מאוחר זה לקבוע שוב תור רק ב01.11
אני מאד מפחדת מהתפשטות.
והאם יש אפשרות לניתוח במצב כזה?
והבנתי מאמא שלי דרכי המרה יכולים להיות גם כבד? האם זה נכון?האם זה רק הצינורות לכבד ?
סליחה על כל השאלות והבלבול אני פשוט מאד בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקר עולה CA 15-3אתי09/10/2009
שלום רב
אני רציתי לבדוק לגבי עליית המרקר הנ"ל.
ולשאול האם יש עליה של סמן גם בלי שיהיה סרטן באדם?
אני סובלת שנים מפרקים ומפיברומיאלגיה, ושאלתי אורטופד על השאלה וטען שכן פרקים מעלים את המרקר. האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמן בעליה
ד''ר יוסף ברנר10/10/2009אם הסמן עולה בתחום הערכים של הנורמה, אין מקום לדאגה, באם הסמן גבוה והוא ממשיך לעלות יש לברר את הסיבה לכך.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- , שאלה לפרופסור קוטן , psaאדי08/10/2009
אני בן שבעים ואחת, PSA לפני כשנה היה 5.6 , היום 6.34 , מה דעתך?
תודה
אדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
אדי11/10/2009אני מצפה לתגובה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpsa
אדי14/10/2009אשמח לקבל תשובה, האם המצב דורש טיפול והאים צריך להדאיג.
תודה
אדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA
פרופ` אברהם קוטן14/10/2009גם אם מוצאים מוקדי גידול סרטני - יש לחשוב על צורך בטיפול ועל סוג הטיפול, אם בכלל. רוב הגברים חיים עד 120 ונפטרים עם סרטן ערמונית ולא כתוצאה מסרטן ערמונית. בכ- 75% מהגברים מעל גיל 70-75 אפשר למצוא מוקדי סרטן ערמונית בבלוטה מבלי שזה משפחע על ההישרדות שלהם ובמרבית המקרים אין צורך בטיפול. אך בכ"ז אני מציע שתיוועץ באורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלית PSA
פרופ` אברהם קוטן14/10/2009ה"משולש" כולל בדיקת PSA, בדיקה דיגיטלית רקטלית ובדיקת US וביופסיה במידה וה-PSA בעליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpsa
אדי15/10/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של בדיקה נוספת
אדי22/10/2009פרופ' קוטן, אודה לך על התייחסותך לתוצאות הבדיקה שבוצעה לאחרונה:
psa 6.43
free psa 1.31
free psa ratio 20%
תודה
אדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA
פרופ` אברהם קוטן25/10/2009מציע לבצע בדיקת אולטרה סאונד טרנס רקטלי ובהתאם לממציאה לבצע ביופסיות מהערמונית. בכל מקרה - מדובר במהלך אטי וגם אם ימצאו מוקדי גידול - צריך לחשוב היטב לפני כל החלטה טיפולית דרסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אדי25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA
פרופ` אברהם קוטן25/10/2009ראה תשובתי למטה - עניתי לך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
אדי25/10/2009ראיתי את תשובתך, בסך הכל רציתי להודות לך, אכן אפעל לפי עצתך.
תודה
אדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיימת ממארת - דחוףכרמית08/10/2009
שלום רב,
לאימי איבחנו מיימת ממארת, וכן גוש במעי הגס, בנוסף הכליות הפסיקו לתפקד, וכן היא סובלת מאי ספיקת לב של הצד הימני, הבדיקות שבוצעו הן : דיקור המים הבטניים ופתולוגיה של המים, וסיטי של הבטן, שאלתי היא : איזה עוד בדיקות ניתן לעשות על מנת לקבוע בוודאות מה מצבה הרפואי של אימי, כרגע היא מוגדרת כחולה סופנית, והרופאים אומרים שאין מה לעשות, איזה עוד בדיקות צריכים לבצע ועל סמך מה הרופאים מסיקים שמצבה הוא סופני ומה אפשר לעשות על מנת לעזור לה? ולהקל על סיבלה הרב ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מפושט בבטן
ד''ר יוסף ברנר10/10/2009לפי התאור שלך מדובר בגידול מפושט בבטן, קרוב לוודאי ממקור של מעי גס, כאשר לא ניתן לטפל בכימותרפיה עקב אי ספיקת כליות, וכמובן לא ניתן לטפל בהקרנות עקב פיזור המחלה בכל הבטן.
