מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול בכליהרחל26/10/2009
אבי כיום בן 85 לפני 30 נה בערך ניתגלה אצלו גידול בכליה במשך השנים היה במעקב רק לאחרונה מיתברר שהגידול מתחיל לגדול האם זהו גידול סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בכליה?
ד''ר יוסף ברנר27/10/2009הפרטים לא ברורים. האם לפני 30 שנה היה גוש שנכרת וכעת רואים גוש חדש או שבמשך 30 שנה ראו אותו גוש אשר כעת מתחיל לגדול. נא לפרט
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית שחדר לשריררותי26/10/2009
לאישה בת 80, בריאה ופעילה, הביופסיה הראתה שהסרטן חדר לשריר.
האם כדאי לעשות שחזור שלפוחית או שתסתובב עם שקיות?
האם יש אפשרות שלישית סבירה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית
פרופ` אברהם קוטן27/10/2009באשר לסוג הניתוח - יש לדון עם האורולוג המנתח.
באשר לאלטרנטיבה - בהתאם למצבה הכללי ניתן לשקול טיפול משמר שלפוחית ע"י משלב קרינה וכימותרפיה. יש לדון על כך עם האורולוג ועם האונקולוג בביה"ח בו אתם מטופלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- intrabeamיהודית23/10/2009
שלום,
רציתי לשאול אם יש לכם מידע כלשהו על המכשיר ''intrabeam'' או מכשיר דומה לו .
אשמח אם תענו לי בדחיפות (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה תוך ניתוחית
פרופ` אברהם קוטן25/10/2009הטיפול מתבצע ברמב"ם מזה 4 שנים לא ע"י מכשיר INTRABEAM אלא בעזרת מאיץ קווי משוכלל
(INTRABEAM הינו מכשיר רנטגן). בניגוד לאיטרה-בים, בו הטיפול נמשך 40-50 דקות במהלך הניתוח, במאיץ הטיפול התוך ניתוחי נמשך כ-5 דקות בלבד. טופלו עד היום עשרות חולותץ העונות לקריטריונים של טיפול ייחודי זה. עליך לפנות למכון האונקולוג ברמב"ם במידה ואת מעוניינת בשיטה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת שגידול שפיר הפך ממאירנעה וגיל22/10/2009
שלום רב, בת 44 ללא מחלות בעבר, לפני4 חודשים אובחן גידול (גדול מאד- 6 סמ אורך, רוחב כ- 5 סמ X 4 סמ)בפרוטיס+חלל פרהפרינגיאל. ניקור הראה - אדנומה פלאומורפית. לצערי הניתוח שלי נדחה כבר פעמיים עקב "מקרים דחופים יותר". בזמן האחרון תוקפים אותי כאבים משונים מעל הצלעות, בבטן תחתונה ובכף הרגל בנוסף לעיתים סימנים קלים של דם בצואה (סובלת מעצירות). כל הפירוט הזה נביא אותי לחשש כבד מאד שאולי יש סכנה שבזמן הזה הגידול הפך ממאיר?
אציין כי לפני חודש - צילום בית חזה (לקראת ניתוח), נכתב: ריאות ב.מ.פ., קיימת התעבות פלוריאלית בפסגה שמאלית.
מה זה אומר? האם חלילה זה מעיד על משהו רע?
וחוץ מזה - מרגישה טוב..
האם יש חשש שה- FNA שגוי, או שהתאים עברו התמרה בחודשים ספורים מהניקור?
תודה רבה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאומורפיק אדנומה
פרופ` אברהם קוטן25/10/2009רצוי להשלים הבירור ע"י CT חזה ובטן. יש לבצע קולונוסקופיה עקב הדם בצואה. יש לזרז הניתוח, אבל גידול זה לא הופך לממאיר "בין לילה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה אצל ילדים באזור קריית טבעוןלנה22/10/2009
פרופ' קוטן,
האם נכונה השמועה שמספר הילדים החולים בלוקמיה מאיזור קריית טבעון גבוה בהרבה גם מהממוצע הארצי וגם ממספר הילדים המגיעים מחיפה עצמה?
האם ידוע לך על איזשהו מחקר שנעשה שבדק עניין זה?
המון תודה,
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן דם בילדים
פרופ` אברהם קוטן25/10/2009אין בסיס מדעי לשמועות, ויש בעיות במתודולוגיה של המחקרים אשר הצביעו לכאורה על עליה בשיעור הממאירויות. מציע לפנות לפרופ' גד רנרט (אפידמיולוג בעל שיעור קומה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד דלקתיהילה20/10/2009
אמי חלתה בפעם השלישת בסרטן השד והפעם סוג דלקתי לאחר טיפולים של שנה הסרטן שלח גרורה למוח ועברה ניתוח. אם היא לפני טיפולי הקרנות וכימותרפיה יש סיכוי לעכב מעט טת המחלה או שברגע שהסרטן מתחיל לשלוח גרורות אין כבר סיכוי.