לכן לצערי אני צריך להסכים עם הקביעה של הרופאים המכירים אותה טוב ממני שהחולה אינה ברת טיפול ויש להסתפק בטיפול תומך להפחתת הכאבים והסבל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ...
כרמית12/10/2009האם יש אפשרות לטפל בכימותרפיה באימי במצבה הנוכחי ? היא ללא כליות מתפקדות
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשני07/10/2009
בת 53 בבדיקת מרקרים יצא לי בקש 7.1 האם זה לא גבוה מידי אגב אני מעשנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דוקטור
שני08/10/2009אני מצפה לתשובתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קיבה מתקדם, אבל עושים כימומירי07/10/2009
שלום רב וחג שמח!
האם יש החלמה מסרטן קיבה מתקדם ( עם גרורות בהלל הבטן...)?
בכל זאת עושים טיפולים OXAPLATINUM והיו תופעות לוואי מאוד קשות בזמן הטיפול הראשון...
אבל חלף הטיפול וחלפו תופעות לוואי גם....
אפילו הפסיק לקחת מורפיום - כבר לא לוקח במשך כמה ימים....( קודם לקח וכל הזמן ישן )
אחרי הטיפול קצת התחזק, הפסיק לקחת סמים ולא כואב כבר כמה ימים...
עקב תופעות לוואי קשות שהיו חשבו שלא יעשו טיפול נוסף, אבל....אתמול החליטו שכן יעשו עוד טיפול , אבל במינון יותר קטן...
האם זה סימן טוב ואולי יהיה ריפואי?
כמה זמן בד"כ אנשים יכולים לשרוד במצב הזה?
כמה זמן בכלל שורדים עם סרטן קיבה מתקדם ( הבנתי שאם לא עושים ניתוח ויש גרורות זה נקרא מתקדם - נכון?)
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה בעצם טיפול OXAPLATINUM ?
מירי08/10/2009מה זה בעצם טיפול OXAPLATINUM ?
הטיפול אינו בסל הבריאות - אז מה הוא עושה בעצם בסרטן קיבה?
מתי נהוג לעשות אותו? רק בסרטן קיבה מתקדם?
תודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן קיבה מפושט
ד''ר יוסף ברנר10/10/2009סרטן קיבה מפושט איננו ניתן לריפוי מלא אך ניתן להאריך את החיים ולעצור את התקדמות המחלה באמצעים שונים. כימותרפיה עשויה להואיל. לא ניתן לקבוע כמה זמן ישרוד. זה שונה מחולה לחולה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ברנר- בנוגע לספראתי05/10/2009
שלום רב ד"ר ברנר,
אני רכשתי את ספרך תעצרו את הסרטן, בגלל שאבי חלה לפני כמה שנים בסרטן המעי גס וכבד לאחריו.
רוב הספר מושתת בעצם על תזונה, מה שאני מאוד מאמינה בו.
אך יש לי שאלה לגבי זה כי עכשיו אבא שלי נקי לאחר 4 ניתוחים בהם הסירו לו גרורות מהכבד אונה ימנית נכרתה בחלקה, כמו כן כריתת כיס המרה שלא יודעת אם יש לו השלכות וחלק מהסרעפת,
מעי גס כבר אין לו היתה לו כריתה תת שלמה.
השאלה עכשיו שהוא "נקי" ועוקבים אחר מרקרים כל 3 חודשים, האם יש משמעות לתזונה שלו שהוא כרגע נקי? בספר בדקתי את השאלה אם אדם חולה הוא כרגע נקי מה עושים לגבי תזונתו על מנת למנוע שוב הישנות? אם יש בכלל קשר לתזונה לאחר הניתוחים כדי לא לעורר את הסרטן שוב.