עש לציין שעד היום הכימותרפיה כן עצרה את הסרטן השד והדלקת שנוצרה על העור נעלמה כמעט לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנת המוח
פרופ` אברהם קוטן20/10/2009הקרנת המוח תגדיל את הסיכויים לכך שתושג בקרה מקומית במוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סרטןסיון19/10/2009
שמי סיון ואני בת לאבא שחולה בסרטן המעי הגס. אנחנו פשוט מיואשים מהיחס ומאי ההסברים בנוגע לטיפול. איננו יודעים את אפשרויות הטיפול שעומדות לפנינו . רצוי לציין שהסרטן התפשט כבר לכבד. אני אשמח אם תאירו קצת את עיניי ולקבל קצת ידע על מומחים בתחום בטרם יהיה מאוחר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי גס גרורתי
פרופ` אברהם קוטן20/10/2009בכל מכון אונקולוגי בארץ ישנם מומחים בתחום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן האשכיםדרור19/10/2009
עברתי ניתוח לסרטן האשכים והתגלה לי לאחר הניתוח שסוג הגידול הינו סמינומההרופא איפשר לי לבחור את הטיפול כימוטרפיה או הקרנות או מעקב צמוד ,איני יודע מה עדיף ,הייתי רוצה את עצתכם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים
פרופ` אברהם קוטן19/10/2009שלוש הגישות מקובלות. חסרים פרטים קליניים ופתולוגיים, אבל בסה"כ ההחלטה הסופית תיעשה בינך לבין האונקולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא גרורותנתן19/10/2009
השאלה שלי כללית (בעקבות מחלתה של קרובת משפחה). רציתי להבין האם גרורה משמעותה הינה שתאים מאיבר אחד הגיעו לאיבר אחר והם מתרבים שם ? למשל - סרטן כבד ששלח גרורה למוח - האם זה אומר שתאים ששייכים לכבד נמצאים במוח למרות שהם לא אמורים להיות שם בכלל ? תודה על תשומת הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות
ד''ר יוסף ברנר19/10/2009הבנת נכון
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזוטליומהעינת18/10/2009
אבי חלה במזוטליומה כתוצאה ממקום העבודה בו עבד, הוא אחרי 6 טיפולי כימוטרפיה והקרנו מרוכזות במהלך שבוע(יום כן יום לא). לאחר סיום סידרת הטיפולים כשלמעשה אין שינוי לא מבחינת גידול ולא מבחינת הקטנת הגידול נאמר לנו כי יש להמתין כ3 חודשים על מנת לבדוק שו את הגידול. כפי ששמעתי בתל השומר יש את המומחים הטובים בארץ. הייתי רוצה להתייעץ אם מישהו נוסף בנושא - האם תוכלו להמליץ על רופא? כמו כן הייתי רוצה הפניה למחקרים בנושא(כפי שהבנתי זהו סרטן נדיר שכמעט לא נחקר) והייתי רוצה לדעת תוכלת חיים מגילוי המחלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזוטליומה
ד''ר יוסף ברנר19/10/2009הטיפול במזוטליומה הוא בעיקר בעזרת כימותרפיה . 2 התרופות היחידות שיעילות הן אלימטה ביחד עם ציס פלטינום. אני מניח שזה מה שאביך מקבל. צריך טיפול של מספר חודשים כדי לראות את האפקט של הטיפול. לעיתים ניתן לנתח או להקרין את שאריות הגידול.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמצית נבט החיטהמרי18/10/2009
שלום ,
לבעלי גידל בראש הלבלב, מקבל כיותרפיה ג'מזר והקרנות לצורך צימצום הגידול והגעה לניתוח .
האם אפשר לתת לו תמצית נבט החיטה כדי שספירות הדם שלו יהיו תקינות מבחינת ברזל וכולה אושתמצת נבט החטה עלולה לפגום בפעילות הג'מזר וההקרנות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ נבט חיטה
ד''ר יוסף ברנר18/10/2009מיץ נבט חיטה עשיר בויטמינים וחומרים טבעיים פעילים ואין כל ניגוד בין טיפול בכימותרפיה וצריכתו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שלפוחית השתן והופעת גוש באגןגילי16/10/2009
פרופ' שלום רב,
לאבי כרתו את שלפוחית השתן לפני כחצי שנה.
לאחר הכריתה המלאה, לא ניתנה לו כימותרפית מניעה, אלא המשיך מעקב בלבד.
הוסבר לנו כי רק ל- 6% מהאוכלוסיה מצליחה הכימותרפיה למנוע הישנות המחלה, ולכן הוחלט מפאת גילו, 82, אך במצב גופני מעולה, שלא לתת לו הטיפול.
לפני כחודשיים החלו לו כאבי תופת בגב, שהתגלו כהופעה של גוש באזור הסיכות של הניתוח באזור האגן - גוש של 4 ס"מ.
האונקולוג המליץ על מתן ציסטבלין וגמזר, למשך חודשיים, אחת לשבוע.
האם זה הצרוף המתאים? אני מוצאת שהצרוף הנ"ל ניתן לסרטן ריאות.....
מה דעתך? האם היית ממליץ גם על טיפול קרינתי? האם הצרוף מתאים? האם יש משהו אחר? נוסף?