אשמח להכוונה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
ד''ר יוסף ברנר06/10/2009התזונה לחולי סרטן המוזכרת בספר אינה מיועדת רק לתקופת הטיפולים אלא צריך להמשיך ולהקפיד על הרגלי התזונה הנכונים לאורך שנים רבות הן כניסיון למניעה של הישנות המחלה והן כמניעה של הגורמים שהביאו להיווצרות הסרטן עצמו ומניעה של היווצרות של גידולים סרטניים נוספים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר ברנר.צילה04/10/2009
תודה לך דר ברנר על תשובתך לגבי הפילום ....pet-ct שאלתי הנוספת מה .מידת הסיכון .ואם יש דרך טובה יותר כמו אולראסאונד מבחינת הסיכון לגבי הקרינה T
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פט
ד''ר יוסף ברנר06/10/2009אולטרה סאונד היא בדיקה שאינה מספיק טובה לאבחון ואינה מסוגלת לסרוק את כל הגוף. אין סיכון מיוחד בבדיקת פט והיעילות של הבדיקה עולה בהרבה בסיכון מהקרינה הכרוכה בה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' קוטן- בהמשך לתגובתך על CAאתי04/10/2009
ראשית תודה לך פרופ' יקר על היענותך לשאלתי.
הבנתי את התשובה שכתבת לי ומעתיקה לך שלא תצטרך לדפדף שוב,
בדיקת סמנים אין לה שום ערך כבדיקת SCREENING. ה-CA 15-3 הוא בתחום התקין וגם CA125 של 21.2 הוא בתחום התקין, לא היה צריך מראש לשלוח בדיקות אלה
השאלות כאן הן, מה פשר SCREENING ?
מדוע לא היה צריך מראש לשלוח בדיקות אלה? נשלחתי עקב סיפור משפחתי ולא כך סתם.
ומדוע כתבת שזה בערך התקין שכן ה CA 15-3 הוא עד לערך נורמה 25 יחידות ולא יותר.
מאוד חשובות לי תשובותיך שכן שולחים אותי בשבוע הבא גם ל MRI וכן לממוגרפיה ובדיקת אולטראסאונד שד. האם לא כדאי לבצע בדיקות אלה? יש קרינה בהן? או שמא להסתפק בבדיקת US בלבד של החזה?
כמו כן, אני סובלת מבעיות פרקים , ראומטואיד פקטור חיובי 18 שערך נורמה עד 15 אולי יש קשר לעליית סמן עקב רקע בפרקים?
מאוד מאוד אודה לך על התשובות, מאחר ונכנסתי כבר לרוטינה של בדיקות מטורפות ואינני יודעת איפה עוצרים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות סקר (SCREENING)
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009בדיקות הסקר שערכן הוכח הן:
1. ממוגרפיה
2. סונוגרפיה של השדיים
3. במקרים ספציפיים, כגון נשאות למוטציה בגנים BRCA 1-2 - בדיקת MRI שדיים
4. דם סמוי בצואה
5. קולונוסקופיה
6. בדיקה גופנית, בדיקת העור (לגילוי מוקדם של מלנומה) וכ"ה.
הסמנים אינם חלק מבדיקות הסקר, למעט הסמן PSA לסרטן ערמונית בגברים, אלא שעל ערכן של בדיקות סקר לסרטן ערמונית יש עדיין ויכוח.
CA15-3 של 28 הוא בתחום "האפור" ויש נשים רבות שזהו הערך התקין אצלן. מה שחשוב יותר - דינמיקה - האם הערכים עולים עם הזמן. אלא שכפי שציינתי - הספרות המקצועית מדגישה את כך, שאין לשלוח בדיקת סמנים לצורך בדיקות סקר.
באשר לבדיקות הדם האחרות - יש לברר את הסימפטומים הספציפיים אצלך ולראות אם יש להן קשר אליהם. תתיעצע עם רופא פנימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, יש המלצות ל
אתי04/10/2009לבצע בדיקות סקר ופחות לסמנים לפי מה שכתבת.
אני מבינה את הצורך בבדיקה מסביב למרקר הספציפי שכן יש עוד גורמים אולי שמעלים את הסמן הנ"ל כגון דלקות פרקים או דלקות אגן, ואתה כותב שאלו הם בדיקות שערכן הוכח מעבר למרקרים ,
אם כך אני בדרך הנכונה לבדיקות שקיבלתי?
ממוגרפיה, US שד, ומבצעת גם דם סמוי בצואה.
רק אני תקווה שאין בהם פחות תועלת מבחינת הקרינה שיש בבדיקות גם אם הן מיותרות לפי שעה.
CA 15-3 אמנם בתחום האפור לדבריך, אך יש כאן צורך לפי רופא כירורג שד לבצע אלימינציהה,
ממש לשלול את החשדות בכך שנתן את כל הבדיקות הללו, לא כן?
רציתי דווקא לשמוע ממך אם כן כדאי לבצע בדיקות סקר אלו?
ובנוגע למרקרים אבצע מעקב פעם בכמה חודשים כדי לראות שהמגמה לא עולה.
אשמח גם לדעת אם יש סיבות נוספות לעליית מרקר זה, שוב, כגון פרקים ודומיהם.
תודה וסליחה על השאלות הנלוות, יש המון וההדרכה כאן חשובה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009נכנסת כבר לכל הבדיקות - אזי תבצעי אותן, לפחות למען השקט הנפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על כל התשובות
אתי04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- .שאלה לפרופסורים הנכבדים.צילה04/10/2009
התגלה אצלי קולון במעי הגס..הוציאו חלק מהמעי ונכתב שהמקום נקי עכשין ואני בריאה.התיק הועבר לאונקולוגיה ושם רוצים ממני לעשות .. ..ct כל .גופי מתקדם האם עלי לסרב שמא הקרינה חזקה מדי ומה התחליף.המטרה לצורך מניעת המחלה בעתיד.אבקש ייעוצכם בהקדם ואולי הצעה אחרת.בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פט סי טי
ד''ר יוסף ברנר04/10/2009לאחר ניתוח של המעי הגס רצוי לבדוק האם יש גרורות מגידול זה באברי גוף אחרים גם אם אינך חשה בהן. לכן בדיקת ה פט סי טי היא בדיקה המסוגלת לסרוק את כל הגוף לנוכחות של ריכוזים של תאי סרטן באברים אחרים. אבחון מצב הגידול בגוף חיוני לקביעת המשך הטיפול לאחר הניתוח.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי קורדומהעינת03/10/2009
שלום,
אבי סובל מקורדומה בקליבוס כבר 21 שנה.
1988 - עבר ניתוח והקרנות קונבנציונליות 5000 rad
2002 - ניתוח שיני בארה"ב ללא הקרנות
הגידול ממשיך לגדול. מאד מאד לאט, אך גדל.
ידוע לנו שהניתוח הבא יהיה מסוכן בהרבה מהקודם.
שאלתי היא - האם ניתן לקבל הקרנות נוספות (proton beam) למרות שכבר קיבל לפני 20 שנה?
מהו הגודל האפקטיבי להקרנוצ? האם מגודל מסויים לא ניתן להקרין בהצלחה?
האם ישנו שיטות "אלטרנטיביות" או תרופתיות הידועות ומומלצות לטיפול?
יש לציין שאבי בריא (פרט לקורדומה) מרגיש ומתפקד מצויין. כעת הוא בן 63.