אודה מאוד על התיחסותך,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות סרטן שלפוחית השתן
פרופ` אברהם קוטן16/10/20091. זהו משלב הכימותרפיה המקובל
2. לאחר 4-6 סדרות (בהתאם לתגובה ולסבילות) הייתי שוקל הקרנת האגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, צריכה עזרה בבקשהאני15/10/2009
שלום,
אני בת 22 וכבר הרבה זמן, כמעט שנה, אני לא מרגישה טוב.
יש לי תחושות מוזרות בראש, אני לא בדיוק יודעת איך להסביר את זה, אבל זה לא נורמלי...הרגשה שכאילו אני הולכת להתעלף, ומן...חולשה כזו, אבל יחד עם זאת כאילו יש בו חשמל.
זו תחושה שקשה לי מאוד לתאר במילים, אבל זה מפחיד אותי, מאוד.
זה יכול לבוא בבת אחת ולהימשך כמה שבועות...לפעמים יותר טוב, לפעמים יותר רע, אבל תמיד נמצא..ואז ביום אחד זה פשוט נעלם. לכמה זמן, יכול להיות אפילו לתקופה של חודשיים...אבל זה תמיד חוזר.
בנוסף לכך, ירדתי 3 קילו בזמן מאוד קצר...מ39 ק"ג (גובה 1.50) הגעתי ל36.5 בלי לשים לב.
בנוסף לכך, התחלתי שנה שעברה ללמוד באוניברסיטה ואני מגלה שיכולת הריכוז שלי ירדה משמעותית. גם מאוד קשה לי להתרכז, כשאני מרגישה לא טוב, או כשאני מפחדת לא להרגיש טוב (זה יצר אצלי חרדה גדולה. אני נמנעת מהרבה מאוד דברים בגלל הפחד הזה).
הלכתי לרופאת משפחה שלי הרבה פעמים. הבדיקות דם השגרתיות יצאו תקינות ועברתי בדיקת עיניים שיצאה תקינה.
וזהו, היא שלחה אותי הביתה ואמרה שלפעמים זה קשור בשינה, סדר יום, תזונה וכד'.
אבל אני מפחדת.
האם זה יכול להיות גידול איפשהו?
או כל קצה חוט אחר...למי לפנות?
בבקשה תעזרו לי. נמאס לי לחיות ככה, אבל אף אחד לא עוזר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים קליניים
פרופ` אברהם קוטן16/10/2009הסימנים שתיארכת אינם ספציפיים למחלה גידולית דווקא, עליך להיוועץ ברופא פנימי טוב ובנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזותליומהאלי15/10/2009
שלום,
בבדיקה היסטולוגית / ביופסיה שנערכה לאבי (בלוטת הלימפה באיזור הבטן) נתקבלו התוצאות הבאות:
hese microscopic sections show a malignant tumor composed of medium-sized cells of cuboidal shape, centrally located nuclei and a moderate degree of atypia. The pattern of growth is predominantly solid, but associated with numerous small papillary formations. Pleomorphism is minimal and mitotic activity is low. Immunohistochemically the tumor cells are strongly and diffusely positive for pankeratin and calretinin, strongly but focally positive for keratin 7, and negative for keratin 20, CEA, CDX2, PSA,
S-100 protein, WT1 and chromogranin.
The clinical, morphologic and immunohistochemical features of the case are consistent with the diagnosis of malignant diffuse mesothelioma of epithelioid (classic) type, the only slighly aberrant result being the negativity for WT1.
מהנ"ל עולה שסוג הסרטן הינו מזותליומה ואודה לקבל כל מידע אפשרי לגביו כגון דרכי טיפול אפשריות וכיוצ"ב. האם עדיף לערוך קודם כל ניתוח ורק לאחר מכן כימותרפיה או שניתן גם להיפך (קודם כימותרפיה ורק לאחר מכן ניתוח).
כמו כן, אודה להבין האם התוצאות הנ"ל יכולות להעיד על שלב המחלה וכן במידת האפשר פענוח או הסבר נוסף לגבי פירוט הממצאים המפורט מעלה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזותליומה
פרופ` אברהם קוטן16/10/2009החומרשהעברת הוא דו"ח פתולוגי ללא שום מידע קליני ודימותי. על כן לא ניתן לענות פרטנית על שאלותיך. פרט לכך - נושא הטיפול במזותליומה רחב ולא ניתן במסגרת הפורום לתת תשובה על שאלה כללית שכזו. בעיקרון, מטפלים ע"י ניתוח, כימותרפיה וקרינה, בהתאם לממצאים הקליניים והדימותיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלי16/10/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימוטרפיה אחרי גידול סרטני ממאירענת15/10/2009
רציתי לברר לגבי טיפולי הכימוטרפיה
ברגע שמסיימים את כל תהליך הטיפול הכימוטרפיה, כמה זמן לוקח לגוף להוציא את כל החומר של הכימוטרפיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפנות מכימותרפיה
פרופ` אברהם קוטן16/10/2009תלוי בתרופה - בסה"כ זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)