תודה,
עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורדומה
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009הטיפול הסטנדרטי: ניתוח וקרינה משלימה. קרינה לבד, בכל טכניקה שהיא לא מרפאה, אולי קצת מעכת ואחרי מנה של 5000 סנטיגריי - קשה לתת מנה נוספת יעילה. לא חייבים לתת אלומת פרוטונים, ניתן לקבל אותו אפקט ע"י קרינה בשיטת IMRT שקיימת בכל המרכזים בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה gbm- מי אחראי להמשך הטיפולחוה03/10/2009
בעלי אובחן לפני 10 שבועות, עבר ביופסיה מוחית, וסיים לפני כ-10 ימים טיפול הקרנות וטמודל. מאז אושפז כבר פעמיים ברמבם עקב חום וירידה תפקודית. הרופאה שטיפלה בו ברמבם הפנתה אותי לרופא הכללי בקופת חולים. אנחנו מבקשים לברר מי אחראי על המקרה שלו בבית החולים ולמי לפנות כשקורה משהו, או לייעוץ יותר נרחב לגבי העתיד הטיפולי. האם נוכל לקבוע פגישה עם פרופ. קוטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBM
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009הכתובת ברמב"ם היא היחידה לנוירואונקולוגיה בראשות ד"ר צהלה צוק, יש לפנות לאחות שעובדת איתה - מרינה גוריאל - 0502065660 או 8543159, אחות מומחית קלינית בתחום גידולי המוח
אין צורך בפגישה עם פרופ' קוטן, אלא עם המופקדים על הנושא
א קוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהgbm
חוה04/10/2009פנינו לד"ר צוק לפני כשבוע, כשמצבו הוחמר, וקבלנו תשובה שלאחר ההקרנות עלינו לפנות לרופא בקופת חולים. זה לא נראה לנו שאין ברמבם מי שיודע מה קורה עם החולה. בעלי אושפז מאז ההקרנות פעמיים, כל פעם במחלקה אחרת, לא באונקולוגית. התברר לי שד"ר צוק אפילו לא ידעה על כך ואני הייתי צריכה להעביר לה את דו"ח האישפוז בעצמי.
בכל זאת היינו מבקשים להפגש עם פרופ. קוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן05/10/2009מטרת הפורום איננה לקבוע פגישות
תפני כמקובל למזכירות המכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהgbm
חוה08/10/2009תודה רבה לפרופ. קוטן על ההתיחסות והעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי חולת סרטן המעי הגס עם גרורותאורנה03/10/2009
לריאות. לפני כחודש התחילו לה כאבים בשוק הרגל והיא עשתה
צילום רנטגן ומיפוי עצמות ורופא אורטופד אונקלוג אמר לה
שיש לה גידול קטן בירך (גרורה) ושתתחיל הקרנות והכל יסתדר.
לעומת זאת הרופא שלה האונקולוג אמר שיש לה דלקת ושתקח כדורים נגד
כאבים ובעוד כשבועיים תעשה סיטי.
שני רופאים ושתי דיעות - המצב של אימי נלקעה אליו מאוד מבלבל ומדאיג
רציתי דיעה של עוד רופא - האם ללכת לרדיולוג ?
מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורה ?
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009מציע להמתין לבדיקת ה-CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של כימותרפיההלן30/09/2009
שלום,
לאחר הסרת גידול במעי הגס התחלתי בטיפול כימותרפי מונע. אני מקבל אוקסליפלטין ו 5FU. אחרי טיפול שני התחלתי לחוש מן התכווצות, או שיתוק קצר בשרירי הלסת בזמן אכילה ובאגודל. לא שמעתי על תופעה זו . האם זה קשור לטיפול, עד כמה נפוצה התופעה ואם זה עלול להחמיר?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסליפלטין
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009אולי מדובר בנוירו-טוקסיות, תופעת לוואי של אוקסליפלטין. תיוועצי עם האונקולוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA 15-3אתי30/09/2009
שלום רב,
בת 35, בריאה בדרך כלל,
עברתי בדיקות מרקרים עקב סיפור משפחתי,
כתוב לי בתוצאה סמן גבוה, 15-3 יצא 28.8
CA 125 21/2
אני כמה חודשים אחרי לידה, וגם הנקתי את התינוק עד לפני 3 חודשים,
מה השלב הבא לעשות?
והאם יש סיכון לתינוק בגלל הסמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמנים
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009בדיקת סמנים אין לה שום ערך כבדיקת SCREENING. ה-CA 15-3 הוא בתחום התקין וגם CA125 של 21.2 הוא בתחום התקין, לא היה צריך מראש לשלוח בדיקות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)